Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS wycofuje sie z 500 zł dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
A ja miałam 4 chomiki i chyba kupie piątego:D szacun mam ogromny dla ludzi którzy nie robią dzieci jak nie maja na nie pieniędzy. A nie, narobić i żebrać o pińset :D

Gość gość
a ja mam dzieci i żebrać nie mam zamiaru sami dać chcą :-D :-p to czemu nie brać :-D

Gość gość
no fakt że bezdzietne są poirytowane :-o najbardziej no i staraczki bo cóż z jedynaka jak trzeba dwoje od razu teraz będą rodzić rok po rok byle tylko 500 przytulić :-D

Gość gość
Nieeeeee, ja nie chce rozciągać macicy dla marnych kilku stówek :( wole pracować i miec więcej kasy i piękne ciałko :)

Gość gość
teraz będą rodzić rok po rok byle tylko 500 przytulić x ciaz trwa 9 miesiecy wiec moga nie zdazyc , chyba nie myslicie ze te pieniadze beda wyplacane do konca dni waszych , pojawia sie i znikna bo budzet tego nie udzwignie

Gość gość
Dzięki za marne "pińcet złoty" w zamian za: rozstepy, tycie w ciazy i inne zdrowotne komplikacje, porod, wstawanie w nocy, laktację, bycie uwiązanym, zajmowanie sie w trakcie choroby i ogolnie dostosowywanie swoich potrzeb do potrzeb dziecka, zabkowanie kolki itd itd itd itd wymieniać mozna wiele. Zatem dziękuje, poleze sobie a za moje zarobione pińcet to ja sobie włosy u fryzjera zrobię :D a nie na pieluchy i książki do szkoły dla dzieci.

Gość gość
22.17 zgadzam sie z tobą!!! Nie mając dzieci bede miala więcej kasy niz te mamusie, które dostana pińset :D a i na plaży nie będę się wstydziła pokazac. Jak widzę te z małymi dziecmi i rozstępami na brzuchu.... Fuuuuuujjjjj. Czy warto si tak poświęcać dla tych pińset zloty? :D

Gość gość
idiotki a co z mamusiami z przed pincet złotych :-o teraz kretynki zazdrosne jednak o pincet bo inaczej byście tu nie pisały takich bzdur żeby każdą matkę zrównać do tego że ma dziecko bo dają 5oo czy niektóre z was naprawdę są tak ograniczone umysłowo czy wy tylko udajecie ?? jeszcze nikt nic nie dostał k****a nawet ustawy nie ma a wam żall dopyy ż ściska bo inaczej po co takie debilne komentarze super że macie super ciała i nie chcecie dzieci ok na pewno ładne z was kobiety i faceci cieszą oczy ale co ja jako już matka dzieci nie patrząca na 500 wam zrobiłam żeby rzygać na mnie takim jadem BOŻE nie rozumiem

Gość gość
do 8 :36 posłuchaj my z moim mężem trzy lata odkładaliśmy kasę na auto marzeń i co myślisz że jak u teściów na podwórku zdzieraliśmy folie i delektowaliśmy się zapachem nowości to brat męża razem z nami otóż NIE śmiał się że to złom i ch/u/j nie auto :-D I ON BY W ŻYCIU TYM NIE chciał jeździć ,ale potem jak córka miała wesele to oczywiście czy byśmy nie zawieźli jej naszym meresiem :-p Do czego zmierzam te co tu najgłośniej klepią że pincet picet to typowe polaczki najbardziej zawistne i zazdrosne one by cię o 50 groszy zjadły bo zazdroszczą i są złe że może mają jedno może wcale dzieci nie mają a na koncie najniższa krajowa NIE wytłumaczysz im i kropka tak jak my nie szdziliśmy z brata szanownego małżonka a on z nas tak ech polaczki polaczki one by ciapatym prędzej dały i doopy pewnie też :-p tak że wrzuć na luz kobito i się nie denerwuj :-D że jesteś matką

Gość gość
Tu chyba nie chodzi o zazdrość. Ja np jestem w takiej sytuacji, ze pracuje za grosze. Gdyby nie dobre zarobki męża to bym sama nie dala rady, takie życie niestety. Maz powiedzial, ze nie musze pracować dopóki lepszej pracy nie znajdę, ze nie ma sensu, żebym tyrala za grosze. Ale ja chce pracować, lubię miec jakies zajecie, wyjść do ludzi. My nie mamy dzieci, bo po prostu na razie nie jesteśmy na to gotowi i to ne jest tak, ze ja zazdroszczę tego ze ja się urabiam po lokcie, a inna dostanie kasę za siedzenie w domu. Szczerze to mi to zwisa. Moze akurat jakiejś bardzo potrzebującej rodzinie to pomoże. Ale wiecie co mnie denerwuje? To nie zazdrosne niedzieciate plują jadem, tylko właśnie te mamuśki. Co to w ogóle za komentarze: Wy zapiprzacie a ja w domu z dziećmi, idę składać wniosek a wy mi zazdrościcie itd... I po co ten jad matek???? Tego nie rozumiem. Super ze dostaniecie kasę. Ja bede miała dzieci to mize dostane , jak nie to nie i tz bedzie dobrze i będę szczęśliwa. Ja naprawdę nie mam ochoty pluć jadem ze ktos tam dostanie 500 zl. Dzieci to duży obowiązek, a te 500 to tak naprawde niewiele... Wiec po co tu zazdrościć? A te mamusie tylko się tu madrza, ile to one nie będą miały itd... To tylko one plują jadem, a nie inne.

Gość gość
Nie wiem, dlaczego cały czas powtarzacie, że ktoś ukradnie 500 zł z waszych podatków. A jak kobiety siedzą 9 miesięcy na L4, bo są chore na ciążę, to z czyich składek to idzie? jak maja fanaberię, aby mieć cesarkę, to kto na to płaci? Kto płaci za leczenie alkoholików i narkomanów? A juz najbardziej żałosne są te klepiące, że ludzie będą za 500 zł rodzili dziecko. Jak obracacie się wśród patologii i macie taką w rodzinie, to wydaje wam się, że wszyscy tacy są. Wyjdzie do normalnych, uczciwych ludzi, to zrozumiecie, że świat wygląda inaczej. I zaznaczam, że nie dostanę tych pieniędzy, bo nie dość, że mam jedynaka, to jeszcze dużo zarabiamy.

Gość gość
ale kasę dostaną tylko bogaci i pracujący reszta dostanie talony na jedzenie i ubrania więc o czym tu mowa :-) myślicie że dadzą biedzie i patologii kasę żeby im się w dup - ach po przewracało i żeby zaczęli normalnie żyć i cieszyć się z macierzyństwa :-o żałosne w życiu nie uwierzę że dadzą kasę od tak na dzieci :-o

Gość gość
Siema siema

Gość gość
ej o co jest gdzie szczekaczki i matki sredynaków :-o

Gość gość
mój tata umył sobie zęby najpierw moją maścią na atopowe zapalenie skóry, potem kremem depilującym i dopiero na końcu pastą (a może było jeszcze coś po drodze...? ) Kiedy wprowadziłam się z mężem do mieszkania panowała straszna wilgoć. Kilka tygodni wietrzyliśmy intensywnie, używaliśmy wyciągacza wilgoci a dodatkowo w każdym pokoju był odświeżacz powietrza, kupowałam ich całkiem sporo. Jakież było moje zdziwienie gdy głównym elementem prezentu pod choinkę był całkiem elegancki ale jednak odświeżacz do kibla... "Bo widziałem że bardzo lubisz"

Gość gość
8.23---dzięki za poprawienie humoru :D :D :D Tata mistrz!

Gość gość
Są szczekaczki a jakże :D a więc: Kurwa, ja pracuje w biedronce, urabiam sie po lokcie, a wy dostaniecie kasę za darmo!!! Nie bede płacić na obce bachory! :D hahahaha a tak serio. Ja pracuje za grosze, staramy się o dziecko, ale kasy nie dostaniemy, bo mąż w chuj zarabia, wiec nawet nie bede się dowiadywać niczego w tej sprawie, poza tym nie robimy go dla kasy, no proszę was..... Powinniście wiedzieć po co jest dziecko dla ludzi, którzy sie kochają. A tak w ogóle to mi akurat obojętne jest to, ze ktoś tam dostanie kasę. Od zawsze państwo pomaga patologii i jakos z tym żyłam, wiec dlaczego miałoby mi przeszkadzać, ze normalni ludzie dostana kasę? Wierze w to, ze większość wykorzysta te kilka stówek na dziecko a nie na chlanie. Ludzie skończcie juz z tym jadem...chwaleniem sie ile to kasy nie dostaniecie za darmo...jak za darmo??? Dzieci to obowiązek wielki, wiec to są gowniane grosze tak naprawdę...a te zazdrośnice o 5 stówek skończcie juz... Te 5 stówek rozchodzi sie migiem przy wychowywaniu dzieci, wuec naprawde nie ma czego zazdrościć. Amen

Gość gość
biorąc pod uwagę dzisiejsze czasy i ceny to fakt oczywisty :-)

Gość gość
No i bardzo dobrze, że się wycofują. Nie dość, że zrobili ogromną dziurę w budżecie to i tak te pieniądze nie trafiłyby do osób które naprawdę by je dobrze wykorzystały, tylko do biednych rodzin wielodzietnych, patologicznych, które tylko umieją produkować się i pobierać zasiłek. http://obietnicepis.pl/

Gość gość
tylko do biednych rodzin wielodzietnych, patologicznych, które tylko umieją produkować się i pobierać zasiłek. wydaje mi się że :-D NA DZIEŃ dzisiejszy te rodziny pobierają większe zasiłki niż to 500 na dziecko :-o a wy sobie z tego sprawy nie zdajecie a ja mam przykład wśród bliskich gdzie ostatnio sama mi powiedziała że nie złoży o pincet bo jej się to wliczy w dochód a to jest dla niej nieopłacalne :-p kopara mi opadła

Gość gość
dokładnie ,ale im tego nie tłumacz dla nich 500 to mega fortuna na dziecko tyle kasy tylko nikt nie myśli ile to wydatku :-o

Gość gość
14.07 całkowita racja!!! patola ciągnie najwięcej kasy. Te pińset to gowno w porównaniu z tym ile tamci wyciągają...to przestańcie juz zazdrościć tym, którzy maja to niby dostać bo przy dzieciach takie pieniadze sie rozchodzą migiem. Ja nie mam dzieci, pracuje za grosze ale wiem jak inni maja. Dziecko to z***biscie duży wydatek dlatego ja na razie sie na to ni decyduje, nawet jak mi dadzą pińset....

Gość gość
Ejjjj ciągnijcie temat :)

Gość gość
Dostane tysiąc na dwójkę :)