Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę czyli WYBORY WYBORY... archiwum3

Polecane posty

Gość gość
i zatkalo dziada brednie:D:D:D

Gość gość
Otulona zaloguj się.

Gość gość
jeszcze shatyn nie napisałeś że "jak pis dojdzie do władzy to euro i benzyna będzie po 5 złotych". czy naprawdę nie możecie wymyślić nic mniej kretyńskiego? ja nie przypominam sobie żeby pan petru protestował gdy PO rozsadziła budżet w 2009 roku tak że trzeba go było nowelizować, gdy podnosiła podatki, gdy deficyt wzrósł tak, że zostaliśmy objęci procedurą nadmiernego deficytu. wtedy jakoś pan petru nie krzyczał o tym że "puszczą nas z torbami". dziwne że teraz taki przejęty, choć nic nie wskazuje na jakiekolwiek zagrożenie wykonania budżetu.

Gość gość
"Nikt? To poczytaj ile osób bierze udział w manifestacjach KODu." x ja nie muszę czytać bo widziałem w łodzi. z 500 osób przyszło mimo że sam pan kijowski przemawiał i stefek niesiołowski bluzgał osobiście :D się nie ośmieszaj pajacu.

Gość gość
" pana Gomółki",ale debiloza:D:D:D

Gość gość
"I nikt z PO czy .Nowoczesnej nie narzuca swoich przekonań innym a wprost przeciwnie." x no to pewnie, poglądy to sobie mogę mieć jakie chce tylko jak ośmielę się o nich mówić to jest wtedy "mowa nienawiści" i mogę do więzienia trafić. taka wolność jak w związku radzieckim że nawet nasrać można w mauzoleum lenina, tylko oczywiście nie zdejmując spodni.

Gość gość
GOMUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUŁKI GAMONIU

Gość gość
"Budżet się nie dopinał bo jedna taka partia zmniejszyła wpływy do niego. Co to za partia? Zgadnij..." x zgaduję że PO bo bądź co bądź rządziła wtedy już od 2 lat. ja wiem że ty byś chciał za to że PO nie potrafiła nawet budżetu skonstruować obwinić pis no ale są jakieś granice śmieszności jakich nawet taki matoł jak ty przekraczać nie powinien.

Gość gość
"Gomółki" napisał polonista z koziej d**y.:D

Gość gość
"Rząd, zadłużając się w celu realizacji obietnic wyborczych, spowoduje, że w roku 2017 Polska zostanie objęta procedurą nadmiernego deficytu, uważa były wicepremier i minister finansów Grzegorz Kołodko. W jego ocenie, od 2017 r. dynamika wzrostu PKB zacznie spowalniać, a w konsekwencji rząd nie dotrwa do końca kadencji. " x pozostaje pytanie coż pan kołodko jest gotów na to postawić bo straszycie tym pisem już od lat i wbrew tym waszym straszeniom okres w którym rządził pis to najlepszy okres dla polskiej gospodarki od lat co najmniej 15. w przeciwieństwie do tego co wyprawiała PO i nowoczesna.PO. i to dwa razy, za buzka gigantyczny wzrost deficytu, za tuska to samo, wygląda na to że tylko tyle potrafią.

Gość gość
"To źle zgadujesz bo przecież sam napisałeś, ze PO zwiększyła podatki a więc zwiększyła wpływy do budżetu. Czyli po raz któryś tam z rzędu udowadniasz, że nie wiesz o czym piszesz. " x a ja jednak będę się przy swoim zdaniu upierał. skoro PO rządziła wtedy państwem to nie widzę możliwości zwalania na innych winy. i to nie był bynajmniej budżet zastany po pisie bo rządzili przecież od roku 2007 więc budżet na 2009 pisali sobie sami, orły ekonomii nasze kochane. no ale ja wiem że takiego fanatyka jak ty nie przekonam że za nieudolne decyzje PO odpowiada PO, gdzieżby tam. to kaczor wstrętny wszystkiemu winny, specjalnie łotr jeden dobrze rządził państwem, zmniejszał podatki i deficyt żeby na jego tle PO źle wypadła. podstęp kaczystowski i tyle.

Gość gość
To że nie podlega zasadom poprawnej pisowni,nie zwalnia cie bęcwale z tego by pisać je tak jak należy.

Gość gość
"To zaden argument bo rządy pisu przypadły na szczyt hossy światowej. Pis nie ma w tym żadnej zasługi. " x no jasne że nie. oni tylko rządzili państwem. gdzież by tam jakieś zasługi mogli sobie przypisać za dobre efekty tych rządów. oni tylko odpowiadają za nieudolne rządy PO. no bo przecież to nie PO odpowiada za długi jakich narobiła, gdzieżby tam. przecież oni tak ładnie w telewizji mówią że nawet jak narobią długów to nie ich wina. to ten wstręty pis na pewno.

Gość gość
"Dziura w budżecie spowodowana przez pis istniała przez lata. Tego zmniejszyć sie nie da w ciągu roku czy dwóch." x no tak, pis powygryzał dziury vincentemu, jakże by inaczej. wprawdzie za pisu deficyt spadał ale to i tak pis jest winny że platformie jakoś urósł. no przecież platforma nie może być temu winna że za jej rządów długi rosły w zastraszającym tempie. to oczywiście wina pisu.

Gość gość
moja sąsiadka która dorabia sobie sprzątaniem razem z innymi sprzątaczkami nie otrzymała zapłaty za prace ponieważ pracodawca zlecił im taki meraż i taką ilość pracy, że nie były wstanie tego w wyznaczonym czasie zrobić wiec stwierdził ze praca nie wykonana i nie płaci ,gdy zaczeły dochodzic swego okazuje sie ze pracodawca ma racje bo przepisy jasno nic nie mówią jaki metraż i jaką ilośc pracy ma w danym czasie taki pracownik sprzątający wykonać ,czyli zawsze moża podpiąć pod "co nie zabronione to dozwolone"nowoczesna i jej propozycje to raj dla kombinatorów

Gość gość
"Nie jestem, fanatykiem bo potrafię uargumentować swoje słowa w przeciwieństwie do ciebie. Za nieudolne, pod publiczkę decyzje pisu nie odpowiada PO." x no ba, ale za długi narobione przez PO też nie odpowiada PO? weźże to jakoś "uargumentuj" skoro tak świetnie to robisz. bo jakoś nie bardzo widzę żeby za długi których PO narobiła w roku 2009 i później miał odpowiadać pis którzy przegrał wybory w 2007.

Gość gość
"Dług był prawie cały czas utrzymany w okolicach 55% PKB a więc nie rósł w stosunku do możliwosci jego spłaty. " x absolutnie nie, gdzieżby tam długi za PO rosły. a procedura nadmiernego deficytu to została wszczęta dla rozrywki bo dług wcale nie rósł. zresztą podobnie jak nowelizacja budżetu z 2009. też ją robili dlatego że im się w biurach nudziło bo przecież budżet który stworzyła i uchwaliła PO wcale się nie rozsypał.

Gość gość
jakoś bardziej wierzę w to co mówi prof. zyta gilowska niż w twoje bredzenia że "to wszystko wina pisu": x Kiedy Platforma Obywatelska przejmowała władzę, w budżecie państwa była nadwyżka. Deficyt na koniec 2007 roku wyniósł niespełna 16 miliardów złotych, a wyniósłby niespełna 10 miliardów, gdyby nasz rząd awansem nie przekazał Funduszowi Ubezpieczeń Społecznych 3 mld złotych na skompensowanie skutków obniżki składki rentowej i gdybyśmy również awansem nie spłacili 3 miliardów z zadłużenia zagranicznego przypadającego do spłaty w 2008 r. x Budżet, który przekazaliśmy ministrowi Rostowskiemu, był prawie zrównoważony. Deficyt całego sektora finansów publicznych w 2007 r. wyniósł zaledwie 22 mld zł – konsolidacja finansów była więc dość zaawansowana. Nie było wówczas potrzeby gwałtownego obniżania wydatków. x Rząd PO pozwolił sobie na rozmaite dodatkowe wydatki, które pochłonęły dodatkowe środki z podatków. W latach 2008-2009 minister Rostowski otrzymał do budżetu z podatków prawie 74 mld zł więcej niż ja miałam w 2007 r. W 2008 r. wpływy z VAT, PIT i CIT były nominalnie prawie o 30 mld zł większe niż w 2007 r., a w 2009 r. prawie o 44 mld zł wyższe niż w 2007 r. Wszystkie te pieniądze hojnie wydano i system utracił równowagę. x źródło: wywiad z prof. zytą gilowską pod tytułem "rządowi przetarła się jedwabna poduszka". x a od siebie dodam że jak się kradnie na prawo i lewo i rozmaitych "krewnych i znajomych królika" finansuje z budżetu to zawsze będzie brakować.

Gość gość
:D:D:D pracuje z ludzmi biednymi i akurat znam mase takich przypadków w tym wypadku panie sa przenoszone z miejsca na miejsce nie ma mowy o pisaniu umowy na każdy obiekt który sprzątają dlatego twierdze ze tacy jak ty Shatyn nie zdajesz sobie sprawy o patologi na rynku pracy to co zgłaszają ludzie zatrudniani na śmieciówkach to jest bandytyzm w wykonaniu pracodawców i robienie sobie furtek w stylu "co nie zabronione to dozwolone"to jest grunt do przekrętów

Gość gość
siedzi na rencie,na koszt podatnika to i nie wie

Gość gość
"Urósł w 2008 roku z powodu kryzysu światowego i dziury budżetowej spowodowanej przez pis. " x no ale za pisu dziury budżetowej prawie nie było więc jak długi których narobiła PO mogą być winą "dziury budżetowej spowodowanej przez pis"? to za rządów PO była gigantyczna dziura budżetowa a nie za rządów pisu. obejrzyj sobie obrazek, już go wklejałem wielokrotnie: http://piotr.salon24.pl/485969,deficyt-budzetowy-w-polsce

Gość gość
obniżki PiT i składki rentowej przyjęte w latach 2006 i 2007, ale wprowadzone w życie w roku 2008 i 2009

Gość gość
Po co wy dyskutujecie z tym nawiedzonym patafianem shatynem? Nie rozumiem,to fanatyk! Jego zboczenie wyleczy tylko "święta ziemia".Szkoda klawiatury,no chyba ze was to jara.Z fanatycznym wariatem dyskusja jest bezcelowa.

Gość gość
Politycy PiS słusznie podkreślają, że ważnym czynnikiem, łagodzącym w 2009 roku spadek PKB były obniżki PiT i składki rentowej przyjęte w latach 2006 i 2007, ale wprowadzone w życie w roku 2008 i 2009. Dodatkowo wprowadzone zostały prorodzinne ulgi podatkowe. Wszystko to razem spowodowało ubytek dochodów budżetowych w wysokości około 40 mld zł, czyli ok. 2,5 proc. PKB. To rozluźnienie fiskalne wprowadzone w czasie, gdy ministrem finansów była Zyta Gilowska nie wynikało ze świadomej polityki antyrecesyjnej.

Gość gość
gość dziś Po co wy dyskutujecie z tym nawiedzonym patafianem shatynem? Nie rozumiem,to fanatyk! o Fanatykiem jest osoba pisząca orange - może ty, która poproszona o uzasadnienie własnych słow, zacytowanie postu do którego się odnosi, nie reaguje. Shatyn odpowiada na pytania do niego skierowane, potrafi uzasadnic własne słowa a więc fanatykiem nie jest.

Gość gość
dlatego BRAWO PIS za zniesienie zapowiadanych kontroli przez Państwową Inspekcje Pracy bo PO z tym nic nie robiło i Nowoczesna też zostawiła by bez zmian