Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justa255

Sierpniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość Ewelinaaa111
Śluzu mam duuuuzo... Ciagle mam tam mokro hehe. Kolor mleczny, czasem bardziej pod jasno żółty podchodzi. Janka gratuluje! Ślub cudowna sprawa :) my mieliśmy kameralne przyjęcie na 20 osób wiec nie pomogę. Jednak najważniejsza jest chyba dobra orkiestra lub dj no i dużo dobrego jedzenia hehe. Ja dopiero teraz zjadłam obiad bo cały dzień mnie mdlilo.. Mam tyle sprzątania ale jestem zmeczona juz wiec to musi do jutra poczekać :) nie ucieknie heh.. Jutro tez napisze maila do forum :) buziaki

Gość Asiorrr
Ja jeszcze chyba nie w ciąży :-( wczoraj beta 7.48 idę jutro na kolejną bedzie wszystko jasne... Jak dobrzr ze mieszkam obok szpitala. Z objawów jakie zauważyłam to -śluz taki jak opisujecie - bolą piersi ale od wczoraj - trochę ciągnie brzuch ale tylko przy schylaniu rozciąganie się -temp ok 37st - i gazyyy oraz przrlewanie w brzuchu

RZSowa mama Musi sie udać. nie przewidujemy innej opcji :) Wiemy ,że wszystko bedzie dobrze. Mysle pozytywnie i nie dopuszczam do siebie innych mysli. xxxxxxxxxxxxx Lekarz odpisal ,że mam się do niego zgłosić w piatek :) Juz sie nie moge doczekać.

Ależ zasuwacie z postami :) Powiedzcie mi czy mogę wziąć męża na pierwszą wizyte u gina? Myślę że gin nie będzie miał nic przeciwko bo często widzę kobitki z facetami w poczekalni, ale czy na pierwszą też mogę go od razu zabrać?

Asiorrr- kiedyś czytałam ze beta ponad 5 moze juz pozytywnie świadczyć :) Co do śluzu to tez mam ho troche jest mleczny czasem prawie biały :P Janka - atrakcji masz w zupełności ! Mi orkiestra duzo konkursów zabaw itp organiOwala wiec goście byli bardzo zadowoleni i myszkę Miki mieli dla dzieci i rożne zabawy :) moze jakieś podziękowania dla rodziców ? Etykietki na wódkę , karteczki na stoły ?:) Justa a cos Cie niepokoi ze z lekarzem sie kontaktowałas?

Gość outa
Hej. Dawno mnie nie było. . Dużo piszecie fajnie. Oczywiście że mąż może być od I wizyty. Mój w poprzedniej ciąży był na każdej. Mnie mdli codziennie. Wtedy nie miałam w ogóle nudności. Nie ma reguły.. wczoraj mdlilo mnie przy gotowaniu dziś mdli mnie nie wiem czemu teraz wieczorem.. Termin mam 22 wiec będę w 8 tyg. Lekarz powiedział ze dobry czas. Nie rozumiem po co łazić do lekarza w 5 czy 6 tyg..

Gość Justa225
Na poprzedniej wizycie lekarz dał mi skierowanie na badania i powiedział że jak je zrobię mam się odezwac więc się odezwalam i każe mi przyjść w piątek.

Gość Claudiie90
Dziewczyny mdli mnie :/ śmierdzi mi wszystko jak otworzyłam lodówkę... mąż się śmieje :P Do tego mam taki sluz jasno żółty.... sama już nie wiem. A piersi bolą :/ nie chciałabym sobie coś wmawiać... a tu jeszcze 8 dni do @ :( chyba w niedzielę zatestuje... bo od niedzieli mam nocki... wiec nie będę mieć kiedy z porannego moczu :(

Gość Asiorrr
A mnie zaczął kluc prawy jajnik... nie wiem czy @ nie przyjdzie :-(

Gość Janka55
właśnie nie wiem co dla gości na dowidzenia ;( a podziękowania to mieliscie tylko dla rodziców czy dla dziadków i chrzesnych tez ? Ja tylko z rana się zle czuje trochę, jak ide do pracy to przeszkadzają mi spaliny koszmarnie. Cycki bolą okrutnie , spie w staniku sportowym (rozmiar D) Ogólnie nie mam ochoty na jedzenie zbytnio, pije duzo herbat ziołowych zeby byc pełną. Staram sie zdrowo odzywiać. Węch mam wyostrzony i śmierdzi mi mocno to co smierdzi zwykle ale jakos to kiedyś ogarniałam a teraz doprowadza mnie do odruchów wymiotnych (pacjenci, babcie,wyziewy,pampersy) Czasem śpie w dzień ;) i śluz jest mleczny (lekarz mówil ze tak ma byc)

Gość Janka55
ok 90 osób. na weselu

Gość gość
8 dni do @ to chyba trochę za wcześnie na tego typu objawy...zarodek pewnie nawet nie zagnieździł się jeszcze...Pewnie twoja podświadomość płata figle

Gość Janka55
haha i jeszcze ten żałosny pierwszy taniec ... oboje totalne beztalencia ;/

Gość Claudiie90
Ja na gości dawałam paczuszke ciasta :) płaciłam 12 zł za paczke :) ale ciasta były domowej roboty :) I chyba 5 kawałków różnych ciast :) Podziękowania dla Mam zrobilismy inne niż u Nas w rodzinie się robi :) kwiaciarka zrobiła Nam duże kosze :) a w koszach było winko, storczyk i różne słodycze :) Dla chrzestnych po róży dawalismy :) i dziadkom tez :) A tak wogole.... cofnelabym się znów do przytotowan :P a minęło 3 miesiące dopiero :) czas leci :). Zaproszenia mieliśmy na wesolo "teatr straconej wolnosci" :) obrączki kupiliśmy w Goldrunie i jestem mega zadowolona :) kosztowały 2850 :) a akurat trafiliśmy na obniżkę :) Janka! Pamiętaj o racach na pierwszy taniec :) żeby wystrzelili świadkowie :) super to wygląda :) ja np. W dzien ślubu wstałam rano i skaplam się ze nie mam nic do wlosow... żadnej ozdoby :P wiec pojechałam do Kwiaciarni i błagam faceta by mi wcześniej sprzedał ;P bo byłam po 6:00 w kwiaciarni :P śmiał się ;)

Gość Claudiie90
Ja na gości dawałam paczuszke ciasta :) płaciłam 12 zł za paczke :) ale ciasta były domowej roboty :) I chyba 5 kawałków różnych ciast :) Podziękowania dla Mam zrobilismy inne niż u Nas w rodzinie się robi :) kwiaciarka zrobiła Nam duże kosze :) a w koszach było winko, storczyk i różne słodycze :) Dla chrzestnych po róży dawalismy :) i dziadkom tez :) A tak wogole.... cofnelabym się znów do przytotowan :P a minęło 3 miesiące dopiero :) czas leci :). Zaproszenia mieliśmy na wesolo "teatr straconej wolnosci" :) obrączki kupiliśmy w Goldrunie i jestem mega zadowolona :) kosztowały 2850 :) a akurat trafiliśmy na obniżkę :) Janka! Pamiętaj o racach na pierwszy taniec :) żeby wystrzelili świadkowie :) super to wygląda :) ja np. W dzien ślubu wstałam rano i skaplam się ze nie mam nic do wlosow... żadnej ozdoby :P wiec pojechałam do Kwiaciarni i błagam faceta by mi wcześniej sprzedał ;P bo byłam po 6:00 w kwiaciarni :P śmiał się ;)

Gość wyspacudow
Hej, można dołączyć? Druga krecha wyskoczyła mi kilka dni temu jak nic :) w czwartek dopiero gin ale termin na sierpień będzie :) Może kilka słów o mnie : mam już córkę (6lat) a forum znam wlasnie z ciąży z nią i bardzo mile wspominam. Piszę z Krakowa a lat mam strasznie dużo :) 35 za mną :) przyjmiecie mnie pod forumowy sierpniowy dach?

wyspacudow - witaj :) gratulacje !!:) doświadczona mama to przynajmniej możemy z rożnymi pytaniami sie zwracać do Ciebie :) Co do ślubu jeszzcze , my tylko dla rodziców robiliśmy. Na koniec tez dawaliśmy paczkę ciasta i butelkę wódki :P ja miałam kamerzystę , pięknie film nam zrobił :) u nas jest taki zwyczaj jak wykupiny , moj maz sie postarał :P kierowca dodatkowy i autobus dla gości jeszcze miałam. Miło wszystko przeżyłam i chętnie bym to powtórzyła :)

Wyspacudow Witaj :) gratuluje dwóch kreseczek. Janka My zaraz po błogosławieństwie w domu wręczyliśmy rodzica kosze ze słodkościami i alkoholem. Nie chcieliśmy robic uroczystych podziękowań na przyjęciu. Ja ogólnie nie lubię szumu wokół siebie. Marzył mi sie ślub w gronie najbliższych czyli rodzicach rodzeństwie i dziadków ale skończyło sie na ciotkach i wujkach. W sumie bylo ok 55 osób. Sukienkę sama zaprojektowałam. Uszyla mi ja sąsiadka krawcowa która pierwszy raz szyła suknie ślubna. Byla skromna wiec nie miała z tym problemu. Bukiet ślubny tez zrobiłam sobie sama. Zaproszenia również. W ramach podziękowania rozdawaliśmy ciasto. Taka u nas tradycja. Ostatnio byłam na weselu kuzynki męża i oni dla każdego gościa mieli przygotowań malutki słoiczek miodu z kokardka i etykieta z ich imionami i data. Pięknie to wyglądało. Jak znajdę w necie wstawie link.

Gość RZSowa mama
Ach wesele wesele, swoje miałam udane. Pana młodego "eskortowało" kilkanaście samochodów służbowych z mojej pracy. Do kościoła się spóźniliśmy bo moi kierowcy "prowadzili" nas przez całe miasto a po kościele jeszcze na salę. Oczywiście o pomyśle firmowego orszaku nic nie wiedziałam. Oj potańczyłby się ale nogi już nie te:( Justa, który tydzień u ciebie że już masz mdłości? U mnie oprócz powiększających się piersi brak jest innych objawów ciąży. Witaj Wyspacudów, a myślałam że będę najstarszą przeszłą mamą (33 lata i 5latka w domu)

Gość RZSowa mama
Justa u mnie z @ wychodzi 6 tydzień ale w poniedziałek byłam u gina i ten patrząc na usg stwierdził że to 4-5 tydzień. Oczywiście wiedział wcześniej kiedy miałam ostatnią@ ale wiek ciąży określił na 4-5 tyg. Mam nadzieję że mdłości mnie nie dosięgną. Gdzieś czytałam że się coś wącha jak są mdłości, kawę czy coś takiego. Idę spać. Jutro pobudka 5.20

U mnie według Usg ciąża wychodziła na dwa dni starsza. To by się zgadzało bo 24 miałam plemienia a @ rozkręcił sie 26. Wiec może powinnam podawać 24 jako datę ostatniego okresu...

Gość wyspacudow
Ale miło. Dzięki babeczki chętnie pomogę jeśli będę umiała ale każda z nas ma i swoje doświadczenia a wiek nie gra roli ;) ja pierwszą ciążę zniosłam super dobrze miałam co prawda 5 mięs odruch wymiotny ale nie wymiotowałam miałam za to jadłowstręt i schudłam na początku :) na początku jak na początku dowiedziałam sie w 3 mięs będzie bambino... Szok bo 2 tyg przed ślubem :) co do wesela to ja najmilej wspominam banki mydlane :) pożyczyłam od znajomego banki mydlane i latały cała noc :) a ze wesele miałam na dachu hotelu (taki byczy taras) to swietnie to wyglądało jak latały miedzy stolikami od czasu do czasu.

Gość Wyspacudow
Banki mydlane w sensie taką maszynę do baniek :)

Gość RZSowa mama
Hej śpiochy, ja już na nogach. Spijam poranną kawę....zbożową ale co dzień łapę sie na tym ze sięgam velveta. Troche mi się dziś beka, odbija i chyba było mi troche niedobrze jak wstałam. Ale może sobie wkręcam. A wesele na dachu....gdzie takie robią?

Gość Joanna6950
My wzięliśmy tylko cywilny ślub, dla najbliższej rodziny. W styczniu stuknie 9 lat jak jesteśmy ze sobą, a w sierpniu będzie 3 rocznica ślubu, może będzie mały prezent :)

Gość Mamarta
Hej Kochane :) Już dziś wizyta u gin, nie mogę się doczekać.:) Piszecie o objawach, u mnie na razie tylko leciutki ból jak na @ - zapewne rozciąganie macicy (w pierwszej ciąży był silniejszy i pamiętam jak się bałam). W pierwszej ciąży miałam też spore mdłości, ale minęły z ukończeniem 12 tyg. Miałam bolesne piersi. W drugiej podobnie, choć te mdłości były jakby hmmm głodowe, tak mnie ssało non stop niesamowicie, a zarazem nie miałam zupełnie na nic ochoty, okropny stan. ;) Ale też minął po pierwszym trymetrze. Pamiętam, że miałam zatkany nos w pozycji leżącej (ale to już później)-ponoć wina progesteronu. Senna raczej nie byłam, za to sny miałam taaaakie wyraziste i często związane z seksem hehe ;). A teraz póki co tylko ten leciutki ból w dole brzucha i mleczny śluz (w każdej ciąży miałam), z piersiami nic się nie dzieje, może dlatego, że karmię jeszcze młodą. ;]

Gość reox
Hej. Fajnie, że nas tak dużo i jest co czytać... wyspacudow - ja tylko o rok młodsza jestem od Ciebie, mam teraz 34 lata, jak maleństwo przyjdzie na świat wskoczy mi 35 lat. Obie ciąże przeszłam bardzo dobrze, teraz tez liczę że będzie bezproblemowa. Na razie z objawów mam bolesne piersi i niesamowita senność.

Gość Mamarta
Reox, a w w jakim wieku są Twoje dzieciaki?:)