Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta 1500kcal kto stosowal lub stosuje i jakie sa efekty

Polecane posty

Gość gość

Witam szukalam odpowiedniej dla mnie diety ktora nie wymagałaby zbyt wielu wyrzeczeń i padlo na ta.stosuje ja od czwartku i dodatkowo pije 3x dziennie ocet jabłkowy.z ćwiczeń tylko spacer lub jazda na rowerze bo po prostu brak mi czasu.zalezy mi zeby chudnac systematycznie a nie od razu 10kg w mc aby nie pojawił się efekt jojo.ile mniej wiecej mozna zrzucić w tydzień?mam do zrzucenia 23 kg chyba troche to potrwa...ze dwa lata ;)

Gość gośćazja
Każdy chudnie inaczej i nikt ci tu nie przewidzi ile ty schudniesz. Ja na takiej diecie chudłam do 2 kg miesięcznie, później trochę wolniej; w sumie przez rok schudłam 12 kg. Nie liczę specjalnie kalorii, jem około 1500 (w dni kiedy więcej sie ruszam do 2000 kalorii), w zasadzie codziennie chodzę około godziny piechotą, jeżdżę tez na rowerze i z kijkami nordic walking. Nie liczę kalorii, bo zmieniłam nawyki żywieniowe, nie jem śmieciowego przetworzonego żarcia, nie jem byle słodyczy, staram się przygotowywać wszystko ze świeżych produktów itp.

a jak się pije taki ocet jabłkowy ?:) z wodą czy z cukrem ? pytam bo mi sie wydaje ,ze to jedne kwas :)

Gość gość
2lyzeczki na szkl wody.zadnego cukru.nie jest jakiś straszny w smaku

i jakie zadanie ma tak pity ocet ? nie jest szkodliwy dla organizmu ? ma tyle samo procent co taki zwykły ?

Gość gość
Nie jest szkodliwy,jedynie dla osób z wrzodami żołądka.jesli pije sie z umiarem to wręcz pomaga.np pomaga pozbyć się nagromadzonej wody w organizmie i pity przed posiłkiem powoduje uczucie pelnosci.i ogolnie poprawia stan skory czy włosów.pomaga tez pozbyć się toksyn.ja kupuje 6%.

Gość gość
W aptece sa dostępne tabletki z octem jabłkowym wspomagające odchudzanie.jak kto woli:)

Gość gośćazja
Ja używam octu jabłkowego w kuchni (najczęściej do sosów do sałatek). Jeśli mam zdrowa zbilansowana dietę, żadne cudowne właściwości octu i innych genialnych produktów nie są mi potrzebne. Cuda typu; ocet, zielony jęczmień, czy inne produkty to tylko dobra reklama i marketing, pewnie nie szkodzą, ale nie uzdrowią nas i nie odchudza. Za tą kasę, wolę sobie kupić np. lepszą rybę;)

Gość gość
Nie traktuje octu jako środek na odchudzanie.chce się pozbyć nadmiaru wody i toksyn z organizmu spowodowanych zlym odżywianiem.potrafilam zjeść jednorazowo ponad 800kcal plus pól blaszki ciasta.teraz zupełnie odstawilam cukier sol smazenine i inne tuczace produkty.jjem wiecej warzyw i owoców,chude mięso,kawę tylko czarna i zielona herbata.zobaczymy jakie będą efekty.dziennie spożywałam ok 5000kcAl,teraz poniżej 1500.w czwartek bylo 835kcal,wczoraj 1367 a dzis jak na razie niecale 600.glodu nie czuje na szczęście.

Gość gość
Policz sobie podstawową przemianę materii i nie schodź poniżej. Diety poniżej 1200 są szkodliwe, organizm jest niedożywiony i wcześniej czy później rzuca się na jedzenie i wszystko kończy się jojo. To, że nie jesteś głodna, nie znaczy, że organizm nie jest głodny, jeśli trwa to długo, zacznie robić zapasy. Jadła oczyszczenia raz na jakiś czas robię sobie jednodniowe głodówki; zjadam jeden posiłek dziennie (ok 500kcal), ale następnego dnia wracam do normalnego jedzenia.

Gość gość
Wiem że są szkodliwe ale czasem nie da rady do 1200 wyrobić.zostalo mi 800kcal na dzis żeby bylo 1500.nawet żeby bylo 1200 to raczej nie da rady dzis bo mam zamiar zjeść juz tylko troche warzyw i na kolacje sałatkę owocowa.to bd ok 250kcal.moze powinnam jeść większe porcje?

Gość Hanka Gaw
Jak się odchudzałam, ćwiczyłam i dodatkowo brałam foreverslim, tomi wystarczyła, aby zrzucić 14 kg dieta 1800 kcal. Nie wiem, czy 1500 to nie jest trochę za mało. Gdzieś czytałam, że graniczną taką, która nie powoduje żadnych problemów zdrowotnych jest 1300 kcal, więc tu masz tylko 200 kcal "zapasu" . Dużo jeszcze zależy od tego co robisz i jakie masz dzienne zapotrzebowanie energetyczne. I chyba od tego powinnaś zacząć...

Gość Zdrowieprzedewszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość Kociamama100
Ja stosowałam owszem dietą, ale nie schodziłam poniżej 1900 kcal (moje zapotrzebowanie energetyczne to 2400 kcal - tyle mi wyliczyła dietetyczka). Oprócz diety brałam jeszcze foreverslim i ćwiczyłam. Nie mniej nie to jest istotne. Ja na twoim miejscu bym sprawdziła jakie ty masz zapotrzebowanie dzienne energetyczne i dopiero na bazie tej wiedzy, zaczęła rozglądać się za konkretną dietą ograniczającą kalorie do jakiegoś konkretnego poziomu, zdrowego dla organizmu

Gość gość
Jeśli chcesz stosowac taka diete to koniecznie sprawdz sobie oferte http://www.salmix.pl/. Masz tam zestawy o okreslonej kaloryczności dzieki czemu nie będziesz musiala się meczyc z liczeniem i będzie ci latwiej wytrwac :)

Gość gość Arnika
Witam. Ja stosowalam dietę 1200 przez 4 miesiące i schudlam 20 kg potem stopniowo, pomalutku przechodzilam na 1500, Czas odchudzania i stabilizacji trwal 10 miesięcy. Od dwóch lat waga sie utrzymuje. Nauczylam się jadać regularne posiłki i nie podjadac :-). Pozdrawiam

Gość muzyka200
Tak tak ważne jest jedzenie regularnie 5 posiłków;) ja do tego również dołączyłam suplementację African Mango http://szczupla-kobieta.pl jeżdżę również na rowerze po 10kg 3x w tygodniu! schudłam już 12kg w 2 miesiące!