Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ja przesadzam czy lekarz lekceważy objawy?choroba dziecka,pomocy.

Polecane posty

Gość gość
no dobra, pitu pitu autorko i co u was, pisz coś chyba nieciekawie skoro milczysz

Gość gość
No właśnie co tam u was autorko?

Gość gość
A co kwoczki trudne sprawy dzisiaj mało ekscytujące, że tak Was interesuje czyjeś życie. Dajcie spokój autorce, jak będzie miała ochotę i czas, to napisze. Mam większe problemy niż Wasze wscipskie nosy.

Gość gość
trolliczka wróciła?

Gość gość
Trolliczek jak już ;)

Gość gość
Hej dziewczyny tu autorka.Niestety wyniki nie są za dobre.Badanie moczu wykazało jakies ilości białka w moczu i będzie poszerzona diagnostyka.Mala miała dzisiaj usg,tylko szkoda,że nikt nie poinformował,że do badania usg należy mieć pełny pęcherz,a mała nie miała i badanie nie wyszło.Jutro jedziemy znowu. Mała miała dzisiaj wykonana lewatywę i ją bardzo przeczyscilo,ale tak próbowała wstrzymywać,ze siła ja trzymaliśmy na toalecie.Jestem u kresu wytrzymałości a lekarze tylko mowia zeby sie nie martwić na zapas.Mala zaczyna kaszleć i podejrzewam,ze te zapalenie oskrzeli dopiero wychodzi. Gorączka dalej sie trzyma,jest na kroplówkach.

Gość gość zyczliwa autorcet
Autorko! To przykre ze nikt Wam nie powiedzial, ze nie mozna siku przed badaniem.. Peenie jechalisxie karetka do innego szpitala, stres dodatkowy... A jak corka- czy byla bardziej zywa, czy tylko lezala i spala? Zjadla cos? Horaczka wysoka? Z tym kaszlem- trzeba byc czujnym, czy nie zlapala grypy od dzieci w sali? Gdybym mogla podzielic sie swoim zdrowiem dla corci..... Trzymaj sie

Gość gość
Poczytaj choroba kawasaki

Gość gość
No właśnie jechaliśmy karetka,mała płakała,bo sie wystraszyła.Tam trafiliśmy na początku na taka niemiła pielęgniarkę,ze mała płakała jeszcze bardziej wiec to był stres dla niej i dla mnie jeszcze gorszy.Gorączka w granicach do 39,no wlasnie nie chce jeść,dzisiaj dosłownie karmiłam ja prawie siła,powiedziałam jej prawdę,ze jak nie bedzie jadła to bedziemy musiały dłużej tutaj być. Jak ma spadek temperatury to jest zdecydowanie inna,chce cos pooglądać,cos pyta,cos opowiada.Ale jak juz ma skok to od razu idzie spac i płacze.Od zastrzyków porobiły jej sie takie zgrubienia na dupce :(

Gość gość
Biedna..... A najgorsze ze nadal nie wiadomo co jej dokladnie dolega Autorko duzo sily i spokoju......

Gość gość
No wlasnie tez sie obawiam zeby ona czegoś nie podłapała,tak panuje ta grypa,ze cos strasznego.Dzisiaj skarżyła sie na bóle nóżek,nawet do toalety chciała zeby ja zanieść,ale lekarze mowia,ze to nie grypa.Chyba juz wariuje..

Gość gość
Dziękuje,ale spokoju to juz mi brakuje... I siły też.

Gość gość
A czy miala dzis badanie krwi? Jesli tak, to czybwyszly gorsze wyniki? Autorko- spalas dzis, jadlas?

Gość gość
Prosze podkresl lekarzowi, ze martwi Cie bol nozek i temp i kaszel, ze boisz sie grypy. To inne leczenie. Niech zdrowieje Ci Coreczka juz!!!

Gość gość
Miała badanie krwi po południu,jakoś koło 17,ale nie ma jeszcze wyników.A co do mnie to ja sobie poradzę,najważniejsza jest mała.Mąż dzisiaj chciał być z mala na noc,ale ona jednak jak chora to do mnie bardziej lgnie.

Gość gość
No wlasnie ja sie tyle naczytałam o tej grypie ze chyba juz wariuje,tak bardzo sie boje..

Gość gość
Podczytuję ten wątek i oczywiście życzę zdrowia dla małej! Nasuwa mi się taka refleksja... Ze czasem tak wysmiewacie mamy, że z byle *******latają do lekarza czy IP . . A nie lepiej właśnie dmuchać na zimne? Lekarze też czasem bagatelizuja problem, a potem dochodzi do tragedii... Na szczęście Autorko, byłaś czujna i wiedziałaś, że z małą nie dzieje się dobrze. Na pewno wszystko skończy się na strachu i dużym stresie, ale mała w końcu wyzdrowieje! :-) Czego życzę z całego serca

Gość gość zyczliwa autorce
Grypa jak grypa. To lobby szczepien p/grypie chce zaszczepic w nas strach. Nic strasznego, nie boj sie. Wazne tylko, by dr wiedzial w razie czego, ze do choroby bakteryjenej dolaczy wirus. Obserwuj malą i wszystko zglaszaj, bol nozek czy kaszel. Jadlas dzis, spalas autorko?

Przy kawasaki powinien byc język "truskawkowy" Ja wole iść do lekarza i z głupim katarem i kaszlem jak maly jest nie swój. Bo jak ma katar i nie marudzi to nid ide. No ma objawy grupowe ale kurczę dlugo ta temp sie utrzymuje.bniedlugo bedzie tydzień. Poci sie corka?

Gość gość
No lekarze mi tylko mówią zeby sie nie martwić,ze sytuacja jest pod kontrola. Mała jak ma gorączkę to sie strasznie,strasznie poci,czasami ja w nocy dwa razy przebieram jak nie spi. Jak ja widzę jak ona sie meczy to najchętniej wzięłabym to na siebie,nie mam siły ani jeść,ani spac.Teraz mała spi,ale chyba znowu jej gorączka rośnie,bo ma takie 'wzdrygi'.

Gość gość
Autorko to nie jest normalne dzis mija 6 doba goraczki, idz do lekarza!!! Drugibdzien antyb, goraczki juz nie powinno byc!!!! Idz do dr!!!!!!

Gość gość
Zapytaj o te wyniki z 17 godz. Musza juz byc. Idz, pytaj mow, zglaszaj. Lepiej teraz niz w srodku nocy.

Gość gość
Ja tez bym poszla. Wyniki maja juz w komp. Idz.

Czytam teraz o podobnych dlugotrwalych goraczka h i u jednego dziecka trwalo to ponad 3 tyg i w końcu zdiagnozowano. Wirusa cytomegalii . U innego dziecka jskiez pasożyty lamblia. Wiec pewnie tez lekarze szukają tego typu przyczyn.

Gość gość
A te badania o 17 to bula zwylka morfologia czy badanie w kierunku czegos konkretnego? Mojendziecko mialo lambie, zero objawow, po prostu dalam kal na pasozyty bo w przedszkolu wymagali. Zero objawow.

Gość gość
Ile teraz ma goraczki???

Gość gość
do gości powyżej, trzeba było przeczytac wątek dokładnie: autorka jest z dzieckiem w szpitalu wiec nie wysylajcie jej do lekarza :/

Gość gość
Autorko trafiłam tu przypadkiem ,przeglądam forum z nudów i tak czytam ten wątek i przypomniał mi troche początki choroby mojego syna.Podobne objawy na początku ale uwagę zwróciło to że twoją córeczke bola nóżki to może być "tylko "grypa ale też początek choroby stawów.Na choroby reumatoidalne dzieci choruja częściej niż nam się zdaje .Tu potrzebna jest naprawdę dobra diagnostyka bo u każdego dziecka choroba zaczyna i rozwija sie inaczej .Nie chce cie straszyć ale warto na to zwrócić uwagę

Gość gość
Tu gość 22.23 Jeśli będziesz chciała coś wiecej wiedziec to pisz .U nas grypa nie była grypą tylko MIZS