Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się teraz kupuje dziecku na chrzciny?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie - co jeśli jesteś chrzesną, albo tylko zwykłą ciocią? Zakladam, że nie koperta kasą, a przynajmniej nie tylko?

Gość gość
t nie napisałam w słowie chrzestna sorry, nie bijcie - analfabetyzm kafeteryjny;)

Gość gość
Moje dzieci dostały w prezencie srebrne obrazki z rodzina swieta, córka mały zestaw porcelany Rosenthal, a my z mężem jako rodzice sprawiliśmy dzieciom ręcznie malowane ikony z wizerunkami świętych patronów. Poza tym pieniądze, zawsze sie przydadzą ake to żadna pamiątka.

Gość gość
Dzięki - ktos jeszcze może chrzcił i coś fajnego dziecko dostało? No nie wierzę, że w tym kraju już się nie chrzci dzieci;)

Gość Paulinasput
Jak to jest bardzo wierząca rodzina, to myślę że dobrym prezentem będzie Biblia dla najmłodszych. Tutaj widzialam takie http://www.murrano.pl/ i mozna dołączyc grawer. Myślę że będzie to jak najbardziej prezent na taką okazję.

Gość gość
Ubranka, jakieś zabawki które za lata swietlne się przydadzą, pieniądze, książeczki z jakimiś swietymi, wódka

Gość gość
Moje dziecko dostało: biblię dla dzieci, obrazek z aniołem stróżem, srebrny smoczek, złoty krzyżyk, album do zdjęć, pidżamkę, ręcznik z imieniem, matę edukacyjną.

Gość gość
Córka dostała złote kolczyki, łańcuszek z bozia, zawieszke do łańcuszka z jej inicjałem, buciki i misia z wełny ręcznej roboty, buty Ralph Lauren, pieniążki, ubranka.

Gość gość
Mieszkanie i samochód

Gość gość
My kupiliśmy misia szumisia

Gość gość
Wódka?

Gość gość
Jeśli jesteś matką chrzestną z pewności mile widziany będzie prezent typowo pamiątkowy: medalik, srebrnałyżeczka z grawerem itp. W przypadku pozostałych gości dużą popularnością cieszą się (poza pieniędzimy oczywiście) przezenty praktyczne, ktore przydadzą się mlodym rodzicom. Kilka fajnych propozycji dla malucha znajdziesz w sklepie http://papillon-shop.pl/

My jesteśmy na etapie kupowania ubranka do chrztu sklep już mamy - podoba Nam się kilka komplecików:) Moja siostra będzie chrzestną i już pytała co na prezent. Kilka fajnych pomysłów podsunął Nam blog właśnie w tym sklepie http://www.czasnachrzest.pl/index.php?route=pavblog/blog&id=7 ,ale jest jeszcze jeden fajny pomysł, który przyszedł mojej siostrze do głowy. Z racji tego, że siostra jest z Nami bardzo blisko zaproponowała otworzenie kont oszczędnościowych dla maluchów, z którego będą mogli skorzystać gdy się usamodzielnią - super pomysł raz na jakiś czas będziemy z mężem wpłacać tam pieniądze, które uda nam się zaoszczędzić jakieś drobne kwoty,ale zawsze coś się uzbiera:)