Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Endriaaaa

Tradzik jak sie go pozbyc?

Polecane posty

Gość Endriaaaa

Witam. Wiem, ze jest tu juz pełno takich watkow, ale nadal nie znalazlam nic czego nie probowalam. :( Mianowicie mam problem z tradzikiem ktory jest moja zmora. Czasem az odechciewa mi sie wyjsc gdziekolwiek. Od 5 miesiecy pije herbate z bratka, sa po niej efekty z ktorych bylam ostatnio bardzo zadowolona i myslalam ze juz raz na zawsze uporalam sie z tym świństwem. Niestety od jakis 2 tyg tradzik wrocil i nie moge go niczym zaleczyc a jak juz jest w miare okej, caly koszmar zaczyna sie od początku :'( na pewno minusem jest rowniez to ze gdy juz dorwe sie do mojego czola(to jedyna moja problematyczna strefa, policzki, broda sa jak pupcia niemowlaka) i zaczne wyciskac to mam problem przestac. Na noc używam jeszcze pasty cynkowej i kiedys tormentiolu ale ostatnio go odstawiłam. Blagam, pomoznie, podzielcie sie swoimi metodami walki z tym okropienstwerm :(

Gość gość
Próbowałaś napój drożdżowy?

Gość gość
A co zapisał DERMATOLOG?

Gość gość
gość, właśnie miałam to napisać? Szukasz po wątkach, a byłaś u dermatologa? Serio lekarz w ostrych przypadkach to najlepsze rozwiązanie. Wiem, bo sama jakiś czas temu skorzystałam po namowach znajomej i powoli widać różnicę. Ale ja byłam w Alfa-Leku zarówno u dermatologa jak i dietetyka!

Gość gość
Może potrzebujesz wizyty u dermatologa ( ale dobrego). Czasem kosmetyki do stosowania zewnętrznego nie przynoszą oczekiwanych rezultatów i trzeba spróbować czegoś "mocniejszego" Zanim udasz sie do dermatologa wypróbuj może ten peeling trena.pl/kwasy-aha-i-pha-twarz/3240-bielenda-twarz-40-kwas-migdalowy-aha-kwas-laktobionowy-150g-5902169007874.html, nie wiem na ile będzie skuteczny dla Ciebie, mi pomógł.

Jeśli problem jest faktycznie poważny, to trzeba obowiązkowo odwiedzić lekarza. On ma jednak większe możliwości i większą wiedzę niż "pani mgr" w aptece czy całe zastępy doradców internetowych.

Gość gość
Dermatolog który posiada wiedzę powie Ci że podstawą jest odpowiednia dieta i picie zwłaszcza ziół . Nie jeść ostrego itp...

Gość gość Irena
U mnie skutecznymi okazały się tabletki iqface, ale każdy sam musi zdecydowac co kupi i co zastosuje

Gość sorokko
ja mam krem qcera, od dłuższego czasu stosuję i widze poprawę, krem ładnie zasusza krostki, jak macie problemy z cera to warto wypróbować

Gość gość
nie ma czegos takiego jak tradzik, to tylko objawy braku witaminy d3 w organizmie (ktora nota bene jest tak naprawde hormonem) d3 30,000 jednostek + k2 przez kilka tygodni i po problemie, ale tego nie powie ci zaden dermatolog ani kosmetyczka, bo by juz dawno z torbami poszli

Gość gość
q góóówno spamerska PIIZDO!!! q góóówno spamerska PIIZDO!!! q góóówno spamerska PIIZDO!!! q góóówno spamerska PIIZDO!!! q góóówno spamerska PIIZDO!!! q góóówno spamerska PIIZDO!!! q góóówno spamerska PIIZDO!!! q góóówno spamerska PIIZDO!!! q góóówno spamerska PIIZDO!!! q góóówno spamerska PIIZDO!!! q góóówno spamerska PIIZDO!!! q góóówno spamerska PIIZDO!!!

Gość Magdalena Styś
Ja też w takim akurat przypadku bym zaczęła od wizyty u dermatologa. Wiem, że łatwo pisać, a ciężej iść, zresztą sama miałam problemy z trądzikiem, przyjaciółce zostały tabletki iqface, bo w jakiejś promocji dostała 100 zamiast 60 w opakowaniu, a opakowania kupiła na tonie patrząc tak jakby były po 60szt, zresztą mniejsza o to, w każdym razie do lekarza też nie poszłam, spróbowałam tych tabletek, zaczęły pomagać, kupiłam kolejne i pozbyłam sie trądziku, ale u mnie nie wyglądało to nie wiem jak strasznie, był owszem widoczny, ale dałam sobie sama z nim radę. Natomiast jakby u mnie nic nie skutkowało, to poszłabym do lekarza, więc patrząc na to co piszesz, to chyba jest to dla ciebie początek drogi - iść i się zbadać, a później na bazie wyników szukać rozwiązania...

Gość KarolinaDonarksa
Moim zdaniem bardzo dobrze poradziła ci Magdalena. ja też uważam,ze powinno zaczynać się od wizyty u lekarza, sama na szczęście nie miałam problemów z trądzikiem, jeszcze... Piszę jeszcze, bo normą u mnie w rodzinie, jest to, że w czasie dojrzewania nie mamy z nim problemów, ale w czasie ciąży to już jest katastrofa. Co do iqface o którym ona wspomniała, to tu już nic bardziej konkretnego ci nie dodam, bo tak jak pisałam, sama jeszcze żadnych środków nie stosowałam, owszem podobno te tabletki brała koleżanka i dzisiaj ma naprawdę ładną cerę, ale kto to wie,co ona faktycznie stosowała...

Gość gość Ala
A ja uważam, ze podstawą jest odpowiadnia diagnoza. Owszem, patrząc po forach, to wiele osób jest zadowolonych z efektów jakie dało im zastosowanie iqface, ale są też osoby będące zadowolone z efektów zastosowania innych środków. Po prostu wszystko jest kwestią odpowiedniej diagnozy i odpowiedniego zastosowania środka.

Gość gość
Jesli tak dlugo walczysz z tradzikiem i nie widzisz efektów to uwazam ze powinnas porzucic domowe sposoby, herbatki itd. i udac sie po prostu do dermatologa, bo tradzik jest chorobą, wiec nalezy go leczyc

Gość LucynaJanik
Ja zastosowałam iq face, biorę go trzeci tydzień, na razie wydaje mi się, że zaczyna słabnąc, nie mniej nie wiem czy nie są to moje życzenia. Zobaczymy co będzie za dwa miesiące...

Gość gość
Mi pomógł tylko izotek :)

Gość gość
Ktoś tu polecał Alfa-Lek, więc sprawdziłam ich stronę i opinię o nich. Wygląda to bardzo dobrze. Czy ktoś był w tej lecznicy ostatnio?

Gość karkoolina
Gość, zlituję się nad Tobą i Ci odpowiem :) Nie czekałam na odpowiedź tylko poszłam do tej lecznicy, bo jest świetnie zlokalizowana, a akurat musiałam iść do okulisty. Bardzo porządnie wyglądająca, od progu widać, że to nie jakaś przypadkowa przychodnia tylko lecznica działająca od wielu lat. Personel bardzo przyjazny pacjentowi - zarówno recepcjonistki (które są na każdym piętrze!), jak i lekarz uśmiechnięci i gotowi do pomocy. Na plus na pewno też brak zobowiązań - płacisz za wizytę i to wszystko.