Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

to nieszczesne 500zl to dla ludzi powod do zawisci

Polecane posty

Gość gość
ale dostana tylko nieliczni X Oj, liczni, liczni :D

Gość gość
nawet ci co pracuja to nie dostaną emerytury bo państwo juz ledwo dyszy.

Gość gość
Ci wszyscy co pracują na czarno i ciągną zasilki i tak wyglądają jak dziady i lumpy. Widać, że to biedota. Nawet jakby tysiąc dawali , to i tak to rozpieprzą. Całe życie jak żul i żulietta.

Gość gość
a mnie wlasnie to wkurza. Siedzi taki obibok i dostanie kase. Albo pracuje na lewo. Zadnego z niego wkladu w panstwo. Owszem niech dadza,ale uczciwym ludziom,a nie przyglupim cwaniakom. Jest tyle rodzin,ktore ciezko pracuja za najnizsza,placa podatki i ledwo wiaza koniec z konce,-im trzeba pomoc. Szara strefa,patologia nas nie powinna dotyczyc.Niech dzieci sie rodza w normalnych domach gdzie sa jakies wartosci pokazane.

Gość gość
ale w krajach unii europejskiej takie zasiłki to norma nawet u ruskich i Ukraińców tylko my taki plebs w tej Polsce poczytajcie Child Benefit Office na przykład więc ja nie rozumiem oburzenia

Gość gość
gość dziś do tych siedzących w domu Ciekawe z czego emeryturę dostaniecie, skoro nigdy nie pracowałyście A w wieku emerytalnym już dzieci nie da się narobic, zeby chociaż te 500 zł dostać smiech.gif Kto nie pracuje, emerytury nie dostanie, chyba wiecie o tym " x a co ty się martwisz o taka jak my "patologie" martw się o siebie KTO ci będzie ta emeryture wyplacal jak były dyrektor ZUS sam powiedział, ze ta instytuacja chyli się ku upadkowi. :D A ja przynajmniej będę miała oparcie w dzieciach jak dorosną. P.S w naszym domu nie pijemy ani wodki ani zadnych alkoholi, dbamy o dzieci i jesteśmy normalna kochajaca się rodzina.

Gość gość
ale w krajach unii europejskiej takie zasiłki to norma nawet u ruskich i Ukraińców tylko my taki plebs w tej Polsce poczytajcie Child Benefit Office na przykład więc ja nie rozumiem oburzenia X Nie musimy we wszystkim tych innych krajów naśladować.

Gość gość
Gość 20:29 Dlatego prócz skladek odprowadzanych w zakladzie pracy można też zabezpieczyć swoja przyszla emeryture prywatnie. Ale co o tym mogą wiedzieć te, które w życiu nie pracowaly, ciagnely od państwa nie myśląc o przyszlosci. A kiedyś te pieniadze na dzieci się skończą i co? Kto przyjmie taka np 50 latke bez doswiadczenia zawodowego? Nikt.

Gość gość
A ja przynajmniej będę miała oparcie w dzieciach jak dorosną. XXX Kolejna, która robi dzieci dla szklanki wody :D

Gość gość
Tylko ,że w uk czy irlandii jak widzą, że kręcisz , to zasiłek automatycznie jest out. A ci w Pl co się tak podniecają ile wyciągają na czarno i tak nie potrafią rozporządzać pieniędzmi. Z daleka widać takie tandeciartwo , które dla nich jest synonimem luksusu.a człowiek który normalnie pracuje dorobi się, zainwestuje i nawet na emeryturę nie będzie się oglądał. U takiej biedoty jedna rzecz jest sympomatyczna. Im większa bieda tym większy telewizor. Na raty ocziwiście. Dzieci jak z bidula, żona jak lady z lumpeksu i bazaru, i wielki telewizor.

Gość gość
no bo nie ma z czym naśladować co Ty bredzisz mój M jest w norwegi mamy 5 dzieci miesięcznie mam 15 tysięcy samego rodzinnego ludzie a tu marne 500 złoty i taka obraza matko kto yu siedzi masakra:-o

Gość gość
ja mam mały telewizor bo nie mam czasu oglądać :-p

Gość gość
20,34 im nie wytłumaczysz bo one swoje wiedza. Wola same mieć mneij ale żeby nie daj Bog ich sąsiad nie dostal ani grosza :D

Gość gość
tu też nie każdy 500 dostanie myślicie że srodowiskowe oczu nie mają :-o i dadzą patologii tam gdzie wiadomo że dziecko grosza nie dostanie no bez przesady

Gość gość
ludzie to jest TYLKO marne 500 złoty czym wy się podniecacie :-o a w dodatku zamiast się gryźć to może niech ktoś to dostanie :-D bo na razie kłócicie się o wirtualne 500 złoty matko kto tu siedzi ja pytam :-o

Gość gość
Mogę być biedna i nosic rzeczy z lumpeksu , mogę być tandeciara tak samo mój maz. Ale kase dostane bez pracy a wy będziecie na nia pracować :D I mnie możecie w d**e pocalowac z ta wasza wsciekloscia. Tak, glosowalismy z mezem na PIS bo gdyby PO dalej rzadzilo to by w pl same dziady były takie m.in jak 80% kafe.

Gość gość
ludzie którzy teraz siedzą na zasiłkach z pomocy społecznej tylko w teorii dostaną po te 500 zł. bo po ich wliczeniu do dochodu wypadną z systemu pomocy społecznej - przekroczą kryterium dochodowe i skończą się darmowe obiady, zasiłki stałe czy okresowe, darmowy węgiel na zimę czy celówki na leki czy rachunki. nawet o zasiłek rodzinny może być trudno.

Gość gość
tu nie chodzi o to kto ma dostac,a kto nie. Ja juz osobiscie mam dosyc placenia kasy dla pijakow,analfabetow i cwaniakow. Podam Ci przyklad. Mam sasiadow. Jedni z nich zyja na luzie. Facet ma rente alkoholowa,babeczka ma w nosie dzieci,dostaja zasilki,rodzinne,pielegnacyjne. Odstawiona jak bazarowa ksiezniczka. Dzieci widac,ze madre ale zaniedbane. Z lezenia i pachnienia maja cos ok 2tys. Kolejni sasiedzi. Facet tyra na etacie,kobieta stracila prace,maja male dziecko. Nic wiecej poza rodzinnym w kwocie ok 100zl im sie nie nalezy. Duzo wiecej niz Ci pierwsi nie maja. Troche nie fer sytuacja. Zeby cos dostac tzreba sie starac,a nie udawac glupka i alkoholika.

Gość gość
To siedź tandeciaro , ja wolę mieć dobre życie,i szczerze mało mnie obchodzi ,że swoje przewegetujesz, ciut wyżej, niż zwierze. Taki masz styl , tak żyj.

Gość gość
Ja to rozumiem gościu , ale to już kwestia systemu prawnego i ustaw, które powodują, że tacy dostają. Plus mały system weryfikacji. A mops jest utrzymywany z pieniędzy podatników. Tyle ,że dopóki sytem prawny bedzie jaki jest, to niewiele da się zmienić.

Gość gość
mnie wk..wia jak manel chlający "wszystko" dostaje rente z mopsu, matki co chlają za to co z mopsu dostaną a pani z mopsu przychodzi po uzgodnieniu telefonicznym a wtedy jest cacy. wiele w zyciu widziłam , nawet takie lumpy mydła w domu nie maja , dzieci nie myją , nie mają dzieci co jeść a talony które dostaja potrafia kupić kilo wołowiny i sasiad odkupi za 10 zł a franca ma na wódę. Albo niemowlę zawiniete reklamówką bo nawet pościeli nie było a mamusia pije z konkubentem a potem napird..ją sie i jest interwencja policji (wiem to bo mam w rodzinie i policjantów i osoby z mopsu).

Gość gość
niektórzy nie udają.

Gość gość
co z nimi wg ciebie zrobić? tylko interesują mnie wykonalne propozycje a nie cytaty z main kampf o konieczności eliminacji słabych i gorszych

Gość gość
nie ale takie co nie pracują i tylko liczą na to to też dziwne kobiety :-o

Gość gość
A ja się cieszę, że zarabiam tyle by nie musieć stać po mopsach. I wcale nikomu nie zazdroszczę tych paru stowek. Prawda taka, że te dzieci z biedniejszych rodzin nic nie dostaną za te pieniądze, bo w patologii kasa pójdzie na używki, a w normalnych ubozszych domach na rachunki i kredyty które trzeba było wziąć żeby przeżyć.

Gość gość
dziś SZCERZE PWOIEDZIAWSZY NIE MAM w swoim otocznieu takich ludzi. Owszem sasiadka z mezem amja 3 dzieci i sama mi mowila , ze korzystają z zasiklow z MOPS-u ale sa normalnymi ludzmi, żadna patologia. Ona zawsze fajnie ubrana, dzieci tez wyszykowane :) odkarmione, dom pietrowy :) Skad wy bierzenie ta "patologie" przecież to marny procent społeczeństwa.

Gość gość
dokładnie gośc 20-57

Gość gość
ja też bym wolała taką pracę żeby nie musieć brać zasiłków ,ale niestety mam co mam :-( dobrze że w ogóle zarabiam :-)

Gość gość
20,57 ja spełniam kryteria na to 500zl ;) a zadnych kredytow nigdy z mezem nie mielismy, mamy swój wlasny dom + pare dzialek, maz super zarabia , wlasciwie to zyjemy jak paczkiw maśle i naprawdę daleko nam do patologii.

Gość gość
no tak. to było do przewidzenia