Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polska to bogaty kraj biednych ludzi. 20% to bogaci, reszta to dziady...

Polecane posty

Gość Józef Bździuch
zazdroszczę teraz wszystkim, którzy za 5 Ft na SOHO panienki mają Józef Bździuch dziś po czarnym black eye fridaj nadal nie wytrzeźwieli i zarabiają 1000 funtów miesięcznie harując w kaskach albo bez kasków na budowach , w spalarniach śmieci, na budowach, w sortowni listów, paczek , puszek aluminiowych, przy odzyskiwaniu złomu, przy kuciu betonu , zazdroszczę, że zarabiacie normalne pieniądze pracując nawet w syfie i syfilisie i przy utylizacji azbestu w maskach , zazdroszczę , dla polskiego specjalisty w Polsce pozostało tylko chlać polskie piwo , poza tym nie ma w Polsce NIC , tylko bieda , wyjść na pole zaorane po kukurydzy i odlać się na to pole, nad ranem ciotka, bratowa , szwagierka , dzieci też idą na pole aby się odlać i wykasztanić w polu albo w lesie , nie ma pracy w Polsce dla Polaka , tokarz , mechanik precyzyjny, hydraulik, elektryk znajdzie pracę wszędzie ale nie w Polsce , tu tylko można się wysrać na polu

Gość gość
Józef Bździuch nie masz kibla w chacie? :-)

Gość Józef Bździuch
mam tak wiele różnych uprawnień zrobionych i wypraktykowanych, że Niemiec, Angol , Jankes na widok moich papierów i możliwości technicznych po sprawdzeniu moich możliwości technicznych nasra w gacie, gdy jemu zadam kilka pytań technicznych i na dzień dobry powinien zaproponować mnie co najmniej 2000 Euro miesięcznie netto ale nie zapyta, uparłem się aby pracować dla Polski i dla Polaków nadal jestem bezrobotny i faktycznie idę się wykasztanić na pole albo za stodołę , pomimo że są w domu dwie łazienki i dwa kible !

Gość gość
To ja pytałem o ten kilel wiem że to przenośnia ale na twoim miejscu bym się tak nie upierał z tą pracą dla polski bo ona ci może właśnie to zapewnić sranie za stodoła

Gość gość
Jak wąż kur... Czytam to mi chce rzygać na was. Ludzie ogarnięcie się przecież a Polsce dobrze się żyje w miarę poważnym poziomie... Szczególnie młodzi którzy widzą że jeśli poszli na humanistyke to nie znajdą pracy dobrej taka jaka chcieli. Natomiast ci inżynierowie to u nas l nich pracodawcy się zabijają sam wiem o tym najbardziej gdyż mam niezła sumę miesięczna i zbudowalem dom bez kredytu mam dobre auto rodzinę itd. Polak po szkodzie gdyż jak ktoś bierze kredyt na bzdury czyli wakacje all in clusive to niech wie że głupota z oczow mu patrzy. A narzekają zawsze Ci którym nie chciało się wziąść do roboty za młodu i później tak poszło że najlepiej to po najniższej linii oporu. Pomyślcie czasem nad swoim życiem. Taka rada idźcie do łazienki przycisniejsciie sobie jaja do umywalki i przeżycie życie na nowo. Głupim narodem lepiej się rządzi.

Gość gość rozsądny
14.54 popieram. Ja tam studiów nie mam mam tylko zawodowe ale kredytu nigdy nie brałem. Zawsze starałem się mieć taką pracę żeby co nieco zarobić chociaż nieraz było ciężko. Kupiłem lokal można to porównać ze stanem surowym zamkniętym z którego zrobiłem mieszkanie. Suma sumarum rodzinę założyłem w wieku 42 lat bez kredytu ostro zaciskając pasa ale warto było. Teraz jak słyszę tych jęczących frankowiczów to żygać mi się chce.

Gość gość
Ja jestem lekarzem, na kontrakcie zarabiam 3400 na reke, z dyzurami, z tym ze sam sobie oplacam zusy itp, na etacie mialbym maks 3 tys. Caly dzien w szpitalu siedze(od 7ej odprawa i obchod z profesorem do 19tej, 20tej) i mieszkam u matki na poddaszu, jestem juz specjalista. Jezeli ja tyle zarabiam , to nie wyobrazam sobie ile maja ludzie w gorzej platnych zawodach

Gość gość
Jak chcesz to możesz od jutra jeździć zemną na śmieciarce doktorku mam 2500 na rękę i wszysko opłacone

Gość gość
człowieku, co ty bredzisz? 3000 na rękę to jest bieda, a nie życie bez martwienia się o jutro chyba, że masz mieszkanie/dom po rodzicach/dzadkach i nie płacisz nic oprócz czynszu. Mnie sama rata kredytu z czynszem kosztuje 2650. Zarabiam 4500 na rękę i po odliczeniu pozostałych opłat, raty za pożyczkę z firmy brakuje mi miesiąc w miesiąc do 1. A żywię się głównie w biedronce/lidlu/na targu

Gość gość
a co mają powiedzieć osoby chore będące na rencie które mają po7500 zł proponuje im sie prace sprzątaczy w ZPCH za 1300 zł jak mają sobie radzić

Gość gość
gość 2015.12.20 4-8 tys to bogaty??? Moim zdaniem bogaty zaczyna sie od 20 tys...

Gość gość
a ja mam setki dolarow i sram na was haha do pracy cebulaki a ja ide spac i jutro znowu sniadanie po 12 haha

Gość gość
Polska to syf i gó...o,taka jest prawda, i nie mówię tutaj o kraju bo kraj kocham jak rodzoną matkę,chodzi mi o państwo polskie - jest złe,zdegenerowane,10 proc bogaczy dyma naród tyrajacy za 1300 lub kilka stów wiecej.Owszem można sie porównywać że w takij Albanii czy Rumunii jest gorzej ale równanie do najgorszych chyba mija sie z celem. Ja tam zamierzam zrobic kurs z jezyka i za jakiś czas wyjechać, życie od 1 do 1 jest dobijające a ja wiem że tutaj nigdy nic sie nie mieni, Zachodu nigdy w poziomie zycia i zarobkach nie dogonimy.