Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atomka83

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja c.d.

Polecane posty

Gość blondyneczka87
Amimi ja badalam estradiol i o ile sa to te same jednostki to ja mialam 25 i to bylo zdecydowanie za malo mimo ze w normie, i mialam odstawic clo i dostalam leki na ten estradiol, podobno clo sie daje powyzej 50... oczywiscie jak bierzesz teraz clo to nie ma tragedi ale estradiol jest bardzo wazny i powinnas na niego dostac leki zeby go podniesc- o ile to sa te same jednostki co u mnie:-)

Ruda chyba ciezkie chwile przed Toba, wspolczuje Ci ale moze to lepiej, bo jezeli Twoj facet znecal sie nad Toba to pewnie bylby taki sam dla dziecka a chyba nie chcesz dla niego takiego losu? Wiec moze to dobra decyzja i w odpowiednim momencie... daj znac jak Twoj facet zareaguje na Twoja decyzje

Gość Amimi
Ruda,tak mi przykro. W zyciu tak czasem jest,ze nie uklada sie tak,jak chcemy. Trzeba jednak gleboko wierzyc,ze czeka na nas szczescie. Jezeli nie z ta osoba,to moze z inna. Kochana trzymam kciuki za Ciebie i zycze powodzenia :-*

Gość Amimi
Blondynoczko,dzieki za informacje. Nie noge tego nigdzie odnalezc. Poczekam do wizyty u lekarza,ale juz nowego. Chyba nadeszla pora na zmiane. Xxx Kamyczku,jestes juz po wizycie? W tym tygodniu masz,prawda?

Ruda trzymaj się, czasami trochę czasu zabiera znalezienie tego jedynego i trochę jest przy tym komplikacji ale po świecie chodzi dużo wartościowych facetów, na bank w końcu na takiego trafisz :*. Amimi to zależy w którym dniu cyklu badałaś estradiol - ja badałam w 4dc bo miałam polecenie żeby zbadać od 2 do 5dc i było 28ng, mój lekarz powiedział, że w normie ale tyłka nie urywa. W 13dc znowu miałam badany i był pik do 99 - to też w normie ale znowu mogło być lepiej

Gość Amimi
Doris,badalam w trzecim dniu. Sama nie wiem,co oznacza ten wynik. Poczekam do wizyty i zobaczymy :-)

Gość gość
Dziewczyny, faktycznie forum się bardzo zamuliło, zapraszam więc do naszej grupy wsparcia na Facebooku, wpiszcie w wyszukiwarce na FB "Starania o dziecko" (to ta grupa z bocianem w tle)

Cześć Dziewczyny! Mniej się odzywam bo u mnie nic nowego, poza tym trochę zwątpiłam w możliwość zajścia w ciążę :( Nadzieję mam, ale chyba muszę trochę odpocząć od tego tematu bo chyba zwariuję :( Dziś 15dc, temp poszła dziś w górę więc pewnie owulacja, i znowu zacznie się czas nasłuchiwania i doszukiwania się. Niedługo Święta i tak samo jak przed Bożym Narodzeniem boję się że znowu tematem nr 1 będzie same wiecie co :/ Ruda jeśli jest tak jak piszesz to bardzo dobrze że zdecydowałaś się na odejście, wymagało to na pewno dużo odwagi ale tak jak wcześniej pisały dziewczyny - z dzieckiem nie obchodziłby się lepiej niż z Tobą :( Trzymaj się dzielnie!

hejka dziewczyny, ja dosłownie na momencik mam w robocie urwanie głowy. do tego niedługo dochodza nowe obowiązki bo przejmuje funkcję kierownika bo laska idzie na l4, ta w ciązy, więc trochę mam zawirowania. ruda bardzo mi przykro , że tak sytuacja się potoczyła. na pewno podejmujesz dobrą decyzję, zwłaszcza że masz dziecko i ono na to wszystko patrzy. bądź silna, przed tobą trudne chwile ale dasz radę, jesteś silna. trzymaj się , trzymam za ciebie kciuki. odzywaj się.... amimi dobrze pamiętasz, wizytę mam jutro :) aż jestem ciekawa jak ona przebiegnie i co mi zaproponuje jak mu opowiem o moich przebojach. dam znać. dziewczyny mamy wiosnę, oby nam się tej wiosny poszczęściło bo pamiętam że to samo pisałąm rok temu tu na forum :D:D:D ja trochę też psychicznie odpuszczam, męczy mnie to czekanie, sprawdzanie itp. dobrze że nie mam na razie monitów bo one tylko mnie nakręcały. trzymam za nas kciuki!!! :)

Gość gość
Justyn to jesteśmy prawie na tym samym etapie ,z tym że u mnie 18 dc:) wszystko po staremu, porządki i jeszcze raz porządki, praktycznie wszystko sama,mąż i teść w pracy a tesciowa źle się czuje.Jutro sobie pośpie;) Kamila.

Hej Dziewczyny, chyba będę was tu częściej odwiedzała. Mam już na początek pytanie :). Jestem 3 dni przed @, zero objawów jakie miałam zawsze (ból brzucha, piersi), od paru dni mam problemy z żołądkiem, a od wczoraj boli mnie podbrzusze (nie jest to ból przed @, bo jest podobny do tego przy owulacji). Brak przed @ śluzu. Owulacja była ok. 11 marca. Jak myślicie, czy to może być implantacja? Zrobiłam z ciekawości test, ale pusto :). Oczywiście staramy się z mężem o dziecko :). Pozdrawiam

Gość gość
Anula ciekawe ciekawe:) musisz jeszcze troszkę poczekać,najlepiej tydzień i jak nie będzie @ zrobisz wtedy test, trzymam kciuki!! Ile się staracie? Kamila.

Gość gość
Hejka. my też się staramy o maluszka,a bierzecie kwas foliowy? bo niby mówią ze jak się planuje to można brać. ja mam trochę stresująca pracę i tak ciężko mi zajsc w ciążę muszę się chyba wyciszyć.

Dopiero 2 miesiąc, dlatego jeszcze staram się nie wpadać w szał testowy :). Jak nie będzie bobasa to trudno, ale oby była @ bo to znak że mogę w najbliższym czasie starać się dalej, bo jak nie to znowu masa badań itd :(.

Gość Amimi
Gosciu,kwas foliowy powinnas stosowac jak juz zaczynasz myslec o staraniach :-) Zapobiega on wadom rozwojowym cewy nerwowej. Oczywiscie nie oznacza to,ze jak nie bierzesz,a zajdziesz w ciaze,to cos bedzie zle. W kazdym razie lepiej zapobiegac. Xxx Aniu jak nie masz objawow miesiaczki to tylko lepiej. Ja tylko raz tak mialam,ale chyba mi sie hormony pomieszaly :-) Xxx Kamyczku daj znac jak po wizycie. Strasznie jestem ciekawa,co Ci powie nowy lekarz. Denerwuje sie,jakby to byla moja wizyta ;-) Xxx Blanula,czytasz nas czasem? Co u Ciebie? Xxx DigitalGirl a jak u Ciebie? Zaczynasz juz nowy cykl i starania? Xxx Dziewczyny, czy przy Clo w 8 dniu cyklu bedzie juz cos widac na USG? Zastanawiam sie,czy jest sens isc na wizyte. Boje sie,ze jak pojde w 13 dniu,to bedzie za pozno.

Amimi to może być tak ja u Ciebie, że mi się hormony pomieszały :), choć dziwne, bo mam co miesiąc co do dnia wszystko, zawsze 3-5 dni przed @ typowe objawy, a teraz nic. Chyba że te 3 dni biegania wpłynęły na to, ale to były 3 dni z odstępami dniowymi i nie ćwiczyłam 2h tylko po 30-40min biegania.

Gość kamyczek85
amimi bedzie widac ile masz pecherzykow ale jeszcze lekarz nie okresli ktory dominujacy bo za wczesnie. no i nie wiadomo w ktorym dc bedziesz tetaz miec owu, bo przy clo zazwyczaj wypada szybciej. nie martw sie, bedzie dobrze. ile masz cykli stosowac clo?

Gość Amimi
Sama nie wiem. Byla mowa nawet o 6,ale od razu powiedzialam,ze to za dlugo. I prawdopodobnie pojde do innego lekarza zweryfikowac to. No chyba ze jakims cudem sie uda ;-) Xxx Ania,a skad masz pewnosc,ze mialas owulacje? Moze Ci sie przesunela. Oczywiscie zycze Ci,zebys byla w ciazy :-) A za ile dni masz dostac?

No właśnie nie jestem pewna czy była :(. Dużo rzeczy na głowie i tak tylko wg obliczeń wiedziałam kiedy jest. Stres itd towarzyszy mi cały czas i nigdy się przez to nie przesuwała owulacja. Mam dostać @ w piatek.

Gość Amimi
Dwa dni szybko mina,zobaczysz :-) W kazdym razie brak objawow to tez dobry znak :-) jezeli nie wiesz,kiedy mialas owulacje,to ciezko cos powiedziec. Wiem,ze latwo sie mowi "poczekaj",ale co ma byc to bedzie.

Witaj Anula, do piątku czas szybko zleci :) Trzymam kciuki żeby było dobrze :) Gościu kwas foliowy najlepiej łykać jeszcze przed zajściem w ciążę żeby "zgromadzić zapas", wg mojego gin idealnie byłoby już 3 miesiące przed zajściem, ja ze względu na nieudane próby łykam go już rok :O

Niby znam trochę mój organizm :), ale obawiam się, że mogła się troszkę przesunąć. Nic zobaczymy :), zastanawiam się tylko czy iść zrobić hCG czy zwykły wystarczy na 14dni po owulacji?

Gość Doris32
Aga u mnie już są dni płodne :), dzisiaj pęcherzyk ma 18mm, estradiol 92ng, jutro znowu USG i kolejne badanie estradiolu, i tak chyba do piątku, lekarz chce zobaczyć przy jakim estradiolu pęknie. xx Anula jeżeli to jest na bank 14 dni po owulacji to dwie kreski wyjdą z ze zwykłego testu i to robionego o każdej porze.

Hmm, no nic czekam do piątku i zobaczymy :)...Wczoraj nie było ani śladu drugiej kreski. To możliwe, że nagle po 3 dniach się pokaże?

Gość renia84
Anula oczywiście że po 3 dniach może się zmienić nawet jeśli robisz wieczorem i wychodzi negatyw to juz rano może wyjść już pozytyw więc test w dłoń :-)

Gość renia84
Ruda31 nie pozwól by drugi człowiek rządził twoim życiem a już absolutnie nie może się nad tobą znecac to jest straszne,nie mam szacunku do takich ludzi.Jest tylu wspaniałych mężczyzn na świecie ze na pewno kogoś znajdziesz i będziesz szczęśliwa,powodzenia.

Hey dziewczyny czytam was na bieżąco i trzymam za Was kciuki. Nie udzielam się bo w sumie nie mam o czym pisać, bo nie znam się na tych wszystkich badaniach i wynikach. U mnie 22 tc, na razie wszystko ok, mały rośnie ja też. Życzę wam powodzenia w staraniach, abyście na wiosnę ujrzały wymarzone dwie kreseczki.

Hej Atomka fajnie że się odezwałaś :) 22tydzień, ale to leci! Już bliżej niż dalej ;) Doris najprzyjemniejszy czas u Ciebie ;) U mnie drugi dzień wyższych temperatur, w ogóle to kiedyś mierzenie temp doprowadzało mnie do szału bo tak to wszystko skakało że masakra, teraz już drugi cykl widoczny spadek w 14dc i wyraźny skok w 15, oby to przyniosło pozytywne rezultaty... Kamila to już niedługo się będziemy razem stresować ;)

Justyn88 chyba znowu przymula przy zmianie strony. A czas leci rzeczywiście bardzo szybko. Życzę powodzenia w tym cyklu.