Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odajecie czy sprzedajecie a może chowacię rzeczy po dziecku ? Ubrania sprzęty za

Polecane posty

Gość gość

Czy wiedząc że za 4 lata będzie drugie dziecko oddawalybyscie rzeczy po dziecku ?

Gość gość
jak za 4 lata? :-o a jak Ci się nie uda zajść wg planu?

Gość gość
ale psychopatki tu siedzą :D

Gość gość
u nas robimy trzymamy chyba że ktoś z najbliższej rodziny będzie potrzebował i tu mamy na myśli rodzeństwo. Wtedy nawet jak nie oddadzą to nam nie będzie bardzo szkoda..

Gość gość
Oddaję bliskiej rodzinie i liczę, że jak będę w ponownej potrzebie to ubranka wrócą (wiadomo, nie wszystkie te same) :) Zostawiłabym sobie np ubranko do którego mam największy sentyment, a reszte bym przekazała dalej.

Gość gość
Trzymałam. Teraz jestem w drugiej ciąży i wszystkie ubranka i akcesoria sprzedam albo oddam.

Gość gość
W pierwszą ciążę szybko zaszłam. Co będzie to będzie ważne ze planuje drugie ale nie juz.

Gość gość
Po 1 dziecku trzymałam, bo planowałam 2. Teraz po drugim oddaję ciuszki itp. koleżankom w ciąży. Wartościowe rzeczy (np monitor oddechu, nianię, bujak z huśtawką) mam zamiar odsprzedać przez allegro.

Gość gość
Trzymam. Jak brat meza bedzie mial dziecko pierwszy to mu oddamy. Jak my pierwsi to będzie jak znalazl. Moj brat tez trzymal i sie doczekało czesc rzeczy. Duzo skorzystalam.

Gość gość
Po drugim wszystko sprzedam :D Ja uwazam ze jesli ktos dostal za darmo wyprawke powinien przekazac dalej. My wszystko co do gruszki i wozka kupowalismy sami. Tak wiec sprzedamy :)

Gość gość
gdybym planowała drugie dziecko, to raczej zostawiłabym ubranka, na pewno bujaczek, karuzelę, z wózka jestem bardzo zadowolona, ale jeżeli miałby zalegać 4-5 lat, to potem kupiłabym nowy, staram się nie gromadzić zbyt wiele, pozbywać na bieżąco, trochę oddaję, trochę sprzedaję

Gość gość
Ja trzymałam dla drugiego- ale różnica niecałe 2 lata. Teraz wszystko sukcesywnie sprzedaję. My w zasadzie nic od nikogo nie dostaliśmy, a kupowaliśmy raczej markowe rzeczy. Część udało już mi się sprzedać : laktator, sterylizator , ciuszki 56- wyprawka ponad 60 ubranek , książki o ciąży- poszło za całkiem przyzwoite pieniądze.

Gość gość
ja tez wszystko sama kupowalam, nic od nikogo nie dostalam, ale sama raczej oddaje, po corce kilka takich bardzo drogich rzeczy (z pierwsza corka mi odbilo i wydawalam gruba kase na ubrania z zagranicy)sprzedalam i pamietam, ze sie bardzo dobrze sprzedaly, wiekszosc jednak po corce i wszystko po mlodsszym synku oddalam, czesc rodzinie, czesc jakims dalszym znajomym, kto akurat mial dziecko mlodsze i wyrazil chec

Gość tamara93
Ja chowam, ale po kilku latach jak są jakieś dobre ciuszki np z http://mambi.pl/ to po czasie sprzedaję :).

Gość gość
odkładam ale tylko te naprawdę w dobrym stanie, zero plam itd.

Gość gość
U nas będzie różnica 3 lat i wszystko mamy bo też chłopczyk będzie i wszystko sami kupiliśmy a ubranka są ładne więc później sprzedamy. W rodzinie jeszcze pewnie dużo dzieci będzie ale nikt nam nic nie kupił to za darmo też nie oddam ,w końcu to nie mały wydatek .

Gość gość
Ja wszystko sprzedaję, niewiele dostałam to i nie mam zamiaru rozdawać :). Mam dwoje dzieci, więcej nie planuję :)

Gość gość
ja zawsze oddawałam a potem zawsze dostawałam i to wszystkiego tak dużo że nie dałam rady poniszczyć chcąc żeby dziecko choć raz ubrało no i co miałam to sprzedać :-o nawet wózek itd. itd. bo moje psiapsiółki zaraz się nudziły z resztą one mają po jednym dziecku a ja jestem patolem bo mam piątkę . ALE KOCHAM MOJE PSIAPSIUŁY Z JEDYNAKAMI :-)

Gość gość
Po pierwszym trzymałam, po drugim sprzedaje to co się nie da sprzedać oddaje. Więcej dzieci nie planuje więc pozbywam się wszystkiego choć miejsce mam. Jak mam kasę ze sprzedaży to kupuje od razu jakieś ciuchy sobie albo dzieciom.