Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna mama13

To jak jest w końcu z tym jugendamt!? W Niemczech? Boje się!

Polecane posty

Gość gość
Ja podejrzewam ze dziecko cierpiało u ciebie ...i teraz nikt nie chce aby dziecko ponownie robiło sobie jakakolwiek nadzieje ...pewnie nie taz juz ja sobie zrobiło a taki tatuś lub mamusia zapomniała o swoich obowiązkach ,dziecku i obiecankach.Nic nie dzieje sie bez powodu.Nic!

Gość gość
Do gość 11:52 znajdź sobie lepsze zajęcie te jest mało wiarygodne i bez sensu!

Gość gość
To nie przedstawiaj tych chorych sytuacji bo sie ośmieszasz! W Polsce tez dzieci sa odbierane rodzicom... bo sa ku temu powody. Owszem mogą byc jakieś wyjątki ale w Polsce tez takie patologiczne sytuacje sie zdążają np jakiś czas temu odebrali matce dziecko bo była otyła... to sa patologiczne przypadki i zdążają sie w każdym kraju na szczęście sporadycznie!

Gość gość
Na nieszczescie tu to jest norma i sposobem na zarabianie poteznych pieniedzy na dzieciach i ludzkich tragediach.

Gość gość
Ktoś tu ma niezłe namieszane w swojej głowie !:-)

Gość gość
Kobiety! Jakieś ziarko prawdy w tym jest,ogladalam kiedyś jak ten temat był poruszany w debacie.Sprawa była zgłoszona do UE żeby odnieśli się do tego dlaczego zabierane są dzieci w takich wielkich odsetkach... Indonezyjskie,polskie,o dziwo tureckie i muzułmanów nie?

Gość gość
http://www.spiegel.de/video/pflegekinder-missbraucht-wenn-die-pflegefamilie-zum-alptraum-wird-video-1193397.html To nie jest ziarenko prawdy tylko wielkie ziarno ukrywania prawdy przed tym co tu sie robi z dziecmi. MATERIALOW jest naprawde duzo wystarczy poszukac. Dlaczego na nich jest tyle skarg do parlamentu europejskiego ? Ludzie tak oo sobie wysylaja bo sie pewnie nudza nie ? Dlaczego pracownicy jugendamtow nie pojawiaja sie na rozprawach w innych landach tylko w swoim ? Bo nie wiedza z jakim sedzia beda mieli doczynienia a u siebie wszystkich sedziow maja ustawionych. To jest cala prawda. Nie boja sie odpowiedzialnosci tylko u siebie a gdzies indziej mozna im zarzucic ich przestepstwa.

Gość gość
A dlaczego mieliby wysyłać pracownikow jugendamtu na rozprawę do innego landu ( czy w Polsce lub innym kraju tak jest?)przeciez potrzebna jest znajomość sprawy i sytuacji danej rodziny ,jak inny urzędnik bez znajomosci sprawy może sie wypowiadać o danej sprawie ?

Gość gość
dlatego ze ludzie zmieniaja land zamieszkania albo sie odwoluja . to wystarczy zeby pracownik jugendamtu tam sie nie pojawil.

Gość gość
Tak a co niektórzy " popaprani" rodzice zamiast sie zmienić i dostosować do zaleceń pracownikow jugendamtu przeprowadzają sie z dziećmi po 10 razy to bardzo znana " taktyka" wsród patologii.Jak pojawiają sie problemy - to przeprowadzka !

Gość gość
TE CO TAK BRONIA JUGENDAMTU, CZYLI MAM ROZUMIEC ZE TO WSZYSTKO NIE PRAWDA? TYLKO WYJEZDZAC DO DE W TAKIM RAZIE SKORO TAKI RAJ

Gość gość
Mpim zdaniem jest naprawdę ok ,ja jestem zadowolona:-) i nie mam powodu do narzekań.Patologia jest w każdym kraju i w Polsce i w de. Naprawdę przyjeżdżaj .

Gość gość
Znam jedna Niemkę 3 dzieci każde z innym .Najstarsza córka 14 lat ,mama codziennie po południu drzemka a dziewczynka opiekuje sie na podwórku młodszym rodzeństwem .Mama przeprowadzała sie juz chyba z 10 razy ,za każdym razem nowy partner - nowy start - od początku meblowanie mieszkanie .Jugendamt ja cały czas wspiera ( choć moim zdaniem to juz patologia) i nikt jej dzieci nie zabrał !

Gość gość
W żadnym innym kraju nie ma gorszej instytucji niż polski z.u.s. .moze o tej działalności zacznijcie lepiej pisać?

Gość gość
Przesadzacie jugendamtu działa jak wszystkie urzędy jak ktos im podpadnie to sa problemy ale normalnym ludziom nie zabiera dzieci.

Gość gość sabina
Jugendamt to bezwzględna instytucja odbierająca dzieci Polakom

Gość gość
mam pytanie nieco z innej ,,beczki,, .......czy pozew przeciwko Jugendamt należy składać do odpowiednika polskiego sądu administracyjnego ,czy może innego?

Gość gość
Czy będzie problemem jeśli pojadę tam z 9 miesięczna córka do chłopaka który jest ojcem ale nie mamy ślubu ??? On już tam pracuje wynajął mieszkanie i plan jest taki że w czerwcu mam tam do niego się przeprowadzić . Po tym co czytam strasznie się boję o dziecko . Czy to że nie mamy ślubu może być problemem ??

Gość Wn
Wjatkowy wysyp kretynow!Dawno nie widzialem takiego zageszczenia a wiekszych bzdur nie czytalem od czasow Czarnej Wolgi!