Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

zapraszam na tabliczkę czekolady spod lady 4

Polecane posty

Gość gość
http://teleshow.wp.pl/gid,16185956,img,16185984,title,5-10-15-slawne-dzieciaki-z-programu-ktore-wyrosly-na-gwiazdy-szklanego-ekranu,tpl,4,galeria.html

Gość gość
chyba raczej zupelnie inaczej:D

mnie mocno zniechęcił tekst, że mogą mi "zabrać aparat". jak to k***a zabrać? chyba raczej UKRAŚĆ. i co z tego, że za 10 tys można przez miesiąc siedzieć w Wenezueli, jak mi w między czasie zapierniczą aparat wart razem z obiektywem tyle samo albo i więcej? a trochę bez sensu jest lecieć tyle km, żeby postrzelać fotki kompaktem za kilka stów, którego nie żal stracić.

If - może to jedna i ta sama. po co mnożyć byty ponad potrzebę ;)

Gość gość
no ale przeciez miara kafeteryjnej antakcyjnosci i popularnosci jest wlasnie posiadanie psychofanow:classic_cool:;)

If, ja nie, z biżuterii to najwyżej kolczyki, bo reszta mnie wkurza klamocząc, kiedy coś robię ;)

" gość dziś no ale przeciez miara kafeteryjnej antakcyjnosci i popularnosci jest wlasnie posiadanie psychofanowcool.gifoczko.gif " a propos, dowcip mi się przypomniał. przychodzi baba do lekarza z żabą na głowie. lekarz pyta: co pani dolega? a żaba na to: nie wiem, coś mi się do d**y przykleiło.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Dzien dobry

Gość gość
Nie zagęszczał.

Gość gość
To razowym się zagęscza?

Zagęszczanie chlebem? :O To już pod jajecznicę po studencku się łapie gdzie główna myślą jest , by po najniższych kosztach się najeść

Gość gość
mnie też ciekawi ile wytrzymasz żywiąc sie tym co znajdziesz w śmieciach ale to już niebawem sie okaże;)

zagęszcza się sosy albo zblendowanymi warzywami, albo mąką i wcale niekoniecznie pszenną. żytnia razowa fajnie pasuje do ciemnych sosów. ale w ogóle o ile mąka jest zastosowana w niewielkiej ilości to to można użyć różnych, śmieszą mnie ludzie maniakalnie unikający 2 łyżeczek mąki w sosie "bo niezdrowa" i wpierniczający tonami pieczywo czy ciastka na bazie tej właśnie okropnej mąki ;)

Tak, Maćku, można sos zagęścić chlebem, przynajmniej pieczeniowy ciemny w ten sposób zagęszczałem. Pavlo, nie ugryź się czasem, bo możesz tego nie przeżyć ;)

Moim skromnym zdaniem eM się tak głupio nie zachowuje.

Gość gość
zageszczanie chlebem pochodzi z kuchni staropolskiej i nie ma nic wspolnego ze skapstwem czy bieda🖐️

Chleb dodaje się do zrazów, ja dodaję czasem do zup, taka rozgotowana skórka daje moim zdaniem ciekawy posmak. Maćku nie odpowiem Ci, ile chleba użyć, bo to zależy od objętości sosu :P poza tym każdy z nas ma inny "smak". Ja gotuję "na wyczucie".

" gość dziś zageszczanie chlebem pochodzi z kuchni staropolskiej i nie ma nic wspolnego ze skapstwem czy biedalapka.gif " X to może znawczyni oświeć Maćka, nie będzie musiał pytać nas :D X a bieda i skąpstwo to 2 totalnie różne rzeczy. bieda to stan konta i jest przejściowy, skąpstwo to stan umysłu i zwykle jest nieuleczalny.

Pavlo, nie ugryź się czasem, bo możesz tego nie przeżyć x Tia, już to gdzieś kiedyś słyszałem. Chyba na Twoim temacie nawet i do tej pory jakoś żyję ;)

a bieda i skąpstwo to 2 totalnie różne rzeczy. bieda to stan konta i jest przejściowy, skąpstwo to stan umysłu i zwykle jest nieuleczalny. X O to się mnie właśnie rozchodzi, bo biedy Maćkowi nie wpieram, przeciez ponoć zamożny jest, a skoro zamożny próbuje ciąć koszta, to jest sknerą ;)

Zamozny nie musi ciąć kosztów, co oznacza,że je tnie tylko po to, by czasem nie wydać zbyt dużo kochanych pieniążków, a to akurat jest skąpstwo. Jeżeli stać mnie na to by kupić sobie codziennie nową parę butów Nike, a mimo to chodzę w jednej parze kupionej na bazarze, to nie ejstem rozsądny, tylko skąpy