Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oto rozpisana struktura największej durnoty jaką każda kobieta robi całe życie

Polecane posty

Gość gość
powstaje pytanie kto za elitami stoi bo same na to nie wpadły. są to zbyt skomplikowane techniki wprowadzające umysł w stan bezwolności odpowiednim odyychaniem, mantrowaniem imion hiduskich bogów (tak to właśnie ich imiona wypowiadasz wprowadzając sie w taki stan).

Gość autor tegoż
Haha, nie sądziłem, że oponuję na posty fanatyka teorii spiskowych, tak dalece absurdalnych, że w ogóle szkoda na to odpowiadać. Przecież to są czyste niedorzeczności! Takie teorie to ma już w obowiązku udowadniać osoba, która je wygłasza.

Gość gość
kwestia rozstrzygającą moim zdaniem jest geneza medytacji i jej popularność w społeczeństwie kastowym jakie tworzą hindusi. gdyby medytacja zwiększała czyjekolwiek możliwości to nigdy by nie pozwolono na jej uprawianie juz nie mówiąc o tym, że aby doskonalić sie w byciu niedotykalnym medytować za wiele nie trzeba (no chyba, że ci to nie pasuje i se idziesz troche pozjednaczać sie z absolutem, który oczywiście rozwija twój płat czołowy i wszystkie inne płaty jakie posiadasz nie wiadomo w jakim celu właściwie)

Gość autor tegoż
Nie wypowiadam żadnych imion, bo nie posługuję się żadnymi mantrami.

Gość gość
to nie jest niedorzecznośc to jest logika. spójrz na to jak ateista, którym zapewne jesteś: skoro religia powstała w celu kontrolowania mas a medytacja jest praktyka stricte religijną to po co powstała twoim zdaniem? cos koorfa te twoje płaty dziurawe są. może za szybko rosną i sie rozrywaja czy jak? zwolnij miszczu trochu:D

Gość gość
medytacja bez mantrowania nie jest medytacją. w zasadzie to na czym to twoje medytowanie polega?

Gość autor tegoż
To wygląda tak. Siadam sobie wygodnie, rozluźniam całe ciało i koncentruję się na oddechu, dźwiękach i tym co widzę, oraz obserwuję myśli, które przechodzą mi przez łeb. Czasami wprowadzam się w trans autohipnotyczny i przywołuję pozytywne obrazy z przeszłości, skojarzenia, albo stosuję autosugestie, że tak i tak chcę się czuć w tym momencie i przywołuję stany takie jak po narkotykach, aktywując wszelkie wspomnienia i doznania zmysłowe, które temu towarzyszyły.

Gość gość
jeszzcze jedna kwestia: nie wydaje mi sie aby rozmiar płata czołowego był wyznacznikiem rozwoju. równie dobrze może być objawem raka albo choroby psychicznej objawiającej się utratą kontaktu z rzeczywistościa na skutek eskapizmu. nikt nie zaprzeczy ze jak sobie zbuduje w bani spójny logicznie świat to mi sie jakis tam płat może powiększyc tylko co to ma wspólnego z rozwojem rozumianym jako mozliwośc***ercepcji i epływania na śwaiat realny?

Gość gość
Dobrze, zs skutkiem ubocznym tej przyjemnosci jest pelna szafa ktora dostarcza przyjemnosci :D

Gość autor tegoż
Aha i dodam, że skupiam się jeszcze na odczuciach płynących z ciała, na bodźcach dotykowych jak moje ciało opiera się na siedzeniu, na tętnie itd. Dodatkowo staram się przywoływać jak najwięcej pozytywnych myśli, doznań i skupić na wszystkich pozytywach. I staram się nawykowo nie uciekać myślami w negatywne wspomnienia, doznania i emocje.

Gość gość
aha. myśli sie nie pojawiaja znikad trzeba je wygenerować. obserwowanie ich w połączeniu z transem (cokolwiek to znaczy) czyni cie zombi. tak nie działa mózg. tak działa odbiornik cudzych myśli. nie wiem kooorfa może sa to jakies zajepiaszczo genialne mysli ale jednak nie twoje. w dooopie mam taki rozwój w dodatku napędzany narkotycznym głodem wyjaśnij co rozumiesz pod pojęciem autohipnoza

Gość gość
nastrajasz sie"" obserwujesz oddajesz wpływom.... \panie.... jestes pan zdalnie sterowany:D:D:D

Gość autor tegoż
"nie wydaje mi sie aby rozmiar płata czołowego był wyznacznikiem rozwoju. równie dobrze może być objawem raka albo choroby psychicznej objawiającej się utratą kontaktu z rzeczywistościa na skutek eskapizmu. nikt nie zaprzeczy ze jak sobie zbuduje w bani spójny logicznie świat to mi sie jakis tam płat może powiększyc tylko co to ma wspólnego z rozwojem rozumianym jako " Ma to wspólnego tyle, że te ośrodki pełnią określone funkcje, między innymi odczuwanie pozytywnych, negatywnych emocji, kontrolę nad nimi i sterują całym ciałem. Przykładowo jądro migdałowate u osób z fobiami i lękami jest bardziej rozwinięte, osoby z zahamowaniami i depresją mają bardziej aktywny prawy płat czołowy przez co odtwarzają wzorce, warunkujące negatywne samopoczucie pogrążają się myślami w traumach, złych wspomnieniach i warunkują swój zły nastrój. Wiesz coś o funkcjonowaniu mózgu, czy tylko o teoriach spiskowych?

Gość gość
załóz przez chwile, że ktos potrafi przesyłac ci swoje myśli. jest to możliwe skoro objawiaja sie one jakąs aktywnością fizczno-chemiczno-elektryczna w strukturze mózgu. co wtedy osiągasz "poddając się myślom, które przychodzą"? zastanowiłeś sie nad tym czy czekasz aż ci sie taka myśl "pojawi" c****j wie skąd skoro nie uzywasz w tym czasie mózgu?

Gość gość
Zwykla relalsacja, ale autor robi z tego jakies magiczne doznanie

Gość gość
Debilem to trzeba być, żeby takie bzdury za dowc****i powtarzać. A jak ktoś ma na nazwisko Fąfara to z definicji jest głupkiem podobnie jak teściowe są wredne? Wyjdź człowiecze do ludzi, poznaj kogoś, pogadaj, otwórz ten swój płat czołowy na różne informacje i wyciągaj wnioski.

Gość gość
Nie można nie używać mózgu. To są twoje myśli, po protu pozwalasz na luźny przrpływ informacji. Dorośli ludzie z adhd czasem sie tal naturalnie zawieszaja bo ich myśli swobodnie przechodza z jednego tematu na inny

Gość autor tegoż
W sumie to jednak może coś być na rzeczy z tą demoniczną ingerencją, bo ostatnio słyszę coraz częściej w głowie natrętny głos, który każe mi się zabić, by powstrzymać łysienie androgenowe. :D

Gość gość
no tak. oto mamy człowieka spoza głównego paradygmatu nauki opierającego przekonanie o swojej oryginalności na technikach przez te nauke promowanych jako alternatywa:D przeleciał ci kiedyś przez głowe w trakcie medytacji taki wzór: 2 +2=x ? i jakie "rozwiązanie" tego równania przyszło ci do głowy....skądś tam? 5? :D

Gość gość
faceci potrafią wydać grube pieniądze w skali miesięcznej na gadżety elektroniczne, alkohol, sport i pierdoły do samochodów. każdy ma swoje przyjemności. w życiu nie wydałabym pieniędzy mojego chłopa na ciuchy. lubię mieć nowe rzeczy i je fajnie zestawiać. nie zamierzam przestać tego robić, by zaspokoić czyjąś rządzę wytępienia konsupcjonizmu, który istnieje od zawsze :)

Gość gość
nie rozumiesz, że jak ktoś cie usilnie namawia do ściągnięcia ciuchów żeby ci bylo chłodniej to może mieć tak naprawde inne intencje? nie wiem czy ten post o tym, zeby gdzies wyjśc i takk dalej był do mnie ale po pierwsze nie otwieram sie na niczyje sugestie jawne bądź zakamuflowane a po drugie z debilami nie rozmawiiam

Gość autor tegoż
"Zwykla relalsacja, ale autor robi z tego jakies magiczne doznanie" To nie jest relaksacja, tylko indukowanie odpowiednich stanów przez autosugestie w stanie alfa, przy jednoczesnym zagęszczaniu sieci neuronalnych w odpowiednich obszarach co skutkuje powstawaniem nowych połączeń i nawyków i większym automatyzmem generowania dobrego samopoczucia. Jak można słuchać kogoś z teoriami spiskowymi?

Gość gość
zresztą rób co chcesz w c***ju to mam. w zasadzie to już powinienes sie otwierać na wpływy i niwelować złe emocje (nie ma czegoś takiego jak złe emocje tak samo jak nie ma czegoś takiego jak złe myśli) spadam bo sie zara zdenerwuje

Gość autor tegoż
Teoretycy spiskowi mają to do siebie, że przerzucają się na ad personam, gdy zostają wyśmiane teorie spiskowe, zwłaszcza te oparte na fantastyce. :D

Gość gość
jakich nowych nawyków mozna nabierac w trakcie bemyslnego wpatrywania sie w sciane? czy wy koorfa juz żesta oc***eli do końca? ostrzegam, że jak mnie wkooorficie to nie będę pozbywał sie złych emocji tylko pozwole im kierować swoim zachowaniem. przekalkulujcie sobie kto na tym dobrze wyjdzie. dodatkowo to nie są żadne teorie spiskowe tylko podstawowa wiedza z zakresu religioznastwa połączonego z historia i socjologia. tu kooorfa geniusza nie trzeba zeby stwierdzić, że to jest ściema

Gość gość
dobra nara. to wy bedziecie jepani w doope nie ja:) pozdrawiam

Gość gość
Dzięki temu państwo ma podatki. A poza tym faceci też wydają na dyrbity piwa wode. Jakieś auta kupuję bo mu się chce zaszoaniwac. Jedno wystarczy zwykle aby bezpiecznie jrzudxuc. Pieniądze na Dziwki wydają. Na niepotrzebne sprzęty jakieś itp. I tak jak obliczyć to facet tak naprawdę więcej kasy potrafi wydać. Spojzcie na siebie faceci

Gość autor tegoż
Ale te ingerencje demoniczne to też udokumentowana wiedza historyczna, socjologiczna i religioznawcza? Gdzie jest w takim razie jakiś dowód takiej ingerencji który można naocznie zobaczyć lub zbadać odpowiednim oprzyrządowaniem i metodologią, spoza której - rzekomo - jestem, który to wniosek wysnuto na podstawie tego, iż napisałem, że jest umownym subiektywnym tworem?

Gość gość
a twoim zdaniem jak sie objawia ingerencja demoniczna?

Gość gość
bo wnosze z tego, ze potrafisz ja rozpoznać, iż znasz plany demonów (sprawdź w wikipedii "demon") ważne jest to, że jak pisałem wcześniej ta technika nie słuzy żadnemu rozwojowi tylko "otwieraniu sie na wpływy". co do'terapeutycznych" efektów to każdy kij ma dwa końce. mozna byc ofiarą losu i też być szczęśliwym. polecam wycieczke do indii zapoznanie sie z miejscową mentalnościa. nikt tam nikomu nie pomoże bo jak cos kogoś spotyka tzn, że taka jest jego karma. to szwindel mające na celu dezintegracje ludzkich społeczności opartych o ludzkie odruchy w celu zapanowania nad nimi. identyczną role spełnia dzisiaj teoria ewolucji.