Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciazy z drugin dzieckiem ale wcale nie chcialam go miec

Polecane posty

Gość gość

Wpadlismy. I jestem skolowana. Mam 36 lat i 5-letniego synka. Myslalam, ze juz nigdy nie zostane ponownie mama ale stalo sie. To juz 10 tydzien. Zaluje ze nie mamy ogolnie dostepnych srodkow wczesnoporonnych. Zrobilabym to jak tylko sie zorientowalam, w 3 tc. Teraz, wiadomo juz troche za pozno. Czy, ktoras z was wpadla z drugim i pozniej bylo ok? Nie zalowala? Tylko mnie tu kafeteryjnie nie zabijcie slowami.

Gość gość
Ale czego masz żałować

Gość gość
czyli stara a głupia i nie wie nadal skąd się dzieci biorą W dzisiejszych czasach "wpadki" świadczą o głupocie po prostu

Gość gość
A jak się zabezpieczaliście? Co zawiodło?

Gość gość
ludzie to trzeba było zamówić sobie zestaw z wow i po 2 tyg miałabyś tabletki ale skoro tego nie zrobiłaś to powinnaś stanąć na wysokości zadania i niezakładać tak durnych tematów Mama 2,5 dziewczynki i w 32 tc :-P

Gość gość
No na takie wlasnie "mile odpowiedzi" liczylam. Tak, jestem stara i to tez mnie martwi. Pytam, czy jest tu ktoras wpadla z drugim i teraz nie zaluje i jest fajnie?

Gość gość
Ludzie non stop wpadają i żyją

Gość gość
Mam tyle lat co Ty. Wpadłam z trzecim dzieckiem. W dodatku w 4 miesiacu ciąży zostawił mnie mąż tzn. wyjechał za granicę szukać swego miejsca w życiu. Aborcja nie wchodziła w grę. Dbałam o siebie w ciązy ale stresu przeszłam co niemiara. Czasami miałam ochotę normalnie oderwać sobie brzuch. Dzień przed porodem (cesarka) byłam przerażona bo nie czułam więzi z dzieckiem. Ale gdy mi ją dali po porodzie i zobaczyłam tą niewinnną istotkę to się popłakłam. Moja córka ma dwa miesiące, jest bardzo grzeczna a jak ją trzymam na rękach to tak mi patrzy w oczy jakby chciała powiedzieć nie martw się mamo. A ja mam ochotę ją przepraszać za to co czułam i co przeszła w moim brzuchu. Nie żałuję że ją mam i kocham niesamowicie.

Gość gość
Podziwiam! Ostra zawodniczka z Ciebie. A ja sie martwie finansami, tym ze niby maz chce ale widze sie sie troche boi ponownego bombardowania zakichanymi pieluchami. Tez kurna nie jest najmlodszy bo ma 40-stke. Choc z tym wiekiem tez moze przesadzam, mieszkam w Krakowie, nie na jakims zadupiu, dziewczyny dexyduja sie na dzieci coraz pozniej. Moglam kupic zestaw w WOW. Lub u gina za tysiaka bo tyle mniej wiecej biora ale tchorz ze mnie wylazł.

Gość gość
Czas tak szybko leci ze nim sie obejrzysz to pieluszki pojda w zapomnienie. Poradzisz sobie. Nastaw sie bardziej pozytywnie.

Gość gość
Ja mam 2 dzieci i za nic nie chciałabym 3 ciąży. Dlatego pytałam o to jak się zabezpieczaliście skoro zawiodło.

Gość gość
Nic nie zawiodlo, zaszlam z czystej glupoty. Bylismy na wakacjach, w Grecji, bez dziecka, to much inclusive Schlalismy.sie masakrycznie, ledwo co pamietalismy i masz. Masakra. Ale, ale, ja mialam problem z zajsciem w pierwsza bo mam masakryczne tyłozgiecie. Wpadka po pijaku, a tabletki dzien po z soba nie mialam. Moge Ci polecic podwiazanie jajnikow lub zalozenie spirali.

Gość gość
O no to nieźle. Widzisz, tak to jest że gdy się nie chce to nagle jak na złość. Myśl pozytywnie. To nie koniec świata.

Gość gość
Zreszta nie bede sie tlumaczyc, wpadlam bo jestem glupia!!!!!!! A maz sie ucieszyl, jak ja bym chciala zeby on byl w ciazy. Przy pierwszym porodzie popekalam az.do o d bytu. Moj brzuch to mapa skarbu pirata. Ble.

Gość gość
oj kobieto ciesz się a nie dramatyzuj. Zachowujesz się jakbyś z piątym zaszła co najmniej. Jesteś młoda, 35 lat tu super czas na dziecko, syn bedzie miał rodzeństwo, to skarb na całe życie i najcenniejsze co możesz mu podarować.

Gość gość
czyli stara a głupia i nie wie nadal skąd się dzieci biorą W dzisiejszych czasach "wpadki" świadczą o głupocie po prostu x żenująca wypowiedź, reprezentujesz sobą kobieto prymityw! o twojej głupocie świadczy twój wpis!

Gość gość
Ciesz sie ciesz. Ja mam 4latka i od 2 bezskutecznie probuje zalatwic mu rodzenstwo. Zobaczysz ile ten maluch da ci radosci, takie wpadki rekompensuja w przyszlosci stresy zwiazane z poczeciem ;)

Gość gość
kobieto ciesz się, spotkało cię wielkie szczęście! wspomnisz moje słowa za kilka lat.

Gość gość
Dzieki za wszystkie mile odpowiedzi! Moze bedzie ok.

Gość gość
Autorko nie łam się. Dasz rade!!

Gość gość
My wpadliśmy z 3 miałam 42 lata, stres ogromny, normalnie miałam na początku skąpszy okres, zorientowałam się w 16 tyg, jak zrobiłam betę to zamarłam. Teraz nasz synio najukochańszy i rozpieszony jak dziadowski nicz jest naszym najwięszym darem.Dziewczyny już prawie dorosle pannjy, a maluch jest z nami.Ktoś na górze wiedział co robi.

Gość gość
Będzie ok, ochłońcie, zobaczysz jak urodzisz, potem sobie nie będzxiesz wyobrażała życie bez tej małej istotki.Na początku masz prawo być skołowana, potem sama się przekonasz,że dobrze się w sumie stało.

Gość gość
Ja wpadlam z trzeciem dzieckiem, mlodszy mial 5 lat. Teraz najmlodszy ma juz 1,5 roku I jest fajnie, starsi bardzo sa za nim, zobaczysz to bedzie fajnie dla twojego synka.

Gość gość
Dziewczyny może mi powiecie...a w czasie miesiączki jak się kocha z facetem w drugim dniu to sie wpadnie ? Cykl 30 dniowy u mnie.

Gość gość
Autorko.Ja miałam nastolatka w domu.I wpadłam...przy plastrach evra.Miałam 34lata,mąż trzymal fason ale ja rozpaczałam.mialam pracę,starsze odchowane,wszystko poukładane, noi urodzil mi się rozdarciuch...całe dwa lata jak wyjęte z życiorysu,jeden ryk,darcie,jęczenie i marudzenie dopiero teraz,powolutku,on zaczyna wiecej zajmowac sie soba,juz sie tak nie drze ,dopiero teraz wracam do zycia Nikomu nie życzę takiego dziecka,ileż razy wyłam razem z nim,przeklinajac sie,ze moglam sie ciazy pozbyc ale teraz,zaczynam go kochac,robi sie fajny,podejdzie, przytuli,da buziaka :)

Gość gość
No jak sie zaszalało w wieku 20 lat to sie odbija potem na życiu

Gość gość
czyli stara a głupia i nie wie nadal skąd się dzieci biorą W dzisiejszych czasach "wpadki" świadczą o głupocie po prostu x żenująca wypowiedź, reprezentujesz sobą kobieto prymityw! o twojej głupocie świadczy twój wpis! X żenujące to jest to, że dorosła kobieta się zresetuje idzie uprawiać seks, niczym się nie zabezpiecza, a potem się dziwi, że wpadka

Gość gość
dorosła kobieta też ulega czasem uniesieniu, chwili, namiętności, zapomnieniu... :) tylko pozazdrościć.... ale ty masz wszystko poukładane, zaplanowane, nawet miłość.. współczuje

Gość gość
ja nie wiem co was tak wpadka dziwi?? zawsze były, są i będą...pewność (ale też nei do końca) dają pigułki ale nie każdy je może brać a poza tym ile mozna? ja brałam 5 lat i muszę zrobić przerwę bo czuję że jej potrzebuje... a co teraz? może sie nam zdarzyć wpadka :)

Gość gość
to dziecko was odmłodzi, będziecie jeszcze szczęśliwsi, zobaczysz, aha i jaka ty stara jesteś? bez przesady... będzie ok!