Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ja przesadzam czy lekarz lekceważy objawy?choroba dziecka,pomocy.

Polecane posty

Gość gość
co do białka i jego zbiórki to akurat mam rację co do antybiotyku to zapewne z wyników wychodzi zakażenie bakteryjne, stąd ten antybiotyk nie trzeba czekać do wyhodowania bakterii, wystarczy, ze granulocyty wysoko i crp, nie mówiac o ob ale to lekarze już wiedzieli po ok 3 godzinach od pobrania krwi, jak nie wcześniej wszystkie mądre, ale nie wiedzą jakie były wyniki temperatura spadałą po dożylnej dawce leku, a ten działa szybciej i lepiej, ale wracała zapytać mozesz i dzisiaj lekarza dyżurnego o co chodzi w chorobie córki, jakie są podejrzenia i czy to tylko zapalenie oskrzeli, bo teraz na to was leczą i nie wypuszczą dopóki gorączkować mała będzie

Gość gość
pisala wczesniej ze corka nie robila kupki kilka dni......ale juz ,jest w szpitalu to sie matka troche uspokoila,dziecko markotne bo oslabione po goraczce

Gość gość
A moze to jakies kamienie kalowe? Jutro usg brzuszka i moze cos zdiagnozuja

Gość gość
jak ma zdiagnozowane zapalenie oskrzeli to kamienie kałowe? no mogą być przy okazji,ale choroba podstawowa raczej znana

Gość gość
Faktycznie moge podejść do lekarza dyżurnego dzisiaj,zaraz podejdę. Kamienie kałowe,nie no chyba nie,zreszta ja juz nic nie wiem,może niech jej faktycznie tą lewatywę zrobią i może też jej ulży.

Gość gość
no może ulży, ale dziecko znowu się wystraszy i nacierpi a zaparcie jest od gorączki

Gość gość
ja to jak jestem z dzieckiem w szpitalu, to musze znac parametry, czasem zerkam przez ramię lekarzowi do monitora z wynikami i pytam o każdy szczegół kiedyś wyłapałam coś czego nie zauważyli skończyło sie to pobytem dłuższym w szpitalu, ale tak to by nas puścili i ....

Gość gość
No i zaparcie też może mieć od tego,że ona nic nie je i nie ma czym się wypróżnić.No właśnie wolałabym jej tego oszczędzić.

Gość gość
Chyba powinnam być bardziej dociekliwa o wyniki małej.Tak się skupiłam na jej strachu i gorączce,że o szczegóły nie dopytałam.

Gość gość
ale wcześniej coś jadła, i kupki nie było kupka od gorączki zapieczona, musi duzo pić, naprawdę dużo czemu nie pije?

Gość gość
Teraz juz trochę więcej pije,jest ciagle na kroplówkach,jest nawadniana.

Gość gość
Ale na logike- jak sie nie je a ma sie biegunke to zawsze cos wyleci. Jak kilka dni nie je to nie znaczy ze w jelitach nic nie ma.. Ta masa kalowa, w ktorej sie namnazaja bakterie nieusuwane z organizmu...

Gość gość
I bardzo dobrze ze ma podany antybiotyk,chocby w ciemno.Ludzie taki antybiotyk w pore podany nieraz ratuje po prostu życie.Trzymaj sie kochana lekarzy i zaufaj im,duzo sama obserwuj i wrazie czego podpowiadaj lekarzom,bo moga cos przeoczyc.Napisz jak dowiesz sie cos od lekarza dyżurującego.

Gość gość
No w sumie racja,ja podejdę do tego lekarza dyżurnego,porozmawiam z nim i będę cos wiedziała.

Gość gość
Dawali czopki glicerynowe?

Gość gość
co innego kroplówka, ona krąży w całym organizmie, a co innego picie płynów i przechodzenie bezpośrednio w ukłądzie pokarmowym, całym układzie i oczywiście, moze nie robić nic z powodu braku jedzenia, nie będę się spierać, ale wiem, ze gorączka powoduje takie dolegliwości

Gość gość
A co dajesz do picia? Wode, herbate, sok?

Gość gość
o czopki to może być dobre wyjście albo z rana woda ciepła z sokiem z cytryny, bardzo dobrze oczyszcza jelita i powoduje oczyszczenie jelit i co za tym idzie szybką kupkę możesz spróbować, nawet przed kilka dni jej podać rano na czczo taką wodę

Gość gość
Byłam u tego lekarza,ale troche mnie zbył,powiedział,żebym jutro rozmawiała z lekarzem prowadzącym.Co do wypróżnienia,to powiedział,że mała jak do jutra sie nie wypróżni to zrobią lewatywę,ale żeby się nie martwić,bo to chwile potrwa,a małej ulży.Mala jutro będzie miała usg,jutro bedzie można coś więcej powiedziec jak beda mieli wyniki. Co do leków to miała dostawała czopki dzisiaj,a do pica dostaje wodę.

Gość gość
ok to czekamy do jutra

Gość gość
No ja tez czekam do jutra,dam znać.Dziekuje dziewczyny za wszystko,trzymajcie kciuki!

Gość gość_trzyma_kciuki
bardzo wazne jest usg i rtg jamy brzusznej w takiej sytuacji. Dobrze,ze mala ma antybiotyk. lekarz wie co robi. u nas tez mial podawany i dzieki temu spadalo crp choc niestety u malego skonczylo sie operacja.

Gość gość
Oczywiscienze trzymamy kciuki za pomyslne wiesci. Zycze mimo wszystko spokojnej nocy i duuzo zdrowka.

Gość gość
Hej autorko. Trzymamy kciuki. Pomodlimy sie za małą wieczorem.Żeby wydobrzała i szybko wróciła do domku.

Gość gość
Kochane małej znowu podskoczyła temperatura,obudziła sie,juz dostała leki,znowu sie zaczyna jak wczoraj,niech to juz sie skończy..

Gość gość
Nie chce wywoływać wilka z lasu,ale zobaczcie jak miło i kulturalnie pisze sie bez tej wczorajszej trollicy.Czekamy na wiadomosci.Spokojnej nocy.

A jaki priobiotyk dostaje? Jak mój kupy nie może zrobić to daje docoflor i chyba pomaga

Gość gość
A wysokabteraz ta goraczka? Dr przyszedl?

Gość gość
Nie wiem.jak to jest u dxieci ale moj maz mc temu tez mial podobne objawy bardzo wys temp ok 39, przez kilka dni sie nie zalatwial gdzie chodzi codziennie, a potem biegunka i co pare dni wymioty. I co spadla temp to zaraz rosla. Dostawal jakies antybiotyki potem co innego a raczej byl to jakis podly wirus. Trzymam za Was kciuki bedzie dobrze :*