Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

Filtrowanie Nowe Ponadczasowe

Polecane posty

Dzień dobry :) o Właśnie wykonałam telefon do pracy że dziś też nie jestem w stanie przystàpić do pracy :( Chyba zdrowiej było jeździć rowerem bo odpowiednio się ubierałam, kaptur na głowie itd. a do autka już z gołą głową, lżejszą kurtką i zatoki gotowe :-o t Wcześniej bo już o 6 odsłuchałam metalową dedykację i faktycznie dało się słuchać :D mimo że 6 minut z haczykiem trwało :) dziękuję Saam :) potrafisz przekonać.... o Daa:) jakie specyfiki na przeziębienie kupiliście wczoraj z Ułanem ? o miłej niedzieli życzę wszystkim :)

Dzien Dobry 🖐️ Saam ,ten metal to taki metaluniuniek :-).Myslalam ,ze 'walniesz' ciezkim heavy metalem i cekawe co by wowczas Celinka powiedziala ? :-),a moze taki np.Black Sabath przypadl by jej do gustu i sluchalaby takiej muzy jadac samochodem :D .Cal ,Ulan pije miksture czosnkowo-miodowo-cytrynowa .ktora zawsze mam na stanie i kupilam dwie rozne mieszanki ziolowe .Jedna to Bronchisan zawierajaca korzen prawoslazu ,babke lancetowata i kwiatostan lipy . Druga nazywa sie Herbatka przy przeziebieniu ApteoNatura skladajaca sie z kwiatow hibiskusa ,lipy ,ziela tymianku ,owocu dzikiej rozy ,owocu bzu czarnego ,owocow maliny i korzenia imbiru . Cal ,jesli to zatoki ,to jutro pewnie wyladujesz u lekarza .Z tym ubiorem to masz racje .Ja do samochodu tez lekko sie ubieram ,ale wystarczy kilka chwil gdy czlowiek szczęka zebami z zimna i przeziebienie gotowe . Spokojnej niedzieli Mili

Gość też kichający
Na zatoki najlepszy Sinupred(specyfik ziołowy) . Polecam . Dostępny bez recepty. Tylko trzeba w trakcie stosowania dużo pić. Ale rewelacyjnie odblokowuje i oczyszcza zatoki .

niedzielne dzień dobry! :) l cześć Celinko 🌻 l hej Danusiu 🌻 l witaj Kichający l Koleżankom oczywiście życzę szybkiego ozdrowienia. Jest okazja poleżeć w łóżkach :p też bym chciał ale żeby bez objawów chorobowych można było. Ale z drugiej strony szkoda czasu. l Dzisiaj Święto Bożego Miłosierdzia. Ważne święto a tu nawet okruszka ciasta w domu nie ma. Jak pić swiateczną kawę bez ciasta. Chyba pomyślę o szybkiej babce. Świąt nietypowych na dzisiaj nie zaobserwowałem w kalendarzu. Za to zaintrygowało mnie coś w składzie leku o którym mówiła Danusia. Tak więc ogłaszam Dzień Babki Lancetowatej. Motywacja jest taka że to chyba jedyna babka o której nic nie wiem. l Udanej niedzieli wszystkim :) l l

Saam :) napewno znasz tę babkę chociażby z widzenia ;)traktowana jako chwast pospolity i niszczona.ciekawe czy uda mi siè wkleić z telefonu http://survival.strefa.pl/r/babka.htm Daa :) dzięki :) Kichającemu też dziękuję bo nie znałam tego specyfiku. Zapiszę wszystko na kartce i wyślę M do apteki. Tylko niech się wyśpi bo jest po nocce. Mam wrażenie że mi lepiej ale nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca. Jednak ból głowy zelżał, może to nie zatoki tylko mega-katar.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam niedzielnie

Gość gość
spadaj :P

Gość Wiollkka
Dobry Pogoda chyba dzisiaj wszędzie taka sama,więc nie będę się chwalić,że u mnie było dzisiaj cieplutko i w miarę słonecznie:-)dopiero wróciłam do domku z mojego ogródeczka,choć nad rzeczką też dzisiaj byłam na spacerku:-) Caal bidulko to gdzie się tak doprawiłaś:-(żeby nie skończyło się tak jak w moim przypadku.Poszłam do doktora z zatokami i jak mi powiedział,że trzeba zrobić punkcję to mi od razu przeszło:-( Daa jak mija niedziela,masz coś dobrego słodkiego dla mnie?:-D Ferdżi pozdrawiam cieplutko;-) Saamka i Zuzię oczywiście tez mocno ściskam;-) Muszę się pakować na jutro,bo trzeba popracować troszkę,jadę zmienić moją dziewczynę.Teraz Jej pora na odpoczynek. Miłej reszty niedzieli życzę:-)

Hej popoludniowo ,a raczej juz prawie wieczorowo :-) Wiola ,jasne ,ze mam :-).Sa jeszcze 2 babeczko-mufiinki ,ktore pieklam ostatnio .Pieklam w tych duzych szesciu dolkach i jednej kokilce i sa :-).U mnie z ciastem jak w banku ,nie znika :D,chociaz nie o wszystkich bankach tak mozna powiedziec :-) Pogoda u mnie tez byla przecudnej urody ,a teraz jest tak ,jakby przed burza ,kto wie ,moze pogrzmoci (chociaz cos :D) Wiola ,nie wiem czy dobrze sie domyslam ,ale mysle ,ze tak ,tzn ,chodzi mi o Twoj 'interes' ze zmienniczka i musze przyznac ,ze zle mi sie to kojarzy .Moze sie jednak myle :-) ..Pytalas co robilam :-) .Praktycznie nic ciekawego :-).Oczywiscie byl obiad obowiazkowo :-),parze ziolka i kawe Ulanowi ,troche poczytalam blogi w internecie i ksiazke ,a przed chwila przeszlam sie po tych 48 schodach do piwnicy i z powrotem :-).A i jeszcze gapilam sie na zuzel :-),tzn .zawody .Syn byl na stadionie i myslalam ,ze go zocze tak jak kiedys :-)

Gość Wiollkka
Wiedziałam,że po słodkie można jak w dym do Daa lecieć;-)Szkoda,że nie mam Daa choć po sąsiedzku:-(Też robiłam babeczki i wyszło mi 26 sztuk:-)kokosowe są pycha.Daa z czym Ci się kojarzy,masz na myśli nie uczciwość ludzi?

dobry przedwieczór :) l hej Zuziu 🌻 l witaj Wiola 🌻 l Ja również zaliczyłem wiosenny spacer. Do rzeki nie dotarłem bo to za daleko na pieszo. Ale kiedys się chodziło o nawet biegało. I to zdecydowanie dalej niż do rzeczki. No cóż, nie tylko woda w rzece płynie. Babki lancetowatej nie zobaczyłem na spacerze. Pewnie jeszcze na nie za wcześnie. Ale takie zwyczajne babki to owszem bo sporo ludzi dzisiaj wyległo z domów. Miałem też gości po obiedzie. Dobrze że intuicyjnie postarałem się o zgrabne słodkie babeczki to było coś do kawy. l l

Ja też się zastanawiam co się Danusi kojarzy? Może podejrzewa że Wiolka prowadzi agencję towarzyską. Jakby co to ja poproszę o cennik :p l l

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam wieczorowo. Podpowiedzcie co mozna zrobic z zamrozonych truskawek.

Wiola ,nie wiem czy prowadzisz jakis biznes ,ale tak mi sie skojarzylo .Moja powiedzmy dobra znajoma otworzyla wraz z kolezanka kawiarnie gdzie rowniez bylo mozna napic sie piwa ,zjesc zapiekanki itp.Zainwestowaly w to kupe kasy ,podpisaly umowy z dostawcami ,a interes niestety nie szedl tak jakby sobie zyczyly ,bo wokol bylo kilka takich obiektow .Na dodatek zatrudnily studentke bo same pracowaly jeszcze w innym miejscu .Interes padl ,zostaly dlugi i wzajemne zale . Saam ,nie idz ta droga :-)

Gość Wiollkka
Saam:-)dobrze,że napiasałeś prowadząca,a nie pracująca hehe.Nie Saam na wejściu byś usłyszał ode mnie:Burdello bum bum:-) Zuzia to zależy na co masz ochotę;-) Dobranoc wszystkim mówię,bo raniuśko muszę wstać.Kolorowych;-)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zacielo sie czy tylko ja nie widze postow ?

Przed chwila utluklam pierwszego komara w tym roku ,tak mi przykro :-) Dobrej nocy 🖐️

Ja z mrożonych truskawek robiłem tylko końpot. Ale pewnie można zrobić to samo co ze świeżych. Z tym ze nie można liczyć na to że będzie równie smaczne. A swoją drogą to nie mam zaufania do długo leżących mrożonek. Obróbka cieplna wydaje mi się konieczna. l l

Gość Wiollkka
Też nie widziałam,że Daa była:-( Wiem Daa,że szybko można odpłynąć,ale ja tak daleko to nie myślę.Małą budkę w moim przypadku można łatwiej zwinąć w razie"W"Staram się o tym nie myśleć co by było gdyby,bo brat dopiero by po mnie pojechał,On mi dużo pomógł.Jeszcze raz dobrej nocy hehe:-)

Ile razy można chodzić tą saamą drogą? Każdy przecież sprawdza czy nie ma na jego drodze dobrych skrótów albo ciekawych objazdów ;) l dobrej nocy wszystkim :) l kolorowych poweekendowych .... l l

Gość ferdzi
Witajcie. Dzisiaj pisze z pracy Słabo idzie mi pisanie, bo nie mam rysika. Ale będę próbowała, niestety nie mam szans na długie wpisy. Czasu tu mam dużo ale wzięłam nie te okulary i słabo widzę. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia

Ja niestety nie z pracy .... l poniedziałkowe nietypowe DZIEŃ DOBRY! :) l cześć Ferdzi 🌻 jak na takie trudności to bardzo dobrze Ci poszło. Mnie pewnie zaraz padnie bateria al nie mam pod ręką ładowarki. Spokojnej pracy Ci życzę :) l Ja jeszcze w domu bo zakład postanowił zadbać o mnie co bym się nie przemęczał. A że dzisiaj później kończę to padł pomysł bym poźniej zaczął. Przy okazji można zaoszczędzić. Ale ja przez to ma rozbity dzień. Wolałbym pracować w normalnych godzinach. l udanego dnia wszystkim :)

Dzień dobry:) o Ferdzi :) napisz w wolnym czasie czy masz 8 godzin pracy czy 12 na 12? A ja bumeluję :) mam wsteczne od soboty l-4 do niedzieli z niedzielą włącznie. Pani doktor podejrzewa zapalenie zatok ale też skłania się do stwierdzenia, że może to być atak alergii. Tak więc mam leki na to i na to i boję się teraz bym nie zmarła w wyniku ich zażywania:-o tyle tego... na dodatek mam zero apetytu:(tylko piję. Teraz przed antybiotykiem na siłę zjadłam kromeczkę z masłem. M przyniesie zaraz banany bo poszedł zanieść zwolnienie do marketu to zrobię sobie coctail. o Saam :) nawet przyjemna ta muzyka. Jest rytm, fajny klip...ale niektóre utwory to jeden wielki jazgot jakby z piekła rodem :D albo z wariatkowa:D A Black Sabbath ma kilka fajnych utworków, jednego z nastoletnich lat poszukuję i nie mogę za Chiny znaleźć! zdawało mi się, ze ma tytuł Nocny Lot ale pewnie coś mi się pomyliło bo ani śladu ....pamiętam tylko melodię refrenu ale nie mam jak jej zanucić. Chyba odsłucham wszystko co ten zespół gra i jak nie zwariuję to trafię :D o Miłego dnia i miłej pracy pracusiom;)

Gość Olivier
Dzień dobry! :D 🖐️👄 To i ja sie dziś przywitam ładnie, bo wróciłem do wirtualnego świata ...;) Liness :) co to? choroba widzę Cię jakaś dopadła ...:( oj, oj... nie daj sie tam i zdrowia życzę oczywiście ..:) Ferdżi z pracy pisze? :D no proszę ...fajnie ;) chyba juz tzw pierwsze koty za płoty i znalazłaś swoje miejsce tam ;) Daa :) i Tobie szybkiego powrotu do sił życzę :) Saam 🖐️

cześć Celinko 🌻 są platformy internetowe na których można nagrać i zostawić swój głos. Podrzucisz nam linka i wtedy pomożemy Ci szukać. l hej Olivier dawno Ciebie nie było ale chociaż wielu pytało to oczywiście nie odsprzedalismy Twojego miejsca na topiku. l l

Wyszedłem z pracy a tu niespodzianka, ciepło jak latem. Na dwadzieścia trzy stopnie przed wieczorem to nawet w lipcu nie zawsze można liczyć. Fajnie, ale oby tylko mrozy nie wróciły bo przyroda znowu ucierpi. l l

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam poniedzialkowo