Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mąż nalegał na podpisanie intercyzy. poznajcie moją historię, skomentujcie

Polecane posty

Gość gość
To znaczy powiem tak: on przed poznaniem mnie już miał uzbierane pieniądze, jakieś 80 tysięcy ale ja o tym wtedy nie wiedziałam. Zresztą i tak nie tknęłabym ani złotówki, więc żal mi że ma mnie za taką. x bez intercyzy te pieniądze i tak nie byłby twoje, więc główka spokojna.

Gość gość
Mąż po prostu stwierdza fakt że mało zarabia i widocznie nie nadaje się do zarabiania. Może mieć mnóstwo innych zalet w końcu dlaczegos z nią chce być.

Gość gość
to że nalega na intercyzę nie oznacza że to jego pomysł może to pomysł teściów ?! w moim przypadku na taki świetny plan wpadła babcia mojego przyszłego męża zupełnie jakbym po to wychodziła za jej wnuka by go oskubać i się z nim rozwieść

Gość gość
Podpisałaś, zgodziłaś się. Więc w czym problem? Brakuje ci czegoś?

Gość gość
wszyscy cie znamy a on nie. Intercyza dla d****arzy jest dobra :D

Gość gość
Może mieć mnóstwo innych zalet w końcu dlaczegos z nią chce być. no tak, po kosztach obsługuje dom i jeszcze parę groszy z pracy przyniesie. Na takich warunkach to i ja przygarnę autorkę. 100% zysku,0 nakładów

Gość gość
oooo pojawił się wątek teściowej. Czekałam na to. Idę po popcorn.

Gość gość
weź i dla mnie i średnia colę

Gość gość
Autorko, skoro masz 3 pary spodni od 2 lat, kilka bluzkę i trzy swetry to Ty się ciesz że Cię ktoś w ogóle chciał. Musi Cię bardzo kochać. Jak ja bym spotkał taką kobietę to bym pomyślał "Kobieta lubi biedę o pewnie będzie biedną cale zycie". Więc intercyza to rozsądny sposób na pogodzenie jego miłości i twojej miłości do biedy.

Gość gość
Ja np byłam świadkiem sytuacji, że młoda żonka wymuszała po ślubie żeby rodzice męża przepisali na nich oboje dom, w którym wszyscy mieszkają, po czym wyszedł na jaw jej romans z jakimś rudym c/h/u/j/e/m i nagle ona chce rozwodu bo nie kocha męża. Na szczęście jej teściowie nie ulegli (właściwie nie zdążyli) bo teraz wylądowaliby pod mostem, gdyby darowali im obojgu dorobek swojego życia. Oni są ufnymi dobrymi ludźmi i nie w głowach im było pisanie jakichś klauzuli o dożywotnim mieszkaniu w tym domu czy darowanie go tylko synowi itp.

Gość gość
ja też podpisałam intercyzę, mój mąż nie umie zarządzać kasą, więc wolałam nie ryzykować :D

Gość gość
12:12 też to zauważyłam. To że nie lubisz wycieczek, gadżetów i ciuchów to mię taki znowu powód do dumy. A Ty piszesz tak jakbyś się chwalili ze lubisz biedę.

Gość gość
mogą być orzeszki, dzięki

Gość gość
Nie zapytałaś go dlaczego on chce intercyze?

Gość gość
niestety, ale ma cie za nic i tyle

Gość gość
No dobra,intercyza jest potrzebna w razie rozwodu,ale chyba daje c****eniadze?

Gość gość
Kocha, kocha tylko wie że dziewczyna z kasą sobie nie radzi. Zajmij się wychowaniem dzieci albo prowadzeniem domu. Tak też się można realizować. Albo znajdź sobie hobby.

Gość gość
Daje Tobie pieniądze ?

Gość gość
Nie lubisz kasy a moze bralas komus kredyty? Twój mąż to widzial i wokal sie zabezpieczyć? Kolejna sprawa jak ktoś ma biznes to intercyza jest zabezpieczeniem dla tej drugiej osoby, mam w rodzinie cwaniaka co dal sie naciągnąć deweloperowi na ponad 600tys, rozdzielności majątkowej nie mieli i teraz nic sie nie da zrobić, dlug maja oboje malzonkowie wiec nawet samochod na żonę zostal zabrany.

Gość gość
Jak sie kogoś kocha to daje mu sie każdy zarobiony grosz. A on odkłada na prostytutki lub ma kochanke którą utrzymuje.

Gość gość
znałam taka parę, on zarabiał kasę, ona nawet nie wiedziała ile, bo zakładał konta tylko na siebie- jakby umarł to nikt nawet by nie wiedział o tych kontach. A ona zawsze skromna, małe potrzeby, a po co mi jakis ciuch, a po co mi coś tam. To tak dziada nauczyła, że jak naprawdę potrzebowała butów na zimę i prosiła go o kasę to słyszała a po co ci Sama sobie kręcisz bat na d... taka skromnością, dasz radę przezyć za 5 zł dziennie, to taki facet nie da ci już dodatkowej złotówki. I nie chodzi o szastanie kasą, ale o szacunek do siebie

Gość gość
Jak sie kogos kocha to daje mu sie kazdy zarobiony grosz - oczywiscie dziala to tylko "od mezczyzny do kobiety " bo w druga strone to juz nie.

Gość gość
Ale ja mam szacunek dla siebie! Ktoś pyta: czy on daje Ci kasę? Tak, okazjonalnie mi daje, kupi jakiś ciuch ze dwa razy w roku. Od początku nie chciałam by miał mnie za pazerę, dlatego też nigdy o nic specjalnego go nie prosiłam. Na jedzenie jak brakuje to sam bez pytania daje. Ale poza podstawowymi potrzebami które i tak byłabym w stanie sama zapewnić to o nic nie proszę. Sama nigdy o nic nie proszę, bo to nie w moim stylu. Kupuję za swoje jak mam widzimisię kupić raz w roku perfumy np. A pytacie co w sytuacji gdy ja nie jestem przy kasie a chcę sobie np. spodnie kupić bo mi się dziura robi? To on mówi a po co kupować? wydajesz kasę....;lepiej idź do krawcowej załatać stare. Kupić coś kupi, owszem, ale raz na ruski rok i to tylko wtedy gdy coś jest przydatne. Jak mam np. jedną parę butów na zimę to zapomnij że zaproponowałby drugie, no chyba że pierwsze się rozwalą.

Gość gość
Autorko to się rozwiedz z nim.

Gość gość
kiedyś była taka sytuacja że miałam buty fajne na jesień ale okazały się zbyt zimne na zimę. To on mi na to by nie kupować (mimo że chciałam kupić za swoją kasę) bo mogę chodzić w butach które mamy w góry. że pół miasta tak chodzi. a ja nie chce chodzić jak w góry, chce byc jak kobieta, elegancko wyglądać a nie jak alpinistka. Doszło wtedy do tego, że on mi mówił jak mam wydawać MOJE pieniądze. dla niego to głupie że chcę sobire za SWOJE kupić nowe buty na zimę, bo w starych za zimno na mrozie. lepiej chodzić w trepach górskich. Do pracy, wszędzie. bo zawsze to 300 zł sknera zaoszczędzi. Nawet z mojej kiesy.

Gość gość
ty się gdzieś leczysz autorko? nie, to czas zacząć

Gość gość
Chore. Skoro ty nie masz prawa do jego kasy to on nie ma prawa do twojej. Wara i już. Ty ze swoimi pieniędzmi rób co chcesz. Nie musisz utrzymywac domu ze swojej kasy skoro taka sytuacja. Najlepiej się rozwieść.

Gość gość
na rozdzielnosc majatkowa zgodzilabym sie i uznalabym ja za sluszna, kiedy moj przyszly malzonek mialby na siebie przepisany duzy rodzinny majatek. np praca calego zycia jego rodzicow,ale nigdy w przypadku takim, kiedy zaczynamy od zera. on zaczyna dobrze zaczyna zarabiac i sie orientuje, ze jego zona zarabiajaca 1500zł mu sie w razie czego malo sie oplaca.

Gość Znowu ona provo provo
UWAGA temat słynnej tu prowokatorki której sie nudzi