Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cała rodzina się ode mnie odsunęła bo związałam się z rozowodnikiem

Polecane posty

Gość gość

I nigdy nie wezmę ślubu kościelnego. Bo jak można żyć w grzechu. Facet starszy ode mnie 9 lat. Mam 31 lat i najlepiej jakbym związała z rówieśnikiem, stanu wolnego i katolikiem. Ale niestety podjęłam inną decyzję i wszyscy się ode mnie odwrócili :(

Gość gość
Świat się Ci od tego nie zawali.

Gość gość
W sumie nawet nie wiem co napisać. Bo ani nie zadałaś żadnego pytania, ani nie pytasz o rady. Twój temat to takie stwierdzenie, że ciężko się do niego odnieść oprócz słów - "nie umrzesz od tego".

Gość gość
Jesteś w moim wieku, a z takim starym prykiem związałaś się. Rodzina ma rację, rzuć go i poszukaj kawalera, tacy jeszcze są!

Gość gość
no wlasnie a ten Twoj rozwodnik cieszy sie ze ma mloda "dooope " :D :D , czemu sie rozwiodl ? nie wiadomo czy i z Toba sie nie rozwiedzie , o ile wezmiecie jakis slub

Gość gość
albo sie od ciebie juz nie odczepi :P :D

Gość gość
Zycie z rozwodnikiem to zawsze jakies wyzwanie bo bierzesz go wraz z jego przeszloscia ,...

Gość gość
Nie przesadzajcie, jak ma 40 lat to nie jest jeszcze za stary dla 31 latki... Moja znajoma w moim wieku (29 lat) ma męża 10 lat starszego i facet super, dba o siebie, wygląda lepiej niż niejeden 30-latek. Ważne żeby faceta poznać, jego charakter, zachowanie w różnych sytuacjach, rodzinę i przeszłość. Poznać nie tylko z jego opowiadań, ale przez rodzinę, znajomych, sąsiadów, otoczenie. Może się okazać, że to on np. zdradził i z tego powodu rozwód, ale równie dobrze była żona mogła go zdradzić. Także trzeba mieć oczy otwarte szeroko i wyciągać wnioski. Wiek tu nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
rozwodnik sie szybciej zwiaze jak kawaler bo jest przyzwyczajony do zycia we dwoje, a kawaler do zycia w pojedynke, tylko pytanie czy ma dziecko, bo jesli tak to bedziesz odsunieta na drugi plan zawsze i alimenty niestety beda bolec, ja tez sie spotykam z rozwodnikiem od niedawna i szczerze powiem ze nie spieszy mi sie zeby oglaszac to w rodzinie, troche mi to tez nie pasuje...

Gość gość
A hooy rodzinie do tego z kim się wiążesz. I nie czytaj tych dewot co cie krytykują daj spokój. Tak samo jak facet bierze dzieciatą to też często wielkie halo w rodzinie, że jak to z cudzym dzieckiem babę sobie wziął. Rozwodnicy, rozwódki, dzieciate, dzieciaci, to też ludzie, często wspaniali, każdy ma swoją historię. A 40 lat to u faceta nie tak dużo, niektórym z nas wiek służy i w tym wieku wyglądamy czasem lepiej niż jak mieliśmy 25 lat.

Gość gość
rodzina ma racje i chce dobrze, jesli to jest rozwodnik z dziecmi to musi placic alimenty, a dla niej oznacz to pogorszenie standardu zycia no chyba ze facet dobrze zarabia, druga sprawa jesli ma dzieci to macocha ma przewalone wtedy bo ona jest ta druga, nie majac swoich dzieci bedzie jej ciezko zrozumiec te wszystkie problemy, znam kobiety co mialy dzieciatych rozwodnikow i powiedzialy nigdy wiecej!

Gość gość
Oj rany już jakaś materialistka jedzie o "obniżeniu statusu materialnego". A może facet zarabia 10 tyś miesięcznie, a może facet nie musi płacić alimentów, a może autorka nie jest materialistką i nie jest dla niej najważniejsze to o czym piszemy. Zgoda że często takie związki nie wypalają, ale też sporej części się udaje.

Gość gość
ja nie znam tej "sporej" czesci ktorej sie udalo, zreszta nie sama milosci sie zyje, klapki z oczu spadna kiedys i przyjdzie proza zycia, zakladam ze facet w wieku 40 lat ma dziecko, a dochod 10 tysiecy miesiecznie, coz moze i sie to zdarza :)) ale to jakie musi miec alimenty przy takich dochodzie :)

Gość gość
A mnie rozwala to pierniczenie rodziny o katoliku i ślubie kościelnym. Dyktować, że trzeba chodzić do kościółka to mogli jak dziewczyna miała 8 lat, a nie teraz. Polska to jednak skansen mentalny. Fakt, że życie z rozwodnikiem łatwe nie, ale 31-letnia baba, a się przejmuje co rodzice i babcia o niej pomyślą.

Gość gość
jak dla kogos wazna jest rodzina to sie bedzie przejmowac, z facetem jest tak ze dzis moze byc z jutro moze go nie byc, a rodzine masz od zawsze

Gość Tomitom
Może mają rację ... przemyśl to ... Małżeństwo to ważna sprawa... A Ty nie będziesz jego żoną ... nigdy ...

Gość gość
Po rozwodzie ludzie też biorą 2 śluby wiec nie wiadomo czy nie będzie żona