Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tata wyśmiał moją chęć oświadczyn

Polecane posty

Gość gość

Gadałem z tatą o sytuacji mojej i dziewczyny. Spytałem co on na to żebym latem się oświadczył. A on... zaśmiał się. A potem spytał kiedy ślub. Mówię że nie wiem bo przecież najpierw są oświadczyny, a potem się ustala datę. A on stwierdził że według niego nie ma sensu, nie ma po co się oświadczać jeśli się nie wie kiedy ślub. Bo on z mamą najpierw ustalił datę ślubu, a potem oświadczył się w marcu i już w czerwcu się pobrali. Jego wizja oświadczyn jest jakaś kompletnie wypaczona. Ja i tak zrobię jak zechcę, ale przykro mi, że tata mnie wyśmiał... Niedawno zakładałem temat o tym, że boję się reakcji ojca, że będzie kłótnia. No cóż, nie było kłótni, rozmawialiśmy na spokojnie, ale po prostu ręce mi opadły jak mi powiedział jak on to widzi, no i ten śmiech... To takie upokarzające... :(

Gość gość
No ale ojciec ma racje. Skoro chcesz się oświadczyć to powinieneś chociaż mniej więcej wiedzieć kiedy ślub. Oświadczyny to nie jest jakiś pierścionek-zapchajdziura by dziewczyna się ucieszyła i zamknęła na kilka lat jeśli idzie o plany na przyszłość

Gość gość
Mniej wiecej to ja wiem, ze na pewno nie pozniej niz za 2 lata od teraz. Mysle ze jakos w ciagu roku od zareczyn, zeby na spokojnie wszystko na slub zalatwic. I tak mu powiedzialem i to wysmial. Wg niego powinnismy najpierw zaczac wszystko ustalac a oswiadczyny to tylko formalnosc na krotko przed slubem. Ta wizja mnie rozbraja. I ciagle nie moge przebolec ze sie ze mnie smial