Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robić na obiad jak sie nie ma gazu i zostało 15 zł przez 2 tyg

Polecane posty

Ludzie widzicie że tej kobiecie potrzebna jest pomoc. Proszę piszcie do niej na maila o ten numer konta i wyślijcie jej chociaż 50 zł. Ja napisałem do niej wczoraj jako pierwszy i wysłała mi swój numer. Porównałem ten numer z tym który był zamazany na zrzutach ekranu z banku jak pokazywała wpłaty z MOPSu i wszystko się zgadzało. Nie bądźcie obojętni i piszcie do niej o ten numer bo ja wam go nie mogę udostępnić skoro ona tego nie chce. Jak raz napiszecie i ona wam nie odpisze to napiszcie do niej drugi raz, może w końcu wam go poda.

Gość miła jak zawsze
Jonasz taki facet jak Ty to skarb;)

Gość gość
Duzo jest biednych nieporadnych życiowo osób ale i dużo jest wspaniałych ludzi którzy niosą pomoc tym słabszym. Dziekuje Wam kochani że pomagacie tej kobiecie i Jej córce.Szczęśc Boże!

Autorko jutro do ciebie napisze. A jeśli mi nie odpiszesz to będę ci truć tyłek codziennie.:-) Dobrej nocy życzę.

Gość gość
No i co pomógł ktoś?

Gość gość
Pomógł ktoś tej oszustce?

Gość gość Ala
Też uważam, że to oszustka... Piszę tu z innych kont jako @Jonasz i @miła jak zawsze. TA kobieta, która założyła ten temat to troll, uwielbia manipulować ludźmi. Strasznie niewiarygodna historia... Poza tym jak ktoś rzekomo zdycha z głodu to niech idzie do roboty albo do MOPsu , zamiast produkować się przed internetem i marnować czas.

Gość gość
Jak ktoś przelal jej kasę, to jest idiotą.

Gość gość
otóż niestety bieda istnieje mimo że ludzie pracują.właśnie za grosze.i nie każdy jest po dobrych studiach albo z fachem w ręku.mój mąż pracuje zarabia 1700.ja nie pracuje bo choruję od państwa dostanę od stycznia rodzinne.nawet leczyć się nie mam za co.po opłaceniu opłat zostaje mi na tydzień na jedzenie.piszę to a mimo tego nic od was nie chcę.pożyczę se na jedzenie od znajomych.nie dziwię się że ludzie są w desperacji że tu piszą.

Gość gość
do ala a ty myślisz że jak ktoś zdycha z głodu to mops od razu ci wyciągnie z szuflady i da???mam mieszkanie ,pracę,zapłacę rachunki i też zdycham z głodu i co ???mops mi nic nie da bo pracuję i przekroczyłam progi o parę groszy.

Gość gość
Tutaj dla niedowiarków http://zapodaj.net/97c97a6a0b90f.jpg.html Co do caritasu to nie pomaga,albo pomaga wybrańcom. Mops daje ochłapy 100-150 zł. Zaniedługo ide sie ogarniać i pojeżdże z cv. Dziękuje tym co mnie wspierają

Gość gość
Oj widzę Ania powróciła. Legendy za chwilę o tobie będą leniu śmierdzący. Dziecko które niby jest i ma 10lat może bez problemu zostać samo w domu a stara krowa może iść do pracy. Ale po znajdzie sie kilku naiwnych którzy wyślą i ma w d***e. Ogarnijcie się i poczytajcie o Anulce naciagaczce.

Gość gość
Jestem autorką. Wczoraj byłam na rozmowie o pracę i od przyszłego tygodnia będe pracować w sklepie. Co prawda na czarno ale mam blisko i nie będe siedzieć w domu bo jeszcze troche to bym zwariowała. Osoby które twierdzą że jestem naciągaczką to macie chyba jakąś obsesje na tym punkcie. Pamiętajcie że w polsce jest wiele takich osób jak ja i nie klasyfikujcie wszystkich do jednego worka bo kiedyś ktoś tak kogoś naciągnął. Zdaje sobie z tego sprawe że są tu oszuści ale ja mam czyste sumienie i dziękuje tych którzy mnie wsparli

Gość gość
Nie zwariowała byś co najwyżej jeszcze kilku idiotów udało by ci się naciągnąć. Teraz musisz wymyśleć coś nowego. Może zmień już stronę forum bo nudna się stajesz.

Gość miła jak zawsze
,,gość Ala 2016.01.31 Też uważam, że to oszustka... Piszę tu z innych kont jako @Jonasz i @miła jak zawsze. TA kobieta, która założyła ten temat to troll, uwielbia manipulować ludźmi. Strasznie niewiarygodna historia... Poza tym jak ktoś rzekomo zdycha z głodu to niech idzie do roboty albo do MOPsu , zamiast produkować się przed internetem i marnować czas. " A po czym sądzisz że autorka to ja? Bo jej bronie? Pokaż mi jedna moją wypowiedz w której zauważasz podobizne postów moich do autorki tego tematu. Powodzenia w szukaniu życze bo jestem na kafe chyba z 7 lat;)

Gość gość
Niestety miałam pracować od jutra ale babka zadzwoniła że sobie wyjaśniła z dziewczyną którą miała zwolnić jakąś sprawe i jednak nie będe jej zastępować ale zostawi sobie moje cv w razie awarii. No cóż,jutro zaczynam dalej szukać.Zawsze mam pecha

Gość gość
Autorko przestań pieprzyć. Skoro dla ciebie 100 z MOPS to ochłap to weź się do uczciwej roboty.Niektóży za tą srltówę potrafią przeżyć tydzień mając małe dziecko na głowie.Proponowali ci tu pomoc materialną a ty co?... G****o. Piepszona naciągaczka. Ludzie nie dawajcie jej kasy. Nie bądzicie naiwni.

Gość gość
w lidlu w łodzi jest wystawione ogloszenie ze przyjma do pracy za 2800 brutto i z roznymi benefitami. chyba nie jest tak źle z tą pracą żeby naprawde niczego nie mozna bylo znaleźć jeżeli się znaleźć chce. łódź to naprawdę nie jest miasto marzeń jeżeli chodzi o pracę i wynagrodzenia.

Gość gość
Dokładnie, prace zawsze można znaleźć tylko trzeba chcieć szukać. A tak jak już ktoś napisał 10 letnie dziecko to nie noworodek co sam w domu nie zostanie. Ja jestem samotną mamą 5 letniego chłopca i jakoś pracuje i daje radę. Fakt jest ciężko ale nie tragicznie. Ale jak ktoś jest życiową niedojdą to takie są efekty.

Gość gość
Czemu na mnie naskakujecie? Potrzebowałam żeby mnie ktoś poratował bo skończył mi się gaz i zrobił to jeden pan za co jestem mu wdzięczna. Wiecej nie chciałam. Szukam pracy. Dla mnie to jakaś ściema z tym Lidlem i zarobkiem 2800. W jakim markecie tyle płacą? Z tego o wiem to tyrają tam za najniższą krajową. To nie opłaca sie studiów kończyć skoro w markecie takie kokosy płacą. Jakoś mi ciężko w to uwierzyć. Jestem ze śląska i najwięcej ile zarobiłam to 1200 zł na miesiąc

Gość gość
Co do wieku dziecka to podobno do 12 roku życia nie może przebywać bez opieki ale idzie to ominąć po cichu żeby nikt nie wiedział. Sama do szkoły się nie odprawi,nawet sie nie obudzi jak będe jej dzwonić na tel,ma bardzo twardy sen. Często sie zdarza że nie zamyka drzwi bo jej sie zapomni więc tu też miałabym obawy. Mam obawy do tego że prąd mam niebezpieczny w domu,często dochodzi do zwarcia i pare razy stopił mi sie kontakt,mam butle z gazem. Boje sie że bedzie chciała sobie coś ugotować i wysadzi mieszkanie.Nie wiem jak zareaguje w razie problemów czy będzie potrafiła trzeźwo myśleć. Dla was może to śmieszne i wygląda jakbym szukała wymówek ale dla mnie nie. Musiałabym prace mieć od 8:00 żeby zaprowadzić ją do szkoły i mieć pewność 100% że tam dotarła.

Gość gość
gość wczoraj w lidlu w łodzi jest wystawione ogloszenie ze przyjma do pracy za 2800 brutto i z roznymi benefitami x Ha ha ha ha 2800 na dzień dobry he he. Chyba 2000, czyli o 150 zł więcej niż najniższa krajowa. Tyle co piszesz, to po kilku latach z premią, o ile ją dostaniesz i oczywiście brutto. Czyli do ręki 2000. xxx Odniosę się do opieki społecznej. Jak masz czysto w domu, dziecko zadbane i nie chlasz, to nawet nie idź, bo guzik dostaniesz.

Gość gość
Masz w końcu tą kasę.

Gość gość
sa ludzie biedni ale trzeba uważać komu się pożycza, bo ludzie ludziom nie równi są ,niektórzy naciągają na kasę ,dlatego trzeba wyczuć sytuacje. ja sama bym była w takiej sytuacji partner bil i pil policja go szuka zdążyłam się uwolnic w czasie, 50zl na dwa dni życia i dzidzia w drodze, no i wybieranie miedzy mlekiem a pampersami ale niektórzy sami zapracowali na biedę, bo im się pracować nie chce a kobietę w ciąży nikt do pracy nie przyjmie. Kobiete rozumiem, ja bym szla do pracy a nie pożyczała ciągle i na mops wołała, jeśli córka jest duza, to tylko praca i jeszcze raz praca cie ratuje kobieto.

Gość gość
Może warto zrezygnować z internetu wtedy wskoczy trochę kasy miesięcznie. . Siedzenie i biadolenie nic nie da..a za miesiąc lub kilka znów będzie ten sam problem???? Lepiej prosić o pomoc obcych ludzi niż rodzine?dziwna ta historia..

Gość gość
Teraz bedzie 500+ wiec kobiety z dziećmi beda miały lepiej

Gość gość
dla mnie to ściema, jak się jest głodnym to się nie wybrzydza. jak nie miałam co jeść to nawet te klopsy od znajomej z pomocy mnie ratowały. a ta do pracy ma pod górkę, ciągle na nie wszystko i milion powodów.10latka to nie noworodek. jakoś inne samotne matki pracują. nawet mające młodsze dzieci.