Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1naszcykl

Mamy na LIPIEC 2016

Polecane posty

Gość gość
ewbela jeszcze nie widziałam serduszka.Dopiero w tym tyg pójdę zobaczyć bo ostatnio jeszcze nie było widać.Pani dr powiedziała że wszystko zależy od tego kiedy była owulacja i po ilu dniach było zagnieżdżenie i dlatego u innych może być widoczne wcześniej a u innych później. Mini

Gość ewbela
aha ja mam isc na usg jak zrobie te badania co ginekolog zlecil, mowil ze tak miejwiecej za poltora tygodnia. Mini masz jakies meczace objawy?

Gość gość
A jakie badania zlecił Ci lekarz ? Mnie nie kazał nic robić tylko przyjść za tydzień lub dwa.Objawów nie mam praktycznie żadnych. To znaczy czasami czuję się senna.I tydzień temu ciągnął mnie lekko brzuch więc gdy tylko mogłam to się kładłam.Tera już prawie nie czuję bólu.Od samego początku piersi mi urosły i są bardziej wrażliwe.Nie wymiotuję ale zapachy zaczynają mi troszkę przeszkadzać i nie mogę już używać wieczorowych perfum tylko te świeże lekkie na co dzień.A jak u Ciebie ? Mini

Gość BO1984
Oczywiście powiedziałam dentyście tak jak radziłyście:* Ponieważ jestem w trakcie dłuższego leczenia ząbków nie chciałam w miarę możliwości tego przerywać. Dentysta powiedział że nie będziemy w pierwszym trymestrze nic wyrywać ale leczenie jak najbardziej wchodzi w grę. Witam wszystkie nowe dziewczyny i ich potomstwo:) Fajnie, że robi się tlum. Raźniej będzie znosić poranne mdłości;)

Gość Lotka86
Hej dziewczyny. Ja tez bede, o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem, lipcowa mamą. Jestem w 5 tyg ciazy. W srode, 18 listopada bylam u mojej ginekolog, ktora potwierdzila ciaze i dopatrzyla sie pecherzyka w macicy. Jednak juz na wcześniejszych wizytach narzekala na moj "brzydki" jajnik. Zlecila mi badanie ca125 ktore oczywiście wyszlo wysokie ale to z racji ciazy. Cytologia tez mi wyszła zle. Tzn pod wzgledem onkologicznym jest ok ale jakas bakteria mi wyszla czy cos, mowila mi konkretnie co, ale ja podczas tej wizyty bylam tak skolowana ze nie pamietam, jedynie co powiedziala w tej kwestii to to ze dopoki trwa organogeneza nic z ta bakteria nie bedzie robić. Dopiero jak skonczy sie ten kluczowy rozwoj dziecka podejmie leczenie. I teraz meritum sprawy: dostalam duphaston i przy tym nospe i jeszcze jakies wit z grupy B. Duphaston mam zazywac 2 razy dziennie a do odwolania. Czy zazywanie tego leku siwadczy o tym ze moja ciaza jest zagrozona? Babka chciala mi dac l4 ale poki co odmiwilam, a ona tego nie skomentowala tylko przewróciła oczami. Czy ktoraz z was to bierze i czy pracujecie? Jak to jest z wami, a moze ten duphaston to czysta profilaktyka? Nie znam zwyczajów tej pani gin bo dopiero zaczelam do niej chodzic to moja 3 wizyta w tym 1 jak juz bedaca w ciazy. Pozdrawiam przyszle mamy. Ps to moja pierwsza ciąża

Gość Ewbela
Hej. Jestem teraz w pracy i nie ma tego skierowania na badania. Ale w wiekszosci to byly badania krwi i moczu zeby wykluczyc rozne choroby i zeby sprawdzic poziom np. Glukozy czy grupe krwi. Jak wroce do domu to wypisze je wam. A mam pytanie wiem ze moze takie nie dyskretne ale ginekologa zapomnialam zapytac czy mozna przytulac sie z mezem w pierszym trymestrze?? Mimi ja mam w takim razie takie same objawy jak ty. Tez mi sie chce spac i nie mam nudnosci. Ale za to ciagnie brzuch i bola piersi. Moj ginekolog powiedzial ze jak przyjde nastepnym razem i bedzie wszystko ok to zalozy mi karte ciazy.

Gość Ewbela
Lotka ja czytalam na innych forach ze jak ktos dostal duphason to zeby uzupelnic witaminy a nospa chyba na bol brzucha

Gość gość321
Witam wszystkie dziewczyny,fajnie ze nas coraz wiecej:-)!Dziewczyny jak pojde w czwartek do lekarza to będe w 6tyg czy bedzie juz widoczne serduszko?

Gość gość321
Ja czasami mam mdlosci,ale nie wymiotuje,poki co nie jest zle.BO1984 a znieczulenie moglas miec u dentysty?Milego weekendu dziewczyny.Ja na szczescie weekendy mam wolne.Pozdrawiam Was:-)

Gość Ewbela
Hej. Gosc 321 to czy bedzie w 6 tyg slychac serduszko to chyba indywidualna kwestia ale chyba juz powinno

Wolny weekend :)))) dzis rodzinne pieczenie piernikow :) w planach 200sztuk na dzis i 200 na jutro :) Dalej mam mdlosci, ale nie wymiotuje. Kończymy juz 8 tydzien. W czwartek wizyta u lekarza - moze zalozy juz karte ciazy bo badania porobilam to mialby gdzie je wpisac :) W poniedzialek zaczynamy 9 tydzien, ale ten czas leci :)

Gość gość
Cześć Dziewczyny :) ja również jestem lipcową mamusią :) 6 tydzień termin to 15 lipca :) Ja z moim narzeczonym przytulamy się ( nie możemy bez tego wytrzymać) mimo że 3 dni leżałam w szpitalu i też ciąża zagrożona ze względu na ból brzucha duphaston 2 x dziennie + nospa ale na razie nie biorę nospy nie chcę truć dzidziusia mimo że lekarze mówią że to bezpieczny lek. Na ostatnim USG widziałam seduszko - najpiękniejszy widok w moim życiu :)

Gość gość
to dziwne że lekarz tak późno zakłada kartę ciąży :/ najlepiej iść prywatnie do lekarza takiego z dobrym sprzętem do usg w 6 tyg już powinno być widać ( NIE SŁYCHAĆ!) serduszko,jak może być słychać serduszko u kogoś kto ma 3 mm? ledwo go widać przecież :) duphaston to hormon nie żadne witaminy :/ hormon podtrzymujący ciążę. Witaminy to np femibion natal 1 chyba najlepszy na rynku w tej chwili. Ja jadę w 11-13 tyg ciązy na badania prenatalne mimo ze mam 24 lata ale chce wiedzieć czy wszystko ok :) Pozdrowienia dla każdej mamusi:)

Gość ewbela
o dzieki za poprawke w sumie to nie wiedzialam do konca. Gosciu a jakie masz te bole brzucha? mnie tez pobolewa brzuch ale jak bylam u ginekologa tylko mi kazal uwazac na siebie

Gość ewbela
a o tym ze slucha sie serduszka mowily mi dwie kolezanki ktore maja dwie ciaze za soba ale moglam cos zle uslyszec. Przepraszam

Ewbela jak najbardziej slychac i widac serduszko. Ja bylam pierwszego dnia 8 tygodnia. Widzialam serduszko i slyszalam piekne bicie ! To moja druga ciaza. W pierwszej slyszalam i widzialam serduszko w 7 tygodniu. Co do karty ciazy wiekszosc lekarzy zaklada ja miedzy 8-10 tygodniem ciazy. Oczywiscie sa tacy co robia to wczesniej. Chodze do lekarza prywatnie ale to nie ma zadnego wplywu na czas zalozenia takiej karty.

Gość ewbela
dzieki za info:) milego wieczoru

Gość karolina_r22
Lotka jaki masz wynik ca125? Ja mam 40 i nie wiem czy to w zwiazku z ciaza czy cos nietak. Mam od zawsze torbiele ale ca zawsze bylo w normie. Tez mam duphaston jest na podtrzymanie to progesteron.

Gość gość321
Hej Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi, no zobaczymy co tam lekarz zobaczy czy będzie serduszko, czy ułyszę bicie...póki co... to na spokojnie... jeszcze nadal nie dowierzam , że jestem w ciąży, więc wizyta przede wszystkim będzie po to ,by potwierdzić ciążę i mam nadzieję, że będzie wszystko OK. Myślę o tych kroplach Imbifen.... może je kupię jeśli mdłości będą się nasilały. Pozdrawiam Was serdecznie,3majcie się ciepło :)!!!

Gość gość
gościu z 13:10 ,wyliczałam kiedy na kalkulatorze internetowym termin porodu i też mi wyszedł 15 lipiec jak tobie :) czyli idziemy równo. U mnie tydzień temu dopiero widoczny był pęcherzyk a teraz po nd mam iść na potwierdzenie serduszka.Ile dni po zapłodnieniu było widać serduszko w twoim przypadku ? U mnie jak pójdę do lekarza będzie 32 dni po zapłodnieniu .Mini

Gość mageliza1987
Czesc.. Czy mogę dołączyć? :-) Ostatnia @ 13.10, owulacja późno w okolicy 22-24 dc, dziś mój 40 dc. 1 beta - 8.9 iu 2 beta - 92 iu 3 beta - 298 iu 4 beta - 685 iu. Badania wykonywane w odstępach 48 h. Jestem po 4 ciążących: puste jajo płodowe, poronienie, ciąża pozamaciczna, poronienie.. To moja piąta ciąża, długo wyczekiwana, z wielką nadzieją..choć ze strachem.. Nie wiem czy będzie dobrze.. bardzo bym chciała.. wariuje pomału.. W dniu spodziewanej @ krwawienie jednorazowe, do końca dnia plamienia jasnoróżowe. Od następnego dnia czysto. Myślałam że to koniec, ale kolejne bety rosły więc nadzieję mam nadal.. Ciąża wspomagana acardem, zastrzykami fraxiparine 0.6, femibionem, kwasem foliowym 15 mg, cardiovascular support na układ krążenia, dwoma szklankami soku z buraków :-) Mam mutacje genu mthfr c677tt. Prawdopodobnie przyczyna moich strat.. :-( Duphaston i luteina nie podawana ze względu że ich nie toleruje, nie mogę hormonów.. Jest ciężko, bardzo ciężko.. chce wierzyć w tą ciąże.. modlę się.. Mąż nastawiony pesymistycznie co mi się udziela.. :-( W poniedziałek wizyta u lekarza, może być jeszcze za wcześnie.. Kurczę musiałabym tą betę powtórzyć, ale już nie chce.. wolałabym spokojnie czekać.. chyba tak zrobię.. Objawy? W sumie mało. Czuję się normalnie. Piersi raz bolą mocniej, raz słabiej.. I brzuch wydęty.. A tak to nic.. Nie wiem czy to dobrze? Chciałabym wymiotować, mieć mdłości itd , wytrzymam wszystko.. byle mój maluch rósł.. :-( Pozdrawiam

Gość gość
mageliza współczuję poprzednich ciąż a raczej ich strat ale zobaczysz że tym razem będzie dobrze. Nasze forum jest szczęśliwe :) Nie denerwuj się bo stres tylko może zaszkodzić.Też jestem w pierwszej ciąży i też nie wiem jak powinno być ale zaczęłam 7 tydzień a objawów za bardzo nie mam. Jednak nie każdy musi je mieć i tego się trzymajmy.Jak będę po usg i będzie wszystko ok to potwierdzę że bez objawów też ciąża może sie prawidłowo rozwijać. Mini

Mageliza1987 witamy :) bardzo ladny przyrost bety :) pamietaj ze zawsze trzeba byc dobrej mysli i wierzyc ze sie uda :) My tutaj wspieramy ( nawet lepiej niz niektorzy faceci). Glowa do gory. Trzymam kciuki !!!

Gość gość
dziewczyny zapraszam na naszą tajną grupę na facebooku. Tajna czyli ze nikt z wszaych znajomych nie wie ze do takiej f=grupy należycie i nie widzą o czym piszecie na tej grupie

Gość mageliza1987
Tak, a wsparcie mi teraz potrzebne, bo mój mąż to tak źle nastawiony.. Mówi do mnie dziś: Czy coś czuję? Czy mi niedobrze? Odpowiadam że w sumie dobrze się czuję, że oprócz lekkich pobolewań piersi to nic.. na to on: Eee.. to źle.. pewno beta spada.. i bądź tu przy nim optymistką.. Potem rozmawiał z mamą i mówił że jak teraz stracimy to już in vitro.. :-( Denerwuje mnie że skreśla tą ciąże zanim się rozpoczęła.. A ja przy nim dopiero czarne scenariusze tworzę.. jest kochany, ale nie wspiera mnie psychicznie.. fizycznie tak . Bo robi dosłownie wszystko za mnie :-)

Witam dziewczyny :) ostatnio nie pisałam troche a mam nowe wieści .. Jestem w ciazy , udalo sie !!!! :) prawdopodobnie termin na 29 lipca , pisałam w wątku sierpniowe mamy a tu lipiec końcówka sie okazało hehe. Wg obliczeń to 5 tydz ciazy , natomiast 3 tyg okres zapłodnienia :) beta ostatnia wyszła 335, w poniedziałek idę powtórzyć :) a w czwartek mam lekarza , zobaczymy czy cos tam zobaczy:P objawy ciazy to był ból w podbrzuszu , kłucie pare dni jajnika i mleczny śluz. W tej chwili bolą mnie piersi jestem senna i czasem jeszcze brzuch pobolewa. Ah jestem szczęśliwa ale jeszcze nie dochodzi to całkiem do mnie . Gratuluje wszystkim przyszłym mama :)

Lotka86 Widze ze jesteś w tym samym tyg co ja , byłaś juz moze na usg ?:) Moj ostatni @ był 23.10 a owu prawdopodobnie 6.11 Ja kupiłam w aptece femibion natal 1 , widziałam ze któras z dziewczyn tez o tym pisała , pani w aptece mowila ze są ponoć bardzo dobre i nie trzeba dodatkowo brać innych witamin. Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę :)

Lotka86 Widze ze jesteś w tym samym tyg co ja , byłaś juz moze na usg ?:) Moj ostatni @ był 23.10 a owu prawdopodobnie 6.11 Ja kupiłam w aptece femibion natal 1 , widziałam ze któras z dziewczyn tez o tym pisała , pani w aptece mowila ze są ponoć bardzo dobre i nie trzeba dodatkowo brać innych witamin. Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę :)

Gość gość
Airina Gratuluję :) Witamy w lipcówkach.