Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeciętny Polak zjada rocznie 75 kg mięsa

Polecane posty

Gość gość

to mniej więcej pół wanny, ogolnie średnia na świecie to ok 45 kg w Polsce jest to 75 kg, z czego większosc bo ok 50kg to wieprzowina, reszta to głównie drób, niewielkie ilości wołowiny i dziczyzny.

Gość gość
Ja zjadam 0 kg, mięso mnie obrzydza, jestem wegetarianka od 4 lat, i wyobraźcie sobie, ze nigdy w życiu nie jadłam wieprzowiny :) wcześniej drób i ryby.

Gość gość
no ale "średnia na świecie" to w znacznej części afryka gdzie mięso widza jak komuś nogę granat urwie. europejska średnia jest znacznie wyższa.

Gość gość
No i chuj. Za to jemy mało rakotwórczego ryżu.

Gość gość
Po 20stym mam wlasnie zamowione miesko na swiateczne wedliny,najpierw przejda kapiel solankowa potem marnowanie przez 14 dni no i na koncu wedzenie oraz parzenie. Obiecywalam sobie ze kiedys zrobie takie swojskie jadlo i w tym roku nie odpuszcze.

Gość platoon
ja zjadam co najmniej 300 gramów dziennie a to daje rocznie ponad 100 kilo. Jem głównie wołowinę mimo, że jest bardzo droga. Czasem kurkę ale tylko swojską, zbożem karmioną. Unikam smażonego i ziemniaków. Za to warzywa na parze bez ograniczeń. Mam 182 cm wzrostu i ważę 84 kg, codziennie robię 200 brzuszków i biegam 2-3 kilometry i wystarczy.