Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elajenynak

Pozew zbiorowy rodziców jedynaków.

Polecane posty

Gość gość
http://www.pomorska.pl/polska-i-swiat/art/6487616,konwencja-pis-pierwsze-obietnice-beaty-szydlo-obnizenie-wieku-emerytalnego-500-zl-na-kazde-dziecko,id,t.html mamo jedynaka , tego w prasie , internecie i tv jest setki. Miało być na każde. Koniec kropka. Wyszło Szydło z Worka !

Gość gość
a co ty jakaś dziwna jesteś . To sobie poszukaj, nie interesuje mnie ze ty nie slyszalaś . INNI SŁYSZELI . Poszukaj sobie mamy , w dobie internetu to nie problem . Jakbyś się interesowała sprawą OD POCZATKU to byś wiedziała. x No własnie od poczatku sie wk*****ałam że znowu nic nie dostane. Problem w tym, że wtedy mało kto słuchał a teraz każdy powtarza "mówili, mówili". To wklejcie linka, bo ja takich wypowiedzi nie słyszałam. Albo mówi na dziecko albo na każde począwszy od drugiego bla bla bla.

Gość gość
O jakiej ty klasie mowisz, ty podstawowej wiedzy ekonomicznej i w dodatku jeszcze politycznej... Nie wiesz czym jest demokracja, ty sama sobie odmawiasz korzystania i wplywania w tym systemie, wiec tacy ludzie maja gowno do gadania, poprostu inni za nich zdecydowali, wiec teraz tez decyduja...

Gość rorok
Ale absurdalna inicjatywa, mamusie jedynaków robią konkurencję najlepszym polskim kabaretom.

Gość Jestem matką jedynaka
http://www.pomorska.pl/polska-i-swiat/art/648 7616 ,konwencja-pis-pierwsze-obietnice-beaty-szydlo-obnizenie -wieku-emerytalnego-500-zl-na-kazde-dziecko,id,t.html mamo jedynaka , tego w prasie , internecie i tv jest setki. Miało być na każde. Koniec kropka. Wyszło Szydło z Worka ! x Sory, ale link się nie otwiera, więc się nie odniosę. Możecie piasać co tam sobie chcecie, ale pozwać to mozecie hmmm nie wiem kogo i o co? ;-) Tak jak pisałam to co widziałam w tv (prasy nie licze, bo to łatwo można zmanipulować) szczególnie programy na żywo to była mowa o owszem o kazdym dziecku począwszy od drugiego. ps. Dla mnie progrma jest głuuupi i za chwilę padnie.

Gość gość
gość dziś bozzzzze na jedno dziecko nie masz kasy???? bozeeee a ty rodziłaś jak królica i nie masz na nie pieniędzy, to po huj je rodziłas

Gość gość
bozzzzze na jedno dziecko nie masz kasy???? bozeeee a ty rodziłaś jak królica i nie masz na nie pieniędzy, to po ch*j je rodziłas x oczywiście że mam. kto to jęczy że kasy nie dostanie? rodzice jedynaków!

Gość gość
nie rozumiem tych jęków rodziców rozpieszczonych jedynaków, mając jedno dziecko i tak oszczędzacie. Przy drugim te 500 zł które byście dostały poszłyby na to kolejne dziecko. A nawet musiałybyście dołożyć. Więc i tak jesteście do przodu mając jedno. Więc o co wam chodzi???? zwykłą zazdrość! że im dają a nie mi!

Gość gość
gość dziś - jak zazdrościsz jedynakom to po wuj najebałaś więcej dzieci jak jedno, myśli się głową a nie dupą w łóżku a te 500 zl to od wszystkich podatników i ja takim rozmnażającym królico to bym nawet złamanego grosza nie dała

Gość gość
rodziłaś jak królica hehehhe tekst typowej roszczeniowej mamusi jedynaka :-o zawodówkę to ledwo skończy a potem buuuu bo na dzieciaka ją nie stać ,albo jeszcze lepiej ja mam w okolicy samotną mamusię 2 dzieci ostatnio patrzę a samotna mama w ciąży korfa cud brak mi słów na was idiotki ;-D

Gość gość
MAMUSIE jedynaków walą demografie one czekają na ciapatych z dużymi batami ;-o

Gość gość
jakim trzeba być dnem żeby na kogoś powiedzieć królica nie dziwne że nic nie dostaniesz wraca do ciebie małpo to co sama dajesz:-p

Gość gość
czyli ty mając jedynaka też myślałaś w łóżku dupą a nie głową czym niby jesteś lepsza że masz jedno dziecko ???

Gość gość
jak zazdrościsz jedynakom to po wuj naj**ałaś więcej dzieci jak jedno, myśli się głową a nie dupą w łóżku a te 500 zl to od wszystkich podatników i ja takim rozmnażającym królico to bym nawet złamanego grosza nie dała x ale czego ja zazdroszczę??? ty coś więcej np czytać? poza przeklinaniem? dobrze ze taka patologia jak ty ma tylko jedno dziecko, niech takie geny wymrą jak najszybciej? kto chce pisać pozew zbiorowy??? czytaj tytuł! rodzice jedynaków a nie dwójki, trójki. to ty się plujesz że co nie dadzą a nie ja!

Gość gość
nie widziałam aby gdzieś rodzice dwójki dzieci żalili sie że nie dostana na to pierwsze. za to rodzice jedynaków codziennie nowy temat zakładają. nawet na jedno dziecko nie umiecie zarobić tylko łapy wyciągacie do państwa.

Gość gość
Kto wam powiedział, ze tylko rodzice jedynaków czuja sie oszukani ? ja mam 2 dzieci i tez czuje sie oszukana . Tak samo czuja sie oszukani ci co dopiero planują dzieci .

Gość gość
"gość dziś nie widziałam aby gdzieś rodzice dwójki dzieci żalili sie że nie dostana na to pierwsze" bo jesteś ślepa i widzisz tylko to co chcesz zobaczyć :)

Gość gość
Rodzice jedynaków to zwyrodniali egoiści no i jak teraz wyszło-jeszcze materialiści. Ile Wam razy można wbijać w te główki, że 500+ to nie pomoć społeczna tylko program prorodzinny. Stwórz normalną rodzinę, daj dziecku brata, siostrę a kasę dostaniesz!!!

Gość gość
Czyli 55% polakow ma nienormalne rodziny:) a co z tymi co nie maja wcale dzieci? Maz i zona juz nie jest rodzina?

Gość gość
gość dziś - a wielodzietne to rozpłodowe królice, które pieprzą się na każdym kroku, nie do zajechania przez facetów, nie wiem czy w puszczy by im goryl dał radę

Gość gość
W zwiazku z tym co tu czytam,o tym,ze mamy jedynakow,to ja tez chce zlozyc pozew zbiorowy,bo mam dwojke dzieci i dostane tylko na jedno.Nie po to mam dwojke zeby dostawac na jedno.Nie,nie,nie.Kto jest ze mna? PS.Mam nadzieje,ze inteligentni czytelnicy wyczuli ironie?

Gość kontrowersyjna
gość dziś Nie zgadzam sie żeby rodzice jedynakow tez dostawali pieniadze z jakiej racji?Rodzice np.dwojki dzieci maja wydatki x2!Wyobrażasz sobie np.placic za przedszkole x2 albo wyprawke do szkoły x2? xxx To niech dadzą x1 i x2 czy nawet x5 odpowiednio. Każde dziecko generuje wydatki i one kosztują tak samo. Jak jedynak chce grać w fc kozia wólka i dzieciak z rodzeństwem to zapłacą tyle samo. A rodzice... skoro matki dwójki chcą rezygnować z pracy to to jest nie w porządku. Zgadzam się też z panią, która napisała, że powinno być jeszcze kryterium - oboje rodziców pracuje.

Gość gość
pieprzone pisowce skłóciły ludzi, pieniądze należą się tylko i wyłącznie za prace i jako pomoc dla chorych, pozostali pały i do roboty a nie pieprzyć się i czekać na darmowe, by szlag trafił tych pisowców

Gość gość
W zwiazku z tym co tu czytam,o tym,ze mamy jedynakow,to ja tez chce zlozyc pozew zbiorowy,bo mam dwojke dzieci i dostane tylko na jedno.Nie po to mam dwojke zeby dostawac na jedno.Nie,nie,nie.Kto jest ze mna? PS.Mam nadzieje,ze inteligentni czytelnicy wyczuli ironie? x popieram rodzice dwójki piszemy pozew że dostajemy tylko na jedno!

Gość kontrowersyjna
Kontrowersje budzą nasze/wasze zarobki. Bo jednych stać na jedno i wygodnie im z tym, a kasy mają na jeszcze troje, a inni rodzice jedynaka spełnili marzenie o rodzicielstwie, ale są tak na styk, że nie stać ich na więcej dzieci. Podobnie z kazdymi rodzicami - tych od dwójki i trójki. Piszecie, że kogoś nie stac na jedno i to takie niby dziwne, a weź miej więcej "to się przekonasz ile co kosztuje". Gro ludzi ma dwoje/troje i spokojnie stać ich na to. I dobrze. Nie zazdroszczę, że ktoś się wykształcił, pracuje w wąskiej specjalności i ma z tego dobre pieniądze. W sumie TO TEŻ KAŻDY MOŻE, skoro rodzice jedynaków MOGĄ SOBIE SPŁODZIĆ KOLEJNE. Odwróćmy sytuację i zapraszam rodziców dwójki do zmiany pracy na lepszą. Trzeba się dokształcić - proszę bardzo. A nie zwalniać sie, bo tak wygodniej, a poduszka ochronna w postaci 500 czy więcej będzie. Tyle w temacie.

Gość gość
powinno być 500 zł na rodzinę i nieważne kto ile naj***e dzieci to już jego problem

Gość gość
Kazdy MADRY czlowiek niezalnie od tego ile ma dxieci widzi, ze ten program jest bardzo niesprawiedliwy. Dawanie ludziom kasy Tylko za urodzrnie nastepnego dziecka jest beznadziejnym pomysłem Powinno wspierać sie osoby pracujace, obnizac podatki , zwiekszac ulgi a nie rozdawać pieniadze ktorych nie ma.

Gość gość
To niech dadzą x1 i x2 czy nawet x5 odpowiednio. Każde dziecko generuje wydatki i one kosztują tak samo. x ale dwójka generuje większe a poza tym państwo pomaga w wychowaniu dwójki bo kiedyś dwójka będzie płaciła podatki a nie jedno. Jedynak bedzie musiał pracować na dwie emerytury: swojego tatusia i mamusi.... czyli nie rady, inni beda musieli dopłacić. Dlaczego już na starcie mamy dopłacać do jedynaków??? Ja uwazam że to bardzo SPRAWIEDLIWA ustawa, nalezy się tylko zastanowić a nie zazdrościć że Kowalaska dostanie a ja nie. Poza tym dwójka zapewnia przynajmniej odnawialność pokolenia.

Gość gość
ja uważam że powinno być na drugie 500 zł, na trzecie 1000 zł itd a na pierwsze zero! pani powyżej ma rację jedynak nawet nie zarobi na emeryturę swoich rodziców kiedyś.

Gość kontrowersyjna
Uważam, że petycja powinna powstać. M1q pisały, były aktywne i zdobyły, a wyglądało to nieciekawie. Śledziłam temat bardzo wnikliwie, bo moje siostra była mamą 1 kwartału. Jak czytam tu wątki to głównie podreperuje to budżet rodziny, a nie wpłynie na dzietność. Ba, często to będą pieniądze "dodatkowe", takie na coś extra. Zakładam, że wszyscy rodzice chcieliby więc sobie polepszyc byt (swojej rodzinie). Uwazam nawet, ze bezdzietni równiez. Ale skoro ma pojsc "na dzieci" to niech to będą dzieci w każdej rodzinie. Kolejną kontrowersją jest brak kryterium dochodowego dla osób ponad miarę zamoznych, a ustanowienie trudnego do osiągnięcia pułapu dla rodziców z jednym dzieckiem. Program jest niedoskonały i rodzice jedynaków winni chociaż spróbować. Albo przynajmniej dać swój głos w sprawie, okazać sprzeciw dla takiej sytuacji. Rodziców jedynaków jest masa i większość poprze inicjatywę.