Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaaa133

Mamy na wrzesień 2016

Polecane posty

Gość gość
powtórz za 2 dni. Ciąża powyżej 5 jest. Poczytaj na necie kiedy jest poniżej. Jak ci znowu wyjdzie 4, to idz szybko do lekarza rodzinnego.

Gość Róża 1987
ja wierzę, że wynik bety za dwa dni będzie dużo wyższy;) Dziś był0 4,2, ale gdyby nic nie było na rzeczy to wynik wynosiłby 0.1 a nie 4,2 ;). Intuicja podpowiada mi, że to baaaaaaaaaaaaarzo wczesna ciąża;)))))))))))))

Gość gość
Przy tak niskiej becie dziecko musiałoby się zagnieździć dzień wcześniej, a wszystkie objawy jakie miałaś były jedynie twoim wymysłem. Proponuję naprawdę na chłodno. Przy niektórych rodzajach nowotworów beta w krwi daje podobny wynik. Nawet mężczyzni moga mieć betę na tym poziomie. Jak będzie przyrost, to sie będziemy cieszyc wszystkie :) a jak bedzie ten sam poziom bety to naprawde idz do doktora.

Gość gość
Hej dziewczyny mam 2 dzieci 16 11 lat i jestem w kolejnej ciąży mysle że to 6tydzien okres 28.11 cykle 28dni jestem happy i życzę wam wszystkim powodzenia

Gość gośćMagda
Hej dziewczyny , ja mam dwoje dzieci 13, 8 , teraz jestem w ciąży termin mam na 3 września , to 6 tydzień ciąży :-)

Gość gość
Dziś w nocy ostałam okres. No cóż, smutno mi :(. Myslicie, ze powinnam ponownie zrobić betę, czy jej zawyżony wynik mogę tłumaczyć spóźniającym się okresem i prawdopodobnym poronieniem?

Gość Róża 1987
gość powyżej to ja ;)

Gość Dżorżeta
Hej Róża. Myślę, ze to mogło byc przez poronienie, na twoim miejscu zrobiłabym badanie za kilka dni, by sprawdzić poziom beta. Ja ciągle okresu nie mam. Spóźnia się kilka dni. 3 testy przed tygodniem pozytywne, 3 teraz w ostatnich 2 dniach - negatywne. Spisałam na straty ten cykl, pewna wręcz jestem, ze nie będę wrzesniowa. Chciałabym juz dostać okres :/

Gość gość
Claudiie, czytam Cię w kolejnym wątku. Piszesz, że długo się staracie. Może zrób badania hormonów: TSH, prolaktyna, progesteron (wszystkie w odpowiednim dniu cyklu, wskazanym przez lekarza). Czasem nie trzeba wiele, żeby sobie pomóc i zwiększyć szansę na ciążę:) Niski progesteron utrudnia zagnieżdżenie się zarodka, wysoka prolaktyna może uniemożliwić owulację itd.

Gość Claudiie90
Gość - właśnie dzisiaj myślałam o tych badaniach. Nie wiecie może ile by mnie te badania kosztowały? Bo może jednak coś jest nie tak?

Gość Niepewna1234
Bylam dzis u lekarza i mialam usg:) potwierdzil ciaze i kazal przyjsc znowu za dwa tygodnie, jesli wszystko nadal bedzie ok, zleci kolejne badania

Gość gość
Hej. Powiem wam ze tak czytam wasz watek... i pamietam jak ja sie wsciekalamjak ci miesiac przychodzil okres.tez sie zawsze doszukiwalam miliona objawow lub braku objawow nadchodzacego okresu.w koncu sie tak zdemotywowalam ze mi przestalo zalezec i wlasnie wtedy zaskoczylam. Najsmieszniejsze jest to ze W ZYCIU absolutnie bymnie przypuszczala ze w tym cyklusie uda w ktorym sie udalo.zero objawow plodnosci i owulacji. I jeszcze pamietam przed terminem okresu poprztykalam sie z moimi on pyta " gdzie idziesz?"na co ja mu " po podpaski! Bo mam czasem okres wiesz?" I kupilam je pewna ze skorom taka humorzasta tookres bedzie lada chwila. A okres juz nieprzyszedl:) pare dni pozniej zrobilam test i dwie krechy jakw morde strzelil :)a dzis juz30 tydzien i bedzie dziewuszka:) takze sie nie spinajcie a wszystko zaskoczy jak piwinno :)ja w to wierze i trzymam za was oba paluchy :)

Gość Claudiie90
Gość super! :)powiem Ci, że przestałam az się tak przejmować :) Miesiaczka ma być w poniedziałek niby :P ale co mi tam :) ale najgorsze jest to.... ze mój ukochany wyjeżdża na pół roku do pracy :( i tu jest ten ból :/ tęsknota :(.

Gość Alex35
Claudiie90 - ja nadal trzymam kciuki, aby ci się dało :)

Claudiia Mam nadzieje ze pamiętasz mnie z sierpniowek :) przeglądam wątek wrześniowy właśnie ze względu na Ciebie :) tak bardzo bym chciała żeby ci sie udało. Trzymam mocno kciuki i pozdrawiam gorąco:*

Gość Claudiie90
Kochane tak bardzo się ucieszyłam jak Przeczytałam od Was posty! Jesteście cudowne :* dziękuję Wam ślicznie :* Justa - Ja oczywiście zaglądam do Was, patrzę co tam słychać ;) śledzę każde wizyty :* Alex - jak tam u Ciebie? :) :*

Gość Jadzia86
Ja też Was śledzę i tu i tu :D Też czekam, ale myśmy się całą trójką pochorowali przed świętami i nie możemy się tak naprawdę do tej pory wykaraskać...Staranka jednak były bardzo intensywne :) tylko w związku z tymi chorobami chyba mi się owulka przesunęła- zawsze miałam 14-15 dc a teraz dopiero w 22 dc, więc jeszcze kilka dni czekania. Trzymam kciuki! Claudie a jak po tym wypadku, pozbierałaś się? Wszystko ok?

Gość Claudiie90
Jadzia86 powiem Ci, że te palce połamane u stóp to dalej masakra... nie chodzę w kozakach tylko w takich tenisowkach. :( jedyne co włożę :( bardzo bola! I we wtorek znów idę na prześwietlenie tego... :( U mnie też się owulacja przesunęła... z 27.12 na 30-31.12 :P

Gość agatka1406
Hej Claudiie90 pamiętam cię z poprzednich topikow też się staralismy i udało się jak sobie odpuscilismy.obecnie jestem w 7tyg.

Gość Alex35
Claudiie90 - dziękuję, że pytasz - nadal mi strasznie ciężko, ale i tak jest już trochę lepiej. Ale za ciebie trzymam mocno kciuki cały czas :) Trzymaj się dzielnie - na pewno się uda :)

Gość gość
Claudiie - badania nie są b. drogie. Każde z osobna może z 30 złotych kosztuje. Lepiej sprawdź, będziesz miała pewność

Gość gość
Claudiie - aha, ale nie wszystkie naraz rób. TSH i prolaktyna chyba w 3dc, a progesteron w połowie II fazy.

Gość Claudiie90
Właśnie kochane odpuszczam sobie :) 3 miesiące reganeracji hihi :) 7 tydz. Ohoh jak szybko juz czas leci :* gratulacje :* Alex35 - wyobrażam sobie jak Ci ciężko jest. Trzymaj się :* jesteśmy może w tej samej sytuacji :* będzie dobrze zobaczysz :* Gość - no właśnie zaglądałam wczoraj na stronę mojego laboratorium i pisze ze od 20-30 zł ;) Dzięki bardzo :*

Gość gość
Powodzenia Claudiie:) Odpoczywaj a na pewno się wkrótce uda! A o badania najlepiej spytaj ginekologa:)

Gość Jadzia86
Odpadłam dziś :/może w paźierniku...Trzymam za Was kciuki i zaczynam 4 cykl...

Gość gość
Cos ten wrzesien felerny, malo ciaz lub cis nie wychodzi... w sierpniowkach na tym etapie z tego co pamietam byla tabelka i calkiem sporo mamusiek... eh :/

Gość Claudiie90
Jadzia86 będzie dobrze :* następnym razem na pewno się uda! :* trzymam kciuki ;). 11.01 powinna przyjść @ ale jeszcze jej nie ma :P jeśli nie przyjdzie rano to zrobię test :) może coś wyjdzie hihi