Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze 3 latki rozumieja dluzsze bajki typu krol lew, epoka lodowcowa itp?

Polecane posty

Gość gość

Jw. Czy rozumieją co, dlaczego, jak to się stało, czy traktują bajkę jako calosc mimo zmieniających się postaci?

Gość gość
Mój rozumiał, ale jedną dłuższą oglądał- "Kometę w Dolinie Muminków", bo akurat miał fazę na Muminki i godzinny "odcinek" to dla niego była wielka radość. Przy innych się po prostu nudził. Ale od początku oglądał bajki "fazami"- jak go zafascynowała jakaś postać, to oglądał wyłącznie takie bajki, innych nie chciał, więc był etap na Krecika, Misia Uszatka, Ciekawskiego George'a, Muminki właśnie, potem Dinopociąg... Dla mnie ok, bo wystarczył jeden- dwa odcinki na dobranoc, a długą bajkę głupio przerywać w połowie. Bardzo lubił też "Potwory i spółka" ale to dopiero jak miał niespełna 4 lata,

Gość gość
Moje dziecko 5,5 roku nigdy nie ogladalo dlugiej bajki. Byl raz w kinie myslam ze jajko zniesie takbsie wiercil i nudzil.

Gość gość
DIa była w tv kraina lodu - pytam, bo moja córka nie zrozumiała. To była pierwsza tak długa bajka.

Gość gość
3 latka i nie rozumie?jakaś głupia

Gość gość
Mój na pewno w wieku 3 lat Krainy Lodu by nie załapał. Dużo akcji, skomplikowana fabuła jak dla takiego maluszka, za dużo moim zdaniem piosenek jak to u Disney'a. Teraz obejrzał (ma 4,5), podobała mu się, ale z rozmowy po bajce wynikało że i tak nie wszystko z niej chwytał.

Gość gość
Przy dluzszej bajce ciezko usiedziec- to znaczy maluszek sie wierci nie chce tyle ogladac, najlepsza wieczorynka 20 minut i w kimkę :)

Gość gość
Do (22:54) Za to twoja pewnie mądra "po mamusi".na pewno siedzi cały dzień przed tv to nawet głupi by załapał a jak się ogląda bajkę tyle ile powinno 20 min dziennie to nie załapie bo nie zdąży całej bajki zobaczyć. Hahahaha

Gość gość
Jedna córka w wieku 3 lat już lubiła oglądać filmy animowane i wysiedzenie w kinie nie było dla niej wyzwaniem, oglądała ze zrozumieniem. Druga dała radę obejrzeć film w kinie, ale przez ten czas zdarzało jej się kilka razy zdekoncentrować i zagubić w wątkach. Teraz ma 6 lat i dalej nie przepada za długimi bajkami a jedyną, którą ogląda z zainteresowaniem od początku do końca to "Kraina lodu". W kinie bajkę obejrzy, ale pod koniec ma już wielką ochotę wyjść.

Gość gość
Pytanie glupie. 3latki nie powinny siedzieć ponad 20 min przed tv!