Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

allegro co za chamstwo i prostactwo

Polecane posty

Gość gość
ta dyskusja jest żenująca

Gość gość
Poziom intelektualny wystawców na allegro to dno :D Jak jest dużo ofert to nikt beznadziejnej kurtki nie zauważy :D :D A kupujący gdyby chciał to by Cie uwalił - MASZ OBOWIĄZEK sprzedać, jak cena Ci nie odpowiada to albo wystawiasz za cenę co Ci się podoba albo ustawiasz cenę minimalną. Ale jak się jest niewydolnym intelektualnie to sie potem wyzywa boguduchawinnych ludzi

Gość autorka tego tematu allegro
gość dziś Poziom intelektualny wystawców na allegro to dno smiech.gif Jak jest dużo ofert to nikt beznadziejnej kurtki nie zauważy smiech.gifsmiech.gif A kupujący gdyby chciał to by Cie uwalił - MASZ OBOWIĄZEK sprzedać, jak cena Ci nie odpowiada to albo wystawiasz za cenę co Ci się podoba albo ustawiasz cenę minimalną. Ale jak się jest niewydolnym intelektualnie to sie potem wyzywa boguduchawinnych ludzi x idz kretynie spac , bajka juz była

Gość gość
Ale jaka chamówa? Nie znasz znaczenia słowa chamstwo .Po prostu mało osób licytowało, trzeba było ustawić cenę minimalną.

Gość gość
autorka tego tematu allegro dziś nie pisze o regulaminie tylko o ludziach tam " kupujacych " i ich zasadach kupowania nowego za 1 zł - kurcze czytajcie ze zrozumieniem a kurtki nie sprzedałam nawet za 29 zł xxxxxxxxxxxx ale co ty masz do tych ludzi właściwie? mogli zgodnie z prawem to kupili, a co ty byś chciała? licytacja od 1zł i żeby ktoś od razu 100zł zaproponował?

gość dziś Ale jaka chamówa? Nie znasz znaczenia słowa chamstwo .Po prostu mało osób licytowało, trzeba było ustawić cenę minimalną. x o ludzie .... nauczcie sie czytac ze zrozumieniem :) nie spzredałam tej kurtki za 29 zł.

Gość gość
Pipa pewnie odkładała każdą 1zł, od mordy se odejmowała byle dziecku drogą kurtkę kupić i szpanować, stąd ją boli, ze ludzie mieli w d***e jej kurtkę i nie byli zainteresowani i jej się nie zwróciło :D

Gość gość
Przeczytałam ze zrozumieniem. Nazywasz ludzi chamami i prostakami, ponieważ nie licytowali Twojej kurtkil. Sama jesteś prostaczką :) Nie sprzedałaś, a masz taki obowiązek. Wieśniara z Ciebie i tyle. Albo wystawiasz od 1 zł i liczysz się z tym, że może się sprzedać za kilka zł, albo starrujesz od stówki. Mnie zarzucasz, że nie potrafię czytać ze zrozumieniem, a czy Ty przeczytałaś ZE ZROZUMIENIEM regulamin allego panno prostaczko?

gość dziś Pipa pewnie odkładała każdą 1zł, od mordy se odejmowała byle dziecku drogą kurtkę kupić i szpanować, stąd ją boli, ze ludzie mieli w d***e jej kurtkę i nie byli zainteresowani i jej się nie zwróciło smiech.gif x no0 chociaz sie posmieje z was matoły co nie rozumiecie o czym piszecie . dobranoc . ide na film :)

Gość gość
no na allegro pełno jest chamów dlatego jak mam kupować smartfona to korzystam tylko i wyłącznie z sklepu internetowego www.taniekomy.pl bo i nie przepłacam, a obsługa jest bardzo miła i telefony szybko przychodzą i są super tanie, polecam :)

Gość gość
Piszesz o tym, że jesteś idiotką i nie wiedziałas jak działa allegro :) W skrócie.

Gość gość
Wlasnie takie zakaly jak autorka tego postu nie powinni byc wpuszczani na alleghro licytacja od zlotowki to jesli ktos ci wylicytuje za zlotowke to masz to sprzedac bo tak zobowiazuje regulami a jak chcialas wyzsza cene to sie minimalne ustawia dziwolagu! Idz na ta bajke bo tyle potrafisz

Gość gość
nie kur/wa nie rozumiemy co piszesz, bo zamiast ubolewać nad chamstwem ludzi, którzy śmieli nie wylicytować twej kurtki za 100.000.000zł to piszemy, że jesteś porąbana, bo jesteś.

Gość gość
gość dziś no ale właśnie jesteś następną, która nie rozumie autorki, bo tu nie chodzi o regulamin tylko o jakiś niepisany obowiązek, że skoro wystawiający dał 250zł za kurtkę, a wystawia ją na licytacji od 1zł to powinna obowiązywać jakaś kultura zakupu i powinni co najmniej do 80% ceny wylicytować, wcześniej oczywiście odnajdując ją w necie i sprawdzając ile kosztowała jako nowa aby nie urazić autorki :P

Gość gość
ha ha ha zebrała sie smietanka z allegro i drą ryje :) :) :0

Gość gość
"no ale właśnie jesteś następną, która nie rozumie autorki, bo tu nie chodzi o regulamin tylko o jakiś niepisany obowiązek, że skoro wystawiający dał 250zł za kurtkę, a wystawia ją na licytacji od 1zł to powinna obowiązywać jakaś kultura zakupu i powinni co najmniej do 80% ceny wylicytować, wcześniej oczywiście odnajdując ją w necie i sprawdzając ile kosztowała jako nowa aby nie urazić autorki " x x x Dobre, na kilka sekund dałam się nabrać :D x A co do śmietanki - sprzedawałam kilka rzeczy ostatnio na allegro, chciałam się ich pozbyć więc wystawiłam od 1zł. Jedna w ogóle nie poszła (bo było zatrzęsienie podobnych ofert), jedna za złotówkę, a inne zostały licytowane. I nawet nie przyszło mi do głowy wyzywac kupujacych :D Gdy będe chciała zarobić to wystawię od 50. Proste dla kazdego kto jest min. o jeden poziom powyżej ameby :P

Gość gość
Autorko powtarzasz jak najęta, że nie rozumiemy o czym mówisz, nie umiemy czytać itp. No sorka ale piszesz o swojej drogiej kurtce i ludziach, którzy nie chcieli jej licytować za więcej, wyzywasz ich od chamów, a kiedy mówimy, że takie ich prawo jak to na allegro to powtarzasz, że cię nie rozumiemy :o No kurde może mnie oświeć i wytłumacz związek między historią o twojej słabo licytowanej kurtce, a chamstwem allegrowiczów.

Gość gość ten jedyny
haha,wlasnie. Niby jakie to chamstwo i gdzie? chamswtem by było gdyby np ktos zalicytował i nie kupił,albo ktos wystawił towar niezgodny z opisem itd. ale kto tu ejst jakims chamem? allegrowicze postapili zgodnie z regulaminem, tak wlasnie się sprzedaje,sorka ale nigdy nie sprzedasz rzeczy używanej (niestety prawie nowa-chocby raz uzywana to juz ma status uzywanej) za nawet polowe ceny sklepowej. a co to za marka niby? wiesz, w dobrym lumpie w dzien dostawy mozna trafic takie markowe cuda ze głowa mala. dlatego najwiekszą chamką i prostaczką jestes ty-autorko do tego jeszcze frajerką ktora przeplaca w galeriach gdzie za to samo mozna dac 1/5, nawet 1/10 ceny tylko trzeba miec w głowie mózg a nie słomę.

Gość gość
autorka tego tematu allegro wczoraj gość dziś x nie pisze o regulaminie tylko o ludziach tam " kupujacych " i ich zasadach kupowania nowego za 1 zł - kurcze czytajcie ze zrozumieniem a kurtki nie sprzedałam nawet za 29 zł x Kurczę, no czytam ze zrozumieniem. Za to ty chyba regulaminu Allegro nie czytałaś ze zrozumieniem. Wystawiłaś towar za 1zł, więc i tak ktoś chciał zapłacić aż 29 razy więcej. Gdybyś wystawiła za 50zł, a wylicytowana zostałaby za 100zł, to by było tylko 2 razy więcej. Nie wiem, czy to zrozumiałaś, bo tu oprócz czytania ze zrozumieniem potrzeba jeszcze znajomości matematyki na poziomie niższych klas podstawówki. Jak sobie to policzysz i przeanalizujesz, to dojdziesz do tego, że ktoś ci chciał zapłacić duuuuuużo więcej niż zaproponowałaś na wstępie. Chamstwem to ty się wykazałaś, jeśli kurtki nie wysłałaś za wylicytowaną kwotę. Powinnaś za to zostać ukarana, gdyż jest to działanie niezgodne z prawem. Choć pewnie kupującemu nie będzie się chciało ciągać cię po sądach za jakąś szmatę. I jeszcze jedno pytanie do ciebie autorko. Gdybyś to ty kupowała ciuszek większej wartości z aukcji od 1zł i udałoby ci się osiągnąć najwyższą kwotę a byłoby to te 30zł, to cieszyłabyś się, że złapałaś okazję, czy uznałabyś, że to chamstwo kupić tak tanio i dorzuciłabyś jeszcze 100zł. Odpowiedz.

Gość przerost tresci nad forma
prostaczka wystawiła za 1zl bo cena minimalna kosztuje a teraz wyzywa innych od prostaków bo nie zapłacili więcej niż musieli do tego sama czytać nie potrafi typowe dla niedzielnego allegrowego sprzedawcy i kupującego. zaakceptuje regulamin nie rpzeczyta a później płacze. jesteś analfabetką bez krzty kultury.

Gość przerost tresci nad forma
i dorzuciłabyś jeszcze 100zł. >>nawet gdyby ktoś chciał dać za kurtkę tysiąc to nie mógł bo nei da się przebić własnej oferty ten kto wygrał za 29zl mógł dać za nią i 200 tego ile dawał nikt nie wie widzisz tylko cenę do jakiej inni przebijają. jak ktoś chce sprzedać za 200 to wystawia za 200 nie musi czekać do końca a jak ktoś sam nie wie ile chce to późńiej takie są efekty jak u autorki teoretycznie kurtka jej nie potrzebna ale zawiść nie pozwala sprzedać za cenę RYNKOWĄ.

Ja tu żadnego chamstwa i prostactwa nie widzę . To normalne że ludzie polują na okazję i że kupujący chcę kupić jak najtaniej , a sprzedający się wkurza bo chcę sprzedać za jak największa kasę :D

Gość gość
Rzecz jest warta tyle, ile ludzie chcą za nią zapłacić. Za twoją kurtkę ludzie chcieli zapłacić niecałe 30 zł i tyle jest warta. Nie wiem czego autorka oczekiwała - że ludzie będą się o jej kurtkę bić i licytować jak najęci? Na miejscu kupującej zgłosiłabym sprawę do allegro. Nie po to traci się czas na szukanie i licytację, aby jakaś prostaczka stroiła potem fochy, że cena jej się nie podoba.

Gość gość
No wlasnie ludzie chca za darmo wszystko, to jedno. Ale jest tez druga strona, ludzie stare rzeczy wystawiaja za pol ceny, choc nowe teraz kosztuje mniej. Ja zawsze wystawiam na olx za 25-30% ceny ktora dalam. Teraz fotelik w 40min sprzedalam. Kupilam w 2013 za 400zl a sprzedalam w b.d.stanie za 100zl.

Gość gość
A JA ROUMIEM AUTORKE BO CZESTO KUPUJE rzeczy uzywane ale w bdb stanie . Jezeli jest licytacja to wiem ile moge za dana rzecz zapłacic i taka oferuje . Jezeli to była prawie nowa kurtka ktora kosztowała ok 250 zł - dałabym za nia 150 zł . Nigdy nie sępie i nie licytuje czegos od 1 zł jesli nie jestem zainteresowana . Poniekad zgadzam sie z autorka ze na allegro kazdy chce nowa rzecz duzej wartosci za 1 zł .

Gość gość
w ub roku sprzedawałam na olx wózek 3 w 1 w bardzo atrakcyjnej cenie , sprzedałam go za 500 zł - tyle ile chciałam a oferty były " za 300 zł wezme " ( spzredaz trwała ok miesiaca ) . Po jakims czasie zrobiłąm sobie jaja z ludzi - i wózek ten wystawiłam za 25 zł - ilu chetnych od razu było ha ha handlarze wózków dzwonili , znajomy znajomych itd Wózek zupełnie nie zniszczony jak nowy za 1/5 ceny i brak klientów jak za 25 zł to jak hieny sie rzucali ......

Gość gość
Nigdy nie sępie i nie licytuje czegos od 1 zł jesli nie jestem zainteresowana . Poniekad zgadzam sie z autorka ze na allegro kazdy chce nowa rzecz duzej wartosci za 1 zł . xxx Dziwna jest twoja wypowiedź. Przypuszczam, że tamci ludzie byli zainteresowani kupnem, bo inaczej po co by licytowali? Człowiek w sferze ekonomii zawsze zachowuje się logicznie, bo jego celem jest maksymalizacja zysku. Logiczne jest więc, że każdy chce kupić jak najtaniej i sprzedać jak najdrożej. Jeżeli jest możliwość kupienia kurtki za 1 zł, to ja kupuje. Proste. A wystawiający powinien się z tym liczyć lub zacząć od wyższej ceny, ale wtedy pewnie nikt by kurtki nie kupił.

Gość gość
Dziwna jest twoja wypowiedź. Przypuszczam, że tamci ludzie byli zainteresowani kupnem, bo inaczej po co by licytowali? x no prosze cie ktos chce kupic porzadna kurtke i licytuje max 2, 50 ? nie badz smieszna

Gość gość
Stanowczo wole zapłacic 150z ł za pozradna uzywana kurtke niz za chinszczyzne na ryneczku

Gość gość
A co licytuje, bo mu sie nudzi? To ty nie bądź śmieszna. Może liczy, że za tyle uda mu się kupić, bo większość przedmiotów z allegro nie znajduje nabywców i często jest się jedynym licytującym.