Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaa654

Wspólnie czekajmy na 2 kreseczki, w końcu się uda!

Polecane posty

Czytelniczka to byla zoltaczka poporodowa. Dużo dzieci ma taka zoltaczke. Ja nadal mam plamienia po tym duphastonie ale skoro ma pomóc to niech sobie plami

Cześć dziewczyny! Czy u Was też śnieżna niedziela? Minka- trzymam kciuki! Ja mam czas działania - gorzej z jego wykorzystaniem bo mój M jest w pracy:( Przesyłam pozdrowienia tym, które zobaczyły 2 kreski, dużo cierpliwości tym, które na nie czekają i dużo przyjemności tym, które nad nimi pracują:)

Gość gość
Miałam okres 1 Grudnia.Robiłam betę 7 stycznia i było 115 a dziś 2790.Lekarz ze szpitala stwierdził,że na monitorze usg ciąża jest malutka jak na 6 tydzień.Ale beta jest niby dobra..Byłam u 4 lekarzy i każdy mówi inną wersję..:( I nadal plamię.Do piątku brałam luteine a od dzisiaj duphaston.. Mariola

Napisalam do ginki smsa odnośnie tych plamien. Jest po dyżurze wiec czekam na odpowiedź

Gość nova31
witam :) wczoraj pozno szłam spać :) a dzisiaj wstałam o 10 ;) mój młody też miał żółtaczkę, ja urodziłam w środę i w piątek miałam wyjść, a on w tej nocy się zażółcił i klops, mówili że nie wiem kiedy wyjde, pamiętam tak mi hormony szalały że się poryczałam, wyłam jak bóbr, bo tak chciałam do domu... No i w niedziele zrobili mi niespodziankę, jak jadlam szpitalny rosół to wleciała siostra oddziałowa i mówi pani się pakuje, i to był drugi raz kiedy się poryczałam jak dzwoniłam do męża że ma w tej chwili przyjezdzać :D

Magda dziękuję, że dopisałaś mnie do tabelki :) Ja czytam Was wieczorami bo w dzień nie znajduję wolnej chwili, ale liczę, że ten szał w pracy niebawem minie. Życzę dużo zdrowia, sił i wytrwałości tym które zobaczyły już 2 kreski - pamiętam, że ten czas był dla mnie stresujący. A nam kobietki życzę owocnych starań! Minka - trzymam kciuki!

Aniu to nie wiedziałam nawet.. Fajnie że masz kontakt z lekarzem XXXX CzekamCzekamIczekam mało Cię u nas :( U mnie piękna biała niedziela XXXX Mariolu to ja 2 Grudnia miałam @ , a 11 byłam na becie więc sie nie martw :* Bierz duphaston, duuużo odpoczywaj i okaże się niedługo co z maluszkiem:) XXXX nova to sobie pospałaś:D

Gość gość
Dziękuję za rady,jesteście cudowne :* Mam nadzieję,dopóki beta rośnie.W środę na 16.30 mam lekarza.Zrobiłam dziś też badanie morfologii,tsh,taxoplazmoza i glukozę.Trzymam za Was mocno kciuki,abyście były w ciąży :)) Mariola

Gość nova31
Mariola, trzymam kciuki!!!! Czekam, ja też zarobiona jestem :/ Czytelniczka, bo młodego nie bylo to dlatego, a wieczor z mężem udany wiec sama rozumiesz ;)

Gość Magda0816
Czytelniczka , a To Ja nie wiedzialam ze już wcześniej miałaś problemy , to dlatego brałaś duph i inne . Ja nigdy tego nie brałam przy żadnej ciąży, to się nie znam . Mariola , ja bym leciała do szpitala odrazu , mi ginę pow ze jak tylko silne bóle podbrzusza , a już plamienia to odrazu do szpitala Bo to są objawy poronienia . I tak zrobię jak się stanie . Każdy gine inny .

Gość gość
Byłam wczoraj i powiedział mi ginekolog w szpitalu,że nic nie zrobi.Zapisał duphaston i miałam zrobić betę.Następnie zgłosić się do lekarza prowadzącego.Przede mną była dziewczyna,która też miała krwawienie i też ją wypuścili do domu..:/ Mariola

Gość Magda0816
Czytelniczka i Mariola , a czy widzialyscie bicie serca dziecka ??? Bo ja widziałam w 5 tyg , i przedwczoraj w 7 tyg tez ! Nie słychać bo za malutki ale dobrze widać jak bije.

A w poprzedniej ciąży nie widziała bicia serca w 6 tyg , i 2 dni pózniej krwawiłam i 3 dni pózniej zabieg , bo poronienie .

Gość gość
Niestety nie widziałam bicia serca..Wczoraj w szpitalu też się mnie pytali..Nie wiem już co mam myśleć.Beta niby rośnie,zarodek mały jak na 6 tydzień a serduszka brak.. Mariola

Magda gin mówiła że widać i pokazywała mi , ale byłam w takiej euforii że nie widziałam. Moim zdaniem na wszystko jest czas, mogło dojść później do zapłodnienia i serduszko się później pokaże. Ale skoro gin mówiła że pika to jej wierzę. Za 3 tyg pójde na wizytę i się dowiem czy wszystko ok . Nie wiem czy to nie będzie za późno i czy kartę założy.

Mariolu poczekaj parę dni. Dużo zależy od aparatury , od umiejętności lekarza , u niektórych kobiet widać bijące serce w 5 tc a u niektórych w 8/9 tc :)

Zniknac na chwile i juz sie rozpisalyscie:) Mnie kluje prawy jajnik, tak porzadnie w odstepie ok 10 min:) Ania mowilas ze pisalas do ginki:) ja do swojego tez pisze smski:) co fajniej jego zona to moja ortodontka i raz to ona mi odpisala:) Czytelniczka jak apetyt? Kasia jak u Ciebie?:) Mariola beta przyrosla! To dobry znak!:*

Czekam !!! My tu na Ciebie czekamy odzywaj sie czesciej!:) bo naśle na Ciebie sniezyce!:)

Gość gość
Chciałabym Wam jeszcze napisać,że pecherzyk ma 0,45 cm w "6 tygodniu" chociaż ciąża może być młodsza.. Mariola

Minka już jestem - tylko nie śnieżyce !!! Błagam ;) Dziewczyny w mojej 1 ciąży serce małego też nie chciało bić - długo. Panikowałam, płakałam i byłam gotowa na najgorsze. W 7 tyg. dopiero się pojawiło na USG. Ja Was nie pocieszam - ja wiem, że musi być dobrze. Mam w rodzinie lekarza, który mówi, że dziecka bez wad genetycznych kobieta nie poroni.

Mariola bedzie dobrze:* Czekam no ja mysle:) Fajnie ze masz lekarza w rodzinie:)

Minka dlugo szukalam takiego lekarza żeby miec z nim dobry kontakt. Moja poprzednia ginka byla bardzo dobra ale za to strasznie poważna wręcz sie jej balam hehe a ta jest fajna i potrafi podniesc człowieka na duchu no i ma jakies takie ciepło w sobie ze wchodzę do niej i juz wierze ze bedzie dobrze. Jeszcze mi nie odpisala ale pewnie jest po dyżurze

Ja też mam takiego fajnego ginekologa. Po wyjsćiuz gabinetu czuję się jak po wizycie u psychologa;) Z tym, że nie wypełniłam jego zalecenia i nie zaszłam w ciążę w 2015:( Teraz czekam na efekt starań i w lutym umówię się (tak czy inaczej) na wizytę.

Czekam haha jak bym czytala o swoim " P... tylko obiecaj mi ze w tym roku zajdziesz w ciaze!:)" mowi do mnie po imieniu, sama to zaproponowalam, dziwnie sie czulam jak mi mowil Pani:)

Tak czy inaczej powinien luteine przepisac albo duphaston bo na tak wczesnym etapie nie wiadomo czy to byly zmiany chromosonalne zarodka czy o co chodzilo bo do szpitala tylko jak przyjechalam z krwawieniami od razu mi dali luteine i mowili ze powinnam miec ja od poczatku ciazy a przede wszystkim od tej wizyty co powiedzial ze moze byc poronienie i kazali zmienic lekarza. No ale bylo juz za pozno. A Tobie Mariolu beta przyrosla a nie spadla wiec nie martw sie wszystko bedzie dobrze zobaczysz;*

Czytelniczka ja przed ciążą miałam biust maly, takie Male B. W ciąży wielkosciowo taki sam tylko pelniejszy- takze sie dużymi cycuchami nie pocieszylam :D A cc miałam z tego względu ze główka małego nie chciała wejść w kanal rodny i zdecydowali o cc bo juz rodzilam 6h. I tak jak mi mówili później to i tak bym nie urodziła sn bo maly miał duży obwód glowki i w ogóle byl duży :) Noo minka i ania32 ja tam czuje ze to wasz cykl :D :D te uczucia mokrosci i klucia jajników :)

U mnie dzis 9dc a mój mąż zaczyna nocki :/ ma 4 do środy, w dzień nie ma sie jak poprzytulać bo ja do pracy no i jest nasz maly przyzwoitek :D a w przyszla sobotę jak szczyt dni plodnych to akurat mamy 18 mojego brata wiec niewiem co to będzie... My zaraz wybieramy się do prababci filipa z kawałkiem tortu bo wczoraj jej nie bylo