Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 4 archiwum

Polecane posty

Gość gość
I już swoje powiedziałem.Komorowski, bez względu na oceny jego zachowania, postąpił zgodnie z prawem i niczego nie ukradł.A więc można go określać różnie, ale nie można mówić, że jest złodziejem.A ja zaraz wybywam...

Gość gość
Kadarka dziś Wypożyczył...shatyn masz jakiś po-amok.xxTo w amoku mówi się zgodnie z tym jak jest faktycznie?

Komorowski póki co to pływa na jachcie Soloża. Stać go. A w moim interesie leży by kanclerz Niemiec miał poprawne stosunki z urzędującym Prezydentem. Odwiedziny u byłego mam w doopie.

Gość gość
Otulona, myjesz te szwabskie kible, to myj. Do Polski się nie wtrącaj.

Gość gość
ooo Darek :D hahaha hahaha ciekawe czy będzie w orange: uciekliście bidusie, shatyn wami pozamiatał :D hahahah ha hah

Gość barramek
ja tam się dziwię że dyskutujecie na temat ....czyli ile rzeczy zabrał i czy to tak ogólnie wypadało zabrać ...i czy np. Obama także zabierze żyrandol, obrazy i ileś tam set drobnych rzeczy jeszcze , ponie3waż podobno mu to przysługuje ... jak rzecze sam Shaman ? -oczyweste jest że zabierze i nie ma co na ten temat dyskutować, amendia typu Newswseek Lisienki i sama Appelbaum -nadredaktorka -to potwierdzą tzn...że im to przysługuje

Gość gość
Edek też czasami coś "wypożycza"i nie widzi w tym nic złego.:D

PEK: "Jak rozmawiam z moimi ministrami to mówią mi: Jest tak mało czasu, a my byśmy jeszcze tyle fajnych rzeczy zrobili." x buhahaha :D

Gość gość
otulona_snem dziś to ze w 1996r czerwoni sobie takie prawo uchwalili,to nie znaczy ze nie jest to k******o i zlodziejstwo,ze w swietle prawa to coz to zmienia? prostytucja tez w niektorych krajach jest legalna,ale dalej to bedzie prostytucja,tyl;ko legalna i tak jest i w tym wypadku koniec kropkaxxDokładnie. Bezprawnie to złodziejstwo, a zgodnie z prawem wypożyczenie.podobnie jak z prostytucją.

Gość gość
Ładnie ich Shatyn punktujesz.

Gość gość
A czym jest złodziejstwo to prosze sobie poczytac. To zabór mienia bez zgody jego własciciela.Włascicielem tego była KP i ona zgodnie z prawem wypożyczyła.I chociażbyś sie wściekła tego nie zmienisz...:D

Gość gość
A teraz znikam na czas jakiś...

Gość gość
Shatyn rozłożony na łopatki:) I dlatego zaraz wybywa......:D:D:D

Gość gość
otulona_snem dziś Bezprawnie to złodziejstwo, a zgodnie z prawem wypożyczenie.psmiech.gifxxJak ty komuś pożyczysz samochód to wypożyczenie.A jak ktoś weźmie go bez twojej zgody to kradzież.I nic w tym śmiesznego nie ma.

Gość gość
otulona_snem dziś alez ja sie nie wsciekam,ja dalej popadamw zdumienie,bo juz myslalam,ze w nic mnie w tym kraju,a raczej zaden polityk nie jest w stanie zaskoczyc,och w jakimze ja bylam bledziexxNie myślałaś, że polityk może postąpić zgodnie z prawem?No to zobaczyłaś, że może. W tym wypadku Komorowski.:D

Gość barramek
taki typowy żydo - bolszewicki sposób na życie w Bolonii - dochodzimy za pomocą ogłupionych matołków do pałaca -przebywamy tam , a póżniej wynosimy z pałaca wszystko co się da ...włącznie z deską od sedesu oraz samym klopem ,o ile jest to możliwe oczywiscie - nik nas za to nie ukarze ponieważ (jakby nawet ) sądy także są nasze

Gość gaajowy
owszem. Były przypadki wypożyczenia sprzętu z kancelarii prezydenta. L Kaczyński wypożyczyl sprzęt ustąpującemu Kwaśniewskiemu. Ale pomiot szczynukowicza sam sobie wypożyczył. Prawo stanowi że graty muszą w każdej chwili wrócić do belwederu na żądanie kancelarii.

Gość gość
otulona_snem dziś malu niuans ja za swoje auto zaplacilam swoimi pieniedzmi-a nie pieniedzmi podatnikaxxNie ma znaczenia. Rzecz jest w twoim władaniu a czy za to zapłacił Zbyszek i Romek czy Jasiu i Stasiu nie ma znaczenia.Ważne, że ty jesteś jego właścicielką i możesz nim rozporządzać wg własnej woli.Naprawdę znikam...

Gość gość
Bez goglowania wiem, że właścicielem tych rzeczy jest Kancelaria Prezydenta i ona wypożyczyłą rzeczy Komorowskiemu.

Gość barramek
pisząc -'wynosimy ' oczywiście w gwarze żydomendii nazywa się to 'wypożyczaniem na czas nieokreślony '

Gość gość
ale ze akurat ty masz problem z pojeciem wlasnosci prywatnej to mnie nie dziwi,nalecialosci czasow w ktorych zyles daja o sobie ewidentnie znacxxA ta insynuacja jest zwykłym prymitywnym, chamskim, wyniesionym z domu, twoim koorestwem.

Gość gość
Shatyn dziś Co dokladnie stanowi własność KP według ciebie?

Gość gość
Shatyn większość swojego życia spędził w czasach, gdzie wszystko było wspólne.:( I dla niego takie "wypożyczki" to naturalna rzecz.:D

Shatyn NIE WIERZĘ że tego nie rozumiesz: to jest zbójeckie prawo ustanowione przez komuchów. Jeśli nawet Komorowski to zwróci to zużyte i raczej już do niczego się nie nadające. Bez sensu go bronisz, mam wrażenie, że to taka sztuka dla sztuki. Bo odbiór społeczny tego co zrobił jest bardzo negatywny.

Gość gość
Nie tylko Shatyn broni Bula. Jeszcze redaktor Lisienko i inne resortowe dzieci.:D

Oooo własnie dokładnie chodzi o to, o czym napisał Gajowy. To Duda powinien wypożyczyć sprzęt Komorowskiemu, a nie on sobie sam. I gdyby Komorowski poprosił to Duda by mu nie odmówił. A tak wyszło jak wyszło, a raczej Komorowski wyszedł na buraka i stąd się wzięły pomówienia o kradzież.

Gość gość
cd. histori Lisienki Syn Wasilija – Eduard, jako osiemnastoletni młodzieniec został w 1941 roku wcielony do armii i wojnę zakończył pod Kołobrzegiem w szpitalu wojennym. Tak jak ojciec pozostał w Polsce i po wyjściu ze szpitala, w 1947 roku „zameldował się“ w Zielonej Górze. Tam poznał pochodząca z Kresów Polkę – Mirosławę (ur. 14.02.1928 – 06.01.1976), z którą w 1948 roku wziął ślub. Niedługo później, w tym samym roku urodził się ich syn Stiepan Eduardowicz – ojciec Tomasza Lisa. Tak więc, prócz Wasilija zaaklimatyzowanego już na nowych terenach, w Zielonej Górze zamieszkali też jego syn Edward wraz z żoną i synem Steipanem. Cała rodzina, jako sprawdzeni komunistyczni agitatorzy i propagandziści, szybko znaleźli zatrudnienie w aparacie partyjnym oraz bezpieczeństwa PRL.