Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zycie w konkubinacie ,a przyjecie komuni swietejzostałam zwyzywana

Polecane posty

Gość gość
Katoliki i ich szopki komunia na kolankach, a potem na kafe: rozklapiocha, szmata, bękarty, bachory i inne "smaczki" :D

Gość gość
Ja mysle ze to osoby pokroju pani z 8:08 wyzywaja na innych topikach tak jak tutaj.

Gość gość
Może i autorka nie powinna przystępować do komunii ale ta baba nie miała prawa jej zwyzywać ani oceniać jako katoliczka. Ja uważam tak jak ta pani z niewybrednym językiem powyżej, że jeżeli jesteś dobrym człowiekiem to i tak masz Boga w sercu niezależnie czy komunie przyjmiesz w przeciwieństwie do zakłamanych i podłych ludzi, którzy tą komunie przyjmują w wielkim blasku, przy całej parafii. Ja znam takich ale nic im nie mówię i zostawiam to Bogu, nie moja to sprawa.

Gość gość
mylisz się moherku, napisałam okrutną prawdę, tak ja wyglada wasza katolicka zgnilizna.

Gość gość
Oczywiscie ze ta baba nie miala prawa do tego co zrobilai chyba nikt nie ma.co do tego zadnych watpliwosci.

Gość gość
No rak grunt to kogos zwyzywac. Nie? Zrobilam cos co cie urazilo? Napisalam.cos takiego? Nie. Sprawilo ci przyjemnosc zwyzywanie mnie od.moherkow? To nie domena katolikow tylko polaczko cebulaczkow.

Gość gość
Wulgaryzmy w wypowiedzi nie dodaja racji w zaden sposob, a wrecz odwrotnie, sprawiaja ze na taka osobe patrzy sie z przymruzeniem oka :)

Gość księżniczka rozamunda
ło matko Poważnie nie wiedziałam, że ktoś jeszcze bawi się w te obrzędy serio myślałam, że młodzi już dawno się nie przejmują tym Tu gdzie mieszkam do kościoła chodzą tylko ludzie 50+ no bo sorka ale kto normalny z młodych da sobie wcisnąć czystość przedmałżeńską :P a wy raz piszecie, że w dekalogu nic o tym nie ma i to jest nadinterpretacja kościoła (więc teoretycznie autorka mogłaby przystępować do komunii, jednocześnie usprawiedliwiacie swoje przedślubne współżycie) a innym razem piszecie, że trzeba przyjmować kościół ze wszystkimi nakazami i przepisami jak się jest katolikiem (rozumiem, ze po to aby dowalić autorce i poczuć się od niej lepszym) BTW poza wszystkim ja w życiu nie uklęknę przed facetem w sutannie i nie będę mu opowiadała o seksie z moim cywilnym mężem ani o żadnych moich występkach, nigdy się nie zamierzam upokarzać jak to robiły moj***abcie, które tak wyuczono, wytresowano i sprano im mózgi od dziecka, no way :P Nie wiedziałam, że katolicyzm jest jeszcze tak obecny u nas. Nic w sumie do was nie mam :P co kto lubi.... ja nie lubię :P

Gość gość
Gosciu wyzej masz do tego prawo i nikt cie do tego nie zmusza. Twoj wybor.

Gość gość
Ciekawe czy katolicy broniliby swojej wiary tak zachlannie jakby wybuchła wojna z muzułmanami spierniczalibyscie do pierwszej piwnicy albo okupu ;-)

Gość gość
Papież ułatwił rozwody koscielne.,niech się partner rozwodzie ślub z tobą weźmie i kłopot z glowy

Gość gość
autorko ja powiem tak żyję tak już 15 lat niestety mój M miał żonę ja jestem tą drugą nie rozbiłam jego związku po prostu tak wyszło no i do dziś pokutuje nie miałam wesela ślubu sukni mimo wszystko wierzę w BOGA no w kościół może już nie aż tak strasznie aczkolwiek dzieci przystępują do sakramentów i też nie raz dostałam po uszach za to uznaję to właśnie za swoją pokutę że tak wybrałam dziś kocham go na zabój jeżeli mam być potępiona to wolę być potępiona w mojej miłości z nim niż być nieszczęśliwa i nie kochać bo on jest moim życiem i na zawsze już będzie :-)

Gość gość
Gosciu z 8:54 dlaczego drwisz z cudzej wiary? Daje ci to jakas satysfakcje?

Gość gość
9:11 mam podobnie i nie przystępuje do komuni tak wybrałam I musze się z tym pogodzic i jestem szczesliwa.Tez z wielu rzeczy musiałam zrezygnować , ale w każdym związku trzeba iść na jakieś kompromisy

Gość gość
poczytajcie sobie ksiazke any argasinskiej tam jezus muwi ze trzeba takie osoby pozucic w sumie to on tylko przypomina co powiedział 2 tys lat temu Każdy, kto oddala swoją żonę – poza wypadkiem nierządu – naraża ją na cudzołóstwo; a kto by oddaloną wziął za żonę, dopuszcza się cudzołóstwa.” (Mt 5,27-32)

Gość gość
gość dziś absolutnie nie drwię (poza tym nie rozumiem czegoś takiego jak "uczucia religijne") autentycznie zdziwiło mnie, że ktoś jeszcze przykłada taka wagę do tych obrzędów. Nigdy w tym nie siedziałam i widziałam też jak moi rówieśnicy od tego uciekają, przestają chodzić do spowiedzi, brać śluby kościelne, chrzcić dzieci i myślałam, ze młodzi juz tego nie robią serio.

Gość gość
Narzekacie na religie katolicka, jeszcze troche i bedzie islam ,ktory jak wiemy jest religia postepu i tolerancji

Gość gość
nikt mi nie może zabronić miłości :-D

Gość gość
pierwszy grzech życie z rozwodnikiem drugi przyjecie komuni w grzechu Dlatego też kto spożywa chleb lub pije kielich Pański niegodnie, winny będzie Ciała i Krwi Pańskiej (1 Kor 11:27).28 Niech przeto człowiek baczy na siebie samego, spożywając ten chleb i pijąc z tego kielicha. 29 Kto bowiem spożywa i pije nie zważając na Ciało 13, wyrok sobie spożywa i pije. 30 Dlatego to właśnie wielu wśród was słabych i chorych i wielu też umarło. 31 czyli kto przyjmuje komunie w grzechu tego czeka śmierć duchowa istnienie

Gość gość
dlatego ja jej nie przyjmuję żyję w grzechu ale mam MIŁOŚĆ

Gość gość
to twój wybór i twoje piekło i nie muw gdzie był bóg jak przyjdzie zapłacic za te grzechy własnym cierpieniem grzech nalezy do szatana i on przyjdzie po zapłatę widzisz szatan odrzucił boga i spotkała go kara to tak samo jak każdy wypije truciznę to czy znaczy ze go bóg ukarał nie kazdy kto grzeszy bedzie cierpiał czy anioł kazdy człowiek ksiądz nauczyciel sprzątaczka każdy będzie cierpiał za grzechy http://www.misje.diecezja.kalisz.pl/Faustyna/Slowa.htm

Gość gość
nie strasz nie strasz - bo się zesrasz

Gość gość
objawienie w Fatimie i Objawienie Matki Bożej w Quito (1610-1634) mówi ze wielu księży odwróci sie od boga i będzie rozwalało kosciuł od środka i to jest świadectwo końca naszych czasów ja nie strasze ale sa takie fakty

Gość gość
nie powinnas przystepowac w twoim przypadku do komunii, to grzech swietokradztwa, b. ciezki.najwyrazniej o tym nie wiedzialas, ale teraz juz wiesz.nikt jednak nie zakazuje ci chodzic na msze bez przystepowania do komunii.A teraz powiedz, bo jestes osoba wierzaca, obydwoje nie chcecie slubu, czy facet nie chce? w tym ostatnim przypadku ma sie przechlapane, nie ma sie ani kogos kto powaznie traktuje ani nie mozna zyc zgodnie ze swoja wiara, a czlowiek ma nadzieje ze moze zmieni zdanie i sie oswiadczy

Gość gość
poczytajcie sobie o objawieniach w Medjugorie słyszeliscie o ksiedzy ktury opętał dziewczynę został demonem bo mu sie celibat znudził Według dialogów podczas egzorcyzmów Fleischmann był w piekle ponieważ zabił człowieka i sypiał z kobietami. On to uczynił, ponieważ wymogi kapłaństwa były dla niego za ciężkie. Według relacji egzorcystów, demon Fleischmann potwierdził konieczność celibatu, i że mężczyznom, którzy już uprawiali seks, nie wolno zostać kapłanami.

Gość gość
on jest rozwodnikiem czyli wybrała śmierć a nie życie wieczne chyba ze poczeka jak zona umrze to w tedy bedzie mogła wziasc slub koscielny

Gość gość
ale ja się przyznaję do błędu i pokutuję tym ze nie mogę iść do komunii tak a jeżeli człowiek się przyznaje do grzechu do tego że źle robi to jest mimo to pyszny i grzeszny ?? to chyba nie no chyba że wierzymy w innego BOGA bo widocznie ja winnego i TY w innego masz prawo ja mam MIŁOŚĆ

Gość gość
A jego żona ma już od dawna męża i dziecko z nim :-) i twierdzi że kościół jest jej do niczego nie potrzebny tak więc każdego Bóg osądzi z osobna my sądźmy się wzajemnie :-)