Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość gość
Biedronko ja miałam normalnie fotelik ten 0-10kg i małą w kombinezonie polarowym za dużym. Na to kocyk, na daszku zawieszona pielucha tetrowa. To był luty. Lilianka31

Gość gość
Merenka :-) X Kinia leżeć i pachnieć Twoje zajęcie przewodnie:-) ja po transferze w okresie testowania plamilam kilka dni a mój progesteron byl o wiele niższy od Twojego. Sama sobie zwiększyłam duohaston z 2x1 do 3x1 i dodatkowo brałam lutke pod język bo miałam w domu i po paru dniach minęło. I u Ciebie tak będzie ! X Biedronka to zalezy od pogody. U Was to pewnie kocyk wystarczy. Ostatnio koleżanka kupila mi w lidlu taki polarowy kocyk / otulacz specjalny do fotelika. Oprócz tego mam kombinezon tez polarowy i w razie co wezmę jeszcze kocyk. Ze szpitalnych drzwi do auta 2 metry i z parkingu do klatki 3 metry. Nadzieja78

Kinia jak coś to jedz na IP na Żelazną. Albo inny szpital ginekologiczny np. Madalińskiego. Tam gdzie jest patologia ciąży. Biedronka u Ciebie to maj będzie to spiworka ani kombinezonu nie potrzebujesz. Wystarczy kocyk.

Alexvandekol mocno trzymam kciuki już od dziś, wierzę że będzie dobrze Miskad od jutra dołączam do grupy leżących. Póki co nie chce mieć zwolnienia ciążowe bo nie chce by w pracy już wiedzieli dlatego też idę po internisty po tydzień L4 chyba nie będzie robił problemów znając wcześniej mój problem z nieplodnoscia.

Basik30 siknac możesz już teraz ale wiesz jak to jest... Jesteś już po kolejnej stymulacji? Wcześniej miałaś jeden zarodek prawda? Jak teraz? Miska D urlop super. M na stoku, ja na basenie. Nie przemeczam się, może trochę wczoraj bo zwiedziliśmy zamek. Ale ogólnie to lenistwo i obzarstwo smakołykami :P Ja wróciłam do jedzenia wszystkiego pod koniec pierwszego trymestru. Nie wiedziałam o tym o czym piszesz. Ale mam wrażenie że z moimi przeciwcialami jest lepiej bo zniknęły mi objawy Hashimoto - miałam suche plamy na plecach i dekoldzie.

Alex, masz te moc :))) prolutec masz dwa razy dziennie? Poproś receptę i kup w DOZ w pestce, bo tam jest za 149 zł, a w klinice 200 i w innych aptekach podobnie. Ale się cieszę na Twój transfer:) Kinia, ja bez problemu dostałam L4 od rodzinnej. Lez i odpoczywaj! Będzie najlepiej pod słońcem! Nie ma innej opcji :) Julia, cudnego wypoczynku! Pozdrów góry ode mnie:)

Gość gość
Dzięki dziewczyny za odp.. :) x Alexvandekol - wiedziałam, że tak będzie... Super :D niech ta moc będzie z Tobą dalej, bo to jest Twój czas... Trzymam kciuki! x Basik - nie rób tylko sikaczy.. Trzymam mocno kciuki za wysoka betę, którą możesz już zrobić.. Ja samopoczucie na @ miałam praktycznie non stop po transferze.. Wierzę, że będzie dobrze!!! x Biedrona1979

Darkness- ja ostatnio tez miewam silne bole migrenowe, wtedy zamykam sie w pokoju i odpoczywam bez tv, halasu itp i robie zimne oklady na czolo. alexvandekol- czemu taka duza dawka ubochinolu? trzymam kciuki za transfer.

Skanusia - :* Miska D :* Nadzieja :* Julia:* Biedronka :* Ananasowa :* Po pierwsze przepraszam za spamy wczoraj wieczorem…zacielo sie forum. Jak by ktos jeszcze nie wierzyl - jestescie nieocenione, tak wiele mi napisalyscie i tyle wiedzy :)…teraz siedze, doczytuje, spisuje… zostaly mi jeszcze 2 zarodki i nie wezme ich dopoki cos sie nie zmieni. Dodatkowo po transferze bralam duphaston i luteine, nawet 2 x wiecej niz zwykle, zapomnialam o nich napisac, bo to juz traktuje jako nieodlaczny lek po transferach;) Co do diety to chyba zrobie te testy poki nie jest za pozno i zobaczymy co wyjde, dieta bezglutenowa tez nie zaszkodzi, poczytam o tym. Ale testy beda decydujace, bo tak jak Julka pisze nie dla kazdego ona moze byc dobra. Miska, Ananasku - jak dlugo stosowalyscie ta diete zanim sie udalo zajsc w ciaze? Miska - gdzie w Poz robilas badanie z krwi na nietolerancje glutenu? jak nazywa sie to badanie? Tsh robilam tuz przed ostatnim transferem - wynik 1,06. Pozostale hormony robilam przed I procedura, wszystkie w normie. Laparoskopie mialam 2 lata temu. Czy Kariotypy jest sens robic gdy mam jeszcze zarodki czy dopiero przed „odpukac” kolejna procedura? bo tak sobie mysle ze wyszly by zle, to czy mialabym zrezygnowac z transferow ? xxx Bede walczyc choc jest ciezko!!! Biore pod uwage nowa diete, testy pokarmowe, scratching, embryo glue jest zawsze stosowane. Ciekawe co na to wszystko powie dr i jaki on ma pomysl. I z tymi dodatkowymi lekami po tez macie racje, ale przede wszystkim 5 dni po transferze bede odpoczywac, obiecuje sobie ze nie pojde do pracy. Bede lezec, brac relanium i sie relaksowac.

MiśkaD - poprosiłam bratową (miała dzisiaj wizytę u gina ze swoją ciążą) żeby zapytała o leki przeciwbólowe i ten odpowiedział, że apap lub paracetamol generalnie ile się chce (mój mówił max 2 tabl dziennie) ... i bądź tu człowieku mądry :( o Biedrona1979 - długi spacer nie pomógł ... znów ból wraca ... boli najbardziej jak się schylam, czy kucam, lub gwałtownie się podniosę lub usiądę ... chyba przed snem znów łyknę apap ... rano pomógł na kilka godzin. Ostatnio jak mnie tak złapało, to przeszło po 3 dniach, ale to było jeszcze przed ciążą. o Zrobiłam sobie dzisiaj rajd pieszy po sklepach :P Kupiłam: bratanicy maskotkę królika ... taką "made hand" - moja znajoma szyje cudeńka (niestety ciocia zbyt leniwa i nie chciało jej się samej szyć :P ) ... synowi bokserki (żeby nie stękał, że dla niego nic nie ma :P ) ... materiał (mam zamiar uszyć królika wielkanocnego, takiego do dekoracji) i jakieś pierdoły aby w mieszkaniu nieco wiosną powiało. A teraz idę się wykąpać ... szklanka wody ... apap i do łóżka ... Boże proszę niech ta głowa przestanie już boleć ...

Gość gość
Dziewczyny invicta długi protokół z rządowego biorę antki - ovulastan od półtora tygodnia i dostałam dzisiaj straszną wysypkę zwłaszcza w dolnych częściach ciała.. czy któras z Was tak miała? niestety do Wawy mam ponad 150 km a na infolinii nic nie poradzili, dopiero w poniedziałek jadę na wizytę. myślicie, że wapno pomoże? I jeszcze czy przy stymulacji do wzrostu jajeczek brałyście L4 i siedziałyście w domu do punkcji i transeru?

Zosia - taka duża dawka ubichinolu - lekarz powiedział, ze on ogolnie słabo sie wchłania ( dlatego najlepiej kupować w spray-u i do buzi ) , powiedział tez, ze daje to energię dla mitochondriów i w moim przypadku, gdzie mam takie problemy z endometrium to wskazane i nic mi sie nie stanie przy takiej dawce. Kazał mi nawet wyslac fotkę jaki biorę ( jakiej firmy ) i powiedział, ze ten jest ok. Nie wiem jak bedzie po transferze ( tzn jaka bedzie dawka ) D3 biorę 3000mg, wit c 2000mg, femibion 1, magneb6 i omega 3, pije jeszcze olej lniany ( fujjjjjj ) Ananasku, tak kazał mi brać lutinus lub Prolutex , ale ja miałam złe doświadczenia z lutinusem i wybrałam druga opcje i kazał mi do transferu rano i wieczorem brać po 0,25mg. W sobotę ide na akupunkture - nigdy nie miałam - boli ? Nie wierzyłam, ze w tym miesiącu dojdzie do transferu, ale jak widac trzeba wierzyć do końca. Niech ta moc pozostanie ze mna przez najbliższe 9 miesięcy !

Nie nie miałam kolejnej stymulacji. Poprzednio miałam dwa zarodki no i teraz wykorzystaliśmy właśnie ten drugi.

Dzięki dziewczynki za rady, nie sądziłam że tak szybko będę drżec o kropka. Jula madalińskiego mam pod ręką więc jak coś tam będę uderzala. Dziwi mnie jedno jak zapytałam doktor czy gdyby coś się więcej działo czy mam jechać na IP to powiedziała póki co leżeć do 11. 03 do wizyty bo i tak jeszcze nic nie bedzie widac, no ale patrząc np na penelopke trafiła do szpitala też wczesnie

Gość gość
Gość - kurczę współczuję.. Bierz wapno na pewno nie zaszkodzi, najlepiej dla alergików. Ja często mam reakcje alergiczne po lekach i kosmetykach, ukaszeniach owadów. Biorę wtedy końskie dawki wapna, allertec lub inne tabsy i do lekarza. Podejdź jutro do zwykłego lekarza internisty może coś doradzi.. A L4 na symulację nie jest potrzebne, ale koniecznie weź po punkcji żeby odpocząć i przygotować się na przyjęcie Kropka.. Powodzenia! x Zocha - kariotypy faktycznie będzie sens zrobić przed kolejną procedurą, teraz do crio nie ma sensu.. Ale żeby dostać się na NFZ i zaoszczędzić 800 zł warto zdobyć skierowanie i zarejestrować się do genetyka, ale... wierzę w to mocno, że ich zrobienie nie będzie wcale konieczne :) :* x Darkness - ja taki migrenowy ból głowy mam często, więc musisz uzbroić się w pancerz, że może pojawiać się częściej niż zwykle.. Na pewno nie chodzę wtedy po sklepach ;) wietrzę pokój, zasłaniam rolety.. Zero tv, netu, książek, etc.. Zimne okłady na czoło i oczy.. No i dużo wody.. A jak biorę apap to staram się wtedy zasnąć.. Zwykle przechodzi lub znacznie się zmniejsza. x Biedrona1979

Gość gość
Alexvandekol - akupunktura nie boli :) czasem poczułam trochę mniej przyjemne uklucia np. w okolicach kostek, tam gdzie nie ma praktycznie tłuszczyku :) a tak to wychodziłam mega zrelaksowana. Trzymam mocno kciuki już od dziś :) x Zocha - właśnie.. Spróbuj akupunktury.. Czytałam, że faktycznie pomaga jak nie medycznie to przynajmniej na głowę ;) piszę calkiem poważnie... Np. u niedowiarkow takich jak ja może wywołać efekt placebo.. Ja przed punkcja chodziłam dwa pełne cykle, co tydzień igły wkluwala dostosowując odpowiednio do dni cyklu.. Ale kiedy na brzuch postawila mi dymiacy domek :D jako lek na zaparcia.. Myślałam, że wybuchne śmiechem i zaraz mi on spadnie z tego brzucha... Wierz mi lub nie.. Śmiej się lub nie, ale miałam taki spokój przez parę dni, że sama w to nie wierzyłam :D x Biedrona1979

Gość gość
Kkinia - kiedy na IP to Ci sama intuicja podpowie.. A co do no spy to max 3x1, tak mi lekarz pozwolił brać. Poza tym, co się strasznie zdziwiłam, sam lekarz mi ostatnio powiedział, że lepiej pojechać na IP o jeden raz za dużo niż za mało i żałować potem do końca życia.. Zwłaszcza, że tyle czekało się na dziecko.. x Biedrona1979

Gość gość
Jesli chodzi o paracetamol to mi w szpitalu podawali 3x 500 w kroplówce przez 5 dni. X gość a co do stymulacji i wolnego to wszystko zależy jaka masz pracę, w jakich godzinach i jak daleko .. np.gonapeptyl trzeba trzymać w lodówce, ja pracuje na zmiany w syst.12 godzinnym z godzinnym dojazdem i miałam problem z dowożeniem go, przechowywaniem i podawaniem o określonej godzinie..jakos dalo rade chociaż byla niezła gimnastyka..ale jak doszedł menopur to poszłam na urlop bo stalo sie to baaardzo uciążliwe..takze wiesz każdy musi decydować pod swoją sytuację. Nadzieja78

Gość gość
Kinia a po co Ci nospa ? U mnie szła 3x1 forte i magneb6 3x1, potem zamiast magneb6 dr.kazal Aspargin. Nadzieja78

Gość gość
Uwielbiam to zacinające sie forum :D Nadzieja78

Biedronko jestem na półmetku z Estrofemem . Jeszcze 14 dni i zobaczymy czy coś się zadzieje.

Gość gość
Biedrona1979 wielkie dzięki:)

Gość MiśkaD
Darkness- wspolczuje, doskonale znam to uczucie :( Biedrona wszystko juz napisala- od siebie dodam, ze oklady moga byc zimne i cieple na zmiane. X Kkiniaa- ja biore 3x1 zwykla nospe, czyli 40mg. Pani w aptece powiedziala, ze w ciazy moge brac max do 5 tabl na dobe. Wiem, ze chyba Nadzieja za to bierze 3x1 nospe forte, wiec przekracza dobowa dawke, o ktorej powiedziala nam pani farmaceutka. Jak dzisiaj samopoczucie? X Zocha82- mysisz zmusic dr do zmiany sposobu dzialania, a jesli sie nie ugnie to pomyslec nad wizyta u innego... Duzo juz tych transferow i czas na zmiane taktyki! Caly czas tdzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki :*

Gość gość
Up

Gość ewap156
Miska dobowa dawka no spa to jest 3 razy po 80mg czasem nawet do 4 tabl Pani chyba się coś pomyliło albo tak panela bez zastanowienia.

Nadziejko o nospie mówiła moja pani dr żebym też brala. Miskad samopoczucie beznadziejne tylko wstałam to patrzyłam na wkładkę, jeszcze na łóżku :-/ całe szczęście czysta ale siku boje się iść zrobić. Wczoraj jak aplikowałam luteine dowcipnie to cały palec był w kawie z mlekiem. Najgorsze ze nic z tych nerw nie mogę przełknąć bo rośnie mi w buzi. Będzie dobrze. Musi być dobrze!!!!!

Gość gość
Kkinia - po pierwsze to się uspokój i spróbuj wyciszyc, bo szkodzisz Wam obojgu!!!!! Kawa z mlekiem to na szczęście nie żywa krew. A jak jest tego naprawdę dużo na wkładce to jedz na IP.. dla własnego spokoju. x Ania1602 - cały czas myślę o Tobie, a teraz będę jeszcze bardziej... Oby wszystko poszło po Twojej myśli. Trzymam mocno za to kciuki :* x Biedrona1979

Gość ananasowa
Kinia, i pamiętaj, ze w czasie pierwszej porannej wiztcie w toalecie meże wyplynac wiwcej, bo bedzie to efekt wirlogodzinnego lezenia. Pamiętaj, tylko spokojnie!