Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mezoterapia na porost włosów

Polecane posty

Gość gość

Słyszałam, że mezoterapia nadaje się też do stymulacji skóry głowy, aby włosy mogły odrastać? Co myślicie o takim zabiegu? Gdzie to się robi?

Gość gość
Tak, mezoterapia igłowa to coraz bardziej popularny zabieg, w sumie to jedna z najskuteczniejszych metod na dostarczania skórze głowy i cebulkom włosa niezbędnych składników aktywnych. Nadaje się dla osób, które chcą wzmocnić włosy, a także tych które zmagają się z dolegliwościami, takimi jak łupież, wypadanie włosów czy łysienie. W WellDermie robią takie zabiegi, możesz się u nich dowiedzieć.

Gość gość
Mój mąż robił ten zabieg u Macieja Krajewskiego. Trochę bolesny (warto znieczulić) ale czego się nie robi, żeby wzmocnić wypadające włosy. Jednak substancja podawana głębiej skuteczniej działa niż te wcierane w skórę.

Gość gość
To skuteczny zabieg. Żadne wcierki w skórę tak nie zadziałają! Stymulacja wzrostu włosów jest teraz robiona poprzez mezoterapię iniekcyjną i osocze bogatopłytkowe. Ja się przymierzam do tego zabiegu na Bemowie, w Klinice urody i pięknej sylwetki.

Gość gość
Potwierdzam, mezoterapia to bardzo skuteczna metoda, jeśli ma się problem z nadmiernym wypadaniem włosów i prześwitami na głowie. Również przeszłam tą terapię, ale z wykorzystaniem osocza bogatopłytkowego w Karboklinice w Szczecinie. Zabiegi wstrzymały wypadanie oraz sprawiły, że zaczęły się pojawiać nowe włoski na głowie.

Gość gość
Takie zabiegi wykonuje sie w specjalistycznych klinikach trychologicznych. Mozesz zdecydowac sie mezoterapię igłową lub osoczem bogatopłytkowym. Skąd pochodzisz?

Gość rkosik65
Fachowo i profesjonalnie wykonana seria zabiegów mezoterapii poprawić może wiele, a za stosunkowo niewielką cenę. Oczywiście takie działanie "od środka" daje nieraz lepsze efekty niż farmakologia. Ja miałam problem z włosami, wolniutko rosły i były cienkie. Zrobiłam sobie analizę komputerową w klinice włosów w krakowie i mam za sobą serię zabiegów mezoterapii, także potwiedzam skuteczność. Zobacz http://www.beauty-for-you.com.pl/services/mezoterapia/

Gość mdolniak66
Dokładnie, nie można poddawać się takiemu zabiegowi byle gdzie. Poszukaj dobrego specjalisty który zapewni Ci gwarancję jakości. Seria zabiegów i na prawdę ja zauważyłem wyraźne efekty w postaci przyspieszonego wzrostu włosów, do tego włosy były silniejsze! Ja chodzę do Kliniki włosów w Krakowie na A.dauna.

Gość Dominikanka
Ja na Twoim miejscu najpierw bym spróbowała czegoś naturalnego. Z własnego doświadczenia wiem,. że rewelacyjne efekty można uzyskać stosując te produkty https://musecosmetics.eu/ . Oprócz preparatów do włosów w swojej ofercie mają również produkty do pielęgnacji rzęs i brwi.

Gość gość
Ja polecam doskonały salon Miraflores w Warszawie. Mają tam świetnego trychologa.

Gość gość
A ja słyszałam, że ta mezoterapia jednak nie jest aż taka skuteczna, za to podobno boli jak cholera. Mój fryzjer robi mi specjalne kuracje (salon w Millennium Plaza) no i chodzę tez do trychologa i łykam suplementy.

Gość mnowicki65
Ja chodzę do kliniki wlosów na dauna 44 w Krakowie, mają osobne pomieszczenia a zabiegi wykonują bezboleśnie. Pierwszy raz mezoterapii nie był najprzyjemniejszy, ale kolejne już z serii dało radę znieść. Efekty są widoczne po miesiącu, przede wszystkim mam gęstsze włosy i wydają się być mocniejsze. Podobno to jest tak, że ważne jest i wykonanie zabiegu, jak też to czego używają jako substancji dodatkowej.

Gość gość
tez bylam na mezoterapii- osoczem bogatopłytkowym w hair medica. zabieg nie jest wielce skomplikowany i potem spokojnie mozesz smigac do pracy/ szkoly :) bo strupki są rzadkoscia. u mnie nie bylo zadnego :) tylko wlasnie rozejrzyj sie za odpowiednia klinika, bo nie kazda gwarantuje skutecznosc :) u mnie rezultat jest swietny, nawet znajomi zauwazyli, ze moje wlosy mają sie lepiej.

Gość gość
Mezoterapia skóry głowy to swietny zabieg. Ja miałam zrobione zabiegi mezoterapii mikroigłowej dermapenem. Moje wlosy bardzo się wzmocniły, przestały wypadać i pojawiło się bardzo dużo nowych malutkich. Bardzo ważne jest jakie ampułki używa się do mezoterapii. Tam gdzie chodzę na zabiegi używają Dermaheal HL - poczytajcie o nich w internecie to najlepsze co wynaleziono na włosy. Ja płaciłam za zabieg 250 zł, ale widziałam gabunety w których cena jest znacznie wyższa, dlatego polecam w Poznaniu gabinet Beauty Premium na os. Tysiąclecia 30.

Gość miriss88
jak mezoterapia to tylko u speca w tej dziedzinie, w zyciu nie robcie tego w domu seria tych kilku zabiegow wcale tak droga nie jest w porownaniu z efektami! warto https://www.beauty-for-you.com.pl/services/mezoterapia/ poczytac sobie na czym polega ja bylam w marcu w tej klinice na serii 10 zabiegow i efekty widac , tak przynajmniej mowia kolezanki z pracy :)

Gość gość
U mnie się świetnie sprawdził ten zabieg, mogę polecić gabinet kosmetyczny Dermedika w Krakowie na ul. Krowoderskich Zuchów. Mają nowoczesny sprzęt i świetna kadrę

Gość monika

Robiłam mezoterapie w Krakowie w gabinecie Dermedika i są efekty także mogę polecić 🙂