Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość3333

Dwa pokoje

Polecane posty

Gość gość
gość dziś a kto cię tu nazwał patologią?

Gość gość
Paradoks! Na Kafe tylko młody wiek na dzieci, bez kredytu mieszkanie, oboje pracujący, bez pomocy babć, kazy osobny pokoj oraz salon. Nie każdego stac w chwili obecnej mając mlody wiek na to zeby kupic większe mieszkanie i nie opłaca sie czekać z rodzeniem dzieci moim zdaniem.

Gość gość
Moja mama teraz została sama i ma swoja sypialnie i jadalnie i uwaza ze chetnie by cofnęła czas jak byliśmy w domu i mimo tego ze nie miała tych wygód była szczęśliwsza. xxx ale ja nie jestem jak twoja mama czy to źle, że mam inne potrzeby? Ja bym nie była szczęśliwsza, bo jestem inna. Trudno żeby wszyscy byli jak twoja mama :o co mnie w ogóle ona obchodzi? Ja lubię swoją sypialnię, gabinet, salon jadalnię, mam tylko jedno dziecko i to jest moja sprawa. Nie mam nic do twojej rodziny i do waszego stylu życia. No i nikt tutaj nie nazwał was patologią. Już nie zmyślaj i przestań bredzić :o

Gość gość
A bierzesz pod uwagę ze moze sie cos stac (czego nie życzę ale tak to juz sie plecie) i wy z tym kredytem nie dacie sobie rady i będziecie musieli zrezygnować z czteropokojowego mieszkania? I co zycie w ścisku? Świadomie zdecydowałaś sie na dwoje dzieci w takim małym mieszkaniu i sytuacja Ci sie odmieniła ale co gdyby nie?

Gość gość
13:17 A czy ja gdzies napisałam ze JESTES JAK MOJA MAMA? Nie, na szczęście dla nas... Wiec sobie nie dopowiadaj. Jesli Cie nie obchodzi to nie czytaj i co sie sadzisz na temacie nie dla Ciebie??? Masz swoje zycie i sobie żyj.

Gość gość
13:14 ja rozumiem, że nie każdego stać i nikt tych ludzi nie krytykuje za to, że maja rodziny w małych mieszkankach. Piszemy tylko, że to nie dla nas i podajemy swoje przykłady. ja napisałam, ze źle mi się mieszkało z rodzeństwem i wolę tego nie fundować swojemu dziecku.

Gość gość
Widze ze nie jestes takaaaaa szczęśliwa jak sie starasz tu kreować bo szczęśliwi ludzie w swoim zyciu, rodzinie, mieszkaniu sie nie sadza cały dzien na temacie ktory ich nie dotyczy.

Gość gość
No wiec dobrze-wy żyjcie po swojemu a inni żyją jak im wygodnie albo jak maja możliwość. Przeciez nie mi wnikać wiec napisałam swoje zdanie na temat tak jak Ty czy inne kobiety i spoko.

Gość Anoooooooooooooo
Ja nadal nie rozumiem co was tak boli ,ze kogoś stac na osobne pokoje dla dzieci . Niektóre robia z tego afere jakby to byl niewiadomo jaki luksus . Dla mnie to jest normalne zycie .

Gość gość
gość dziś no to zamieszkałabym tak jak teraz, bo jak widzisz teraz jakoś żyję w ścisku ale jednak dążę do tego żeby polepszyć warunki. Zdecydowałam się na dwójke dzieci, bo w zamyśle miałam kupienie czegoś innego. Nie zamierzam dygotać całe życie przed kredytem i kisić się, bo się rozwijam, pracujemy oboje z mężem ale co to ma do rzeczy? czy ja kogoś pouczam albo krytykuję? Piszę tylko o sobie. Wiem, że są różne sytuacje w życiu i jestem na to gotowa. Róbcie sobie co chcecie z własnym życiem. Napisałam tylko jak ja żyję i co ja z tym robię.

Gość gość
Ale kto robi aferę? Jak juz to naskok był ze strony tych ktore maja większe mieszkanie zatem co was boli ze ktos ma inaczej? Bądźcie sobie zadowolone dalej jak lubicie i tyle.

Gość mam 50m2
kafeterianki z tych wielkich mieszkań - proponuje wam rodzić mimo wielu pokoi tylko 1 dziecko. bo po co mu rodzenstwo skoro siostre czy brata bedzie widziec jedynie przy wigilijnym stole??? bo na codzien bedzie zamkniete na 4 spusty w swoim magicznym swiecie wlasnego pokoju...aaa i idac tym tokiem myslenia - koniecznie musicie zrobic 2 osobne lazienki dla kazdej z pociech bo skoro w pokoju nie potrafia sie pogodzic to i w lazience bedzie klotnia o to ile które tam siedzi..... a juz na powaznie: uwazam ze miara milosci nie są metry kwadratowe. nie neguje jednak ze nie macie racji mowiac ze im wiecej metrow tym lepiej ale na boga nie mowcie innym ze MUSI miec wieksze mieszkanie skoro chce miec wiecej niz 1 dziecko.

Gość gość
gość dziś Widze ze nie jestes takaaaaa szczęśliwa jak sie starasz tu kreować bo szczęśliwi ludzie w swoim zyciu, rodzinie, mieszkaniu sie nie sadza cały dzien na temacie ktory ich nie dotyczy. x każdemu wolno się tu wypowiadać i nie wylatuj z tym, że ktoś nie jest szczęśliwy, bo jakby był toby tu nie pisał. Śmieszna jesteś w tym momencie. Temat jednak trochę nas dotyczy, bo większość z nas mieszkała z rodzeństwem i choć nie mamy żalu do rodziców to chcemy innego życia dla swoich dzieci. No i nadal nie wiem gdzie zostaliście nazwani patologią? Nikt tu was nie wyzwał w ten sposób. Zmyślacie jak najęte i to my tu jesteśmy wyzywane od paniuś i hrabianek więc to chyba wy zachwalające miłość rodzinną na 35m2 nie jesteście takie do końca w tych mieszkankach szczęśliwe i jednak gul wam skacze

Gość mam 50m2
cos wam powiem jeszcze. kiedy kupowalam z mezem mieszkanie 50m2(2 pokoje) niestety na kredyt - bo po babci nie dostalismy mieszkanie -nasz znajomy stwierdził :"ochh, tylko 2 pokoje, jak wy sie tam z dzieckiem zmiesciicie"?? zdębiałam. sam dostal mieszkanie po babci nie ma kredytu, ma 3pokoje, choc jakies wielkie to one nie są.. prawda taka ze uklad jego mieszkania jest gorszy od naszego i wbrew pozorom to tylko 10m2 roznicy a moje jest bardziej ustawne niz ich. niedawno urodzilo im sie 2 dziecko, na chwile obecna bedzie z nimi w pokoju ale za jakis czas albo zamieszka u starsej corki albo oni zreygnuja z sypialni-nie moga sie zdecydowac jeszcze. tym samym bedzie spal w salonie jak my teraz. tyle tylko ze ja za chwile bede przerabiac mieszkanie i z kuchni zrobie sypialnie a kuchnia idzie do salonu. my bedziemy miec sypialnie, corka swoj pokoj, i to wzystko na 50metrach...czym sie roznimy od nich? ze nasze mieszkanie jest mniejse o 10m2..a tak sie probowal nasmiewac....

Gość gość
gość dziś nie był żaden naskok tylko napisałyśmy własne zdanie nie obrażając, nie krytykując, nie pouczając was za to wy zmyślacie, że was nazywamy patologią i wyzywamy i to jeszcze nam się oberwało od egoistycznych paniuś i hrabianek, a co moze nie? mam 50m2 dziś Ja o niebie ty o chlebie i walisz kazania o wigilijnym stole i miłości :o a kto napisał, że wszyscy w blokach powinni mieć tylko jedno dziecko? Kto tu coś takiego narzuca? w łeb się stuknij

Gość mam 50m2
to ty sie w łeb puknij, jak sie te dzieci maja ze soba bawic skoro kazde bedzie we wlasnym pokoju...to funduje rozpad wiezi a nie ich zaciesnianie.

Gość mam 50m2
skoro kazde dziecko musi miec wlasny pokoj to i wlasna lazienke tez powinno miec - bo przeciez lazienka to tez jest intymnosc , mysle ze najwazniejsza intymnosc ze wszystkich... macie dwie lazienki???

Gość mam 50m2
a kazania glosi ksiądz, nie ja!

Gość gość
mam 50m2 dziś tu się nikt z was nie naśmiewa wiec co ma twoja historyjka do rzeczy? Tu się w ogóle nikt z tych metraży nie naśmiewa tylko obiektywie piszemy, ze dla nas to za mało i ścisk. Ciekawe, że jak jest inny temat to podkreślacie, że macie takie zdanie i macie takie prawo, a na tym temacie inni nie mogą mieć swojego zdania, bo nagle czujecie się urażone choć nikt was nie obraża i nie wyzywa tylko mówi jak to dla niego wygląda. Rzucacie się i piszecie kazania jakbysmy co najmniej z błotem was zmieszały.

Gość gość
"Moja mama teraz została sama i ma swoja sypialnie i jadalnie i uwaza ze chetnie by cofnęła czas jak byliśmy w domu i mimo tego ze nie miała tych wygód była szczęśliwsza. " Twoja mama teskni za WAMI a nie mieszkaniem na kupie, nie widzisz roznicy ???

Gość mam 50m2
nie uwazamy 50m2 za ścisk. tyle w temacie!!! to nas denerwuje, bo piszecie tak jakbyscie wszystkie mialy 100m2...dziwneee. mam wielu znajomych, wiekszosc z nich ma mieszkania na kredyt , zazwyczaj ok 48-50m2, niektorze maja 3 pokoje ok 65m2. wiec skad nagle na kafeterii tyle pań z wielkimi metrazami ?? mam na mysli powyzej 80m2 bo jak mniemam 4 pokoje tyle miejsc a zajmuja??????

Gość Anoooooooooooooo
"mam 50m2 dziś to ty sie w łeb puknij, jak sie te dzieci maja ze soba bawic skoro kazde bedzie we wlasnym pokoju...to funduje rozpad wiezi a nie ich zaciesnianie." wow niesamowita teoria :) no nie wiem jakim cudem ja i brat mamy takie dobre relacje z soba i rodzicami . Kazde z nas mialo swoj pokój , rodzice sypianie , do tego duzy salon no i 2 łazienki . Czytam takie teksty jak twoje to stwierdzam, ze zazdrość ludzka jest okropna :(

Gość gość
mam 50m2 dziś skoro kazde dziecko musi miec wlasny pokoj to i wlasna lazienke tez powinno miec - bo przeciez lazienka to tez jest intymnosc , mysle ze najwazniejsza intymnosc ze wszystkich... macie dwie lazienki??? xxx a co cię to obchodzi, że się tak ciskasz? Do łazienki się wchodzi i z niej wychodzi. Nie śpi się tam, nie uczy, nie przyjmuje kolegów i nie ma się tam domowego życia ani prywatnego świata. Co cię to boli, że ludzie mają większe mieszkania? przecież nikt nie wyzywa i nie poucza tych co mają małe domki! Przestań już histeryzować. Mam się przeprowadzić do kawalerki z dzieckiem wtedy będę ok? wtedy się odczepisz? Twoim zdaniem jak ktoś mieszka luźnie jto trzeba go zaszczekać, bo jak on śmie nie chcieć mieszkać w małym? przecież ja tak jak dziewczyny wyżej nie mam nic do ludzi w małych mieszkaniach. O ...UJ CI CHODZI?

Gość gość
Ja całe życie w domu rodzinnym mieszkałam z bratem w 1 pokoju. Później się przeprowadziliśmy i też mieszkaliśmy razem. Nie mam traumy z tego powodu. Wiadomo jak przychodzili znajomi to młody się wtryniał ale jakoś to przeżyłam. Czasem się mocno kłóciliśmy ale byliśmy zżyci ze sobą.

Gość mam 87m2
mam 50m2 dziś nie uwazamy 50m2 za ścisk. tyle w temacie!!! to nas denerwuje xxx to ty nie uważasz, a ja uważam, bo mam do tego prawo. Mam prawo uważać 50m2 za ścisk!!! ALE patrzę tylko wedle siebie i swoich potrzeb i nie mam nic do ciebie więc co cie tak denerwuje jakbym cię personalnie wyśmiała? Ty masz inne potrzeby, a ja inne czy to taka zbrodnia? żyjesz jak ci wygodnie i spoko, a ja żyję jak mi wygodnie i też spoko. Nie rozumiesz, że my nic do was nie mamy ale nie możesz mi odmówić prawa do własnych spostrzeżeń.

Gość mam 50m2
CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM, JAK NIE ZACZNIESZ TO JA ZACZNE SIE CISKAC..NA RAZIE Tłumacze ci tylko ze nie trzeba miec wiekszego mieszkania ale mozna, jesli cie na to stac. jednak mniejsze mieszkanie nie oznacza ze MUSISZ miec 1 dziecko tylko.

Gość gość
jak się nie naśmiewa na samym początku dziewczyna napisała że mieszkała z bratem i rodzice nie byli bogaci czekali na mieszkanie i potem się odmieniło na studiach a WY co że rodzice banda dziadów nieudacznicy a ona biedna idiotka więc nie rozumiem ja chce mieć dzieci w jednym pokoju bo mam taki kaprys i co ??:-p

Gość gość
jałowa ta dyskusja się zrobiła jedne nie mogą pojąć i robią wyrodne potwory z ludzi, którzy choć wychowali się z rodzeństwem w blokowych klitkach to chcą mieszkać jako dorośli w większych mieszkaniach i mieć osobne pokoje dla dzieci, a tamte zaś tłumaczą tym głuchym babom jedno i to samo jakby w ogóle miały się z czego tłumaczyć. nie wiem które głupsze dobranoc

Gość gość
gość dziś owszem ale przed tymi trzema na krzyż wpisami i po nich całe morze pomyj: od wygodnickich hrabianek, paniuś, pałacowych dam, po zimne suki i wyrodne egoistki ale oczywiście im wolno

Gość gość
no zawsze tak jest :-p z racją jak z doopą każdy ma swoją