Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 4 archiwum

Polecane posty

Gość gość
Skarb Państwa. To jest właściciel sprzętu. Kancelaria zaś go reprezentuje. Dysponentem de lege jest skarb państwa a de facto kancelaria. Swoją drogą wypożyczenie żyrandola to już efekt swawolnej interpretacji rozporządzenia. Moim skromnym zdaniem. Jeszcze większy obciach stanowi to,że tyle czasu szukano odpowiedzi na pytanie o prawną podstawę użyczeniaOni se po prostu tak "uzgodnili"sprawę na zasadzie-"bierz co chcesz-ktoś tam mówił coś tam,że można. Potem wysłali prawnika żeby się dogrzebał przepisów.

My tu gadu gadu a tymczasem Duda z Kwachem siedzą obok siebie w lozy vipowskiej na Narodowym. Za nimi siedzi Boniek.

Gość gość
Na fali odwilży i zmian w 1953 roku, cała rodzina Lisienków (z wyjątkiem Wasilija) zmieniła nazwisko na polsko brzmiące „Lis“ z uwagi na coraz większą niechęć otoczenia do „ruskich“. Wojskowa, ubecka kariera najstarszego z rodu wkrótce zakończyła się. Powołana w 1956 roku tzw. „komisja Mazura“ dopatrzyła się przekroczenia przez niego prawa w czasie służby i wysłano go na emeryturę. Został on zwolniony z wojska na mocy decyzji Dowódcy Jednostki Zmechanizowanej w Zielonej Górze, gdzie służył w pionie kontrwywiadu. Było to następstwem udowodnienia mu bestialskiego znęcania się nad aresztantami. Dawni towarzysze nie dali jednak Edwardowi zginać. Znaleziono mu robotę na kolei i zatrudniono jako sekretarza POP w DOKP Zielona Góra. Edward Lis, syn Wasilija pracował do śmierci w KW PZPR w Zielonej Górze i w przeddzień Wilgilii 1969 roku zmarł na zawał serca w drodze do domu (w wieku 46 lat). Sześć lat później w wypadku drogowym zginęła jego żona Mirosława.

Otulina ale ja cały czas twierdzę, że nie powinien tego brać. Z rożnych względów. Ale de facto jak by poprosił to by dostał. A tak wyszło, że odstawił samowolkę.

Od 4 lat słyszę o tym żyrandolu i jestem głeboko przekonana, że Komorowski z niczym innym, tylko z żyrandolem, bedzie się Polakom kojarzyć :D

Gość mi9s gogo
Ojciec Tomasza Lisa – Stiepan (od 1953 roku Stefan) – imał się różnych prac. Zawsze jednak pod „patronatem“ lokalnego Urzędu Bezpieczeństwa. Z wykształcenia inżynier zootechnik, w wyuczonym zawodzie nie przepracował jednak wiele. W początkach kariery zatrudniony w 128 Pułk Artylerii Przeciwlotniczej, jako podoficer polityczny, z czasem „służył” w KW PZPR oraz WUSW.

Gość gość
Prezydent Jeleniej Góry Marcin Zawiła zdecydował się odejść z Platformy Obywatelskiej. – To kolejny sygnał słabości Ewy Kopacz, która usiłowała rządzić jak Donald Tusk, ale ludzie w PO chyba nawet szybciej niż społeczeństwo wyczuli, że nie potrafi – stwierdza dr Wojciech Jabłoński.

Gość gość
Prawda jest taka, że Platforma może go obecnie pocałować w d… – mówi nam jeden ze związanych z Dolnym Śląskiem polityków. – Siedzi w Jeleniej Górze, ludzie go tam lubią i tyle. Uważam, że kiedy Schetyna będzie się przygotowywał do przejęcia władzy w PO, to oprze się właśnie na takich ludziach jak Zawiła – dodaje.

Sedzia kalosz. Zwolnić go!!! x Otulina bo Komorowski ma de facto bardzo niejasne powiązania. Więc hooj wie kto tak naprawdę za nim stoi.

Gość gość
~Marbo : Znalazłam taki komentarz na jednej ze stron i postanowiłem podać go dalej: Nie wiem, za co niektórzy wręcz nienawidzą Kaczyńskiego. No, bo co można mu zarzucić tak naprawdę. Nie kradnie, bo na kasie mu nie zależy, ubiera się skromnie, nie interesują go garnitury Armaniego, samochody traktuje , jak pojazdy potrzebne do przemieszczania się , nie ma w garażu porsche czy ferrari, jada schabowy z ziemniakami i kapustą , nie lubi ośmiorniczek , woli zjeść w swoim gabinecie kanapkę niż obiad w prestiżowej restauracji. No , lubi koty... w ogóle zwierzęta i chwała mu za to , ze wspomaga schroniska dla zwierzaków. Wzorcowo opiekował się starą matką, przestrzega tradycji narodowych, kocha Polskę. Poza tym współczuję mu , że stracił w dość krótkim czasie 3 bliskie mu osoby. Jest właściwie zupełnie sam...

Było mówione, że Tusk go namaścił bo był najgłupszy. A być może dlatego, że był tam potrzebny z układu...Bo kiego grzyba sie tajniacko z tym ruskim agentem spotykał :P

Gość gość
Żona Sikorskiego ramię w ramię z Tomaszem Lisem. Razem rozpętują nagonkę na PiS

A jeszcze mu tę opiekę nad chorą matką wyrzygiwali... JarKAcz to zupełnie nie moja bajka ale jak pomyśle ile mu pomyj od Smoleńska na głowę wylano to szacun, bo ja bym tego nie wytrzymała, a ponoć mam twardy charakter.

Gość gość
Orkiestra gra do końca...na Titanicu ;)

Gość gość
trzeba przyznać, ze Platforma tonie widowiskowo.

Gość gogo miś
W 1965 roku Stefan ożenił się z równolatką Wandą, która rok później dała mu syna Tomasza. Po 1989 roku, Stefan Lis, już jako wojskowy emeryt, został dyrektorem Okręgowej Stacji Hodowli Zwierząt w Zielonej Górze. Wszyscy zmarli przodkowie Tomasza Lisa są „dostępni“ na Cmentarzu Komunalnym przy ulicy Wrocławskiej w Zielonej Górze:

Ja nie wiem, nigdy nie wynajmowałam. To znaczy siedzę na bankowym i zwyczajowo płacę 15 każdego miesiąca :D

Gość gość
"Polskich klientów banków czeka przyszłość podobna do tej, jakiej doświadczyli obywatele Cypru w 2013 roku. Komisja Europejska przygotowała dyrektywę Bank Recovery and Resolution Directive (BRRD), która umożliwia bankom "posiłkowanie się" pieniędzmi swoich klientów. Dyrektywa ma być wdrożona niezwłocznie, pod karą postawienia Polski przed Trybunałem Sprawiedliwości." http://narodowcy.net/polska/11219-w-polsce-banki-beda-okradac-obywateli

Gość gość
A u szwabów zasiłek.

Ten Turecki sędzia to chyba powinien z Sobieskim pogadać...może coś by do niego dotarło :P

Gość gość
Shatyn co sądzisz o ks Charamsie? Podoba ci się? Zakochałeś się?

Gość gość
turcy też nas teraz nie lubią za 'islamskich emigrantów których nie chcemy my powiedzmy normalni Polacy (wiedząc choćby z własnego doświadczenia czym jest fanatyzm islamski) a nie polskojęzyczne postkomuchy i wypasine chłopskie szabes-gojki z PO