Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kura domowa 1984

nie wstydzicie się być kurami domowymi ?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Ja nie jestem kurą domową, ale jakbym była , to wstydziłabym się na pewno jeść za cudze XXX bardzo fajne pojecie o malzenstwie, czyli jakby maz stracil prace i zaczol zajmowac sie domem to pogonisz go bo za cudze(twoje ) zyc nie bedzie...ehh ludzie to debili nie ma twoje moje, tylko jest nasze w malzenstwie ogarnij sie kobieto.Wstyd to byc tak pusta osoba jak ty i mowie to ja kobieta pracujaca ;)

Gość gość
no tak kurom tak wygodniej- nie pracować. A co wtedy jeśli mąz się wkurzy i rzuci robote- powie że teraz on przejmie te potworne obowiązki. A ty masz utrzymać rodzinę... to by było skamlenie i nagle pewnie by rozwodu zarządała :D

Gość gość
a dziwisz się że normalny facet na dłuższą mete "zmeczy się "utrzymywaniem całego domu i pani hrabianki której do pracy się nie opłaca iść?Przeciez to musi być obciążające psychiczne taka odpowiedzialność

Gość gość
"Zaczol"? Łoo matko... I kto tu jest debilem? No ale cóż, siedzenie w domu niestety rozwojowi nie sprzyja

Gość gość
Jestem kura domowa i chcialabym uslyszec to w twarz, przez internet latwo wyrazac zdanie i obrazac.

Gość mamagrzesia
wam sie juz w d****h poprzewracało, kobiety obowiązkiem jest siedziec w domu i dbac o meza, kobieta nie zostala stworzona do tego, aby utrzymywac rodzine tylko mężczyzna! podział ról wam sie pomieszał, no chyba, że musicie pracować, bo wasze chłopy niezaradne i musicie im pomagać w utrzymaniu domu!!!

Gość gość
Ten temat przekonał mnie o tym jakie sa kobiety. Nie chodzi tu o to co która robi,,bo to jest tylko ich sprawa, ale o to jak się do siebie odnoszą, jedna drugiej chce dogryźć udowodnić, ze ona ma lepiej itd. Z czego to wynika? Czy to kompleksy kobiet tak nimi kierują? Chcąc się dowartościować tracą czas na pisanie na forum i udowadnianie zupełnie obcym ludziom, ze maja lepsze życie... Lepiej się po tym czujecie?

Gość gość
Wstydzici się bo nie wiele z was nadawałoby się do pracy w domu i nie wiele z was podołałoby jej. A kto ma do cholery zadbać o dom? O dzieci? Feministki tego nie zrozumieją, ale mężczyźni mają najwięcej szacunku dla tzw. kur domowych, i to właśnie takie kobiety są najlepszymi kandytatkami na żony i matki. I to właśnie dbanie o dom i zajmowanie się i wychowywanie dzieci jest najważniejsze, nie tylko dla rodziny ale i dla całego społeczeństwa. Głupie feministki robią porządnym kobietom wodę z mózgu. Nie dajcie się dziewczyny! http://swiat-slow.pl

Gość gość
to po co do szkoły chodziłaś, liczenie do 10 by ci wystarczyło. W sumie ambitnie- żyć tylko po to żeby się rozmnażać i służyć...To jak moja s/u/ka w kojcu... chociaż ona liczyć nie umie ale za to świeże mięso pozna:D

Gość gość
przepraszam a zajmowanie się domem to jakaś fizyka kwantowa? małpę nauczyć tych czynności hahah

Gość gość
Hahahaha zajmowanie sie domem to taka ciężka praca ojojojoj..... A jakie błędy te kury robią, zauważyliście? Masakra, siedzenie w domu jednak uwstecznia.

Gość gość
Hahahahaha. Mój tak nawet zrobił. Powiedział, że teraz on posiedzi w domu, a ja mam zarabiać. Po dwóch dniach, jak wróciłam do domu, to nie mogłam się z nim porozumieć, bo był tak wyjechany, że siedział na kanapie i patrzył przed siebie. Na trzeci dzień przerwał urlop i spieprzał do pracy. Przyszedł upaprany tynkiem, bo cały dzień kuł w ścianach, walał się w syfie, ale stwierdził, że jeszcze nigdy nie był tak wykończony jak siedzeniem w domu. :-)

Gość gość
Tak, zauważyłam, "zaczol" :O Mężowie dumni na pewno

Gość mamagrzesia
wy takie tutaj mądre jesteście, tak chodzić chcecie do pracy i się rozwijać, a kto wam broni robić to siedząc w domu? ja w wolnym czasie, jak robi mi sie pranie na przykład, czytam polską literaturę, uczę się łaciny, dla samej siebie, a nie żeby pójść i się sprzedać dla korporacji! jestem już dojrzałą kobietą, za moich czasów to normalne, że kobieta zajmowała się domem, a mężczyzna utrzymaniem, nikomu nie trzeba było tego tłumaczyć!

wam sie juz w d****h poprzewracało, kobiety obowiązkiem jest siedziec w domu i dbac o meza, kobieta nie zostala stworzona do tego, aby utrzymywac rodzine tylko mężczyzna! podział ról wam sie pomieszał, no chyba, że musicie pracować, bo wasze chłopy niezaradne i musicie im pomagać w utrzymaniu domu!!! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx racja ale można mężowi trochę pomóc w utrzymaniu domu np. pracując jak ja na półetatu , takie mamy czasy że wszystko drogie w sklepach i jednej osobie czasem ciężko zarobić na wszystko

Gość gość
a co jeśli mężczyzna zarabia tyle, że kobieta nie musi zajmować się pracą zawodową?

kobieta powinna przede wszystkim utrzymywać ognisko domowe , sprzątać gotować i zajmować się dzieckiem, dzieci powinny być najważniejsze a nie kariera, ja uważam że to wstyd jak kobieta idzie do roboty jak maluch ma pół roku bo już jej sie w domu nudzi bo karierę trza robić - to jest wstyd

Gość gość
Wtedy kobieta bez ambicji jest przeszczęśliwa, że może być resztę życia bezrobotem

Gość gość
Synonimy słowa „zaczoł” z podziałem na grupy znaczeniowe Najważniejsze grupy znaczeniowe: » zaczoł - np. coś robić zaczoł: « np. coś robić »

Gość gość
czyli ambicje to tylko praca zawodowa?

Gość gość
przyczepić sie do slowa zaczol to latwo? ale to ze zimne ryby uwazaja ze to co ich w mazlenstwie ktore z zalozenia jest wspolnata jest tylko ich to nic takiego...egoistki jedne :) Wspolczuje mezowi oj tak bardzo...

Gość gość
zaraz, czyli każdy kto pracuje w Polsce robi to z powodu ambicji, co za tym idzie w Polsce nikt (ok żadna kobieta) nie chodzi do pracy ponieważ musi zarabiać aby utrzymać siebie, czy rodzinę - a dalej idąc takim tokiem rozumowania to Polska to kraj bardzo zamożny, gdzie 100% społeczeństwa pracuje dla ambicji, a nie dla pieniędzy :)

Gość gość
gość dziś a co jeśli mężczyzna zarabia tyle, że kobieta nie musi zajmować się pracą zawodową? XX U mnie tak wlasnie jest i zadne harpie plujace jadem mi nie straszne.Mam swoje zycie, swoje zainteresowania.Po prostu :)

Gość gość
Dziękuje w jego imieniu za Twoje współczucie, aczkolwiek raczej niepotrzebne, bo jest dumny, że ma ambitną, zadbaną żonę. A co dwie pensje, to nie jedna. Tego chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć?

Gość gość
gość dziś Dziękuje w jego imieniu za Twoje współczucie, aczkolwiek raczej niepotrzebne, bo jest dumny, że ma ambitną, zadbaną żonę. A co dwie pensje, to nie jedna. Tego chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć? XXX Watpie by byl dumny z kogos takiego, wmawiaj sobie ;)

Gość gość
12:59 Pewnie że 2 pensje to lepsze niż jedna np 3500 i 2500 razem 6000... a co jeśli to jedna to 16 lub 18 tys.? Pewnie powiesz, że w Polsce to nierealne uczciwie tyle zarabiać? Widzisz, jeśli coś jest poza Twoim zasięgiem, to nie znaczy, że inni też tak mają. Każdy robi tak jak mu na to pozwalają okoliczności, jeżeli mnie stać na auto za 300 tys. to mam kupić za 50 by inni się poczuli lepiej? Więc skoro wystarcza jedna pensja to po co gonić za drugą??

Gość gość
Uwazasz ze jestes ambitna bo pracujesz? to jedyne na co Cie stac...zal. Ja pracuje i rozwijam pasje mam inne ambicje niz tylko praca zawodowa....

Gość gość
gość dziś 12:59 Pewnie że 2 pensje to lepsze niż jedna np 3500 i 2500 razem 6000... a co jeśli to jedna to 16 lub 18 tys.? Pewnie powiesz, że w Polsce to nierealne uczciwie tyle zarabiać? Widzisz, jeśli coś jest poza Twoim zasięgiem, to nie znaczy, że inni też tak mają. Każdy robi tak jak mu na to pozwalają okoliczności, jeżeli mnie stać na auto za 300 tys. to mam kupić za 50 by inni się poczuli lepiej? Więc skoro wystarcza jedna pensja to po co gonić za drugą?? Dokladnie, ale takie kobiety jak pani z 12:59 tego nie zrozumieja.Mysli ze jest ambitna bo poszla do pracy.

Gość gość
Hahah, atak kur - bezrobotów. No tak, o tej porze większość mam pracujących zarabia, a bezroboty podbijają kafeterię. Cieszcie się więc swymi autamia za 300 tys i pensjami 18 tys mitomanki :) 🖐️

Gość gość
13:10 Widzisz za wysokie progi jak dla Ciebie i już próbujesz innym ubliżyć... nasza cecha narodowa...