Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justa255

Sierpniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość gość
muusia to że Twoja dzieci rodziły się wielkie nie znaczy, że 59 to rozmiar dla wcześniaka! Normalnie dzieci rodzą się 52-56cm, a nie wielkie ponad 60cm!

Gość monika900
hej dziewczyny, ciekawe ile ja przytylam…muszę jutro przywiezc wage ze starego mieszkania i dam Wam znac, ja narazie kupuje pojedyncze sztuki ale jak juz cos spotkam to biore przewaznie rozmiar 56 i 62, czyli jedne na czas zaraz po narodzinach a drugie na troche poźniej

Outa jak dziecko ma 52 to 56:P Rzosowabjak tylko po dwa komplety? NP 2 x body 56? I 2 x body 62? A jak dziecko sie osika albo zaleje czy cos? Moim zdaniem to za malo ale niech każdy robi jak chce! Ja tez w pierwszej ciazy bylam gotowa kupic ubranka w rozmiarze 50 ale każdy mi odradzal.

Gość mój miał 59 ale i tak 56 sporo nodil. Może zle go zmiezyli.

Nic złego na myśli nie miałam! Chciałam przestrzec przed niepotrzebnymi wydatkami. Dobranoc

Gość sierpniowa mamusia
Hej dziewczyny!:) Jakoś kiepskie u mnie ostatnie 2 dni:( Przedwczoraj obudziłam się i miałam taki twardy brzuch, że trochę się zestresowałam, nawet jak przechodziło to za chwilę znowu był twardy i w dodatku maluch się nie ruszał:O Dopiero koło południa zaczął skakać i robić akrobacje, ale co się nastresowałam to moje:O W dodatku nie wiem jak się obrócił, ale ostatnio często czuję jakby kopniaki w dół, jakby w szyjkę, chwilami też mam wrażenie jakby mi coś w jelitach skakało, ale to też maluch mnie kopie w tył, dziwne są to dla mnie uczucia, też tak macie? Od 2 dni coś mnie tez tam kłuje jakby w pochwie, ale nie są to mocne i długotrwałe kłucia tylko lekko i kilka razy i spokój, więc staram się tym nie stresować. Myślicie, że może to być spowodowane zbyt małą ilością magnezu? Bo od tygodnia nie ma poranka żeby mnie nie obudził skurcz:O Bywa nawet, że budzi mnie skurcz prawej stopy, a ledwo przejdzie to łapie mnie skurcz lewej łydki:O Co do wagi to zaczynam się nią trochę irytować, wczoraj się u teściów zważyłam i jestem na plusie 8 kg:O:O:O Niby w pierwszym trymestrze przytyć można 2 kg, a w drugim i trzecim po 6kg, więc teoretycznie do końca 2 trymestru możemy przytyć 8kg i to jest standard, ale jakoś średnio mnie to uspokaja bo mam jeszcze 2 tygodnie do końca 2 trymestru. A z drugiej strony się sobie nie dziwię bo słodkie mogłabym jeść ciągle:( No po prostu nie umiem się powstrzymać, jak dorwałam ostatnio lody, które ostatnio odkryłam, czekoladowo-wiśniowe, no są tak pyszne, że całe zjadłam:) Choć jakoś nie widzę nigdzie, że jestem "większa" oprócz brzucha, więc nie wiem o co chodzi:( Trochę mnie to dołuje, obym z romiaru s nie skończyła na xxl:p Co do ubranek to ja kupuję 56 i 62, chyba mniejszych nie ma sensu. Wózek chyba Riko Nano 3w1, ale to jeszcze zobaczymy:)

Gość outa
Hej, a moj 52 i 56 byly za duże :P na pierwsze dni. Sierpniowa spokojnie, takie skurcze będą się zdarzac.. U mnie wczoraj tak było. Z pół godz trwało. Nie było to miłe. Też mi twardniał brzuch. A dzieciaczek będzie kopać w różne miejsca,teraz ma jeszcze luz więc będzie się obracał. Lody też pochłaniam.

Gość gość Agnieszka
Hej hej. Byłam dziś na usg i w końcu się dziecię ujawniło. Synuś będzie. No i spory się zapowiada. Na dzień dzisiejszy 21,3 tygodnia 450g. Nie wiem ile przytyłam, w pon mam wizytę to zobaczę. Co do ubranek córka urodziła się malutka i 50 cm przez pierwszy miesiąc używałam. Wy o wyprawce a ja nawet o tym jeszcze nie myślę. Łóżeczko mam, wózek 3w1, przewijak też są. Wszystko do łóżeczka też mam tylko zastanawiam się czy materacyka nie wymienić, choć tak naprawdę córka nawet roku na min nie spała. Ubranka do przebrania na stychu i jeszcze obiecane mam od szwagierki i siostry ciotecznej. Zostawiłam sobie ogarnięcie tego na koniec czerwca i lipiec. Ewentualne akcesoria będę dokupować przez Internet. W czerwcu mam ważne egzaminy i skupiam się by zdać je jak najlepiej. W razie gdyby dziecko się pospieszyło wiem że mogę polegać na mężu i on spokojnie dokończy przygotowania.

Gość monika900
Agnieszka to bedziesz miala parkę, super! Sierpniowa mama widzialam wozek Riko Nano w sklepie w kolorze szarym, ladnie się prezentuje :) podobal mi się ale ja cos mam ochotę kupic synkowi granatowy, a on w takim kolorze nie występuje. a Ty jaki kolor bys chciala?

Sierpniowa ja ostatnio tez czuje jak kopie to aż jakby w pochwie aż momentami boje się ze mi sie juz jakies rozwarcie zrobilo albo szyjka sie skrocila! co do skurczu to bierz koniecznie magnez! Mnie lekarz tez ostatnio zalecil. Tez mnie czasem bierze skurcz w stopę albo w dlon. Aga gratuluje chlopaka:) Ja musze w końcu kupic lóżko dla mlodego:D

Gość sierpniowa mamusia
Hej mamusie!:) Dziś już piątek, więc pewnie te z Was, które jeszcze dzielnie pracują cieszą się na dwa dni laby:) Życzę więc Wam udanego weekendu:) gość Agnieszka - gratulacje:) a waga Twojego synka wcale nie sugeruje, że będzie spory:) Moja mała w 21t4d miała tyle samo i wyszło dokładnie, że waga pasuje co do dnia:) O wyprawce nie myślisz bo z tego co piszesz to właściwie większość rzeczy masz, a ja jeszcze kompletnie nic:) monika900 - no ja właśnie mam wielki ciąg na kolor szary i odcienie zieleni i widziałam ten wózek w wersji właśnie turkusowo-szarej i bardzo mi się podobał:) Konkretnie to malachit się nazywa:) muusia - też mi wczoraj przyszło do głowy czy tak mnie maluch nie kopie i takie to dziwne uczucie, że może mi się szyjka rozwiera:O Ale ponoć rozwieranie nie daje żadnych objawów, lecz czy w to wierzyć?:) A te skurcze to coraz gorzej, wczoraj mnie trzymał w stopie tak mocno, że lekko przechodził i wracał i tak z 10 razy, już myślałam, że mi stopę wykręci na stałe:p Dziś już biorę 3 tabletki magnezu zamiast 2:)

Gość gość Agnieszka
Lekarz wyliczył nam przypuszczalną wagę urodzeniową i wyszło 3700-4000. Dla mnie to dużo, biorąc pod uwagę że córkę przed terminem wywoływali bo bali się że się udusi jak jeszcze trochę podrośnie, miała tak ciasno, a była naprawdę malutka. No boję się bardziej cesarki niż porodu naturalnego. Brzuszek mam wrażenie że jak na początku był spory to teraz na ten etap jest malutki, ot jakbym się przejadła. Zastanawiam się gdzie to dziecko się mi tam mieści:P wybraliśmy imię będzie Kacper. Macie czasem tak że jest wam bardzo gorąco mimo że wszystkim obok jest chłodno?

A ja się ciesze bo w końcu cera robi mi sie ladniejsza!!!!! I na dłoniach miałam jakies krostki co jak.kurzajki wygladaly i tez juz nie ma!! Takie male cos a strasznie mnie cieszy!!:):):)

Gość monika900
hej dziewczyny, ja dzisiaj miala wizyte u lekarza. Wczoraj zaczelam 24 tydzien, maluch wazy 530 gram :) fajny juz taki ponad polkilowy, smiejemy się z mezem ze to juz duzy chlop :) a u mnie na wadze 5kg wiecej

Aga tez mam Kacpra:) Monika to tez juz spory:) Ja na wizytę ide w czy chyba ze przeloze

Gość RZSowa
Hejka, dziewczyny mam w maju komunie chrześnicy a lipcu wesele u kuzynki. Myślę by kupic dluga sukienkę, troche weszło mi w nogi i ten lewy staw skokowy mam spuchnięty wiec szukam ciucha który mi to zakryje. Albo fajne spodnie i bluzke. I zastanawiam się czy któraś z was była i wie czy w C.H Ptak koło Łodzi jest jakiś wybór w ciuchach ciążowych? Dziś w nocy będę juz w Pl. Szybko minęło, troche sie odpoczęło i od poniedziałku do pracy bbrrrrr.

Gość monika900
RZsowa ja widzialam swietne dlugie sukienki tutaj: http://www.mamaija.com.pl ja mam ten sklep we Wroclawiu ale sprawdzilam na stronie, ze gdzies pod Łodzią tez jest :) ja mam obawy bo u mnie w domu jest malowanie. okna co prawda pootwierane, mnie pol dnia nie bylo a teraz zamknelam się w pokoju gdzie nie bylo malowane, ale i tak się boje czy to źle nie wplynie na maluszka. pamietam ze lekarka na jednej z pierwszych wizyt kazala unikac farb…zostawie na noc otwarte okna i postaram sie jak najmniej wchodzic do tych pomieszczen

Rzosowa ja bede miała dwa chrzty i wesele w czerwcu i tez nie wiem jak sie ubrac i jak dlugo byc na takim weselu bo bede z dwulatkiem chyba.

Gość monika900
hello! :) w weekend to jak zawsze cisza… jutro niestety znowu do pracy, juz nie mogę się doczekac kiedy pojde na L4 i będę miala czas tylko dla siebie. No i nie trzeba bedzie wstawac z budzkiem :) jak Wam minal weekend? u mnie maly bardzo aktywny, kopie prawie caly czas. Lekarka stwierdzila ostatnio ze mam jakas wzmozona wydzieline, ale ja nie zauwazylam zadnych wiekszych uplawowow, sa takiego samego koloru jak i w takiej samej ilosci jak wczesniej. Stwierdzila ze w takim razie nie bedzie mi nic przepisywac, bo znam najlepiej swoj organizm i widocznie to takie zmiany hormonalne. Mimo wszystko sie denerwuje, czy to nic powaznego…:(

Gość sierpniowa mamusia
Witam w poniedziałek:) Jestem już po badaniu krwi i moczu, w czwartek idę na kolejna wizytę i bardzo się już niecierpliwię bo u mnie nadal dość niewyraźnie:( Cały weekend mnie coś kluło w pochwie, jak tylko poczuję "szpilę" tam to od razu zaczynam panikować, strasznie się boję co to, już nawet z tego wszystkiego zaczęłam czytać o tym od którego tygodnia ciąży dziecko ma szanse przeżyć:( Dziewczyny czy wy śpicie w pozycji jak wam się podoba czy już staracie się spać na lewym boku? Gdzie nie wejdę to straszą żeby nie spać na plecach i prawym boku, ale ileż można spać ciągle w jednej pozycji? Staram się zasypiać na lewym boku, ale jak się budzę w nocy to mam cały zdrętwiały ten bok, więc siłą rzeczy musze się przewrócić na prawy, ale się boję czy to nie zaszkodzi dziecku. Poza tym mam jeszcze do was pytanie czy macie może czasem więcej śluzu niż zwykle? Mam wrażenie, że wystarczy, że przejdę kawałek jak dziś np. od lekarza do domu i już mam trochę tego śluzu, nie wiem czy to normalne:( Byle do czwartku, ale podejrzewam, że lekarka jak zwykle powie, że takie uroki ciąży i tyle:) gość Agnieszka - powiem Ci, że jestem zdziwiona tym co piszesz, że jest coś takiego jak wywoływanie porodu ze względu na to, że dziecko ma za ciasno:O Myślałam, że macica dostosowuje swoją wielkość do wielkości malucha:O Ciekawe jak oni wyliczają tą przypuszczalną wagę dziecka...

Gość Radosna33
Hej laseczki :) Sierpniowa_ja tez takie dziwne "bole" w okolicach pochwy czuje, ale szyjka dalej trzyma wiec najwidocznej to nic takiego. Przezywalnosc dziecka jakos od 24 tyg ciazy, wiec my juz prawie prawie. Wage dziecka okresla sie na podst obwodu glowy i brzucha. Ale to plus minus do 500g jest tolerancja pomylki. Ja nadal mam opory przed kupowaniem czegokolwiek dziecku. Dziwne. Myslalam, ze jak sie dowiem, ze corka to zwariuje z zakupami, a tu gorzej niz przy synku. Moze dlatego, ze drugie. Wiem, ze ze wszystkim zdarze.

Gość outa
Hej kobietki, weekend zleciał, w sobote sprzątaliśmy dom a wczoraj relaksik, dobra kolacja itd :) Kurcze ja to się niczym nie przejmuje, na pranie ciuchów czuję że mam czas, zresztą teraz będziemy robić garderobę i wtedy zwolni się dużo miejsca w szafach, wtedy się zabiorę. Brzuch czasem kłuje i tak będzie coraz gorzej niestety.. dziecko rośnie i będzie uciskać na organy, nie jest to powód do zmartwień! Z wydzieliną też tak mam ale to już od początku. Spię jak mi pasuję nie przywiązuję do tego wagi. Miłego dnia :)

Gość gość Agnieszka
Jestem po wizycie. Przytyłam do tej pory kilogram. Sierpniowa nie wiem na jakiej podstawie obliczał tę przypuszczalną wagę przy porodzie ale wiem że w pierwszej ciąży pomylił się tylko o 200g, bo wyliczał nam ten są lekarz. Co do tego wywoływania to jak ktoś ma silne mięśnie brzucha to tak bywa a ja sporo ćwiczyłam przed pierwszą ciążą. Bo to nie o samą macice chodź tylko właśnie o mięśnie brzucha. Dostałam nakaz leżenia bo przy badaniu okazało się że szyjka się skraca. Mam brać 2 x dziennie magnez. Trochę świruję bo pierwsza ciąża lajtowa a tu non stop coś.

Gość monika900
Agnieszka to w ktorym jestes tygodniu, że tylko kilogram przytylas? :)ja magnez biorę w sumie od początku dwa razy dziennie, może zapobiegawczo. pewnie, że wszystkie ze wszystkim zdąrzymy, jakby nie patrzeć to jeszcze bardzo dużo czasu przed nami. tyle, że kompletowanie wszystkiego to sama przyjemność, ja staram się ograniczac, bo gdybym mogla to bym cala wyplate na małego wydała :)

Gość monika900
*zdążymy

Gość gość Agnieszka
Jestem w 23 tygodniu

Gość monika900
i tylko 1kg do przodu? lekarz nic nie mowil? myslalam, ze to zawsze większy przyrost jest jezeli wszystko dobrze, to mozesz się cieszyc, pewnie po porodzie szybko znow będziesz szczupla babeczka :)