Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wirtualnie, nie realnie...

Polecane posty

Gość gość
1 nie pouczaj nikogo bo to tylko źle o tobie świadczy

Gość niemożliwa
Autorko, w moim przypadku było identycznie. Pod koniec bywało nieprzyjemnie, ale staram się zostawić w pamięci tylko to co najlepsze. Dla mnie to jakiś dodatkowy zastrzyk adrenaliny, który daje dodatkowego kopa w życiu. Niektórzy skaczą ze spadochronem, ja mam lęk wysokości, więc jest to jakaś alternatywa;)

Gość art ek
Autorkoo....to jedziemy na jednym koniu..... Mnie też czegoś brakuje w małżeństwie...:-( Chętnie poznam Cię bliżej....( nie za blisko, oczywiście!);-) Ile masz lat?

Gość gość nr1
spokojnie gościu :) może Cię zaprosi :D to nie pouczanie , a troska bardzie, a ty myśl co chcesz ;)

Gość gośćzkwiaciarni
Witam wszystkich w nowy niezbyt poękny dzień:) Znajomości wirtualne choć nierealne dostarczają bardzo realnych uczuć i emocji niestety w pakiecie z podnieceniem,ciekawością,radością poczuciem bycia komuś potrzebnym, erotyzmem i słodkim flirtem idą te gorsze składniki...tęsknota, smutek, rozczarowanie, żal...późbiej zawód i pretensje...mimo wszystko jak napisała Kusza pchamy łapy w drzwi, moim zdaniem jesteśmy wszyscy takimi małymi masochistami;)

Gość niemożliwa
Gościuzkwiaciarni, może po prostu pozytywne aspekty warte są kosztów, które się ponosi :)

Gość niemożliwa
Moim zdaniem ostateczny bilans i tak wychodzi na plus ;)

Gość gośćzkwiaciarni
Oczywiście Niemożliwa, czy zakończenie jest dobre czy złe.. uczymy się czegoś nowego o sobie i wychodzimy z tego bogatsi w doświadczenie:) Czytam Twoje wypowiedzi i nie dziwię się że ktoś gdzieś utrzymywał z Tobą taką znajomość..wydajesz się być ciekawą i inteligentną..wybacz słowo wydajesz się, ale póki co na tyle mogę sobie pozwolić;)

Gość autorkaaa
Ja napisałam jak to było u mnie. To na pewno nie z powodu znudzenia drugą osobą rozpadały się moje znajomości. Staram się być uczciwa...o ile tak można to nazwać. Na poczatku stawiam sprawę jasno...tylko znajomość @ nic więcej. Jeśli druga strona na to przystaje to wtedy obydwoje podejmujemy to ryzyko i niech każdy bierze odpowiedzialność za siebie. Z tym dobieraniem osób na priv...to jest tak że zwykle odkrywa się zupełnie kogoś innego:) zwykle na plus. Oczywiście czasem po kilku mailach znajomość się urywa bo jeśli czuć że to jednak nie to, to nic na siłę. Maile można przyjmować hurtowo, a z czasem, przeważnie dość szybko się okazuję czy akurat te dwie osoby się dogadają:) nigdy nie miałam żadnych nieprzyjemności z tym związanych

Gość gośćzkwiaciarni
Kusza, adrenalina pięknie uzależnia i daje kopa w szarej codzienności i dzięki niej niektórzy nie wpadają w zabijającą umysł i serce monotonnie;)

Gość vanilia1234
Jeżeli już decydujemy się przejść na priv z osobą poznaną wirtualnie, musimy liczyć się z tym, że wszystko się może zdarzyć. Włącznie z uczuciem i spotkaniem. Zależy od intensywności znajomości:)

Gość gość
Wanilia a co jak dwoje zajętych ludzi przypadnie sobie w tym miejscu do gustu...? @ , smsy, rozmowy telefoniczne, spotkniei = zdrada

Gość vanilia1234
W pewnym sensie mentalne uzależnienie. Niektórzy są słabsi psychicznie, szybko się angażują. Wtedy mowa o dystansie nie ma sensu.

Gość gośćzkwiaciarni
Zawsze powtarzam, jeśli ktoś dorosły i dojrzały bierze się za coś to musi liczyć się z każdymi konsekwencjami z tym związanymi i tyle:) Nikt nikomu wódki na siłe nie leje do ust jak się stacza i nikt nikogo nie zmusza do pisania @ z nieznajomymi;)

Gość vanilia1234
Gość, czy zdrada? Psychiczna z pewnością, myślami zdradzamy. Nie zawsze musi dojść do seksu w życiu realnym. No ja tak nie miałam:)

Gość vanilia1234
Dokładnie, nic na siłę. A jeśli już, to sami mysimy się.pilnować:)

Gość gośćzkwiaciarni
Kusza dokładnie tak jest, kończymy jedno i zaczynamy drugie ale po co? Żeby zapchać dziurę po kimś kto zaczynał być zbyt ważny albo odwrotnie ktoś kto zaczynał za bardzo chcieć? Głód adrenaliny, wyrzucie z emocji w codziennym życiu? A może poprostu tak jest człowiek zaprogramowany...mamy się mnożyć i tworzyć jak największą różnorodność genetyczną ;) czasy się zmieniły i dzięki internetowi możemy szukać parnterów zdalnie i bezstresowo sprzed ekranu peceta czy smarka jakiegoś:)

Gość vanilia1234
Zapchanie pustki po kimś... Hmm:)

Gość gośćzkwiaciarni
Ot prosty powód,argument i wymówka;)

Gość niemożliwa
Gościuzkwiaciarni, myślę, że właściwego określenia użyłeś :) okoliczności innego nie dyktują Kusza, cóż poradzić, że słabościom i emocjom ulegamy, chyba właśnie to wyróżnia nas spośród wszystkich istot żywych, które jedynie instynkty wiodą :)

Gość vanilia1234
Jeżeli mamy wyrzuty sumienia, znaczy że zależało nam na kimś, bardziej niż byśmy tego chcieli:) Stąd szukanie kogoś na "zapchanie"..

Gość gośćzkwiaciarni
Czasem podążanie za instynktem i podstawowymi potrzebami jest ciekawe i pozytywne:)

Gość autorkaaa
Fajnie się zaludniło tutaj;) Każdy ma jakieś swoje doświadczenia i jak widać tyle ile osób, tyle opinii...ja mam chęć się przekonać po raz kolejny:) nierealnaaa@o2.pl

Gość gośćzkwiaciarni
Zatkało się;p

Gość vanilia1234
Może to wewnętrzna potrzeba bliskości? Możemy być otoczeni bliskimi, ale jednak czegoś brakuje..

Gość niemożliwa
Kusza, nie każdy potrafi bez mrugnięcia okiem takie sprawy załatwiać. Ale często taka osoba na i w życiu codziennym problem z asertywnością. Jeżeli zasady były jasno określone, a ktoś próbuje je łamać, wtedy poczucie winy nie ma prawa bytu. Chyba, że samemu czuję się "coś więcej"

Gość niemożliwa
vanilio, widzę, że podobnie niektóre rzeczy odbieramy :)

Gość gośćzkwiaciarni
A naprawdę potraficie wskazać ten moment kiedy nagle ta druga osoba nie jest już tylko kimś po drugiej stronie ekranu? I uciąć to w tym momencie.. nie jest tak że nagle się okazuje ups za późno rubicon przekroczony?;)

Gość autorkaaa
Dokładnie niemożliwa. Jeśli układ jest jasny od początku to później takie napieranie na kogoś nie jest w porządku. Wydaje mi się że nawet gdybym to ja zaczęła coś więcej czuć to bym to raczej przemilczała.

Gość vanilia1234
Chyba większość tak ma:) A niektórzy tą potrzebę wykorzystują:) Słowa pewnego Pana stąd:)