Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bledd

Infekcja rany a zapalenie pecherza

Polecane posty

Gość bledd

Czy ktos moze mi pomoc? Jestem 3 tygodnie po operacji ortopedycznej ,mam dwie blizny okolo 10 cm .Jedna goi sie od poczatku bardzo dobrze juz prawie jej nie widac,natomiast druga od poczatku nie wyglada ciekawie .Tydzien temu zostaly zdjete szwy i jedno miejsce jakby sie otworzylo i podeszlo ropa ( okolo 0,5 cm) przylozylam w czoraj masc ichtiolowa miejsce jest lekko spuchniete ,czerwone i gorace....Dzis zaczal mnie pobolewac pecherz ,zauwazylam krew w moczu i caly czas chce mi sie siku.Podejrzewam zapalenie pecherza ,kiedys juz mialam takze kojarze ten bol.Zastanawia mnie jedno od 3 tygodni nie wychodze z domu przebywam w cieplym mieszkaniu.Czy mozna te dwie infekcje ze soba laczyc .Prosze o odpowiedz bo naprawde nie wiem?...

Gość ffinka
Zapalenie pęcherza ma związek z niegojącą sie raną .Furalgin ,fitolizyna ,nasiadówki na ziołach .Dalej......

Gość bledd
Bekam u lekarza to jest zapalenie pecherza.( Winna jest bakteria)Pobrali krew i mocz do badania,dostalam antybiotyk.Lekarz twierdzi ,ze nie ma to zwiazku z operacja i blizna.Moja znajoma,ktora byla operowana latem mowila ze po kilku tygodniach od operacji(ona mala ginekologiczna operacje) tez miala zapalenie pecherza.Obie mialysmy narkoze i podczas operacji bylysmy cewnikowane ...Moze to jest przyczyna...Miala moze ktoras z was podobny przypadek??