Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Te imiona to juz szczyt!

Polecane posty

Hmm to chyba osobista sprawa rodziców, jak nadają dziecku na imię. inny wolą pospolite imiona, inni staropolskie, a pozostali nowoczesne/zachodnie. nie wiem dlaczego ludziom to tak bardzo przeszkadza :D

Gość gość
Nie no faktem jest że imiona julka lena a tagże nikola amelia to imiona tak popularne że aż mi sie niedobrze robi bo na boga ile to można jestem w 37tc i tal sie składa że będe miała córcie i tych imion nawet pod uwage nie brałam ...maja jest ładne i to było jedno z tych które rozwarzałam tzn kornelia maja kinga karina ale z tatuśkem wspólnie wybraliśmy kinge...bo ładnie i co najwarzniejsze ni popularne

Gość gość
Najważniejsze * :o

Gość gość
Amelia okropnie ,Julia tez nie fajnie ,ale Kasia,Ania,Basia czy Gosia to gorzej niż fatalnie. Jas,Stas,Zosia,Marysia to horror ,Franek ,Wacek tez .

Gość gość
Historia kolem sie toczy I poza czyms co juz bylo jest cos nowego. Ostatnio przegladam spisy metrykalne z poczatku XX wieku tam glownie marianny julianny zofie rozali grzegorze marciny michaly bartlomieje stanislawy jozefy jany. Wiek XIX to tomasze jakuby tekle teofile magdaleny malgorzaty stefany franciszki. WiekXX lata 20-30 boleslawy bronislawy kazimierze wladyslawy zuzanny wiktorie lata 40-60 Marie krystyny jadwigi edwardy. Lata70-90 magdaleny malgorzaty katarzyny tomasze grzegorze marciny. W latach 2000 many wiktorie Natalie Julie kubusie mateuszki itp

Gość gość
Mój mąż ma na imię Apolinary jest jedyny o tym imieniu w 32 - tysięcznym mieście, syn ma na imię Olaf i o dziwo, mimo że ma już 19 lat , też jest jedyny o tym imieniu. Wiem dokładnie, bo mój brat jest kierownikiem USC w naszej miejscowości.

Gość gość
to nie chodzi o to ze te imiona są brzydkie ale ileż można

Gość gość
Popularna jest też Emilia

Gość gość
no cóż czasem ktoś otrzymuje imię z innych powodów np. ja mam na imię Anna po babci. Moje córki to Nadia i Kornelia z tym, że imię Nadia nie nie była wtedy tak popularna jak teraz.

Gość gość
Piszecie, że niektóre imiona są po prostu ładne. Ale co akurat dzisiaj sa ładne, a 10 lat temu nie były? Były, a jednak nikt ich nie nadawał. Po prostu głupie kwoki nie mają swojego gustu, tylko robią to co wszyscy wkoło. Wszystkie tak samo wyglądają i tak samo nazywają dzieci.

Gość gość
Taaaa Kaśki, Gośki, Anki, Aśki, Magdy, Agnieszki, Izunie 20-30 lat temu to są piękne imiona stąd ich popularność, a ludzie którzy nadawali je dzieciom to intelektualna elita zaś ten sam schemat dotyczący Julek i Zosiek to już wiocha, patologia i w ogóle bleee. Leczcie się hipokrytki!

Gość gość
Kazde imie jest ladne, jezeli podoba sie rodzicom. To ich i tylko ich decyzja. Ja sama dostaje wysypki, jezeli imiona zagraniczne (np. Jessica) pisze sie fonetycznie po polsku (Dzesika) albo Günther przerobiony na Ginter - jezeli juz zagraniczne, to z oryginalna pisownia, albo jezeli komus przeszkadza, to nadac imie polskie (w brzmieniu i pisowni)

Gość gośćfela
Czesc,a Justyna,podoba sie komus to imie,takie poprostu

Gość gość
A mi sie podobaja te imiona z czolowki sa poprostu ladne dla mnie :-)

Gość Ale to już było
Mnie się podobają imiona; Nadia, Nikola i co mi zrobisz?! Nie twoja sprawa kto jakie imię nadaje swojemu dziecku.WAL SIĘ!!!!

Gość gość
Autorko, te imiona są bardzo ładne, nieudziwnione, ale nadawane zbyt często, robią się po prostu pospolite. I tu jest ten ból.

Gość gość
Moja ma Nikola Liliana. Nie kierowalismy się żadnymi kryteriami względem popularności. Patrzylismy znaczenie imion i to czy nam się ono podoba. Ja chcialam na pierwsze Liliana, ale mąż uparł się na Nikole i wyszło, ze dalismy dwa. Wkurzają mnie twierdzenia, że imię Nikola jest patologiczne ze wzgledu na to, że jest rzadkie, jest nowością u nas, bo zachodnie. Jak pamiętam u mnie w klasie koniec lat 90 była Nikola i Nicol obydwie były z dobrych domów, były grzeczne i wzorowo się uczyły.