Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mąż mi pojechał

Nadwaga nie jest atrakcyjna i nie ma co się oszukiwać

Polecane posty

Gość mąż mi pojechał

To mi wczoraj mąż wypalił prosto w oczy. Dbałam o siebie, makijaż, paznokcie, fajny ubiór. Przed ciążą byłam szczupła, po ciąży 20kg w górę. Ciężko mi się zmotywować do ćwiczeń. Po urodzeniu mąż proponował mi, że zajmie się dzieckiem i może chcę iść na basen, siłownię. Zrelaksować się. Wymigałam się. No i wczoraj mi pojechał. I wiecie co. Zranił mnie strasznie, ale dziś myślę, że ma rację. On ćwiczący, fajnie wygląda. Osoby z nadwagą mogą się oszukiwać, stroić, mąż może mieć gdzieś jak żona wygląda bo ucieka w inne rozrywki, ale prawda jest taka, że otyła osoba nie wygląda dobrze. I to mówię ja, osoba zawsze szczupła... do pewnego momentu. Myślę, by się wziąć za siebie, ale najpierw muszę się otrząsnąć.

Gość gość
no taka prawda...

Gość gość
no niestety to prawda...lepiej wygląda mniej odpicowana szczupła kobieta niż odwalona ale z nadwagą...

Gość gość
A ile dziecko ma? Nie karmisz piersia? Ja po 3 miesiacach od urodzenia wazylam mniej niz przed ciaza. bo przy dziecku to jest harowa-maly mial kolki wiec noce bylu ciezkie

Gość gość
Prowokacja. Niestety trafiona, bo temat zawsze na czasie.

Gość gość
Dobrze ze Ci to powiedzial prosto z mostu. Bo jak sugerowla delikatnie to nie rozumialas. Jeny jak facet funduje wam karnety na silownie basen itd tzn ze Wasze cialo mu sie nie podoba i go nie pociagacie. Zrobcie cos ze soba zeby was nie zdradzil. Chociaz podejmijcie proby.

Gość gość
Facetów się krytykuje za wygląd, brzuchy piwne, a z kobietami się cacka by nie zranić. Facet zakochuje się w całokształcie wybranki: charakter, uroda, sylwetka. To samo kobieta. I taka nadwaga po jakimś czasie kompletnie zaburza obraz tego w czym zakochał się partner. Wiadomo na pewne sprawy wpływu się nie ma (rozstępy, blizny), ale np. nadwaga kompletnie zmienia wygląd takowej osoby i nagle z osoby którą partner poznał robi się kompletnie ktoś inny z urodą której nie pokochał. Dla partnera trzeba się starać czy się jest kobietą czy mężczyzną.

Gość mąż mi pojechał
Dziecko wczoraj skończyło 2,5 roku. Co mam powiedzieć. Rozleniwiłam się. I to żadne prowo. Przed ślubem ćwiczyliśmy razem. Wycieczki w góry, skałki. Ja potem nie miałam na to siły, a on pobudka o 6 i na siłownię. Tyle, że ja nocy nie przesypiałam. Prawda taka, że od roku mogłabym wrócić do sportu, ale tego nie zrobiłam. I widzę jego zawód i serce mi pęka.

Gość gość
Napisalas ze maz jest zadbany. Pewnie chodzi na silke i napala sie na fajne babki tam cwiczace. Przychodzi do domu i wszytko mu opada bo ma w domu wieloryba. Nie wstyd Ci. Jak jak widze taka pare. on zadbany ona wielotyp to sie zastanawiam czy on jej nie zdradza. Odwrotnie juz mnie tak nie razi bo to akurak obrat typowy w Polsce, ona zgraban zadbana a facet lysol z wielkim bebzunem.

Gość gość
Każdy tutaj zgadza się z tym.Ale powiedz komuś w realu,że jest gruby i żeby schudl.to obraza majestatu.dowiesz się,że jesteś podła osoba,bo te wszystkie grubasy są chore.i to z powodu choroby są grube.a to,że jedzą takie ilości jak pułk Wojska,to inna sprawa.No i najlepsze.ćwiczą a nic nie spada.a ze po ćwiczeniach zjadają 2razy tyle co spalili to inna para kaloszy. Grubasy,weźcie się za siebie,bo rzygać się chce,jak widzi się takie egzemplarze.

Gość gość
Autorko , a co to jest wedlug ciebie nadwaga ? roz 40 ? otyłość ? roz. 44 ? Czy wszyscy musza byc jak z jednej fabryki 175cm i roz.36 ? Dla mnie to wychudzone szkieletory , a nie kobiety.. Według mnie twój mąz cie nie kocha.. Nie twoje ciało, wyglad, ale ciebie, to co jest pod ladnym opakowaniem.. Jestem pewna, ze gdybys ulegla wypadkowi np. zostala poparzona odszedłby od ciebie. Jego nie interesujesz ty, jego interesuje jak on obok ciebie wyglada. Nie powiedzial tego z roski o toje zdrowie , tylko z tego, ze zanizasz jego samoocena jako faceta.

Gość mąż mi pojechał
U mnie był ten problem, że ja łapałam kęsy na szybko pomiędzy zapakowaniem zmywary, przewinięciem dziecka czy położeniem go spać. Teraz jeszcze zimno to wiadomo jak z apetytem, choc zaczęłam dziś już się kontrolować. A co do ładnych panienek na siłowni to nawet mnie nie stresujcie. Plus ten, że chodzi wcześnie rano gdy mało ludzi jeszcze.

Gość gość
kochana, no tak niestety bywa po ciąży...no ale przecież jeszcze nic straconego, zacznij ćwiczyć, dieta i będzie coraz lepiej :)

Gość gość
jak się ćwiczy dość ostro to się spala co by się nie zjadło wiadomo, że żrąc 24 h na dobę to już i ostro nie p0omoże, ale przy normalnym jedzeniu spala się tkankę tłuszczową ja jestem tego przykładem ćwiczę 2 miesiące i już mąż powiedział, ze zmieniła mi się bardzo sylwetka, nie widze tego bardzo na wadze, ale widze po sobie, mniej tłuszczyku, ubrania dobrze leża, brzuch nie wisi a nie byłam grubasem, nawet lekko otyła nie byłam, powiedzmy, ze złapałam troszkę ciałka tu i ówdzie tylko ja ćwiczę 3 razy w tygodniu fitness i to dość cieżki (tabata, shape i tbc, na którym brak oddechu) nie jakieś tam brzuszki, i nie siłownia, najpierw trzeba zrzucić tkankę tłuszczową, a potem można się rzeźbić na siłce ale ja już ćwiczę 10 lat, kiedyś siłownia, później ciąża, później po ciązy fitness, figura super, potem druga ciaża, i znów gorzej, mimo nieprzespanych nocy i mimo ruchu, to i tak tłuszczyk się nazbierał ja uwielbiam ćwiczyć aż brak tchu, bo widzę doskonałe efekty, bez wprowadzania diety

Gość gość
ile wazysz autorko?

Gość gość
A co Ty myslisz ze ladne laseczki nie chodza rano przed praca po cwiczyc. Chodza. Preza sie wypinaja jedrne tylki w obcislych spodniach to sie Twoj maz napatrzy.

Gość gość
do gość z 13:59. Trochę szacunku dla osób szczupłych. Po tym jak oceniasz szczuplejsze, można poznać, że jesteś nie tylko gruba, ale i wredna z charakteru. Najgorsze połączenie i współczuje twojemu mężowi takiej kobiety. Nikt tu jeszcze nikogo od spaślaków nie wyzwał, a już jakaś z nadwagą wpadła i wyzywa od szkieletorów.

Gość mąż mi pojechał
75kg obecnie przy 172cm wzrostu.

Gość gość
Jaki rozmiar nosisz-44?

Gość gość
to nie ma aż takiej tragedii z wagą ;), ja bym max 10-12 kg zrzuciła ;)

Gość gość
Ćwiczenia nie muszą trwać nie wiadomo jak długo, wystarczy 30 minut 3 razy w tygodniu. 70% sukcesu to dieta.

Gość gość
Czy wszyscy musza byc jak z jednej fabryki 175cm i roz.36 ? Dla mnie to wychudzone szkieletory , a nie kobiety.. XXX Tak sobie to tlumacz, jestes gruba i chcesz sie pocieszyc?

Gość gość
nie wystarczy 30 minut dziennie 3 razy w tygodniu po 1 tkanka tłuszczowa spala się dopiero po 20 minutach, wiec sama sobie odpowiedz ile jej spalisz po 2, są pewne ćwiczenia, chodzi o fitness, po których tłuszczyk spala się kilka godzin po ich zaprzestaniu, są to ćwiczenia tzw. kardio, i takie ćwiczenia najlepiej robić są bardzo ciężkie, ale zapewniam, ze po kilku razach człowiek nabiera formy

Gość gość
I ty nie skorzystałaś z tego, że mąż się dzieckiem zajmie a ty sobą??? JA mojego błagam od dawna o to, a teraz po drugim dziecku mam 20 kg do zrzucenia właśnie ważę dziś 71 kg przy 165 cm, i wieczorami padam z nóg, orbitrek stoi i się kurzy a ja mam już dość nadwagi, brzydze się sobą, ale kiedy mam ćwiczyć jak zasypiam po sekundzie, mąż mi nic nie pomaga, pracuje non stop, już mam go dość bo zrobił się z niego gbur straszny, dzień w dzień mi psuje humor a w efekcie objadam się słodyczami i waga stoi, o niebiosa, dobrze że nie tyję.... Ostatnio ćwiczę na orbim, znalazłam chwilę, a on wypala z tekstem, żebym gary pozmywała, dla kogo tak ćwiczę bo dla niego nie muszę i bla bla, żebym się wymalowała jeszcze... Burak odbiera mi chęci i radość życia....

Gość gość
Kardio jest dla miękkich C**** za przeproszeniem. Polecam ćwiczenie interwałowe, ćwiczenia z obciążeniem i wystarczy 30 minut plus odpowiednie żywienie.

Gość gość
interwałowe to kardio, ciekawe, ze nie odróżniasz interwał jest też np. na shape

Gość gość
Podczas kardio tłuszcz spala się w trakcie ćwiczeń a właśnie po interwałach i ćwiczeniach siłowych przyspiesza metabolizm i spala się po, dlatego nie ćwiczy się godzinami kardio.

Gość gość
Dobrze trening obwodowy z ciężarami z elementami kardio, na tym polegają interwały, że jest zmiana rytmu pracy serca.

Gość gość
Trening interwałowy, wysiłek 20-30 s / przerwa 5-10 s -powtarzane 8 razy. Podstawą zajęć są ćwiczenia cardio angażujące jak najwięcej mięśni. Max wysiłek pozwala poprawić kondycję i spalić tłuszcz. Trening dla wyczynowców i dla początkujących. xxxxxxxxxxxx przedstawiłam tabatę, tmt i shape

Gość gość
głupie jesteście jak facet spoko i kocha naprawde to akceptuje kobietę taką jaka jest, no chyba, że kocha tylko otoczkę to już inna sprawa...