Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS wycofuje sie z 500 zł dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
to dorób drugie :-p

Gość gość
miałaś się podpisywać P jak patologia :-D

Gość gość
Wulgarna, prostacka dziewucho. Ja już wczoraj zakończyłam dyskusję z Tobą. Wyraźnie napisałam, że powrócimy do rozmowy, gdy nauczysz się poprawnie wypowiadać, ale Ty tu nadal siedzisz i próbujesz udawać mądrą. Daj sobie spokój, bo się ośmieszasz i tyle.

Gość gość
Nie mierz swoja miara Patolko wszystkich. Rzucasz sie jak wesz bo dwie osoby Ci prawdę napisały żebyś se juz stad poszła i nie siała fermentu. Ciekawe, ja se pisze z gościa i jestem nikim a Ty piszesz z czego niby? Kretynka do kwadratu

Gość gość
A czemu mam sie zle czuc? Przeciez to ta kobieta od "suni" czy jakos tak od poczatku topiku wszystkich wyzywa i nazywa matki, ktore maja jedno dziecko obraźliwe ja tylko usiłuje ja stad wywalic bo nic nie wnosi do tematu tylko wyzywa. P.

Gość gość
No, to sa juz 3 kobiety które chcą ja zutylizować. Wpisy pojawiły sie jeden po drugim 14:58 , :59, :00 Fizycznie niemożliwe zeby pisała to jedna osoba-dotarło Patolko?!

Gość gość
:-D wirtulandia no dobra to ją z gościa wywalcie pfisdy i znajdźcie na FB a sory ona kurde czy on hmmm nie ma fb hmmm macie bolca ' jak się z kimś kończy dyskusję to się siedzi cicho a nie szczeka bez przerwy prymitywy :-p patologizne co na pincset czekają a c***ja dostają :-p

Gość gość
Nie widzisz glupia babo ze tylko rozwalasz ten topik bluzgajac na około i kompletnie nic nie wnosisz do tematu? P.

Gość gość
:-D babo ? na pewno ? skąd wiesz ?

Gość gość
Nawet prymitywko nie wiesz ze MY nie chcemy tego 500zl i przedstawiamy argumenty dlaczego nie rozdawać pieniedzy zabierając innym

Gość gość
wiecie co może rozwala topik bo tak szczerze to nie ma 500 na dziecko wierzycie że to przejdzie poczytajcie jakie kryteria są w Nysie tam mało kto to dostanie :-) i tak będzie wszędzie jak w ogóle ja w to nie wierzę

Gość gość
Ja mam na czysto ponad 5000, nie pracuje dużo. Jak jakas maciora, niedorajda życiowa, która na własne dzieci nie potrafi zarobić chce 500 zl to moge jej dać :) lubię pomagać slamsom :) moje dzieci maja wszystko, to niech i waszym jakies okruchy skapną :) która chce? Maciory zgłaszać się! :D

Gość gość
Przecież wiekszosc osob tutaj piszacych twierdzi, ze to jest durny pomysl, ze doprowadzi Polske do ruiny, ze opiera sie na okradaniu innych i ze trafi tylko do patologii. Gdzie tu ktos pisze ze wyciaga lapy po ta jalmuzne? Topik jest od tego zeby wyrażać opinie, byc moze jest ktos, kto popiera ten pomys zatem zapraszam do dyskusji i czekam n a argumenty popierajace pomysl. Bez bluzgania i wyzywania. P.

Gość gość
Gosc 15.10 Mimo ze twoj post jest lekko obrazajacy innych to wlasnie na czyms takim powinna polegać pomoc innym. Ma to wynikac tylko i wylacznie z dobrej woli. Chce pomoc jakiejs rodzinie to jej pomagam, chce wplacic na fundacje to wplacam, chce oddac krew lub szpik to oddaje, chce kupic dziecku biednych sasiadow rower to kupuję. I to sie nazywa uczciwa pomoc, a nie ze ktos bez mojej zgody kradnie pieniądze i rozdaje innym!

Gość gość
Mi sie śmiać z tego wszystkiego chce :D na pewno czytają tez to kwoki, które wyciągają lapy po jałmużnę, weszły tu, bo przestraszyly sie, ze nie dostana tej "wielkiej" kasy. One mnie po prostu śmieszą, nie mogłam sie powstrzymać :D a teraz tak poważnie, tej kasy na pewno nie bedzie, a pis wiedział jak trafić do "ludzi", zeby głosowali. A wiecie, ze większość głosujących miala niższe wyksztalcenie? Przypadek?...

Gość gość
ludzie z wyższym wykształceniem to te 50% co nie poszli na wybory :D

Gość gość
Oczywiście, że nie przypadek. Wypowiadałam się już jakie osoby podniecają się tymi pieniędzmi.

Gość gość
I wlasnie ten socjal moze doprowadzic do zlej sytuacji. Nie chce tu być prorkiem ale sytuacja z ludnością muzulmanska moze doprowadzic na przestrzeni lat do katastrofy i to wlasnie dzieki zachwytom ludzi nad tym cudownym zachodnim socjalem xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Stąd zachwyty niektórych, że nie ma w RP socjalu, a uderza to w Polaków, nie wiem z czego się cieszycie. Zasiłki dla bezrobotnych to fikcja.Zawsze można podobnie jak w nowej ustawie w Danii różnicowanie socjalu. Europa pracowała? W Polsce ludzie pewnie siedzą z założonymi rękami. Wierzcie sobie w opinie ,,ekspertów'', że jesteście pare razy mniej wydatni od Holendrów czy Niemców. A każdego komu nie odpowiada obecna sytuacja nazywajcie patologia

Gość gość
No właśnie i z tego strasznie mi się chce śmiać :D ze oni w to wierzą, no ale czego spodziewać się po nizinach intelektualnych? .... Co im się powie to w to uwierzą. Szkoda, ze tylu tępych ludzi jest w tym kraju :/ a tak serio, z chęcią bym pomogła komuś, ale komuś kto naprawdę tego potrzebuje, bo np.jest chory i nie może zapewnić wszystkiego dzieciom, a nie leniwym maciorom, ktorym nie chce się pracować i wyciągają lapy po darmowe, kombinują jak się nie narobić a miec... Żal mi takich ludzi :/ no ale co zrobic. A wyobraźcie sobie jak im się będzie pomagali to będą robic jeszcze więcej dzieci, które będą reprezentowaly ten sam poziom inrelektualny jak rodzice... Co czeka ten kraj z takimi ludźmi...

Gość gość
Tak Europa zachodnia pracowala, bo nie jest postkomunistyczna. Czy nie widzisz tego, ze wszystkie kraje, ktore mialy komune sa daleko, daleko w tyle? Wcale nie jestesmy gorsi a nawet lepsi, bo do Polakow w Holandii mowi sie, zeby pracowali wolniej bo sa za nimi dwa dni. To ze tyle lat po wojnie tkwilismy w miejscu to wina komuny a nie ludzi. A od 89r.jest to wina rzadu, ktory nie potrafi wprowadzic takich zasad, ktore pomoga sie nam rozwijac, zachecac ludzi do zakladania firm i tworzenia nowych miejac pracy zamiast tego wyprzedaja wszystko co polskie i rozdają jalmuzny nierobom. To nie tak dziala, oni po zakonczeniu komuny chcieli od razu zachod nie rozwazajac nawet w jaki sposob te kraje sie wzbogcily nim ten socjal zostal wprowadzony

Gość gość
Wbrew pozorom ludzie bardzo chętnie sobie pomagaja, chociazby szlachetna paczka, czy strony typu sie pomaga czy jakos tak. Wystarczy wejsc i zobaczyc kazda osoba oczekujaca pomocy ma licznik ile juz zostalo zebrane. Nie raz obserwowalam i np.w dwa dni uzbieralo sie 40k. Gdyby podatki byly obnizone, a ludzie mieli wiecej kasy mysle ze chetnie pomagali by sobie nawzajem, bylyby rozne fundacje itp. I obeszlo by sie bez tej jalmuzny, ktora i tak zgarnie patologia.

Gość Jakie to żenujące
Zupełnie nie licze na te marne 500 zł.Na co to niby mialo być?! Zaledwie starczy na pampersy, a co potem? Jeżeli naprawde patologia otrzyma tą kasę, to gratuluje idiotycznego pomysłu PIS

Gość ilonka38
Mieszkam w Irlandi tu na kazde dziecko jest 140e/m bez limitu zarobkow poza tym powyzej przy 3-cim i nastepnym stawka idzie w gore.a i tak bylo wiecej w 2008 roku bylo 250e na kazde dziecko.Byl niz demograficzny to i benefity musileli podnosic.My mamy dwojke dzieci jak by mi panstwo dalo 500zl czy tez 1000 i tak musze popierdzielac do pracy bo za to nie przezyje.Zastanowicie sie ludzie jak kogos wyzywacie ze "dzieciakow nie mam i nie bede pracowac na cudze"..ciekawe kto bedzie na Ciebie pracowal jak bedziesz na emeryturze?odp..ja swoja wypracowalem..tak wypracowales ale jak narazie to Zaklad ubezpieczen spolecznych..wiec darmowa opieka ..etc..wszytko sie dzieli z jednej puli.nie pasuje ubezpiecz sie prywatnie.

Gość gość
Watpie ze istnieja ludzie ktorzy zronia sobie dziecko bo dostana 500 zl, nigdy bym tak nie postapila kolo d**y mi to lata bede miec 2 dziecko bo chce a z dodatkiem czy bez na potrzeby dziecka bede miala

Gość gość
Istnieją dlatego odpowiednio sie ich nazywa - patologia :D

Gość ilonka38
A ty jestes jedynak czy masz rodzenstwo?..mysle ze mas, wiec odpowiednio to nazwac jestes "patologia":):)

Gość gość
Nie nazywam ludzi majacych wiecej niz jedno dziecko patologia, tylko ludzi ktorzy produkuja dzieci dla 500zl, bo uwierz mi i tacy sie znajda.

Gość gość
Ilonka kolejna tępa dzida widzę...a co za różnica czy ma rodzeństwo? Rob i trzecie kolo c***a nam to lata

Gość gość
Dokladnie, sa tacy ludzie niestety. I nieważne czy maja jedno dziecko czy 5... Zwłaszcza kobiety takie sa, bo nie chce im się pracować. Wola dziecko urodzić z mysla, ze w domu z dzieckiem bedzie łatwiej nix w pracy. A potem zala sie na kafe ze nie radzą sobie z opieka nas dzieckiem. Bo te leniwe baby najchętniej nic by nie robily, gdyby ktoś dawal im kasę za siedzenie w domu na pewno nie zrobilyby dziecka po co im "problem"

Gość gość
Ja wam powiem, ze mnie to 500 zł na dziecko przeraza, bo jak dla mnie to jest nierealne, i pachnie kiełbasa wyborcza. Dodam, ze wierze, ze to wprowadza, pytanie tylko na jak dlugo, i z jakimi obostrzeniami,oraz czy to nie doprowadzi do wzrostu cen i inflacji... Niemniej, tutaj masa ludzi sie oburza, ze jak tak mozna zabierac jednym i dawac drugim. W pewnym sensie ich rozumiem, bo kazdy nawet dobrze zarabiajac nie chce miec mniej. Niestety, obecny swiat zmierza do tego, ze jest coraz wieksza grupa ludzi bogatych, i biednych. I jedynym sposobem na to, jest własnie zabieranie tym najbogatszym a dawanie biednym. Bieda wcale nie oznacza patologii, wystarczy miec płace typu 1200 i tez jest bieda. Dobre zarobki czesto sa zupełnei nieadekwatne do wyksztalcenia, a takze włozonego wysiłku w prace. To 500 na dziecko miałoby sens, ale dawanie go tylko i wyłacznie osobom biedniejszym, z maksymalna kwota na rodzine, np. 1000 , zeby faktycznie patologia nie zaczeła produkowac po 10 dzieci i na kazde brac 500.. Nie jest prawda, ze na tym skorzysta wyłacznie patologia, jest masa obszarów w kraju b biednych, tam nie ma pracy, czesto całe rodziny zyja za minimalna pensje faceta, czytałam dane z roku 2011, ze w Polsce az 20 % rodzin z dziecmi sie utrzymywało za kwote ponizej 1600 zł ! Wiec tego typu dodatki tez by nieco zniosły róznice pomiedzy regionami kraju, bo podobno w tej chwili róznica chocby miedzy sama Warszawa a reszta Polski jest taka, jak miedzy Polska, a Niemcami.