Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w dzisiejszych mozliwe jest udane małżeństwo?

Polecane posty

Gość Taki_jeden_964
To jeszcze długo.

Gość gość
Długo i nie długo. Narzeczony chcial w maju natomiast ja chciałam poczekać.

Gość alebinka
A na czym polegają te dzisiejsze czasy? Że teraz niby jest trudniej o udane małżeństwo? Ja wychodzę z założenia, że szczęśliwa miłość może pojawić się wszędzie i zawsze, a jak jest ona rzeczywiście prawdziwa, to pokona wszystkie przeszkody. Może dzisiaj prowadzimy szybsze życie, sporą część czasu poświęcamy pracy, mniej czasu wolnego mamy, mniej czasu dla drugiej osoby. Ale jak się chce, to zawsze znajdzie się czas dla swojego ukochanego. A w dzisiejszych czasach mamy więcej możliwości kontaktu itp. Więc moim zdaniem jak najbardziej jest szansa na udane małżeństwo. Sama jestem tego najlepszym przykładem, a te "dzisiejsze czasy" wręcz mi pomogły w odnalezieniu tej prawdziwej miłości, ponieważ poznałam go na mydwoje. A kiedyś chyba nie było portali matrymonialnych, raczej jest to domena dzisiejszych czasów :) Poznaliśmy się przez internet, szybko znajomość przenieśliśmy do rzeczywistości i tam pojawiała się właśnie ta miłość. Byliśmy na tyle dopasowani, że dość szybko udało nam się nawiązać taką relację, którą z czystym sumieniem mogę nazwać prawdziwą miłością. Jesteśmy szczęśliwym małżeństwem, oczywiście pojawiają się czasem jakieś różnice zdań czy różnice, ale tego się nie uniknie. Najważniejsze, żeby nauczyć się je rozwiązywać, wspólnie. Wtedy będzie łatwiej:)

Gość ja byłam ok
nie warto mówić takie czasy,ludzie kłamią,zdradzają,rozwodzą się,lecą na kasę itd każdy ma swój rozum,jesli jest miłosc,nie ma patologii typu alkoholizm,hazard,czy notoryczne zdrady to niby czemu ma się nie udać?

Gość nieideał ale unikat
jeśli twój partner wyznaje podobne wartosci,szczerze chce być z tobą do końca,wiesz ze jest wierny i odpowiedzialny,uczciwy to niepotrzebnie się boisz,warto tez znalezc jakies zainteresowania które wam wypełnią czas i zbliżą np pomoc innym

Gość gość
"A na czym polegają te dzisiejsze czasy? Że teraz niby jest trudniej o udane małżeństwo? " Na tym polegają że kiedyś nie było neta, portali randkowych, portali z prostytutkami, łatwego dostepu do po\rno jak teraz, wystarczy pare klików, gołe baby, mnóstwo pokus i faceci szukają przygód, zdradzają żony.

Gość gość
chcę wierzyć ,ze tak.

Gość gość
najlepsze małżeństwa jakie znam to prawiczków i dziewic po 30. Ludzie dojrzali i wiedzą czego chcą. Nie latali byle by zamoczyć lub w nich można było zamoczyć.

Gość gość
gość dziś x Typowe dla dzisiejszych kobiet puszczać się i zganiać wszystko na mężczyzn, że ich nie chcą na żony :P