Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS wycofuje sie z 500 zł dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
Tu nie o to chodzi ze ludzie ktorzy chcą te pieniądze sa jacyś gorsi ale o to ze pojęcia nie maja jak to działa. Trzeba komuś zabrać zeby innym dawać i tu jest cały oroblem bo nikt okradany nie lubi byc na rzecz kogos kto ma gorzej w zyciu. Lepiej zeby państwo tyle nie zabierało to wtedy nie trzeba bedzie takiej kiełbasy wyborczej zapodawac

Gość gość
tak ok ale to że ja mniej zarabiam to znaczy że nie płacę podatków mi Państwo kochane nie zabiera czy mężowi ?? mimo wszystko ja z chęcią zamienię się na zarobki wyższe i podatki i podziękuję wtedy pięknie za 500 górką logiczne chyba

Gość gość
mają to wypłacać w marcu lub kwietniu :-D

Gość gość
Te "niepatologiczne" to czesto dzieci bogatych rodziców które dostały własne mieszkania czy pół domu za friko i nie mają kredytów niezbędnych by sie nie kisić całą rodziną w jednym pokoju itp. i plują z wyższością ..na te co chcą tej jałmuzny na dziecko. Często też bezdzietne albo te czekające z prokreacją do 40 tki .

Gość gość
one dostały pół domu ja dostanę 500 :-D:-p

Gość gość
a ja mam dom i tez dostane 500 bo mam trojke dzieci :classic_cool: bogaci i tak góra :P

Gość gość
no i super :-) życzę wszystkiego dobrego :-) i zdrowia przede wszystkim :-) mimo że ja domu nie mam ,ale może coś się zmieni :-)

Gość gość
weżcie sobie wygodne krzesełko, bo zanim PiSda to wasze dzieci skończą 19 lat :P

Gość gość
W dalszym ciagu nie kumam za co te 500 zlotych czy to jestpodwyzka rodzinnego? Czy to jakas zapomoga dla najbiedniejszych

Gość gość
teraz to pis nie ma szans musi to dać bo inaczej długo nie porządzą hhehe Kaczyński może powiedzieć ' NIECHCEM ALE MUSZEM ' hehe no i super :-p tak że nie będzie tak źle do kwietnia moment i zleci a w styczniu wnioski :-D

Gość gość
przeraza mnie glupota kafeterianek , teraz sie ciesza z 500 zl ale nie mysla jakie to moze niesc za soba konsekwencje, liczy sie tu i teraz a co bedzie juto a tam sie zobaczy zaden kraj w eu nie wyplaca takich zasilkow na dziecko , zasilkow rownowartosci 1/3 sredniej wyplaty i taka suma nie moze odbic sie bez konsekwencji

Gość gość
a wy co ! milion od Walesy juz wydaly i teraz na 5 stowek sie lasicie?

Gość gość
za Wałęsy to wiem że dostali obligację skarbu państwa ja nie wiem o co to chodziło ,ale oni się cieszyli że dużo :-) a z jakiej racji i o co chodziło to nie wiem :-p

Gość gość
tak tylko 500 ma być dla osób pracujących :-p więc tym bardziej motywacja żeby brać się do roboty :-p

Gość gość
tak pamietam stali w banku dostali stempel do dowodu i kase na popularne ( takie fajki )

Gość gość
14.25 ja zarabiam 2000, wiec dzieci nie robię, bo mnie na nie nie stać. Proste. Ktos wam kaze robic? To nie jest jakiś z****** obowiązek. Dzieci to sie robi jak się postara o to, zeby zarobić więcej. Dla mnie ten kto robi dzieci w czasie gdy mało zarabia, to jest właśnie patologia i maciory.

Gość gość
20 26 z całym szacunkiem do Ciebie i twojej osoby ja dzieci mam tylko i wyłącznie z miłości do Boga siebie i mojego Męża kochamy się nad rzycie tworzymy cudowną rodzinę :-) i jeżeli dla ciebie ja to patologia i maciora to pozostaje mi tylko Ci współczuć bo wiem że nie wytłumaczę Ci że dzieci to nie coś co można kupić :-D bo nie ma ceny za życie ludzkie

Gość gość
to idz do Boga po "pinset" zeta

Gość gość
No i masz te swoja milosc, rzeczywiście... Musisz teraz zebrac o jałmużnę bo sama na swoje dzieci nie umiesz zarobić... Dziecko to nie zabawka, ale PRZEDE WSZYSTKIM obowiązek, niestety. To ty jestes dla dziecka, a nie dziecko dla ciebie. To twój obowiązek zapewnić mu godziwe życie, a nie jego obowiązek zeby być twoja pociecha. Dobra spadam stad, trzeba do pracy na jutro sie szykować... A ty dalej siedź na dupsku, moze cos z tych naszych podatków ci skapnie. Dobranoc.

Gość gość
20.43 you made my day ! :*

Gość gość
gość dziś tak pamietam stali w banku dostali stempel do dowodu i kase na popularne ( takie fajki ) :-D a to widocznie twoi bliscy byli jakąś patologią i dostali tyle ile znaczyli moi dostali ciut więcej :-p

Gość gość
20 4 3 żal mi takich ubogich umysłowo osób no idiotów po prostu gdyż ja mam dzieci już i nie narobiłam ich sobie z myślą o tymże dostanę 500 z resztą i tak nie dostanę gdyż pobieram na nie socjal w innym kraju w kraju gdzie obecnie przebywa mój mąż hmmm dziękuję cymbałku że wiesz że ja nie pracuję i pewnie medium odkryłaś to przez internet że wiesz wszystko o mnie na ciebie jest tylko jedno słowo ..........! domyś się :-)

Gość gość
Te 500 jest zabierane innym ludziom. Naprawde wam nie wstyd wydawać na dzieci kradzione pieniadze? O boże... Tylko im nigdy tego nie mówcie, zeby nie wiedziały jakich to "zaradnych" rodziców maja

Gość gość
20.43 weź się nie kompromituj, cymbalkiem to ty jesteś, skoro nawet pisac nie potrafisz... Masakra jakas... Nie dość, ze pazerna, to jeszcze głupia.

Gość gość
ciut wiecej- na dwie paczki popularnych bo chyba nie powiesz ze sobie za to domy pobudowali czy samochody pokupowali

Gość frede
Pozwolcie ze skomentuje was. żal.pl

Gość gość
20.49 przepraszam, ze wtrace swoje 3 grosze do waszej ciekawej dyskusji. A powiedz mi tylko jedno - ile zarabialas jak robiłaś te dzieci? Bo potem to juz różnie moze być, wiadomo.

Gość gość
tak nie dostanę gdyż pobieram na nie socjal w innym kraju w kraju gdzie obecnie przebywa mój mąż x no to masz sie czym chwalic :O tak czy siak na jakims spoleczenstwie zerujesz

Gość gość
Dupa dupa dupa :D