Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS wycofuje sie z 500 zł dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

w 2016 nadal zostanie ulga prorodzinna bez zmian , żadnych 500 zł itd a głupki sie ciesza he he

Gość gość
Daj linka do zródła

Gość gość
daj link do tej informacji jeśli można prosić

Gość gość
Niech sie ciesze. Tak wybrali,tak maja.

Gość gość
I bardzo dobrze,ze sie wycofuje. Ja nie mam ochoty lozyc moich pieniedzy na cudze dzieci. A ty?

Gość gość
Ja w pl nie mieszkanie,ale pol mojej rodziny tak. Pracuje na 2 etaty. Di roboty Käse zarabiac,a nie bachiry plodzic i czekac AZ inni na to zapracuja

Gość gość
Prowo. Nic nigdzie nie jest napisane. Dawaj link do info a nie prowokuj

Gość gość
Podaj link jeśli to nie prowo

Gość gość
A co,juz sie przestraszylyscie,ze kasiorki nie bedzie? Nie bedzie!!!!!

Gość gość
Oczywiście, że nie będzie. A jeśli już, to dostanie patologia, gdzie oboje rodziców nie pracuje.

Gość gość
tez to słyszałam, że PIS iory powoli wycofują się ze swoich obietnic. A z czego niby mieliby wam dać te 500zł? Jak oni nie mają kasy na leczenie dzieci chorych na raka, a na zdrowe mają mieć??!! Opamiętajcie się !

Gość gość
Jak to z czego? Podniosa podatki tu i owdzie, zabiora nam, a dadza patologii:o Polska to kraj, w ktorym za prace otrzymuje sie kare - podatek dochodowy, a za nierobstwo nagrode - zasilek.

Gość gość
gość dziś Dokładnie :o

Gość gość
"A co,juz sie przestraszylyscie,ze kasiorki nie bedzie? Nie bedzie!!!!!" Nie. Nie przestraszyłyśmy się. Bo jak zdecyduję czy płodzić dziecko to i tak zdecyduje nieważne czy z tymi 500 złotymi czy bez. Natomiast widać na kilometr jak autorka i jej podobni wyśmiewacie się z tzw. hołoty i szydzicie z tych złociszy na które rzekomo rzucają sie inni a tym czasem widać na kilometr że autorka i jej podobni obsesyjnie sie boicie o to że to 500 zł mogłoby wejść, no żal wam d**y ściska o te złocisze. Widać że przeżyć nie możecie tego tematu dlatego co chwila topiki zakładacie. Ja bym wam wsadziła w gębe te 500 żebyście sie zadławiły nią

Gość gość
W niemczech tez tak jest.

Gość gość
To wsadz mi w gebe,ze swojej czy meza wyplaty. Czekam na 500zl,o ktore jestem zazdrosna,bo SA kur.. Ciezko zarobione. No daj, tak jak duda????

Gość gość
Strasznie dziwne jest to, iz ludzie sie oburzaja, ze beda im zabierane pieniadze w celu wsomagania patologii :D

Gość gość
http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/gazeta-wyborcza-o-pomocy-pis-na-dzieci-i-programie-500-plus,592597.html nigdzie nie pisza, zeby PIS sie z tego wycofywał, i jestem pewna ze tak nie bedzie, co najwyzej- mocno obostrza przepisy po weryfikacji co ma byc chyba za 2 lata... niemniej jak pisza w linku powyzej, trzeba to bedzie osbierac osoboscie, nie bedzie przelewu na knto, i bedziemy stac w ogromnych kolejkach jak za PRL LOL

Gość gość
budżet na 2016 ustala się do marca 2015 tak jest w ustawie więc jak kaczyński z szydło nie mieli dać tych 500 zł z własnej kieszeni to chyba nie spodziewaliście się że z budżetu który jest dawno ustalony. Hmm pomyślmy mogą też wziąć kredyt jak gierek i będziemy spłacać 40 lat.

Gość gość
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,19163230,szalamacha-500-zl-na-dziecko-od-1-stycznia-2016-r-technicznie.html#Czolka3Img Szałamacha wprost powiedział, że to "technicznie niemożliwe", tak więc ci, co liczyli na złote góry od stycznia 2016 mocno się przeliczyli :D

Gość gość
Dzisiaj rano w radiu słyszałam, że wypłaty maja ruszyć na wiosnę.

Gość gość
to ma byc 500 zl co miesiac?? nie jestem w temacie bo nie mieszkam w Polsce

Gość gość
Tak, 500 zl co miesiąc dla osób posiadających więcej niz 1 dziecko, a dla rodzin z jednym dzieckiem też, ale tylko po spełnieniu bardzo niskiego kryterium dochodowego

500 zł na dziecko co miesiąc do 18 roku życia to jest 108 tysięcy złotych. Na litość boską to sa ogromne pieniądze i ciekawe skąd niby wezmą takie sumy na utrzymanie prawie pół Polski.

Gość gość
jak mógł wycofać skoro nawet nie zaczął :-D autorko jesteś taką tempom dzidom czy tylko udajesz czym się martwisz skoro i tak gufnoo dostaniesz :-D weź na luz:-p

Gość gość
podlej kwiatki dla ciebie to dużo :-o dla kogoś to ochłap dla mnie 1000 008 to by było dużo :-D

Gość gość
każda partia ściemnia byle do koryta się dostać

Gość gość
to po co martwicie się na zapas :-p

Gość gość
a ja czekam na styczeń lecę złożyć wniosek i jak dostanę wyrównanie to jedziemy na wczasy musze się spokojnie zastanowić na co to wydawać :-D

Gość gość
no ale jak jak jednemu chcą dać 500 to muszą zabrać drugiemu, bo jak inaczej?? i to muszą zabrać więcej niż 500 , bo koszty itd. na te wszystkie obietnice trzeba ludziom zabrać forsę. kto myślał, że pieniążki wezmą się z nieba to jest kretyn.,