Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justa255

Sierpniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość monika900
zaklucie bylo niewielkie, nie bolalo nawet za mocno, teraz w ogole nie czuje juz bolu, ale spanikowalam…czy jednorazowe dzwigniecie moze spowodowac odklejenie lozyska? czy zdarzylo wam się cos dziwgnac np podniesc swoje dzieci teraz w tym III trymestrze?

Gość monika900
wydaje mi sie ze gdyby cos zlego się dzialo to byloby krawienie, ostry bol itd, ale czytalam tez o utajonym odklejaniu lozyska gdzie krwawienie jest wewnetrze, stad panika a z drugiej strony to nie bylo dlugotrwale dzwiganie czy uraz brzucha tylko podniesienie

Gość outa
Ja również główkę długo mylą żelem do ciała a balsamowalsm małego chyba di 4 lat. Teraz juz normalny żel leci i szampon. Myślę że nie musisz się przejmować skoro nic nie dzwigalas ze taki poczułas ucisk. Ja podnoszę do 5 kg. Gdyby takie coś powodowało oklejanie łożyska podejrzewam ze połowy ludzi na świecie by nie było.

Gość Radosna33
Monika mysle, ze sobie cos naciagnelas. Jakby cos sie dzialo to zapewne mialabys krwawienie. Muusia po co kremowac dziecko jak nie ma suchej skory? Nam tak ciocia meza ktora jest orydynatorem na neonatologii zalecila - myc emolientem, do glowki szamponik. Jak skora nie jest wysuszona niczym nie smarowac. Zanych czapek po kapieli. I u malego to sie sprawdzilo wiec teraz tez bede sie tego trzymac.

Gość RZSowa
Radosna czemu czapki po kąpieli nie są wskazane?

Monika ja czadem dzwigne synka jak juz jest krytyczna sytuacja a on więcej wazy miz zgrzewka wody. Ja czapkę po kapaniu krótko stosowalam poza tym tylko na Maks 15 minut.sama mam teraz ręcznik na glowie to tak jakby czapka. A smarować chociażby dla samego relaksu ,masazu

Gość gość Agnieszka
Poza oliwką w żelu i kremem na odparzenia to nie mam innych kosmetyków dla noworodka jeszcze. Jakoś to przeoczyłam.

Gość monika900
dzieki dziewczyny, do teraz nic zlego sie nie podzialo wiec jestem juz spokojna

Gość gość
hej dziewczyny. w szpitalu będę do poniedziałku edytkasynek1808

Edyta a co ci robia? Ale się Nie wyspalam. Bo od 5 jak siku bylam to juz nie śpię. Mam dzis robic kompoty z wiśni.

Gość gość
ktg 2 razy dziennie. kazali jak najwięcej leżeć. edytkasynek1808

Gość maammaola
Hej dziewczyny, ma termin na koniec sierpnia, czy któraś z Was ma tak, że dzidzia nagle mało się rusza? Moja od dwóch dni mało daje o sobie znać, zdarzy się tylko parę ruchów, i częsta czkawka. Nie chcę panikować, bo wiem, ze dzidzia ma coraz mniej miejsca ale czy to może być tak z dnia na dzień albo kilka dni ciszy i znowu szaleństwo? Poza tym, wczoraj bardzo mi twardniał brzuch, szczególnie przy zmianie pozycji, czy to możliwe, ze po prostu maleństwo się tak wypina? Bo z tego co wiem, skurcze BH się rozchodzą, a to nagle cały brzuch się twardy robił. No i czuję, że mam bardzo nisko główkę, bo jak wstaję nagle cały ciężar idzie mi na pęcherz, nie mam problemów z oddychaniem, nie czuje macicy pod żebrami ani nie mam kopniaków na nie.

Gość monika900
maammaola moj synek wlasnie tak ma, ze jeden dzien jest bardzo intensywny, wierci się i rusza co chwile a na drugi jest duzo mniej aktywny. Jeden lekarz powiedzial mi ze to normalne, ze dziecko jak czlowiek ma rozne dni. Ale za to moja lekarka prowadzaca jest bardzo wyczulona w tym temacie i mowi ze jak będę czula ze dziecko mniej się rusza to jechac na izbe przyjec, ponac powinni sprawdzic za kazdym razem i nic zlego nie powiedziec. Aczkolwiek ja jeszcze nie bylam, zawsze uzbrajam się w cierpliwosc i obserwuje malego

Mamaola no dziecko jak my raz ma więcej ochoty na fivle raz mniej. U mnie glowka nisko i tak dszno mi i kopie mnie pod zebra.

Gość gość
up

Gość gość
Up

Gość gość
up

Gość gość
ale dzisiaj porodowka oblężona. położne mają tyle pracy. patologia jest po prostu pęka w szwach edytkasynek1808

Gość outa
500 plus

Gość Maammaola
Dlatego narazie czekam i obserwuje, bo wiem, ze są takie dni mniejszej aktywności, dzisiaj rano mocno sie mała ruszała, jak zawsze :) tylko ten twardniejacy brzuch mnie niepokoił, mialam wrażenie, ze główka zaraz mi wyjdzie na zewnątrz. W środę mam wizytę u gin, to poczekam, może szyjka sie skraca czy cos

Gość gość
ja praktycznie tylko leze a i tak mi się brzuch stawia. ordynator uprzedził że jak mnie wypisze to muszę dużo odpoczywać przynajmniej jeszcze do 21. a później mogę rodzic edytkasynek1808

Gość monika900
dzwonilam do poloznej i moze sie ze mna spotkac dopiero po 18 lipca. Nie lubie zyc w takiej nieswiadomosci…wolalabym wczesniej wsyzstko omowic i zobaczyc oddzial

Mamaola moja tez dzis mniej aktywna . Zreszta teraz głównie bardzo się rozpycha. Musiałam sie chwile zdrzemnąć z malym Mialam robic kompoty aż le chyba nie dam rady. Znowu mnie kluje w szyjce i brzuch jak kamień jak chodzę. Głupio sie czuje ze tylko zrzędzę i narzekam . w pierwszej ciąży wszystko robiłam mogłam norm as mnie spacerować a teraz czuje sie jak kaleka i zle mi z tym ze nie mogę iść z dzieckiem na plac zabaw.

Gość Maammaola
Muusia, mnie na szczęście nic nie kluje ale okropnie jest jak sie nie mogę wygodnie położyć, bo tu uciska i tam uciska, i nagle twardy brzuch, jak siedze mam wrazenie, ze gniote to dziecko w środku, a główkę mam tak nisko, ze odnosze wrażenie, ze kichne i wyskoczył :( tez narzekam ale zwalam to na hormony i sie nie przejmuje :D z reszta w te otatnie upały totalnie mi nerwy wysiadly, jeszcze mieszkam na 4 pietrze na poddaszu, to aż powietrza brakuje, nawet teraz mimo ze na dworze chłodniej to u mnie 10 stopni więcej.

Gość gość Agnieszka
Byłam dziś u rodzinnej. Mam w poniedziałek powtórzyć badania i we wtorek do niej przyjść. Potwierdziła że mam silne zapalenie dróg moczowych i prawdopodobnie cukrzycę, co ma pokazać krzywa cukrowa z poniedziałku. We wtorek pokieruje mnie co dalej.

Mamaola no dokladnie z ta główka nisko tez mam stracha. Boje się sikać bo mam wtedy wrażenie ze mi zaraz wody chlupna

Gość Maammaola
Juz sie boje co to będzie jak jeszcze 7 tygodni zostało :o siedze w domu, bo z moim pecherzem nie ma żartów, 5 min i szukam kibelka

Gość gość
Monia ja mam zamiar przemywac wacikami i letnia wodą ale w domu ale w szpitalu wygodniej będzie używać chusteczek. Fasolka tez się boje ale to moja pierwsza ciąża nie wiem co mnie czeka. Rzesowa ja od razu kupiłam emolienty do mycia dla małej. Dziewczyny tak już chyba będzie ze źle samopoczucie będzie nam towarzyszyć, tez brzuch mnie boli. Az mąż stwierdził że cały czas narzekam. Ale co mi tam tyle mi zostało ;-) Dziecko cały czas się przeciąga juz bok mnie boli od tego Lili

Gość monika900
Lili ja nawet nie pomyslalam o szpitalu, tam na bank nie będzie warunkow. Podejrzewam ze nawet nie raz w domu mi sie zdarzy uzyc jak nie będę miala cieplej wody kolo siebie :) ja czuje się dobrze, sporo jeszcze robie i przez to wczoraj zapomnialam sie z tym podnoszeniem :(

Ale mialam dzis sen ze mialam rodzic,a wczesniej ze mialam karmić piersią. Wczoraj zamowilam butelki i kosmetyki dla dziecka