Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 2 archiwum

Polecane posty

Gość Myrevin
Shatyn dziś Uważasz, że 25 będzie 40% kłamiacych, zmyślających, obrażających i 17% mówiących prawdę i potrafiących własne słowa uzasadnić? Może tak być... Kto to wie? } o Jak to leci... ale kto potrafi uzasadnić własne słowa? Jeśli myślisz że to ty, to robisz to tylko we własnym omamie. Wg mnie i myślę że nie tylko, nic nikomu tu nie udowodniłeś, ani nie uzasadniłeś. Uzasadnienie? Jak by tak było nie byłoby tej dyskusji. Tak że żyj sobie spokojnie dalej żywiąc się swoimi omami. o { Powiedz szczerze... Ty naprawde jesteś taki głupi czy tylko udajesz i prowokujesz głupimi tekstami? } o No właśnie ty tym postem prowokujesz głupim tekstem. Przecież nie musisz zadawać pytań o moją głupotę? Ty już dawno uważasz tak samo. Miałeś wątpliwości? Tak jestem głupi, jeśli mądrością jest sprowadzanie do nas muzułmanów, którzy otwarcie mówią że będą nam podrzynać gardła, to jestem głupi. Ja przynajmniej byłem przeciwny sprowadzaniu "wiernych" do tego kraju.

Gość gość
Głosując na PO głosuje się na bezwarunkowe podporządkowanie Polski Tuskowi a co za tym idzie Unii. Na rząd, który oszukuje już nie Polaków a także inne państwa (Grupa Wyszehradzka). Na p. Kopacz jeżdżącą pendolino, nie zdającej sobie sprawy jak podróżuje się innymi pociągami. Na rząd, który nie chce ściągnąć Polaków z Ukrainy z miejsc gdzie toczy się wojna a chętnie przyjmuje emigrantów narzuconych przez Unię. Na rząd, który nie ma kasy na leczenie specjalistyczne dzieci za granicą a lekką ręką chce wydawać pieniądze na emigrantów. Na rząd, który doprowadził do podziału społeczeństwa, poprzez swoje kłamstwa i insynuacje

Gość gość
23:33 Shatyn zna b. dobrze Ewe. Sklepowa Ewa regularnie co weekend przynosi mu pomarańcze do psychiatryka :D

Gość gość
albo tak

Gość gość
albo srak

Gość gość
jaką nienawiścią do własnego kraju trzeba się kierować żeby chcieć głosować na tych niegodziwców z PO. na tych którzy zamiast myśleć o państwie którym rządzą przy każdej decyzji czekają na polecenia z berlina i brukseli, na tych którzy zawsze poświęcą dobro własnych obywateli na rzecz interesu tamtych stolic. NIEWIARYGODNE.

Gość gość
Wczoraj czytałem o pomysłach PIS. PO pierwsze, PIS chce powołać nowe ministerstwo- energetyki. PO drugie PIS chce po raz kolejny dołożyć górnikom na ratowanie niewydolnych kopalni- 2 miliardy złotych. Kolejne pomysły PIS: - płaca i godna płaca. Szydło wspomniała o umowach śmieciowych ( oczywiście )nic o opodatkowaniu pracy- prawdę mówiąc, to umową śmieciową powinno się nazwać umowę o pracę, gdzie praca opodatkowana jest jak wódka, a nie umowę ''śmieciową'', która w wielu przypadkach ratuje komuś tyłek- wyborem jest praca albo jej brak. - wprowadzenie ustawy z pensją minimalną 12 zł. Świetny pomysł, który wyrzuci poza margines ludzi, którzy są zdolni do pracy za niższą stawkę ( młodzi, wchodzący w okres aktywności zawodowej, osoby wykonujące prace zlecone itd). Przecież takie sztuczne podnoszenie płacy minimalnej spowoduje, że bezrobocie nie tylko się nie zmniejszy, ale jeszcze wzrośnie ( cześć ucieknie w szarą strefę, bo coś musi jeść). Po co ogóle regulować stawkę minimalną, bez sensu. W Niemczech nie było stawki minimalnej i ludzie nie narzekali na zarobki- czysty populizm ze strony PIS. - ''Przygotowaliśmy ustawę o ubezpieczeniach dla rolników - mówiła kandydatka Prawa i Sprawiedliwości na urząd premiera. Jak tłumaczyła Szydło, ustawa ma rozszerzać zakres pomocy i ubezpieczeń. - (ustawa - red.) Da poczucie bezpieczeństwa rolnikom, którzy będą mogli bez względu na czas będą mieli gwarancje bezpieczeństwa i ciągłości gospodarstwa''. Czyli można zapomnieć o wrzucenie rolników do powszechnego systemu ubezpieczeń społecznych. Nadal rolnicy będą świętymi krowami płacącymi kilka razy mniejsze składki od zwykłego szaraka, nie mającego ubezpieczenia w KRUS. Gdzie jest przestrzegana konstytucyjna równość wszystkich obywateli wobec prawa- to samo z górnikami, mundurowymi, wojskowymi itd. - 1200 tys miejsc pracy- bez zmian w opodatkowaniu pracy, zlikwidowaniu przywilejów, redukcji ilości urzędników, reformy ZUS, NFZ, KRUS, obniżeniu stawki 23% VAT i likwidacji podatku dochodowego- bez szans. - darmowe leki dla seniorów po 75 roku życia- mam rozumieć, że dla wszystkich seniorów po 75 roku życia. Jeżeli dostanie taki co ma 4 tys zł emerytury górniczej, ubeckiej, i taki co ma 900 zł?- to gdzie tu sprawiedliwość. - 500 zł dla każdej ubogiej rodziny spowoduje, że wzrośnie dzietność u patologii społecznej. Dotacja do drugiego dziecka, po raz kolejny zmieni się tyle że urzędnicy będą przekładać papierek, i z 500 zł zrobi się 300 zł, bo pieniądze rozpłyną się w łańcuszku machiny biurokratycznej. -15-procentowej stawki CIT dla mikroprzedsiębiorców zatrudniających co najmniej trzech pracowników na podstawie umowy o pracę za wynagrodzeniem równym średniej krajowej.Świetnie. Pomoc będzie ale pod warunkiem, że zmusi się do zatrudnienia na umowę o pracę ( potem użeraj się z komunistycznym kodeksem pracy, problemami ze zwolnieniem pracownika, kosztami zatrudnienia wynoszącymi blisko 50%). Opodatkowaniu supermarketów- koszt zostanie przerzucony na konsumentów, to samo będzie z bankami. Uszczelnienie systemu, bez zmiany patologicznej ustawy VAT ( zwłaszcza ujednolicenie stawki, żeby zmniejszyć ilość wyłudzeń) już to widzę, Mam nadzieje, że Modzelewski nie będzie wprowadzał zmian w ustawie o podatku VAT. Pani Szydło obiecuje gruszki na wierzbie. Co z takimi problemami jak: - opodatkowanie pracy- 4800 brutto jakie płaci pracodawca za pracownika to na rękę około 2500 netto - 23% VAT- jedna z najwyższych stawek w Europie - przywilejami emerytalnymi- rocznie 30 miliardów złotych - reformą ZUS, KRUS, NFZ - zniesieniem przymusu przynależności do samorządów zawodowych- zwłaszcza o strukturze mafijnej takich jak: lekarski, prawniczy - reformą administracji państwowej, zmniejszeniem ilości urzędników, likwidacją niepotrzebnych urzędów i instytucji- roczny koszt utrzymania administracji państwowej i samorządowej to 60-80 miliardów złotych - likwidacją podatku dochodowego, który karze ludzi za pracę. Dlaczego emeryci i renciści muszą płacić złodziejski podatek dochodowy. - Wysokością składki ZUS dla mikro i małych przedsiębiorców - napisaniem od nowa ustawy o podatku VAT. Dlaczego doradcą PIS, jest twórca, jednej z najbardziej korupcjogennej ustawy w Europie i na Świecie, itd.

Gość gość
Ani Pis ani Po :o ile mozna babrac sie w tym samym syfie??

Gość gość
Jeśli myślisz że to ty, to robisz to tylko we własnym omamie. Wg mnie i myślę że nie tylko, nic nikomu tu nie udowodniłeś, ani nie uzasadniłeś.xx:DTo nie "myśl' bo jak widac ci to szkodzi.Za każdym razem, kiedy ktoś poprosi o uzasadnienie, potrafię to zrobic, chyba, że to osoba którą ja prosiłem o podobne rzeczy a ona tego nie zrobiła.Ale rozumiem, że ty nie jesteś w stanie tego pojąć i wcale się nie dziwię biorą pod uwagę twój "intelekt.

Gość gość
Shatyn wypiertalaj do psychiatry : D

Gość gość
najbradziej rozczula mnie platformerska troska o to, żeby nie opodatkowywać bankow i marketow bo one "przerzucą podatek na konsumentów". i to mówi ta sama PO ktora od 8 lat nie zwiększyła kwoty wolnej od podatków, podniosła wiek emerytalny a dzięki jej "reformie emerytalnej" dostaniemy emerytury w wysokości ok. 30% pensji. jak to robili to jakoś nie martwili się tym że to obywatele odczują tylko jak banki i markety mają zapłacić to się strasznie tym "przerzucaniem" martwią. nie wiem kto w te ich kłamstwa wierzy ale to musi być głupszy niż g****o.

Gość Myrevin
gość wczoraj wtedy było Porozumienie Centrum myślicielu } o Ale gdzie usłużny idioto? W 1990 roku to był sejm kontraktowy. Posłów wybrano w 1989 roku a PC powstało w maju 1990. Więc nawet w sejmie wtedy być nie mogło jako partia. I tak wygląda prawda wg podobnych idiotów.

Gość gość
Tak jestem głupi, jeśli mądrością jest sprowadzanie do nas muzułmanów, którzy otwarcie mówią że będą nam podrzynać gardła, to jestem głupi. Ja przynajmniej byłem przeciwny sprowadzaniu "wiernych" do tego kraju.xxMuzułmanów juz mamy w Polsce od wieków i oni jakoś nam tych gardeł nie podcinają.Jeśli już, to do Polski mają przyjechac ludzie którzy musieli uciec z własnego kraju przed wojną. A więc nie przyjeżdżają do nas podrzynać nam gardła a szukać spokojnego miejsca do życia.Mają być sprawdzeni przez nasze służby i zapewne mimo sprawdzenia, kontrolowani.Przypomnę ci tylko, że ich kraje (generalnie kraje muzułmańskie) podczas II WS przyjęły do siebie tysiące polskich uchodźców wojennych.

Gość gość
Partia KORWIN i Przemysław Wipler. Ja glosuje na nich a wy dalej babrajcie sie w tym gownoe, a potem placzcie:D

{ Muzułmanów juz mamy w Polsce od wieków i oni jakoś nam tych gardeł nie podcinają. } o Włącz YT, ci mówią że będą łby ucinać.

Gość gość
Shatyn w jakis sposob bedziemy ich weryfikowac skoro za 700 euro nawet ty możesz sobie kupic dokumenty syryjskie? I jakim cudem akurat te 7 tysiecy beda tylko syryjczycy skoro syryjczykow jest tylko 16%? Reszta to afgany irak i inne syfy. Lecz sie debilu

Gość gość
Ale gdzie usłużny idioto? W 1990 roku to był sejm kontraktowy. Posłów wybrano w 1989 roku a PC powstało w maju 1990. Więc nawet w sejmie wtedy być nie mogło jako partia. I tak wygląda prawda wg podobnych idiotów.xxMowa była o przekrętach pisu, telegrafie, srebrnej itp.To nie ma nic wspólnego z Sejmem takim czy innym, bo chodziło, powtarzam, o przekręty braci Kaczyńskich i reszty tych oszołomów.

Gość gość
otulona_snem dziś Za każdym razem, kiedy ktoś poprosi o uzasadnienie, potrafię to zrobicpplec,pleciugo byle niedlugoxxW przeciwieństwie do ciebie ja nie plotę jak pleciuga.Boli cię to? Wiem. I tak trzymac.:D

Gość gość
gość dziś Shatyn w jakis sposob bedziemy ich weryfikowac skoro za 700 euro nawet ty możesz sobie kupic dokumenty syryjskie? I jakim cudem akurat te 7 tysiecy beda tylko syryjczycy skoro syryjczykow jest tylko 16%? Reszta to afgany irak i inne syfy.Lecz sie debiluxxOd tego są odpowiednie służby wywiadowcze, przetrzebione przez Antoniego M. ale działajace.

W przeciwieństwie do ciebie ja nie plotę jak pleciuga. Boli cię to? Wiem. I tak trzymac } o Uwierz, twoja lewacka głupota nikogo nie boli. :D

Gość gość
otulona_snem dziś Shatyn dziś pco post to lepszy dowcip smiech.gif ,a raczej celowa prowokacja,by nakrecac sztucznie "dyskusje"xxxNo to napisz co takiego dowcipnego jest w moim poście.Pośmiejemy sie z ciebie wszyscy...:D:D

Gość gość
"Mają być sprawdzeni przez nasze służby i zapewne mimo sprawdzenia, kontrolowani." x czy będą sprawdzanie przez te same służby ktore nie potrafily ochronić wlasnego ministra i innych ważnych dla państwa osob przed nagraniem przez "gang kelnerów"? i te slużby mają poradzić sobie z zagadnieniem z ktorym nie potrafią sobie poradzić slużby izraela?

Gość gość
Uwierz, twoja lewacka głupota nikogo nie boli.xxI nic dziwnego że nie boli bo takowej nie ma. To jak ma boleć?

Gość gość
czy będą sprawdzanie przez te same służby ktore nie potrafily ochronić wlasnego ministra i innych ważnych dla państwa osob przed nagraniem przez "gang kelnerów"? i te slużby mają poradzić sobie z zagadnieniem z ktorym nie potrafią sobie poradzić slużby izraela?xxNie. Nie te same.

Gość gość
Post dotyczacy pomyslow Pis wcale nie miał na celu "przekonania" do Po bo ja akurat glosuje na partie KORWIN:) Okolo 90% Polakow jest przeciw "uchodzcom" prosze podeslac linka w ktorym Pis w jakikolwiek sposob opowiada sie za nie wpuszczeniem tu tego syfu. Jakie dzialania podejmuja? Co maja w kampanii wyborczej na ten temat? Poza tym ze kilka razy wypowiedzieli sie, ze ich nie chca, nic nie zrobia k***a nic:o Niech to do was dotrze. Na stronie partii Korwin znajdziecie Panstwo petycje dotyczaca przyjecia "uchodzcow" Namawiam wszystkich do podpisania jej, nawet jesli nie bedziecie glosowac na partie KORWIN. Pozdrawiam :)

Gość gość
a może to będzie takie samo "sprawdzanie" jak zawsze, czyli propaganda w tv swoje, i opowiadanie jak to jest super a poza kamerami "chuj dupa i kamieni kupa".

Gość gość
otulona_snem dziś szkoda moich opuszkow xxTak właśnie myślałem, ze jak przyjdzie co do czego i trzeba by uzasadnic własne słowa to uciekniesz...:DJak każdy byle kto...