Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Corka nie chce siedziec w wozku

Polecane posty

Gość gość

Moja corka ma 10 miesiecy i nienawidzi siedziec w wozku. Krzyczy wyrywa sie wstaje nie moge z nia na spacer wyjsc bo to istna nerwowka i zaraz musze ja na rekach niesc. Miala ktoras taki problem? Przeciez dziecko musi sie przewietrzyc

Gość gość
Może ją to nudzi i denerwuje

Gość gość
Probowalas chuste lub nosidlo?

Gość gość
a od kiedy tak nie lubi siedziec?

Gość gość
pewnie ty albo ktoś z kim wychodzi na spacery ją tak nauczyliście. Może jakaś zabawka albo przekąski ją trochę uspokoją?? Jak dziecko ma do wyboru oglądać świat z wózka albo rąk mamy to wiadomo co woli :)

Gość gość
sama ja tego nauczylas. dziecko zaczyna krzyczec/plakac-ty bierzesz ja na rece.

Gość gość
Sama ja przyzwyczailas, przez 9 miesiecy ciazy ja nosilas w brzuchu to sie przyzwyczaila. A trzeba bylo siedziec na tylku! Albo oddac po porodzie, zeby sie do matki nie przyzwyczailo. Kto to slyszal!!! Niemowle chce na rece do mamy! Ona juz w zlobku calotygodniowym powinna byc a nie u mamy na rekach. Tak zepsulas dziecko a bedzie tylko gorzej. Potem bedzie chciala z taba razem przy stole jesc albo razem sie bawic.

Gość gość
To jej nie zmuszaj. Wywal na balkon i też się przewietrzy, bez spaceru. A jak już chodzi to kup szelki i niech próbuje o własnych siłach, gdzieś blisko domu. Jak się zmęczy to na ławkę. Nie dźwigaj jej na siłę, bo 10 mies. dziecko to nie pół roczne. Pół roczne można w nosidło albo chustę wsadzić, ale takie koło roku to kręgosłup ci zwali.

No nie mogę: sama zepsułaś dziecko...... Bo dziecko to zabawka. Na baterie. Nie chce, to niech nie siedzi. Może w chuście spróbuj nosić? Może jakąś inną porę dnia wybieraj na spacery, np. w porze spania?

Gość gość
Mój też taki był. Nosiłam, nosiłam i nosiłam... Plecy bolały.

Gość gość
Wsadźcie sobie w tyłek takie uwagi odnośnie "zepsucia" dziecka swoim postępowaniem. Moje miało refluks i pozycja pionowa najlepiej u kogos na rękach to było dla niego wybawienie od dyskomfortu zatem sie darlo w niebogłosy jak było we wozku. Mojemu dziecku przeszło około roku a wczesniej nosiłam albo dawałam zabawki czy przekąskę. Wyjścia nie było. Teraz ma 2,5 i uwielbia wozek :P

Gość gość
Tu gosc z 20.23. Moj post to oczywiscie ironia (gdyby ktos mial watpliwosci). Pozdrawiam!