Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

PIEL臉GNIARKI ILE ZARABIACIE!!!

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
To mo偶e ja si臋 do艂膮cz臋 do dyskusji. Studiuj臋 medycyn臋 i mam styczno艣膰 z ca艂ym personelem i studentami r贸偶nych kierunk贸w. Piel臋gniarki s膮 raczej mi艂e, mia艂am kilka nieprzyjemnych sytuacji jak pod艂e plotkowanie na m贸j temat, jaka艣 zazdro艣膰 czy zawi艣膰. Ale by艂y tez takie kochane, z niekt贸rymi si臋 te偶 zakumplowa艂am. Maj膮 du偶o roboty, cz臋sto lekarze nimi pomiataj膮. Ale i tak mega szokiem by艂 dla mnie pewien piel臋gniarz. Jeszcze niedawno student a g艂ow臋 nosi wy偶ej ni偶 ksi膮偶臋 pruski, wszystkich za nic, nie pozwala studentom pi臋l臋gnarstwa czy ratownictwa nic, nawet nie mog膮 si臋 przygl膮da膰 jak si臋 wk艂uwa! Straszny bufon. Wazniejszy od lekarza, zleca badania, przyjmuje pacjent贸w, sam podaje leki. Totalna samowolka i bufonada. Do mnie nic nie mia艂, raz o co艣 zapyta艂am to odpowiada艂 z wielk膮 艂ask膮. Og贸lnie dobrze mi si臋 pracuje z piel臋gniarkami. Lekarze...tu mo偶na pisa膰 i pisa膰. Og贸lnie do student贸w (a szczeg贸lnie studentek) lekarskiego s膮 przyja藕nie nastawieni, gorzej do innych kierunk贸w. Jedni bardziej ch臋tni do nauczenia czego艣 drudzy mniej, a jeszcze inni udaj膮 , 偶e nie istniejesz, standard. Og贸lnie mam wra偶anie, 偶e lekarzom troch臋 sodowka uderzy艂a do g艂owy, nie wszystkim ale jednak. Ratownicy, og贸lnie 艣wietni ale faceci, kobiety ratowniczki ju偶 gorzej. Najlepiej pracuje mi si臋 ze studentami ratownictwa, potem lekarskiego a na ko艅cu piel臋gniarstwa. Dlaczego tak? A bo na ratownictwie wi臋kszo艣膰 do spoko ch艂opcy, ch臋tni do wsp贸pacy i pomagania sobie, z lekiem to czuje si臋 jak膮艣 tak膮 konkurencj臋 i wzajemn膮 niech臋膰 a z pi臋l臋gniarstwem...jako艣 nie mia艂am du偶ej styczno艣ci ale to co mia艂am to wywar艂o na mnie nieciekawe wra偶enie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
zawsze b臋dzie oburza膰 chytrosc piel臋gniarka. piel臋gniarka w karetce -ok ratownik na oddziale-nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i niewidem jakim pielegniarki mog膮 by膰 sukinkotem ,chytrusem i egoista m贸wi膮c z ratownik nie moze pracowa膰 na oddziale ,wiedz膮c ze istnieje specka ratunkowa daj膮ca mo偶liwo艣膰 pracy w karetce (z mniejszymi obecnie uprawnieniami i brakiem konieczno艣ci doszkalania) i do tego oczernianie lekarzy by byle polaczek poklepa艂 po g艂贸wce pigu艂臋-ciekawe czy ten polaczek p贸jdzie si臋 leczy膰 do pielegniarki . I do tego pensje wysokie bez konieczno艣ci wydawania kasy na doszkalanie ( punkty) -to jaka艣 patologia ze robotnik-piel臋gniarka zarobi wi臋cej od umys艂owego (kierownika p i lekarza) ka偶da piel臋gniarka powinna zarabia膰 mniej od lekarza i kierownika karetki podstawowej. Na kt贸rej budowie robotnik zarobi tyle samo albo wi臋cej co in偶ynier?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllv

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Haha piel臋gniarka zarabia wiecej ni偶 lekarz id藕cie sie leczy膰 W co wy wierzycie Pewno was boli ta zawrotne 200 zl podwy偶ki co dosta艂y?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I piel臋gniarka to nie robol ani fizyczny w tej pracy trzeba my艣le膰 normalny jeste艣? Z艂o艣膰 a偶 uszami ci si臋 wylewa:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja jestem piel臋gniarka i generalnie nic nie mam do ratownik贸w maja stresujaca prace ale gdybym spotkala takich jak tu co ci膮gle obra偶aj膮 piel臋gniarki to bym zastrzelila

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pytanie do piel臋gniarek, co my艣licie o studentach, jak ich postrzegacie i czy pozwalacie co艣 im robi膰? Tylko szczerze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale jakich student贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja jako piel臋gniarka dosta艂am pod opiek臋 student贸w lekarskiego bo mieli praktyki piel臋gniarskie to na 5 tylko 1 byl super ch臋tny do pracy pytal czy pomoc uprzejmy chcial cos zobaczyc itd A reszta raczej widac by艂o ze ich ta praca przerazala uciekali kr臋cili si臋 艣mieszne to nawet by艂o :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No student贸w. Czy dzielicie ich na "lepszych" i "gorszych"?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
sorry ale w waszej pracy to lekarz my艣li . wy nawet nie musicie przemy艣le膰 wyboru studi贸w bo macie specki-pomostowki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja te偶 mam takich znajomych typu "ja tego nie b臋d臋 robi艂a" - chodzi艂o o wenflony. Stoj膮 tacy i tylko przeszkadzaj膮 a najch臋tniej to by w og贸le nie przychodzili.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czekam na opinie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lekarz ma swoj膮 prace a piel臋gniarka swoja To czy my艣li czy nie wie piel臋gniarka czyli ktos kto to robi a nie kto kto patrzy z boku Z boku wszystko wygl膮da prosto A z tymi pomostowkami juz nudne jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ratownik od pomostowek faktycznie m臋cz膮cy jest. Zazdro艣nik:) dlatego zanim wejdziecie na oddzia艂 zamierzam pozwolenie na bro艅 zrobi膰, 偶eby ul偶y膰 takim jak ty w cierpieniu. m臋czysz si臋 tylko cz艂owieku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patrz膮c z boku
wiecie co: ja tam w sumie mam w d***e stosunki mi臋dzy piel臋gniarkami i ratownikami. Ale spos贸b w jaki traktuj膮 piel臋gniarki student贸w i to nie ma znaczenia czy medycyny czy piel臋gniarstwa jest po prostu SKANDALICZNY Medycyny poniewieraj膮 i wypominaj膮 braki w wiedzy- jakby same wiedzia艂y wszystko i jeszcze wi臋cej. Nie rozumiej膮 偶e maj膮 kontakt ze studentem, kt贸ry si臋 dopiero uczy. Poza tym praktycznie ma prawo ma艂o umie膰 Student贸w piel臋gniarstwa to ju偶 w og贸le. Wk艂ucia nie da zrobi膰, byle toalet臋 zrobi艂, wyr臋czy艂 w brudnej robocie i ju偶 w艂a艣ciwie mo偶e si臋 wtopi膰 w 艣cian臋, byle niczego tylko nie chcia艂. Ganiacie te biedne studentki jakby waszymi niewolnikami by艂y i traktujecie poprostu zle Wi臋c skoro nawet we w艂asnym 艣rodowisku zle si臋 traktujecie i nie szanujecie- TO KTO MA WAS SZANOWA膯???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pielegniarki to debile. podac piguly i zrobic zastrzyk ew zmierzyc cisnienie i wsadzic termometr pod pache na tym ich robota sie konczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mnie to piel臋gniarki dobrze traktowa艂y, nawet kaw臋 robi艂y :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ratownicy to debile, transport pacjenta do szpitala, ewentualnie podanie lek贸w na zlecenie lek w esce to ca艂a ich robota. szkoda, 偶e o pomost贸wkach nie wspomnia艂e艣;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi艣 Szukam pa艅 kt贸re b臋d膮 dla mnie codziennie nagrywa艂y jak robi膮 kupe nie musi by膰 wida膰 twarzy wole zbli偶enie na pupe. P艂ace 5000 z艂 za nagranie a kupie ile dla mnie nagrasz. To NIE JEST 偶art. Je艣li potrzebujesz pieni臋dzy to odezwij si臋 tutaj albo na e-mail szukamwc@vp.pl TO NIE 呕ART. Jestem powa偶nym cz艂owiekiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola13
Jestem piel臋gniark膮. zarabiam po 20 latach na r臋k臋 2100 zl. Na moim oddziale ( interna)wsp贸艂pracuj臋 z 2 ratownikami i 1 ratowniczk膮. Nasza wsp贸艂praca uk艂ada si臋 dobrze :) .S膮 to ludzie mili, uczynni, fachowi ja ucz臋 si臋 od nich, oni ode mnie. Nie widz臋 powodu bym mia艂a si臋 wywy偶sza膰 nad nimi. Osobi艣cie uwa偶am, 偶e marnuj膮 si臋 na naszym oddziale, poniewa偶 ich wiedza i umiej臋tno艣ci nie s膮 w pe艂ni u nas wykorzystane, ale skoro podj臋li z w艂asnej woli decyzj臋, by pracowa膰 u nas to, to oki - ich wyb贸r.Z tego co obserwuj臋, inne dziewczyny te偶 nie traktuj膮 ratownik贸w w tak wredny spos贸b, jak Wy opisujecie, a pracuj臋 w zapyzia艂ym, powiatowym szpitaliku. Po prostu wszyscy staramy si臋 odnale藕膰 w tej naszej polskie, NFZowskiej, pokreconej rzeczywisto艣ci i nawzajem si臋 wspiera膰 i pomaga膰 sobie. Wi臋c po co tak uog贸lnienia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"go艣膰 dzi艣 Ratownicy to debile, transport pacjenta do szpitala, ewentualnie podanie lek贸w na zlecenie lek w esce to ca艂a ich robota. szkoda, 偶e o pomost贸wkach nie wspomnia艂e艣oczko.gif" Ty jeste艣 jaka艣 t臋pa -wiele razy pisa艂em ze nie tylko ja sie tu wypowiadam. A tym postem pokaza艂a艣 poziom -dobrze wiesz ze na podstawie ratownik mo偶e. O 100% wi臋cej od piel臋gniarki z doktoratem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w艂asnej woli decyzj臋, by pracowa膰 u nas to, to oki - ich wyb贸r-oni tam pracuj膮 bo piel臋gniarki zaj臋艂y im miejsca w karetkach i sorach!!!!!!.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A lekarzom te偶 robisz 艂ask臋 i sie nie wywy偶szasz? Jak piel臋gniarka zarabia tam 2100 to oni pewnie najni偶sz膮:/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nikt nie chce 艂askawego traktowania przez pigu艂y.na oddziale. Ludzie chc膮 pracowa膰 tam gdzie podj臋li studia i 偶eby im pigu艂a nie zajmowa艂a miejsca. A do tego ny sie przyda艂a hierarchia p艂ac w stosunku do kompetencji,ilo艣ci edukacji i samodzielno艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola13
U nas akurat pracuj膮 ratownicy z w艂asnej woli bo brakuje piel臋gniarek. Nikt im tego nie nakazuje, chc膮 dorobi膰- dorabiaj膮, nie chc膮- nie musz膮. proste jak konstrukcja cepa. Je艣li ma艂o zarabiacie to walczcie. Nie na forum, wylewajac 偶ale i k艂贸c膮c si臋. Zjednoczcie si臋 i walczcie o swoje. Ja Wam 偶ycz臋 by Wam si臋 powiod艂o, cho膰 jestem tylko g艂upi膮, t臋p膮 pigu艂膮, kt贸ra umie tylko robi膰 ko艂o du...y - dos艂ownie i w przeno艣ni ;) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e by dorabiali w pogotowiu? Ciekawe czemu miejsc niema?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie ma to jak ocenia膰 ca艂膮 grup臋 zawodow膮 na podstawie znajomo艣ci kilku kilkunastu osob :) Zaraz si臋 posypi膮 komentarze ze nie bo ja to ca艂e setki znam:) Albo na podstawie pojedynczych sytuacji 呕eby oceni膰 prac臋 piel臋gniarki trzeba by by艂o ca艂y dzie艅 jak nie wi臋cej chodzi膰 za ni膮 krok w krok a nie na podstawie nawet nie wiadomo jakiej krzycze膰 ze one t臋pe i g艂upie s膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tez juz nudne 偶e lekarze maja mniej ni偶 piel臋gniarki w sumie to nawet mo偶na sie po艣mia膰:) Ale wy naiwni

Udost臋pnij ten post