Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Polskie black metalowe podziemie to potęga

Polecane posty

Gość gość
Jak ktoś się chce nauczyć grać na gitarze to musi być na początek klasyczna,czy lepiej od razu elektryczna może?Ktoś pomoże?

Gość gość
mój chłopak uczył się na elektrycznej :)

"tak z ciekawości zapytam, jak się ma power metal w Polsce" Słabo się ma, nie przychodzi mi do głowy żaden polski zespół powerowy, który robiłby coś ciekawego. Zresztą ten gatunek jest teraz raczej "niemodny", młode kapele to zwykle albo nowa fala thrashu, albo black albo folk, czasem death albo klasyczny heavy.

Gość gość
wychodzi na to, że z tych nowych lubię tylko folk i heavy :/ - Moor

dobre pytanie zadałaś w sumie, próbuje sobie przypomnieć nazwe jakiegokolwiek polskiego zespołu grającego taki typowy power metal(nie power wchodzący w heavy, bo takich kapel troche jest), obojętnie czy starego czy nowego i do głowy przychodzi mi tylko Night Mistress. Ten gatunek jest praktycznie nieobecny w Polsce :D https://www.youtube.com/watch?v=8ThN-VKQ0EQ W sumie wiele jest takich zaniedbanych gatunków w Polsce. Np. gothic metal, nie licząc Unsun to wciąż te same kapele co w latach 90 i żadnych nowości :P

Gość gość
czyli nie ma dla mnie nic ciekawego bo właściwie wszystko czego słucham jest niepopularne :P

Gość gość
szkoda trochę. Jakie to szczęście, że mamy Szwedów

Gość gość
Oj, bo zachowujesz sie jak moon

Gość gość
No coz, nabijasz sie z sabatonu tak jak on z metalu ogolnie. Tak przy okazji to szwecja ma duuuzo wiecej dobrych zespolow :P

to nie wolno mi już nie lubić przehajpowanego, i szczerze mówiąc dosyć słabego zespołu? :) On ma zdecydowanie zbyt dużą sławe w Polsce zdobytą dzięki naszym narodowym kompleksom, w dodatku często jest jedynym nowszym zespołem znanym przez niedzielnych fanów od trzech zespołów na krzyż :P

Gość gość
Wolno, tak samo jak moonowi wolno, a macie ten sam ton odnoszenia sie do wszystkiego co wam sie nie podoba. Dziwne, ze sie nie kolegujecie

Nie, ja wyrażam swoje opinie, a moon głównie pisze jakieś wyimaginowane przez niego bzdury na różne tematy, uznaje je za prawde, upiera się przy nich i wymaga by je obalić, a sam ich nie udowadnia :) Ogólnie on ma skłonnośc do imaginowania sobie wielu dziwnych rzeczy, i z tego co zauważyłam naprawde w nie wierzy.

Gość gość
Oboje macie lekcewazacy sposob odnoszenia sie do rzeczy ktore wam sie nie podobaja i obrazania ludzi ktorych zachowania nie rozumiecie. Poza tym ile razy ty wymyslalas cale historie na temat obcych ludzi?

Oprócz tego, najbardziej typowego przykładu, że kiedyś uwazał ze nie ma ludzi po 30 słuchających metalu, to ubzdurał sobie też: -metal to jest tylko taka muzyka co ma "darcie mordy", a gdy podawałam mu heavy/power metal, to twierdził że to "rock" i że ja nie rozróżniam, bo metal jest wtedy kiedy jest "niesłuchalne" i że ja jestem pozerka skoro tego nie wiem. I nie, najwyraźniej nie trollował. -że nigdy nie byłam na koncercie, to już nie wiem skąd sobie to ubzdurał -że jestem z Jaworzna, jw -że mam fobie społeczną i nie wychodze z domu -że mam 13/14 lat -że o niczym innym nie maże, jak nawiązac z nim kontakt poza kafeterią, np. że chce z takim bucem jak on rozmawiać na gg, i do teraz czasem mnie nazywa tchórzliwą za to że go zignorowałam, tak jakby to był jakiś zaszczyt z nim rozmawiać, i straciłam na ten zaszczyt szanse :D -że nie mam w domu gitary, bo to niemożliwe -że przestane sluchać metalu za 2/3 lata nie wiem co jeszcze.

Gość gość
Szczerze mowiac to ja tez dlugo myslalam, ze masz tak z 15 lat. No i ty pisalas podobne rzeczy o ludziach sluchajacych techno czy popu, wmawialas glupote ludziom lubiacym mode i mnie piorka potargalas tematem o tatuazach u metali. Przyganial kociol garnkowi, kaska :P

Nie, ja nie mam zwyczaju pisać, rzeczy których nie wiem, albo sa niezgodne z rzeczywistością. Nie rozróżniasz opinii od opisu faktów. Moon "wsławił" się właśnie błędnym opisem faktów, a nie wyrażaniem chamskich opinii.

A ludzie podążający za modą są według mnie głupi, taka postawa życiowa jest głupia. Za to nie wmawiam, że nie ma ludzi po 30 podążających za modą, albo że tylko Żydzi są w stanie podążać za modą czy cokolwiek podobnie głupiego. Nie staram się wymyślać stanów faktycznych, których nie ma, tylko oceniam :)

Gość gość
A ja mowie o chamskim i lekcewazacym wyrazaniu opinii. Okreslanie metalu darciem ryja to takie samo zachowanie jak wysmiewanie fantow sabatonu i przekrecanie nazwy tego zespolu.

Gość gość
Obrazasz, bezpodstawnie, nie znasz ludzi a nazywasz ich glupimi. Prezentujesz ten sam poziom co Moon kiedy to robisz.

Tak samo jak np. nie wmawiam tobie że, jak ci próbował wmówić moon, z tego co pamietam siedzisz ciągle przed komputerem, nie wychodzisz z domu i jesteś paranoiczna(coś podobnego ci napisał jak mu wytknełaś że ciągle wpisuje się w moich tematach) :D

" Okreslanie metalu darciem ryja to takie samo zachowanie jak wysmiewanie fantow sabatonu i przekrecanie nazwy tego zespolu." Może i tak, jak się nie obrażam o "darcie ryja", tylko o co innego, proponuje nauczyć się czytac ze zrozumieniem.

Swoją drogą, taka mała dygresja, strasznie delikatna jesteś skoro obraża cie słowo "sałaton", ja słyszałam już kilka lat temu na żywo podczas dyskusji o muzyce już takie określenia względem tego zespołu, że "pedalskie disco polo" to jedno z łagodniejszych i nikt się nie obrażał, nawet jak był fanem, ot takie droczenie się :P