Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS wycofuje sie z 500 zł dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
Jacy wy jesteście zawistni ja p*****le... Wyzywają sie od suk, kretynek itd a to wszystko przez jakieś marne grosze, których nawet nikt nie zobaczy. Wpadajcie do mnie na zioło a nie sie denerwujecie :D

Gość gość
Po co ta agresja.... Kochajcie sie :D bo wszyscy Polacy to jedna rodzina :D wszystkie dzieci nasze sąąą :D wasze dzieci sa moimi wiec będę na nie pracowal, oddam wam tez wypłatę a po co mi :D tarararara. :D

Gość gość
Hej suczki...tararara :D to której zrobic dzidzie żeby mogla zgarnąć fortunę? :)

Gość gość
Polska jest zadłużona skąd wam wezmą te 500 ludzie myślcie troche litości x ale te debilki nie mysla w takich kategoriach- budzet panstwa dlugi , podatki- on ciesza swoje tepe japy na 5 stowek , one nie ogarniaja co bedzie dalej i jak rzad wyczaruje te 500 wazne ze kasa do lapy bedzie , one sa za glupie aby pomyslec do przodu ze to sie moze odbicz czkawka rowniez na ich dzieciach niestety

Gość gość
A co ich obchodzą własne dzieci? Myślisz, ze ile z tych 500 pojdzie na dziecko? Ważne, ze matka dostanie i bedzue miala na swoje wydatki, dzieci są dla nich tylko przynęta do latania kasy bo pracować sie nie chce...

Gość gość
To co jak dadzą te pięćset złoty na dziecko to nie mamy składać wniosków bo wtedy kraj ucierpi. Chore

Gość gość
co wy piejdolicie :-) przecież to ma być dla wszystkich pracujących nie pracujących chorych ślepych rodziców Tylko jak gdzieś jest patologia pijaństwo to będzie sprawdzane a kasę mają rzekomo wyczarować z dodatkowych źródeł no żałosne :-0 wy czytać potraficie ??

Gość gość
20.34 pięćset ZŁOTYCH * dlaczego akurat ci, którzy będą składać wnioski nie potrafią pisać? Czyżby to ta grupa z niskim wykształceniem, głosująca na PIS? :( co za kraj...

Gość gość
szkoda tylko ze nie mozna wyczarowac kasy z dodatkowych zrodel na leczenie nowotworow u dzieci , na potrzebna rehabilitacje , na dowoz do szkol dzieci z zabitych dechami wiosek

Gość gość
21.28. Dokladnie! Tez jestem za tym ze pierwszej kolejności powinno sie pomagać chorym dzieciom a nie takim, których rodzice sa zdolni do pracy, tylko im się nie chce d**y ruszyć....

Gość gość
A rodzice tych chorych pewnie zapieprzają ale to u tak za Malo na leczenie :(

Gość gość
P/OP/I/E/R/D/OLO/NI/U/CH/Y odstawcie alkohol i pojmijcie że to jest świadczenie RÓWNIEŻ DLA PRACUJĄCYCH MATEK nie tylko dla bezrobotnych takich jak wy ! mam jedynaków ! ewentualnie bezdzietnych /a mam 2 dzieci :-D tak że zamknijcie te roszczeniowe paszcze skoro nie rozumiecie o co biega nawet jeżeli dochód 4 osobowej rodziny będzie 20 tysięcy na miesiąc to i tak 500 na drugie dziecko się ma należeć :-p

Gość gość
jak szybka zaczna rozdawac tak szybko zabiora , jak sie tylko zorientuja ile to kasztuje, w bogatych krajach EU gdzie bylyby moze pieniadz nikt na taki szalony pomysl nie wpadl a Polske akurt stac na taka rozrzutnosc buahahahahaha

Gość gość
co ty pieprzysz wiesz jaki jest socjal w Norwegii bo ja wiem ;-) i w życiu bym na moją 5 dzieci nie zamieniła tego na śmieszne 500 :-p

Gość gość
21.03 o faktycznie straszny błąd popełniłam bo szybko pisałam i literkę zjadłam. To czy będę składać to nie wiem nawet bo zarabiam najniższą krajowa i teraz nie mam zasiłku rodzinnego bo mi dochód przekracza. Na dwie osoby dodam. A jak będzie mi się należało to złożę to i owszem. Przydadzą się nam te pieniądze.

Gość gość
A nie sadzisz ze te pieniadze przydalyby sie bardziej chorym dzieciom niz twoim zdrowym? Nieee no skąd, co cie inni potrzebujący obchodzą..... Ważne, ze na waciki bedzie

Gość gość
Tych pieniędzy nie bedzie, nawet się nie łudźcie. Ja niedługo rodze, ale nie zacieram raczek na te pieniadze, bo po pierwsze i tak dużo zarabiamy to te 5 stówek na pieluchy wielce mi nie pomoga, a po drugie dobrze ktoś powiedzial, ze nawet jak dadzą to tak samo szybko zabiorą. Chce wam sie dyskutować na tak durny temat w ogóle? Pobawcie sie lepiej w tym czasie z dziecmi a nie tylko pieniadze i pieniadze...

Gość gość
Słuchajcie a mam takie pytanie, moze głupie, ale spytam. Czy można złożyć jakiś wniosek, zeby 500 zl, które mi przysługuje oddać na chore dziecko na nowotwór np?? Tak wiem, tej kasy i tak raczej nie bedzie, ale jakby jednak byla to czy mogą dać wiecej komuś innemu?

Gość gość
Ooooo dokladnie, każdy powinien o tym pomyśleć. Jezeli radzi sobie finansowo to niech przeznaczy te 5 stówek na kogoś bardziej potrzebującego... Ale nie, w tym kraju sa tak pazerne suki ze nie oddadzą, a niech umierają inne dzieci, co ich to obchodzi....

Gość gość
a ja się cieszę że będzie kasa ! mi się przyda ma być od marca czy kwietnia i ja wiem na co bym mniej więcej przeznaczyła jeżeli chodzi o potrzeby Moich dzieci nawet jak zabiorą po roku czy dwóch i tak się cieszę :-D

Gość gość
TO jak wam nie trzeba to nie składajcie wniosków i luz :-p

Gość gość
co ty pieprzysz wiesz jaki jest socjal w Norwegii bo ja wiem x ale my nie rozmawiamy o socjalu tylko o dodatku na dziecko tak zwanym rodzinnym odroznijcie to w koncu idiotki . nie wiem jaki jest w Norwegii ale wiem jaki dodatek jest w Szwecji 1050 koron to jest mniej wiecej rownowartosc 1/20 sredniej krajowej ( ja zarabiam 20700 sek na reke ( wybaczcie brutto netto mi sie zawse myli) i to nie jest strasznie duzo tylko tak w sam raz srednio. jesli w Polsce srednio zarabia sie 1500 to 500 jest 1/3 wynagrodzenia przecietnego Polaka Dlaczego a w Szwecji nie dostaje na dziecko 7000???? skoro uwazacie ze taaaaaakie pieniadze za granica placa na dziecko

Gość gość
Dobrze, ze dostaniecie te pieniadze, to znaczy, ze jest szansa na to, bo wiecie jak to z obietnicami. Ale przeznaczcie to naprawdę na dzieci, chociażby na rozrywkę dla nich, bo wiem ze są kobiety, które chca to przeznaczyć na własne p*****ly, a dzieciom wystarczy, ze maja co jeść i w co się ubrac

Gość gość
moje dzieci wszystko mają. kasa pojdzie na psy :classic_cool:

Gość gość
hhe i bardzo dobrze , pies tez kosztuje

Gość gość
żartuje sobie z tymi psami ;) nie mam ani dzieci ani psów :P

Gość gość
A moja pojdzie na chomika :D

Gość gość
Zartuje, nie mam ani dzieci ani chomika :D planuje dziecko ale dopiero jak znajdę lepsza prace. Bo za pińset złotych od państwa to można dziecku co najwyżej d**e podetrzeć :D

Gość gość od psów
to tak jak ja. musze ustabilizowac sytuacje zawodową, a potem dopiero dziecko ;) nigdy nie miałam chomika :P zawsze chciałam zółwia :classic_cool: